לחם קוטג’ ושיבולת שועל מ-3 מצרכים

Posted on
לחם קוטג'

בלי ללוש, בלי התפחה, בלי קמח. מערבבים, מניחים בתבנית ולתנור. והוא יוצא וואו! זה באמת לחם פלא והוא מצטרף ללחם טחינה שהתפרסם כאן לפני לא מעט שנים וכבר הפך לדייר קבע בכל כך הרבה בתים בארץ.

שימו לב: אני ממש ממליצה שתוסיפו קצת תוספות שיתנו קראנצ’יות ללחם (האידיאלי זה 2/3 כוס אבל אפשר גם פחות או יותר). כתבתי לכם למטה איזה תוספות אפשר. שימו פשוט מה שיש לכם בבית ותערבבו הכל יחד.

אגב, אתם כבר עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? 🙂

צפו בסרטון הכנה:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

לחם קוטג'
תראו כמה יפה הוא יוצא

לחם קוטג’ ושיבולת שועל

מצרכים:
2 גביעי קוטג׳ 5% תנובה
300 גרם (3 כוסות) שיבולת שועל להכנה מהירה
3 ביצים L
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1/2 כפית מלח גס או רגיל

2/3 כוס תוספות (לא חובה אבל משדרג) – לבחירתכם:
גרעיני דלעת
גרעיני חמנייה
אגוזים קצוצים גס
פרוסות שקדים
פרג
שומשום
צ׳יה
זרעי פשתן

אופן הכנה:
– מערבבים בקערה את כל המצרכים, כולל התוספות, עד שנוצר מעין בצק רך.
– בעזרת ידיים רטובות יוצרים כיכר, משתדלים להדק אותו היטב עם הידיים, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
– אני פיזרתי מעל תבלין בייגל אתם יכולים להשאיר ככה או לפזר קצת מלח גס ושומשום. אפשר גם שום גבישי.
– אופים ב-175 מעלות במשך שעה במצב עליון תחתון סטטי (באמצע התנור). מוציאים לרשת צינון, מצננים ורק אז פורסים.

לחם קוטג'
מלא חלבון גם מהביצים וגם מהקוטג’ והשיבולת שועל מביאה איתה המון סיבים

הערות ושדרוגים
– אפשר גם להוסיף ללחם חמוציות, זיתים, עגבניות מיובשות, אוכמניות מיובשות וכו.
– שימו לב שיש גם שיבולת שועל ללא גלוטן למי שרוצה לחם נטול גלוטן. שיבולת שועל עבה אגב פחות תעבוד פה כי היא לא מתרככת והופכת דביקה.
– המתכון בשיתוף תנובה.

  • לשתף זה כיף

29 תגובות

  1. דור says:

    גבינה אחרת אן יוגורט האם גם יעבוד ?

    1. יהודית says:

      מצטרפת לשאלה האם יש תחליף לקוטג’? משהו לא חלבי

    2. יהודית says:

      מצטרפת לשאלה האם יש תחליף לקוטג’? משהו לא

  2. חן says:

    האם ניתן להחליף את שיבולת השועל בקמח שקדים?

  3. מאיה says:

    כמה זמן זה נשמר? והאם כדאי לשמור בקירור?

  4. ענת says:

    יש סיבה לא לשים בתבנית אינגליש קייק?

  5. חביבה says:

    אם רוצה פרווה, מה אפשר במקום קוטג’ים?

  6. אורלי says:

    יצא איפות וטעים מאוד
    מה הדרך הכי טובה לשמור אותו טרי וזמין לכצה ימים?

    1. טל says:

      האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל גסה במקום בזו להכנה מהירה?

      1. אני says:

        כתוב שלא…:)

    2. טליה says:

      אני פורסת ומכניסה למקפיא

  7. אורלי says:

    כמה קלוריות לפרוסה ממוצעת?

  8. שירי says:

    תודה על המתכון, ניתן להשתמש בשיבולת שועל עבה במקום? זה יעבוד?

  9. טובה says:

    אפשר לטחון שיבולת שועל עבה או רגילה ?

  10. ענבר says:

    האם ניתם להשתמש בקמח שיבולת שועל ?

  11. יהודית says:

    כתבה שלא מומלץ

  12. שלומית says:

    לא הבנתע מה הכוונה אפייה במצב עליון תחתון סטטי

    1. יעל says:

      לא טורבו

  13. טליה says:

    יצא טעיםםםם!

  14. אבי says:

    יצא עם ריח מוזר

  15. יפית ת. says:

    יצא מושלם ! תודה לך רחל האלופה על מתכון מעולה קל וטעים אש 🙏🏻

  16. יפה says:

    היי. המתכון נראה מעניין ומצולם יפה. הכמויות של שיבולת השועל לא מדוייקות. המאפה יצא שטוח וגם לא טעים.
    חבל על החומרים וגם על הקלוריות.
    אכזבה!

    1. בילי says:

      גם לי עכשיו יצא פיתה לגמרי ☹️

  17. Bos says:

    מתכון מצויין! יצא מעולה וטעים, אהבתי מאוד!

  18. יפית אוריין says:

    יצא ממש טעים ויפה למראה, תודה רבה.

  19. בשמחה says:

    יצא מעולההההה וגן בריא מאוד.
    תודה!

  20. בילי הראל says:

    לא יודעת אם אפשר להעלות תמונה אבל יצא לי לגמרי פיתה. מאכזב בגיזרת ה-פרוסת לחם.
    עוד חם אז עוד לא טעמתי

  21. בילי says:

    לא יודעת אם אפשר להעלות תמונה אבל יצא לי לגמרי פיתה. מאכזב בגיזרת ה-פרוסת לחם.
    עוד חם אז עוד לא טעמתי

  22. נורי says:

    בפעם הראשונה יצא קצת שטוח. הפעם שמתי חצי שעה בתבנית אפייה ואחר כך העברתי לתבנית שטוחה יצא מעולה!
    מישהו יודע לחשב כמה קלוריות יש בפרוסה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend