לחם מחבת מ-2 מצרכים במילוי גבינות ותירס

Posted on
לחם מחבת מ-2 מצרכים במילוי גבינות ותירס. צילום: טל סיון צפורין

מאז שהכנתי את הבייגל מ-2 מצרכים, לפני 3 שנים, אני מאוהבת בבצק הזה. יש בו בסך הכל 2 מצרכים – קמח ויוגורט ואפשר להכין איתו כמעט הכל. מלחם מחבת כמו פה, שהוא סוג של סמבוסק, ועד בייגל ופיתות.

נסו למשל להכין את הבצק ולהוסיף לו אבקת שום, עירית קצוצה ושמן זית ואז תרדדו ותצרבו על מחבת. תקבלו מאפי שום מדהימים שהכי טעים להבריש בשמן זית עם שום כשהם חמים הישר מהמחבת.

לחם מחבת מ-2 מצרכים במילוי גבינות ותירס. צילום: טל סיון צפורין
2 מצרכים בלבד ויש לכם בצק מופלא. צילום: טל סיון צפורין

הפעם החלטתי לקחת את הבצק המושלם הזה ולהביא אותו לארוחת הערב, ככזאת שכולם יאהבו – כולל הילדים. מה שכיף, שאפשר להכין את המאפים גם שעה ושעתיים קודם ופשוט לחמם בתנור או בטוסטר אובן (ואפשר גם שוב על מחבת) לפני שרוצים להגיש כדי שהגבינות שוב תמסנה.

לחם מחבת מ-2 מצרכים במילוי גבינות ותירס. צילום: טל סיון צפורין
2 גבינות ותירס והמילוי מוכן. צילום: טל סיון צפורין

למטה בהערות כתבתי לכם שלל שדרוגים ורעיונות אז אל תפספסו.

מחכה לראות איך יצא לכם ♥

לחם מחבת מ-2 מצרכים במילוי גבינות ותירס. צילום: טל סיון צפורין
שימו מילוי ונדיבות אבל הקפידו להשאיר שוליים ללא מילוי כדי לאפשר סגירה של המאפה. צילום: טל סיון צפורין
לחם מחבת מ-2 מצרכים במילוי גבינות ותירס. צילום: טל סיון צפורין
ועכשיו לתנור או למחבת. צילום: טל סיון צפורין
לחם מחבת מ-2 מצרכים במילוי גבינות ותירס. צילום: טל סיון צפורין
4 דקות מכל צד וזה מוכן – חלום כמה טעים. צילום: טל סיון צפורין

לחם מחבת מ-2 מצרכים במילוי גבינות ותירס

מצרכים לבצק (4 מאפים):
2 כוסות קמח לבן
1 גביע (200 מ”ל) יוגורט 3% תנובה

למילוי:
100 גרם גבינת פטה או בולגרית פיראוס
100 גרם פתיתי מוצרלה COLLECTION או טריו פתיתים (מיקס 3 גבינות) השף הלבן
3/4 כוס גרגירי תירס, ללא נוזלים

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח והיוגורט ומערבלים עד שנוצר בצק חלק. זה לוקח בערך 4-5 דקות. אם הבצק לא מתגבש לכדי בצק חלק לגמרי אפשר להחליף לוו לישה.
– בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי המילוי.
– מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס”מ.
– מניחים בתחתית העיגול 2 כפות גדושות מהמילוי, מקפידים להשאיר שוליים ריקים מסביב, וסוגרים עם 1/2 הבצק שנותר ריק לצורת חצי ירח. חשוב להדק היטב את הסגירה כדי שהגבינות לא יברחו.
– ועכשיו 2 אופציות: אפשר להבריש בביצה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה או לטגן במחבת, עם מעט שמן זית, מ-2 הצדדים עד הזהבה. במקרה של צריבה במחבת אין צורך בביצה.

לחם מחבת מ-2 מצרכים במילוי גבינות ותירס. צילום: טל סיון צפורין
ארוחת ערב סופר טעימה בכמה דקות עבודה. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– אפשר לחמם את המאפים בתנור או בטוסטר אובן במידה והכנתם כמה שעות קודם.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף למילוי 1/3 צרור עירית קצוצה ו/או 1/2 כפית אבקת שום.
– אם יש לכם עוד גבינות בבית כמו כנען או גבינת שמנת אפשר להוסיף למילוי. תשתדלו לא לשים גבינה לבנה למשל כי היא תגיר נוזלים.
– במקום תירס אפשר להוסיף למילוי סלסלת תרד שקוצצים דק ומטגנים 4 דקות לפני שמוסיפים לגבינות.
– אפשר לשדרג את המילוי גם עם 1 כפית פסטו או ממרח עגבניות מיובשות או רוטב עגבניות ליצירת מאפי פיצה.
– במקום מוצרלה או טריו אפשר להשתמש בגבינת עמק מגורדת.
– המתכון בשיתוף תנובה.

  • לשתף זה כיף

28 תגובות

  1. דבו says:

    היי קרוטית
    במתכון של הבייגל היחס בין הקמח ליוגורט הוא 1:1, וכאן 2:1..
    היכן הטעות?
    או שהבצק אכן אמור לצאת פה יבש יותר?

    1. דבו says:

      ועוד משהו חשוב:)
      מאיפה המערוך המושלםםם הזה??

      1. רחלי קרוט says:

        מאנטרופולוג’י 🙂

      2. סיון says:

        היי
        איך הופכים את הבצק ללא גלוטן?

        1. סיון says:

          וגם מה יכול להחליף את היוגורט?

          1. רחלי קרוט says:

            שמנת חמוצה או גבינה לבנה (או כל גבינה טבעונית למי שמחפש תחליף טבעוני). לאלטרנטיב יש גם יוגורט סויה טבעוני.

        2. רחלי קרוט says:

          אפשר להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו מולינו או בובס רד מיל

        3. חן says:

          משתמשים בקמח מולינו כחול.
          לא מאכזב אף פעם

    2. רחלי קרוט says:

      שאלה מעולה 🙂 בבייגל הבצק דביק ורטוב כי המרקם בסוף צריך להיות יותר אוורירי בפנים. פה צריך בצק יותר יציב כדי שיהיה אפשר לרדד את הבצק.

      1. סיון says:

        האם אפשר קמח כוסמין במקום קמח לבן?

        1. רחלי קרוט says:

          אפשר <3

          1. ‫שימי says:

            האם אפשר ללוש בידיים במקום במיקסר?

  2. מ.איה says:

    היי רחלי. תודה על המתכון הנהדר הזה.רעיון נפלא לארוחת ערב מהירה
    רציתי לשאול האם ניתן להמיר את הקמח הלבן לכוסמין או מלא,או שילוב שלהם יחד.
    תודה מראש🙏

  3. יעל says:

    אפשר ללא מיקסר?

  4. סיון says:

    היי רחלי יקרה, האם ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח אחר? מנסה להפחית לילדים גלוטן. כלומר קמח כוסמין או קמח שיבולת שועל?

    1. אילונה אנגרט says:

      בקמח כוסמין יש יותר גלוטן מאשר בחיטה רגילה. אופי הגלוטן של כוסמין שונה. אם את רוצה קמח ללא גלוטן, תשתמשי בשיפון. אבל כאן לא בטוח שישתלב טוב. תנסי 70 אחוז קמח חיטה, 30 אחוז שיפון.

      1. סיון says:

        תודה רבה אילונה – אני אנסה. וניפצת לי מיתוס- חשבתי תמיד שבקמח כוסמין יש פחות גלוטן מקמח לבן 🙂

  5. עידן says:

    אפשר עם קמח כוסמין?

  6. ‪micky says:

    תודה רבה 💋💕

  7. ענת פייגלין says:

    היי רחלי, כתבת שלא מומלץ להשתמש בגבינה לבנה כי היא תגיר נוזלים. האם אותה הערה ץהיה נכונה לגבינת קוטג’?

  8. ליזט says:

    היי אפשר קמח כוסמין מלא במקום לבן?
    סוגרת הריון אסור קמח לבן

  9. לי שמאי שאול says:

    היי רחלי אפשר שמנת חמוצה במקום היוגורט?

    1. Chaya says:

      ראיתי שכתבה למעלה שאפשר

  10. לירון says:

    נראה מעולה!!!!
    זה כמו גוזלמה?

  11. סופיה says:

    היי,
    בתי אלרגית למוצרי חלב, יש מוצר אחר שיכול להתאים? יש היום הרבה תחליפים, גם של תנובה, השאלה מי מהם יהיה הכי מוצלח. רוצה מאוד לנסות…
    תודה!

  12. יעל says:

    היי,
    באיזה כוס להשתמש ךקמח?
    כוס חד”פ\מאג?

  13. ויקטוריה says:

    כמה קלוריות זה יו א ?

  14. נעה says:

    היי. אפשר ללוש בידים?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend