לחם יוגורט שטוח מ-3 מצרכים! עם זוקיני, בצל סגול ורוטב יוגורט

Posted on
לחם יוגורט

קצת בלתי נתפס איך מ-2 מצרכים בלבד – קמח ויוגורט, נוצר בצק שאפשר להכין איתו מאפה שמזכיר פוקצ’ה. בלי שמרים, בלי לישה ארוכה ובלי לחכות שהבצק יתפח. גאונות.

הפעם בחרתי גם לשדרג את הבצק המושלם הזה ולהוסיף לו טעמים של שום ושמן זית. מעליו הנחתי פרוסות דקות של קישואים ובצל סגוללשנצרבים בתנור בצורה נהדרת והרי לכם ארוחה נהדרת.

אתם יכולים להכין מהבצק הזה גם פיצה – פשוט מרדדים אותו על השיש, מורחים רוטב עגבניות ומפזרים גבינה צהובה וזהו. כמה דקות בתנור ויש לכם פיצה מדהימה בלי להכין בצק שמרים.

לחם יוגורט
היוגורט נהדר גם כארוחה בפני עצמה עם גרנולה או פירות

ויש גם בונוס! מתכון לספק ממרח ספק רוטב צזיקי משגע עם יוגורט עיזים (נסו את היוגורט החדש של תנובה שיש לו גם טעם עשיר וגם מרקם קטיפתי הרבה יותר קרמי מיוגורט רגיל), מלפפונים, עשבי תיבול ושום. הממרח הזה משתדך מעולה למאפה ואפשר גם לבטול בתוכו ירקות או להכין איתו כריך עם חביתה.

לחם יוגורט
בצק מושלם שממש ממש קל להכין

לחם יוגורט שטוח מ-3 מצרכים! עם זוקיני, בצל סגול ורוטב יוגורט

מצרכים לבצק:
3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
300 גרם יוגורט עיזים (מחלב עיזים מלא) תנובה
1/2 כפית אבקת שום – לא חובה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פטרוזיליה מיובשת – לא חובה
5 כפות שמן זית

לטופינג:
1 זוקוני או קישוא
1 בצל סגול, קלוף
4 כפות שמן זית
מלח גס

צזיקי:
1 מלפפון טרי, מגורד על החלק העבה בפומפייה
200 גרם יוגורט עיזים (מחלב עיזים מלא) תנובה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מייפל
3 כפות שמיר קצוץ דק
4 כפות נענע קצוצה דק
3 שיני שום כתושות דק
3 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבבים עם כף עץ עד שנוצר בצק. בשלב הזה עוברים ללוש עם הידיים עד שנוצר בצק חלק. אפשר גם ללוש את כל המצרכים במיקסר עם וו גיטרה עד שנוצר בצק חלק. בערך 5 דקות
– מעבירים לשקית או מניילנים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
– בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
– פורסים את הזוקיני לפרוסות דקות ואת הבצל פורסים לרצועות דקות דקות. חשוב שתהיינה דקות כי זמן האפייה קצר יחסית ואנחנו רוצים שהבצל יספיק להתרכך.
– מערבבים את הזוקיני והבצל עם 3-4 כפות שמן זית וממליחים.
– מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים כל חצי בצק למעין מלבן בעובי 1 ס”מ.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור, משמנים את נייר האפייה עם 2-3 כפות שמן זית ומניחים מעל את הבצק המרודד.
– מניחים מעל הבצק בצל וזוקיני בנדיבות. בשלב הזה ניתן לשדרג ראו הערות למטה.
– את יתרת השמן בקערה שופכים מעל המאפה בעיקר בדפנות מסביב.
– אופים במשך 30 דקות או עד הזהבה יפה.
– להכנת הצזיקי מערבבים את כל המצרכים וטועמים אם צריך עוד מלח או פלפל שחור. מגישים לצד המאפה או מעליו.

לחם יוגורט
נהדר גם ביום שאחרי

הערות ושדרוגים
-מעל הבצל והזוקיני, לפני האפייה, ניתן לשים עלי טימין, צ’אנקים של בולגרית או חמד ואפילו גבינה צהובה מגורדת תעשה פה עבודה נהדרת.
– במקום או בנוסף לבצל ולזוקיני אפשר לשים זיתים, פרוסות עגבנייה, פלפלים קלויים וכו.
– אתם לא חייבים להוסיף לבצק טעמים כמו אבקת שום או פטרוזיליה אבל זה מאוד מוסיף.
– המתכון בשיתוף תנובה.

4 תגובות

  1. חופית says:

    היי רחלי, קודם כל אני חייבת להגיד לך שאני מתה עלייך! כל פעם שאני רוצה לבשל/לאפות אני קודם פותחת את הבלוג שלך!

    אפשר להחליף את היוגורט עיזים ביוגורט רגיל? אני לא אוהבת את הטעם של גבינות עיזים….

  2. הילה says:

    האם אפשר להחליף את הקמח לקמח כוסמין ואם כן מהי כמות הנוזלים שצריך להוסיף כדי שלא יהיה כמו אבן?
    ומצטרפת לשאלה אם אפשר יוגורט אחר במקום עיזים??

  3. איריס says:

    היי רחלי.
    תודה על מתכונים נפלאים!!
    האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח כוסמין ומהו היחס עם הנוזלים?

  4. אורלי says:

    רחלי היקרה!
    אתחיל בזה שאני שרופה עלייך! ונסיים בזה שאני כל כך אוהבת את המתכונים שלך, הם באים לי בול!
    המון תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend