לזניית ירקות עם בטטה, תרד ופטריות (בלי מוצרי חלב)

Posted on
לזניית ירקות

היא עשירה, קלה להכנה ולמרות השכבות המפנקות היא עדינה ולא מכבידה כמו לזניה קלאסית. ויש לה עוד בונוס – בזכות הירקות (תרד, פטריות ובטטה) היא גם מאוזנת יותר.

אפשר להכין את הלזניה גם יום ויומיים קודם ולשמור במקרר ורק לחמם קצת במיקרו או בתנור לפני ההגשה.

לזניית ירקות
איזה שכבות מושלמות!
לזניית ירקות
לזניית החלומות

לזניית ירקות עם בשמל (טבעוני)

מצרכים (תבנית בגודל 25X35):
חבילה עלי לזניה
צנצנת (400 גרם) רוטב עגבניות מוכן או ביתי
1 בטטה גדולה, קלופה
3 כפות שמן זית
1 בצל לבן, קלוף
2 סלסלות פטריות שמפניון
1 סלסלה עלי תרד אורגני GREEN
מלח ופלפל שחור

לבשמל:
5 כפות שמן זית או חמאה לגרסה חלבית
1 כף גדושה קמח לבן
1 ו-1/2 פחיות חלב או קרם קוקוס (או כל חלב שאתם אוהבים)
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– בעזרת קולפן יוצרים רצועות דקות מהבטטה.
– פורסים את הבצל לרצועות ואת הפטריות לפרוסות די עבות.
– בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עד שהן רכות וזהובות. ממליחים ומפלפלים. מעבירים לקערה.
– קוצצים את עלי התרד ומטגנים באותה מחבת, עם מעט שמן זית, במשך 3-4 דקות ולא יותר. מעבירים לקערה.
– רוטב בשמל: בסיר בינוני, או באותה מחבת, מחממים מעט את השמן.
– מוסיפים קמח ומערבבים היטב במשך דקה.
– מוסיפים את החלב או הקרם קוקוס ומערבבים. ממליחים ומפלפלים. מבשלים יחד במשך 5 דקות עד הסמכה.
– מרכיבים: בתבנית בגודל 25X35 מניחים 3 כפות רוטב עגבניות ומורחים לשכבה דקה.
– מניחים מעל שכבה אחידה של עלי לזניה ומעל שכבה דקה של רוטב בשמל ושכבת תרד.
– מניחים שוב עלי לזניה ושוב רוטב עגבניות, בשמל והפעם את שכבת הפטריות.
– חוזרים שוב על השכבות כשהפעם שמים באמצע את רצועות הבטטה.
– מסיימים מעל עם דפי לזניה, מעליהם רוטב עגבניות ואת יתרת הבשמל.
– מכסים היטב ברדיד אלומיניום ואופים במשך 50 דקות.
– מוציאים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות עד הזהבה יפה.

לזניית ירקות
לזניית ירקות של החלומות

הערות ושדרוגים
– במקום או בנוסף לירקות אפשר לשים פרוסות קישואים/זוקיני שצורבים קודם קצת במחבת ואפשר גם עלי מנגולד במקום תרד.
– לגרסה חלבית משתמשים בחמאה במקום שמן זית ובחלב או שמנת לבישול במקום חלב צמחי או קרם קוקוס.
– ניתן להוסיף בין השכבות גם מעט רוטב פסטו או עלי בזיליקום.

11 תגובות

  1. לבנת says:

    איך באת לי בזמן… תודה על מתכון נהדר!

  2. אליס says:

    נראה מדהים ואני הולכת לאמץ את המתכון.
    האם אפשר משקה שיבולת שועל במקום קרם קוקוס.
    תודה

  3. שירה says:

    הכנתי ויצאה לזניה מעולה שקצרה מחמאות. תודה!

  4. נטע says:

    מה זה פחית חלב, באיזו כמות מדובר?

  5. יובל says:

    היי, אם אני שמה קרם קוקוס כמה לשים?

  6. מיכל says:

    מה עם הבטטה מתי להוסיף?

  7. יעל says:

    כמה זה פחית קרם קוקוס? 400/250?…

  8. מיכל says:

    אם אני רוצה להכין הרבה זמן מראש אפשר להקפיא לפני האפייה ולאפות במקום? או להקפיא אחרי האפייה?

  9. שני says:

    היי
    כמה זה פחית קרם קוקוס? כמה מ״ל?

  10. מיכל says:

    לזניה מעולה. לא היו לי פטריות, אז שמתי אפונה ויצא טעים מאוד. תודה!

  11. דנית says:

    במה אפשר להחליף את הבטטה בעיקר כשמכוונת את המתכון לבן שנתיים? ככה שחצילים למשל פחות..

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend