בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית תוספותאורז כרוב ממולא של רעות עזר

כרוב ממולא של רעות עזר

מאת רחלי קרוט
כרוב ממולא של רעות עזר

כשרעות עזר נכנסה אלי הביתה חשבתי שהתבלבלתי והזמנתי בטעות מישהי אחרת. לפי מראה הסירים שלה באינסטגרם, האוכל הכל כך עמוק וחכם והיד הבוטחת, חשבתי שתגיע מישהי מבוגרת בהרבה. אבל עזר הפתיעה.

היא צעירה (וכמה יפה!), מוכשרת בצורה בלתי רגילה ומחוברת מאוד לאוכל שהיא מכינה.

כבר חודשים ארוכים שאני רוצה שנפגש, אחרי שגיליתי את הפרופיל שלה במקרה באינסטגרם והתמכרתי. לממולאים, לקובה, לאורז ולקציצות. לא טעמתי ולו ביס מהאוכל שלה אבל יש מראות שאי אפשר לפספס לגביהם.

האינסטגרם של רעות עזר

תראו איזה אינסטגרם מטורף יש לה! הנה לינק אליו: https://www.instagram.com/reutezer/

כמה ימים לפני שנפגשנו שוחחנו וניסינו להחליט מה לבשל. אם זה היה תלוי רק בי כנראה שהייתי בוחרת את הכל, אבל בסוף החלטנו להתמקד בממולאים. גם כי רעות אלופה בזה וגם כי יש משהו מאוד חורפי, מרגיע וביתי בכרוב קטן ממולא באורז, משובץ אחד ליד השני בתוך סיר רחב ובמפרום כרובית אדיר עם רוטב שמצד אחד עושה שימוש בחומרי גלם בועטים ומצד שני משלב אותם, בתבונה רבה, בעדינות ויוצר איזון מפתיע (המתכון שלו יעלה בשבוע הבא – שווה לחכות).

והנה גם המלצה קטנה: לפני שאתם מתחילים לבשל, שימו מוזיקה ברקע ותתרכזו בחיתוכים, בכדרור ובגלגול. מבטיחה לכם שתוך כמה דקות יגיעו החיוכים, הרוגע והשמחה. וחכו כשתראו את הסיר המוכן.

כרוב ממולא של רעות עזר

בא לי שוב! ושוב ושוב ושוב

כרוב ממולא באורז, פיסטוקים ועשבי תיבול

מצרכים:
1 כרוב גדול

למילוי:
2 כוסות אורז עגול, לא מבושל
2 כפות שמן לטיגון הבצל
2 בצלים לבנים, קלופים
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
חופן עלי נענע
2 גבעולי סלרי
3 גבעולי בצל ירוק
3 כפות פיסטוקים
1/4 כוס שמן זית
3 כפות רכז רימונים (או 2 כפות מייפל/סילאן)
מיץ מלימון אחד
1 כף שטוחה בהרט
1/2 כפית מלח

לנוזל הבישול:
1/2 כפית מלח
מיץ מלימון אחד
3 כפות שמן זית
3 כפות רכז רימונים (או מייפל)
3 כפות סילאן
מים עד כיסוי

אופן הכנה:
– חותכים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים בשמן עד ריכוך.
– קוצצים דק את הפטרוזיליה, הנענע, גבעולי הסלרי והבצל הירוק.
– טוחנים או קוצצים דק את הפיסטוקים.
– מורידים לראש הכרוב את השורש התחתון (החלק הלבן הנוקשה) וחולטים במים רותחים למשך 10 דקות עד שהעלים מתחילים להפרד. מוציאים מהמים ומצננים לחלוטין.
– אופציה נוספת היא להקפיא את הכרוב יום לפני, להניח בקערה ולצקת עליו מים רותחים. עלי הכרוב יפרדו תוך כמה דקות.
– מערבבים את כל מצרכי המילוי.
– חוצים כל עלה לשניים (ללא החלק הקשה באמצע) ומניחים פס, בכמות של כף, מהמילוי בקצה של כל עלה. סוגרים מימין ומשמאל ומגלגלים למעין צורת אגרול.
– מניחים את עלי הכרוב הממולאים בצורה צפופה בתבנית או בסיר שניתן להכניס לתנור.
– מערבבים את כל מצרכי נוזל הבישול ויוצקים מעל הכרוב הממולא.
– ממלאים מים עד לכיסוי הכרוב, מכסים במכסה או רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך שעה וחצי.
– לאחר שעה וחצי מורידים את הכיסוי וצולים למשך 15 דקות נוספות ב-200 מעלות.

כרוב ממולא של רעות עזר

סיר שכולו אהבה וכשרון

הערות ושדרוגים
– ממש חשוב להשתמש כאן באורז עגול, הוא עושה את כל ההבדל ונשאר רך אבל יציב גם אחרי האפייה.
– אם האורז בפנים עדיין לא מוכן פשוט מכסים ברדיד אלומיניום ואופים עד שהאורז מתרכך.
– הקפידו על תנור בטמפרטורה של 160 ולא יותר אחרת הכרוב ישרף למעלה אבל עדיין לא יהיה מוכן בפנים.
– אפשר לוותר על הפיסטוקים למי שלא אוהב או שאין בבית.
– במקום רכז רימונים אפשר להשתמש במייפל.

ממולאים של רעות עזר | זמנים מודרנים | ידיעות אחרונות

ממולאים של רעות עזר | זמנים מודרנים | ידיעות אחרונות

אולי יעניין אותך

32 תגובות

נועה 3 בינואר 2019 - 9:40

האורז לא עובר בישול לפני המילוי?

השב
רחלי קרוט 8 בינואר 2019 - 21:08

לא, הוא מתבשל בתוך הסיר. יש כאן בישול די ארוך.

השב
ליז 23 במרץ 2020 - 22:17

היי רחלי עם אותו מילוי ואותו רוטבאפשר לשים באןתו סיר גם בצל ממלוא ועלי מנגולד?

תודה

השב
Limor 22 ביוני 2020 - 11:50

האם השימוש בכרוב המוארך למילוי או כרוב רגיל

השב
אלכס 3 בינואר 2019 - 9:41

אם רוצים את זה בשרי?

השב
תמר 3 בינואר 2019 - 9:57

אם אין רכז רימונים, להחליף את הרכז רימונים למייפל גם במילוי וגם ברוטב? יוצא מתוק מאד?

השב
רוני 5 בינואר 2019 - 10:52

תודה על המתכון. יש לך אולי תמונות משלב הגילגול? כי זה לא כ"כ ברור מהתיאור מאיזה כיוון מגלגלים את העלה

השב
תמר 10 בינואר 2019 - 15:47

האם ניתן להקפיא? ואם כן באיזה שלב?
תודה רבה (:

השב
עמית 13 בינואר 2019 - 10:02

אם רוצים להכין את המתכון בשרי?

השב
ג'ני 13 בינואר 2019 - 20:16

יש סוג מסוים של כרוב שעדיף לשימוש?
הכרוב שלי סירב להתרכך והצלחתי להוציא ממנו ממש מעט עלים טובים וגם אלו שהוצאתי היו קשים מדי למרות הבישול הנוסף שעשיתי ולכן האגרולים שלי יצאו כמו ממולאים רגילים כמעט וזה היה ממש מבאס כי יש פה לא מעט עבודה

השב
שרה זרמטי 27 בינואר 2019 - 13:13

הי רחלי,
האם ניתן להשתמש באורז לסושי? זה בעצם כמו אורז עגול או שעדיף שלא? והאם ניתן להחליף את הרכז רימונים בסילאן או בדבש?
תודה רבה על המתכון המהמם. ממש ממש מעריכה אם תעני לי ?

השב
סבינה 6 במרץ 2019 - 10:06

ניתן לסדר את הכרוב הממולא בשכבות אחד על השני בסיר?

הסיר שיש לי עמוק

השב
מירי יפרח 7 במרץ 2019 - 21:23

טוב תקשיבי מהממת. אחד המתכונים הטובים שהכנתי. שאפו לך ןכמובן לרעות!

השב
רחלי קרוט 8 במרץ 2019 - 9:09

ממש ממש שמחה לשמוע! איזה כיף <3

השב
פזית 19 בספטמבר 2021 - 19:32

האם אפשר להחליף את האורז בקינואה? אם כן, איזו כמות?

השב
רחלי קרוט 20 בספטמבר 2021 - 10:28

באותה כמות

השב
מירי 31 במרץ 2019 - 9:18

רכז הרימונים שיש לי הוא חמוץ יותר מלימון
איך אם כך מייפל מחליף אותו?
האם יש כמה סוגים של רכז רימונים?

השב
אלונה 31 במרץ 2019 - 16:44

נראה מהמם! יש אפשרות לעשות עם אורז מלא עגול?

השב
רחלי קרוט 4 באפריל 2019 - 8:30

אפשרי, רק צריך קצת יותר נוזלים ועוד חצי שעה בערך זמן בישול

השב
נטלי 1 באפריל 2019 - 8:30

היי רחלי,
תוכלי להגיד בערך מה גודל הסיר שהשתמשת בו למומלאים?

השב
רחלי קרוט 4 באפריל 2019 - 8:26

לרוב 28 או 30

השב
שי 18 באפריל 2019 - 9:29

היי! האם הכרוב הוא בשכבה אחת בסיר או בכמה שכבות?

השב
דנה 29 ביולי 2019 - 14:29

מצטרפת לשאלה אם ניתן לנניח הכרוב הממולא בשכבות. תודה

השב
ריקי כהן 23 בנובמבר 2019 - 23:27

תודה. יצא טעים מאוד

השב
שירי 24 בפברואר 2020 - 22:18

אפשר להשתמש בבורגול עבה במקום אורז?

השב
שירי 24 בפברואר 2020 - 22:19

אפשר להשתמש בבורגול עבה במקום אורז?

השב
הראל 27 במרץ 2020 - 19:43

מה ניתן לעשות עם שאריות מילוי? רעיון יצירתי?

השב
רחלי קרוט 28 במרץ 2020 - 14:44

להכין כדורים ולבשל בתוך כל רוטב שאת אוהבת

השב
הילה גולן 17 בספטמבר 2021 - 9:49

היי רחלי, תודה על מתכון אליפות!
את חושבת שהממולאים ישמרו לי טוב עד יום שני אם אני אכין הכל היום ורק ביום שני אני אוסיף את הנוזלים ואאפה בתנור?
(הירק יישאר טרי?)

השב
שירז גב 4 באפריל 2020 - 5:25

היי, רכז רימונים וחומץ רימונים זה אותו דבר?

השב
אמיר 29 באוגוסט 2020 - 14:51

בדרך כלל כשאנחנו מכינים אורז אנחנו שמים כפית מלח לכל כוס אורז, אז הוספנו כפית מחוקה של מלח (מעבר למה שרשום במתכון) לנוזלי הבישול. יצא מדהים.

השב
דפי 23 באפריל 2022 - 9:20

וואיי וואיי רחלי. עוד מתכון ממך שהוא אליפות. כל כך טעיםם אי אפשר להפסיק לאכול. כן, הייתי מוסיפה מלח או לחלופין פחות מייפל. תענוג תענוג. נכנס לרשימת הפייבריט. תודה ותרגישי טוב🙏🏼♥️

השב

השאר תגובה

Send this to a friend