בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית מאפים מלוחים לחם קוטג’ ושיבולת שועל מ-3 מצרכים

לחם קוטג’ ושיבולת שועל מ-3 מצרכים

מאת רחלי קרוט
לחם קוטג'

בלי ללוש, בלי התפחה, בלי קמח. מערבבים, מניחים בתבנית ולתנור. והוא יוצא וואו! זה באמת לחם פלא והוא מצטרף ללחם טחינה שהתפרסם כאן לפני לא מעט שנים וכבר הפך לדייר קבע בכל כך הרבה בתים בארץ.

שימו לב: אני ממש ממליצה שתוסיפו קצת תוספות שיתנו קראנצ’יות ללחם (האידיאלי זה 2/3 כוס אבל אפשר גם פחות או יותר). כתבתי לכם למטה איזה תוספות אפשר. שימו פשוט מה שיש לכם בבית ותערבבו הכל יחד.

אגב, אתם כבר עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? 🙂

צפו בסרטון הכנה:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

לחם קוטג'

תראו כמה יפה הוא יוצא

לחם קוטג’ ושיבולת שועל

מצרכים:
2 גביעי קוטג׳ 5% תנובה
300 גרם (3 כוסות) שיבולת שועל דקה להכנה מהירה
3 ביצים L
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1/2 כפית מלח גס או רגיל

2/3 כוס תוספות (לא חובה אבל משדרג) – לבחירתכם:
גרעיני דלעת
גרעיני חמנייה
אגוזים קצוצים גס
פרוסות שקדים
פרג
שומשום
צ׳יה
זרעי פשתן

אופן הכנה:
– מערבבים בקערה את כל המצרכים, כולל התוספות, עד שנוצר מעין בצק רך.
– בעזרת ידיים רטובות יוצרים כיכר, משתדלים להדק אותו היטב עם הידיים, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
– אני פיזרתי מעל תבלין בייגל אתם יכולים להשאיר ככה או לפזר קצת מלח גס ושומשום. אפשר גם שום גבישי.
– אופים ב-175 מעלות במשך שעה במצב עליון תחתון סטטי (באמצע התנור). מוציאים לרשת צינון, מצננים ורק אז פורסים.

לחם קוטג'

מלא חלבון גם מהביצים וגם מהקוטג’ והשיבולת שועל מביאה איתה המון סיבים

הערות ושדרוגים
– אפשר גם להוסיף ללחם חמוציות, זיתים, עגבניות מיובשות, אוכמניות מיובשות וכו.
– שימו לב שיש גם שיבולת שועל ללא גלוטן למי שרוצה לחם נטול גלוטן. שיבולת שועל עבה אגב פחות תעבוד פה כי היא לא מתרככת והופכת דביקה.
– חשוב: המתכון מתייחס לשיבולת שועל דקה בלבד. שיבולת שועל עבה מתקשה יותר לספוג את הנוזלים ולכן היא מתייצבת פחות ואז הלחם הופך שטוח. כדי שזה לא יקרה צריך להניח לתערובת לעמוד עד שהשיבולת תספוג את הנוזלים ובכל מקרה במקרה של שיבולת שועל עבה עדיף לאפות בתבנית.
– המתכון בשיתוף תנובה.

אולי יעניין אותך

73 תגובות

דור 11 בפברואר 2024 - 15:59

גבינה אחרת אן יוגורט האם גם יעבוד ?

השב
יהודית 12 בפברואר 2024 - 17:48

מצטרפת לשאלה האם יש תחליף לקוטג’? משהו לא חלבי

השב
צמחי 10 במרץ 2024 - 7:48

כן .תחליפי אותו בחסה

השב
יהודית 12 בפברואר 2024 - 17:49

מצטרפת לשאלה האם יש תחליף לקוטג’? משהו לא

השב
רחלי קרוט 12 במרץ 2024 - 8:33

יוגורט מיימי מדי לצערי ואז צריך יותר שיבולת שועל שגם ככה יש ממנה לא מעט במתכון. אפשר גבינה יציבה כמו שמנת 5% למשל. יש בסופר המון גבינות לבנות קשות יחסית טבעוניות למי שלא רוצה חלבי.

השב
הילי 18 באפריל 2025 - 15:05

‏הכנתי את הלחם מספר פעמים יצא וואו מעולה טעים מאוד מרגיש כמו לחם מקמח לבן אבל זה לחם חלבון!! בריא מאוד אני והילדות מאוד אוהבות רחלי תודה

השב
חנה 13 ביוני 2024 - 8:04

עושה עם 1 קוטג ו1 יוגורט רגיל או סויה
200 גרם שבולת שועל עבה !
100 גרם קמח שקדים
ו3 ביצים
יוצא מצוין. יותר קליל וטעים

השב
צפורה 31 במרץ 2025 - 18:27

הלחם לא משתטח??

השב
חן 11 בפברואר 2024 - 17:08

האם ניתן להחליף את שיבולת השועל בקמח שקדים?

השב
רחלי קרוט 12 במרץ 2024 - 8:34

לא. שקדים טחונים מתקשים לספוג נוזלים.

השב
רחלי.ג 17 באוקטובר 2024 - 8:28

יצא מושלם וטעים מאוד, תודה רבה על המתכון.

השב
רחלי קרוט 17 באוקטובר 2024 - 13:55

באהבה רבה

השב
מאיה 11 בפברואר 2024 - 17:50

כמה זמן זה נשמר? והאם כדאי לשמור בקירור?

השב
רחלי קרוט 12 במרץ 2024 - 8:34

נשמר בערך שבוע. אני מעדיפה לשמור לחמים בחוץ כשהם סגורים בניילון או קופסה.

השב
אורטל 2 ביוני 2024 - 11:50

מה הערך הקלורי של הלחם ? כמה קלוריות יש ב100 גר ?

השב
ענת 11 בפברואר 2024 - 18:31

יש סיבה לא לשים בתבנית אינגליש קייק?

השב
רחלי קרוט 12 במרץ 2024 - 8:34

לא ללכלך כלים 🙂

השב
אורה 28 במרץ 2025 - 16:57

אני עושה אותו מתכון לתבנית אינגליש קייק חד-פעמי,יוצא ממש יפה,צורה מלבנית,לא כמו פיתה

השב
חביבה 11 בפברואר 2024 - 19:58

אם רוצה פרווה, מה אפשר במקום קוטג’ים?

השב
אורלי 11 בפברואר 2024 - 21:45

יצא איפות וטעים מאוד
מה הדרך הכי טובה לשמור אותו טרי וזמין לכצה ימים?

השב
טל 12 בפברואר 2024 - 14:45

האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל גסה במקום בזו להכנה מהירה?

השב
אני 16 בפברואר 2024 - 13:04

כתוב שלא…:)

השב
טליה 13 בפברואר 2024 - 7:55

אני פורסת ומכניסה למקפיא

השב
רחלי קרוט 12 במרץ 2024 - 8:35

ממש שמחה שאהבת ♥ הכי טוב לשמור בחוץ בתוך שקית או קופסה סגורה.

השב
אורלי 11 בפברואר 2024 - 22:26

כמה קלוריות לפרוסה ממוצעת?

השב
שירי 12 בפברואר 2024 - 5:25

תודה על המתכון, ניתן להשתמש בשיבולת שועל עבה במקום? זה יעבוד?

השב
לליב 5 במרץ 2024 - 17:13

אני הכנתי עם עבה וזה עבד יופי. טעים מאד
רק כן הייתי צריכה להכניס לתבנית כי היה נרה שזה הולך ונוזל בחום של התנור. לא יודעת אם זה קשור לכך שהשתמתי בעבה

השב
רחלי קרוט 12 במרץ 2024 - 8:38

בהחלט קשור ♥שיבולת שועל עבה לא סופגת כל כך מהר נוזלים כמו הדקה ולכן היא מתייצבת פחות. שמחה ממש שהצליח!

השב
טובה 12 בפברואר 2024 - 8:54

אפשר לטחון שיבולת שועל עבה או רגילה ?

השב
רחלי קרוט 12 במרץ 2024 - 8:38

אפשר

השב
סימה 13 במרץ 2024 - 19:57

אפשר לאפות בנינג’ה בחום 180-170 מעלות באופציית אפיה ?

השב
ענבר 12 בפברואר 2024 - 10:06

האם ניתם להשתמש בקמח שיבולת שועל ?

השב
רחלי קרוט 12 במרץ 2024 - 8:38

בגדול זה אפשרי אבל אני צריכה לדייק כמויות. במידה ואכין בקרוב אעדכן.

השב
יהודית 12 בפברואר 2024 - 17:43

כתבה שלא מומלץ

השב
שלומית 12 בפברואר 2024 - 19:17

לא הבנתע מה הכוונה אפייה במצב עליון תחתון סטטי

השב
יעל 12 בפברואר 2024 - 22:38

לא טורבו

השב
טליה 13 בפברואר 2024 - 7:53

יצא טעיםםםם!

השב
אבי 13 בפברואר 2024 - 20:51

יצא עם ריח מוזר

השב
יפית ת. 16 בפברואר 2024 - 17:24

יצא מושלם ! תודה לך רחל האלופה על מתכון מעולה קל וטעים אש 🙏🏻

השב
יפה 17 בפברואר 2024 - 18:27

היי. המתכון נראה מעניין ומצולם יפה. הכמויות של שיבולת השועל לא מדוייקות. המאפה יצא שטוח וגם לא טעים.
חבל על החומרים וגם על הקלוריות.
אכזבה!

השב
בילי 24 בפברואר 2024 - 13:04

גם לי עכשיו יצא פיתה לגמרי ☹️

השב
איריס 6 במרץ 2024 - 18:46

שמת בתוך תבנית ששומרת על הצורה?.כמו אינגליש קיים או דומה?

השב
רחלי קרוט 12 במרץ 2024 - 8:40

אלפים כבר הכינו ושלחו תמונות מדהימות אז המתכון בוודאות סופר מדויק ♥ פעם הבאה שווה לכתוב מה שינית במתכון או איך הכנת ואז אוכל לנסות לעזור להבין איפה הבעיה.

יכול להיולת שהשתמשת בשיבולת שועל עבה במקום דקה? שקלת את המצרכים?

השב
סגלית 14 באוגוסט 2024 - 12:42

הכנתי אתמול ויצא מושלם

השב
Bos 18 בפברואר 2024 - 10:17

מתכון מצויין! יצא מעולה וטעים, אהבתי מאוד!

השב
יפית אוריין 18 בפברואר 2024 - 12:07

יצא ממש טעים ויפה למראה, תודה רבה.

השב
בשמחה 23 בפברואר 2024 - 15:45

יצא מעולההההה וגן בריא מאוד.
תודה!

השב
בילי 24 בפברואר 2024 - 13:06

לא יודעת אם אפשר להעלות תמונה אבל יצא לי לגמרי פיתה. מאכזב בגיזרת ה-פרוסת לחם.
עוד חם אז עוד לא טעמתי

השב
מאי 23 באוגוסט 2025 - 15:20

תעשי בתבנית לחם יצא לי מצויין

השב
נורי 25 בפברואר 2024 - 11:54

בפעם הראשונה יצא קצת שטוח. הפעם שמתי חצי שעה בתבנית אפייה ואחר כך העברתי לתבנית שטוחה יצא מעולה!
מישהו יודע לחשב כמה קלוריות יש בפרוסה?

השב
אני 9 במרץ 2024 - 12:31

לכל המתלוננות… כנראה שעשיתן משהו לא נכון. אין בעיה במתכון. הכנתי כבר 4 פעמים ויוצא מושלם בכל פעם. העברתי את הקישור למתכון לעוד כמה, כולן כבר הכינו יותר מפעם אחת, לכולן יצא נהדר. כולם התמכרו כבר…
אז כל המאוכזבות, תהיו לפחות הוגנות, לא יצא לכן כי טעיתן איפשהו, לא כי המתכון לא מדויק. המתכון הכי קל ונוח בעולם.
רחלי אלופה!

השב
רחלי קרוט 12 במרץ 2024 - 8:41

מלכה ♥

השב
אפי 12 במרץ 2024 - 6:16

יצא מעולה והריח בבית שיגע את כולם כולל הכלב

השב
רחלי קרוט 12 במרץ 2024 - 8:41

איזה משמח לשמוע ♥

השב
שני 18 במרץ 2024 - 12:19

יצא נהדר! תודה על מתכון נפלא ובריא.אני הוספתי כל מה שהיה לי זמין – גרעיני דלעת/חמניה,צנוברים,קצח,שומשום מלא,אגוזים… 😋

השב
אוסקר 29 במרץ 2024 - 10:51

שלום . האם אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל (שיבולת שועל טחונה ? )

השב
דנית 19 באפריל 2024 - 18:33

יצא מעולה! תודה על המתכון הקל והטעים

השב
איריס 17 בנובמבר 2024 - 18:11

יצא בחוץ קריספי ובפנים קצת רטוב מידי. איפה הטעות ? אולי צריך עוד קצת זמן?

השב
רחל פרידלנדר 18 במאי 2024 - 12:12

יצא מקסים. טעים ויפה מראה. אמשיך לאפות אותו. אני אוהבת את המתכונים שלך. תודה.

השב
רחל פרידלנדר 18 במאי 2024 - 12:14

יצא מקסים. טעים מאוד. אני אוהבת את המתכונים שלך. תודה.

השב
רחלי 17 ביוני 2024 - 18:13

יצא מושלם וטעים, תודה על מתכון נהדר
אני פיזרתי מלמעלה תערובת מוכנה של שום ומלח (שמתאים גם לפוקאצ’ה)
יצא ממש טעים

השב
שיר 26 ביוני 2024 - 15:51

עם זיתים יוצא טעים בטירוף

השב
רונית 11 ביולי 2024 - 12:29

יצא ממש יבש 🙁
בטוח שלא צריך מעט שמן?

השב
שיר-אל 16 ביולי 2024 - 14:53

שמתי את כל החומרים בקערה כולל שיבולת שועל עבה וטחנתי עם מוט טחינה.
שמתי בתבנית אינגליש קייק גדולה. לא מאלומיניום. כשהוצאתי מהתנור זה עדין היה רך מבפנים. מחכה שיתקרר. אפרוס ואקפיא.

השב
שירי 29 ביולי 2024 - 20:13

הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא מעולה!!!!!!
מתכון מדויק ונהדר!!

השב
אולגה 19 בספטמבר 2024 - 7:01

ממש יצא טעים! בעלי כשנתתי לו לטעות חשב שזה אחד מהשגעונות שלי – אבל אחרי הביס הראשון הבעת הפנים ואמירה ” וואו ממש טעים האמת ” לא יסולא בפז. תודה רבה על בלוג מועיל מאד!

השב
Patt 9 בנובמבר 2024 - 8:49

תודה על המתכון!!! יצא טעים, אבל נשאר לי דביק מאד בפנים למרות שהשארתי אותו עוד חצי שעה נוספת בחום יותר נמוך, עדיין דביק. ככה צריך להיות? איפה טעיתי?

השב
זיוה ורנר 23 בדצמבר 2024 - 12:34

לחם נפלא. הפך ללחם הבית. טעים ובריא
תודה לך🌷

השב
כרמלה קליין 31 בדצמבר 2024 - 12:58

טעים מאד, גם אצלנו זה הפך ללחם הבית, תודה!

השב
מעיין 8 במאי 2025 - 17:28

האם ניתן לאפות בנינג’ה על תכנית אפיה?

השב
ענת 14 באוגוסט 2025 - 9:14

הי. יצא לי יבש.אולי השארתי יותר זמן מהנדרש. האם יש אפשרות להציל(: ?

השב
מאי 23 באוגוסט 2025 - 15:21

אשמח לדעת כמה קלוריות לפרוסה או 100 גרם

השב
נינה 20 באוקטובר 2025 - 11:05

אפיתי שעה בתבנית אינגליש קייק ויצא מאוד רטוב. הכנסתי שוב לתנור בלי התבנית ואופה כבר חצי שעה, עדיין בכלל אל מקבל את הצבע שיש בתמונה

השב

השאר תגובה

Send this to a friend