לחמניות ביס גבינה וזיתים

Posted on

אם יש משהו שאני דומה בו לאמא שלי, זאת אומרת – יש המון, זה היכולת לאלתר אוכל ממה שיש בבית. מכמה דברים אחרונים שנותרו במקרר. אם להודות על האמת, לרוב אני מעדיפה להכין ככה אוכל ולא למצוא את עצמי מול מקרר מפוצץ בדברים ואז קשה לי יותר להחליט מה לשדך למה.

כשהייתי צעירה, בימי שבת של אחרי הצבא, אמא שלי נהגה להכין לנו לחמניות גבינה מכל הגביעים החצי ריקים שנותרו על המדף. למרות שתמיד השתנו סוגי הגבינות, תמיד היה להן את אותו הטעם של הבית. ותמיד היה להן למעלה קראסט של מלח גס וסלט ירקות בצד.

מערבבים ביחד וקדימה לתנור

מאז שאני לא גרה עם ההורים כמעט ולא יוצא לי לאכול את הלחמניות האלה, שבנינו, אל תגלו אבל מדובר בסוג של מאפינס, והנה, השבוע התגעגעתי והחלטתי לאסוף את הקוטג’, המוצרלה והגבינה שחיכו במקרר ולהכין מכולם את הלחמניות של אמא.

עם 2 שינויים – במקום לחמנייה גדולה הכנתי אותן בגודל ביס. ויש לזה כמה סיבות, האחת כי יותר כיף ונעים לאכול משהו קטן, זה מרגיש שאוכלים יותר ושיש שליטה טובה יותר על מה שאוכלים. ושנית, ויותר חשוב, החלק החיצוני שאהוב עלי במיוחד נמצא בקטנים האלה בצורה דומיננטית יותר כי יש פחות פנים רך ויותר קרום קריספי. אבל כמובן שאתם יכולים להכין בכל גודל לפי תבנית השקעים שיש לכם (לינקים לתבניות סיליקון שאני משתמשת איתן בהמשך).

והשינוי השני, הוספתי לבצק עוד קצת טעמים שבעיני מאוד משדרגים כמו זיתים, אבקת שום, עשבי תיבול (בכמות מאוד קטנה ועדינה) וגם קצת פלפל שחור. אל דאגה, הטעמים עדיין מאוד שקטים וברקע אבל הם שם ותורמים למאפים הקטנים והכל כך ממכרים האלה.

אפשר לעטר מעל, לפני האפייה, בעלי טימין טרי או בגרעינים כמו גרעיני חמנייה או דלעת

והנה גם עצה לדרך – בגלל שמחר יום כיפור אני ממליצה לכם להכין את המאפים כבר מעכשיו ולשמור בשקית סגורה בחוץ או במקפיא. אחרי הצום אפשר לחמם אותם ממש 2 דקות בתנור או בטוסטר אובן (ואפשר גם במיקרו) ובשנייה תקבלו ארוחה קלילה ונהדרת.

מאחלת לכם לסלוח, בעיקר לעצמכם, ולפנות מקום בלב שלכם לדברים שמחים.

חתימה טובה

ואפשר כמובן להכין גם בגודל גדול יותר ולשחק עם התוספות בפנים (רעיונות לתוספות למטה בהערות)

לחמניות ביס גבינה וזיתים

מצרכים (הכמות תלויה בגודל תבנית השקעים. במיני כמו פה יוצא 30):
3 ביצים L
1 קופסה (250 גרם) קוטג’ בכל אחוז שומן שרוצים
1/2 כוס (120 גרם) ריקוטה או בולגרית או גבינה לבנה או קוטג’
1/2 כוס (120 גרם) קופסה גבינה לבנה
3/4 שקית (150 גרם) פתיתי מוצרלה השף הלבן
80 גרם חמאה, מומסת
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית עשבי תיבול יבשים (הסבר בהערות למטה)
3 כוסות (420 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כוס פרוסות זיתים שחורים או ירוקים, מגולענים

לעיטור:
שומשום לבן
שומשום שחור
מלח גס

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים ביצים, קוטג’, ריקוטה, גבינה לבנה, פתיתי מוצרלה, חמאה ותבלינים ומערבבים היטב עם מזלג.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב. זה בסדר אם התערובת די סמיכה וקשה קצת לערבב.
– מוסיפים את הזיתים ומערבבים בעדינות רק עד שהם נטמעים בבצק הגבינות.
– משמנים היטב תבנית שקעים בכל גודל שאוהבים, עדיף תבנית סיליקון, וממלאים עד לגובה התבנית. אל תפחדו הלחמניות לא זולגות הצידה אלא עולות למעלה. מעטרים בשומשום ב-2 צבעים ומעט מעט מלח.
– אפים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהמאפים זהובים. אני אוהבת לשנות את תכנית האפייה בתנור לחום תחתון בלבד ב-5 הדקות האחרונות. מגישים מיד חם או בטמפרטורת החדר.

מכינים כמות גדולה ושומרים במקפיא. כשרוצים ארוחה חמה מוציאים ומחממים ב-2 דקות

הערות ושדרוגים
– עשבי תיבול יבשים: אפשר תערובת איטלקית (ככה זה נקרא בחנויות) ואפשר פטרוזיליה או כוסברה או בזיליקום או טימין. אם רוצים טרי אפשר 1/3 כוס עירית קצוצה דק דק.
– אם הביצים שלכם קטנות אפשר לשים גם 4 ביצים.
– אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין בהיר או להשתמש בקמח כוסמין מלא ולהפחית בערך 1/2 כוס קמח.
– במקום זיתים שחורים/ירוקים אפשר לשים תירס, עגבניות מיובשות קצוצות, פלפלים קלויים חתוכים לקוביות, קוביות בטטה רכות, תרד חלוט ועוד ועוד.
– במקום קוטג’ או גבינה אפשר להמיר בכל גבינה שיש לכם בבית. בדגש על גבינה רכה כמו ריקוטה למשל או גבינת שמנת. ואפשר גם לשים 2 קוטג’ או 2 גבינה לבנה. מה שתרצו.
– לא חייבים לשים פלפל שחור, עשבי תבלין מיובשים או אבקת שום, אבל הם מאוד מוסיפים.
– ניתן להקפיא את הלחמניות גבינה בתוך שקית ניילון סגורה היטב ולחמם בתנור או בטוסטר אובן כשרוצים ארוחה מהירה.
– המתכון בשיתוף השף הלבן.

10 תגובות

  1. דינה says:

    אני לא אוהבת טעם של חמאה. מה אפשר לשים במקום? אפשר שמן?

    1. רחלי קרוט says:

      האמת שלא ניסיתי עם שמן, לדעתי זה יצא בסדר אבל חייבת לנסות קודם. עם נטורינה בטוח יצא בסדר.

  2. מיכל says:

    תודה!
    לגבי הלינק לתבניות הסיליקון – הן באיכות טובה?

    1. רחלי קרוט says:

      יש לי את שתיהן והן אחלה לגמרי. בטח ביחס למחיר שלהן.

      1. מיכל says:

        תודה!

        1. מורן says:

          אם שמים בטטה בפנים צריך לבשל קודם אותה?

  3. מיכל says:

    שמנו חצי כוס שמן במקום חמאה והוספנו תירס , ויצא מעולה!! תודה❤

  4. שירן says:

    יצא מדהים!
    2 שמנת חמוצה במקום הגבינות, שן שום כתושה, ואורגנו לתיבול עם זיתים בתבנית של 12 שקעים. רך מבפנים קראנצ’י מבחוץ. תודה!

  5. שיר says:

    היי היי (:
    אין לי תבנית שקעים וממש בא לי להכין , אם אגלגל לכדורים ואניח על תבנית- ישארו כדורים או שהן ינזלו?

  6. הילה ומלכה says:

    שלום לך יקירה, מתכון מצויין ! מאד אהבנו הכנו כבר פעמיים,רק בעיה קטנה ניסינו לעשות במנג’טים מנייר ובתבנית שקעים והם מאד נדבקים, האם יש פתרון נוסף חוץ מתבניות סיליקון? והאם את תבניות הסיליקון צריך לשמן גם?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend