מאפה חצ’פורי במילוי גבינות ותרד

Posted on
אהבתי (63 votes, average: 2.59 out of 5)
Loading...
מאפה חצ'פורי במילוי גבינות ותרד. צילום: אפיק גבאי

יש רגעים שאת יודעת שאת במקצוע הנכון.

למשל – הודעות מרגשות שמגיעות מגולשים, רגע קטן בבוקר כשאת רוצה לרקוד, חיוך ענק כשאת רואה שחזרו הדובדבנים וגם השנייה הזאת, כשמשהו יוצא מהתנור, והוא בדיוק מה שחלמת עליו בלילה.

על המאפה הזה אני חולמת כבר חודשים. גם כי אני אוהבת מאפים קטנים שמתחברים למאפה אחד גדול וגם כי חובבת חצ’פורי אנוכי.

מאפה חצ'פורי במילוי גבינות ותרד. צילום: אפיק גבאי
מערבבים גבינות ותרד בקערה וקדימה למלא. צילום: אפיק גבאי

כשהצעתי את המתכון הזה לחבר’ה בשף הלבן, לא ידעתי איזה מילים לבחור כדי לתאר את המאפה הזה. רק שיתלהבו כמוני וישמחו שהוא יכנס לחוברת.

מאפה חצ'פורי במילוי גבינות ותרד. צילום: אפיק גבאי
אם אתם אוהבים תרד אתם יכולים גם לשים יותר ממנו במילוי. ותראו את הבצק מאחורה! צילום: אפיק גבאי

למזלי הם הצליחו לדמיין ביחד איתי וכמה חודשים אחר כך הוא אכן צולם ונזלל. מזכיר לי כמה חשוב לחלום וכמה חשוב לעשות דברים שאוהבים. אין דרך אחרת לנצח את המסע הזה.

מאפה חצ'פורי במילוי גבינות ותרד. צילום: אפיק גבאי
דירות קטנות מלאות ומלאות בכל טוב. צילום: אפיק גבאי

הכנתם? מחכה לראות איך יצא לכם <3 שתפו אותי בעמוד האינסטגרם.

חצ’פורי בתבנית עוגה במילוי גבינות ותרד

מצרכים לבצק (תבנית בגודל 26 או 28):
1 ק”ג קמח לבן
1 כף שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
2 כפות סוכר לבן
1/2 כוס שמן (זית/חמניות/קנולה/סויה)
1 ביצה L
2 כוסות מים
1 כפית מלח

למילוי:
1/2 שקית מדליוני תרד סנפרוסט, מופשרים ומסוננים היטב מנוזלים
1 חבילה פטה עיזים פיראוס
200 גרם מוצרלה מגורדת השף הלבן
1 גביע גבינת שמנת נפליאון בטעם טבעי
1/2 כפית פלפל שחור
1 ביצה טרופה להברשת המאפים

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק לפי הסדר ברשימה. לשים על מהירות בינונית במשך 10 דקות. מכסים במגבת ומאפשרים לבצק לתפוח במשך שעה.
– בינתיים מערבבים את כל מצרכי המילוי בקערה ומעבירים למקרר עד שהבצק תפוח.
– מחלקים את הבצק ל-15-20 חתיכות שוות במשקלן ומרדדים כל בצק לצורת אליפסה בעובי 1 ס”מ.
– מניחים כף גדושה מהמילוי (לא להתקמצן המילוי סופר חשוב פה) באמצע הבצק המרודד וסוגרים את הקצוות לצורת חצ’פורי. מעין סירה פתוחה בחלקה העליון. מקפידים לסגור היטב את הקצוות כדי שהמאפים לא יפתחו במהלך האפייה.
– מניחים את מאפי החצ’פורי בתבנית עגולה, עם רווח של 1 ס”מ בין מאפה למאפה ומורחים בביצה טרופה את הבצק.
– מאפשרים למאפים לתפוח במשך 15-20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות או עד שהמאפים זהובים.

מאפה חצ'פורי במילוי גבינות ותרד. צילום: אפיק גבאי
רק לתלוש ולהתענג. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– אם רוצים, אפשר להניח בתוך כל מאפה, מעל הגבינות, חלמון ביצה ולאפות אותו ביחד עם המאפים.
– לא אוהבים תרד? אפשר פשוט לוותר ולהוסיף עוד קצת גבינות ואפשר להמיר בקוביות בטטה רכות, חצילים קלויים (יצא מושלם!), פלפלים קלויים, פרחי ברוקולי או כרובית רכים ועוד.
– רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי, או מפזרים מעליו, צנוברים קלויים.

מאפה חצ'פורי במילוי גבינות ותרד. צילום: אפיק גבאי
הם מתחברים ביחד כל כך יפה. כל אחד מוצא את המקום שלו. צילום: אפיק גבאי

אל תפספסו:
מתכון לסלט תפוחי אדמה צלויים עם בצל מקורמל
מתכון לעוגת גבינה ושוקולד עם הר קצפת
מתכון לפולנטה עם גרגירי תירס ופטריות צרובות

 

 

39 תגובות

  1. הגר says:

    היי לך תתחדשי על האתר המושקע והמקצועי..לגבי המתכון אפשר ירק אחר במקום תרד..לא כל כך מתחברת כל השאר פצצה תודה רבה חג שמייח

    1. דינה says:

      תודה רבה על כל המתכונים, המתכון הזה נראה מעולה!
      שאלה – אם אין לי מיקסר, יש אופציה ללוש את הבצק ביד?
      תודה ☺️

      1. רחלי קרוט says:

        בהחלט. תוסיפי עוד 5 דקות זמן ללישה והעיקר שהבצק יהיה גמיש וחלק.

    2. יולי says:

      הי הגר ראיתי שבסוף הפוסט היא רשמה אופציות לחלופות התרד מי שלא אוהב… כמו בטטות , חצילים ,פלפלים או רק גבינה

    3. רחלי קרוט says:

      כתבתי לזה תשובה בהערות מתחת למתכון 🙂

      אפשר פשוט לוותר ולהוסיף עוד קצת גבינות ואפשר להמיר בקוביות בטטה רכות, חצילים קלויים (יצא מושלם!), פלפלים קלויים, פרחי ברוקולי או כרובית רכים ועוד.

      שיהיה חג שמח!

      1. דורית says:

        נראה מעולה וטעים
        יש אפשרות להראות איך את יוצרת את הצורה של החאצפורי

  2. הגר says:

    נראה נפלא!! יש אפשרות להשתמש בקמח מלא \ קמח אחר בריא יותר?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר לקמח כוסמין בהיר ב-100% או להחליף רק חצי בקמח כוסמין מלא.

  3. נטלי says:

    זה פשוט כל כך יפה ורעיון גאוני לגמרי לשבועות או לכל בראנץ’ האמת 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      תודה גדולה! שמחה שאהבת. חג שמח

  4. מירב says:

    הי נראה מעולה
    יש אפשרות להכין ולהקפיא? אם כן אז להקפיא לפני או אחרי האפייה?

    1. יולי says:

      יכולה לענות לך על סמך ידע אישי- לאפות ולהקפיא אחרי אפייה, אפשר לאפות לא עד הזהבה מלאה ואז ברגע שתרצי להפשיר, פשוט תכניסי לאפייה חוזר של כמה דקות עד השחמה מלאה ויצא לך כמו חדש!!

      1. רחלי קרוט says:

        מה שיולי אמרה <3

        אכן אחרי האפייה. 10 דקות בתנור וזה כמו חדש.

  5. מיקי says:

    הי, סליחה מראש על התגובה הקצת מבאסת…
    אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך! את כותבת מקסים, הצילומים נהדרים והמתכונים מעולים. כל מה שהכנתי( והכנתי לא מעט) יצא ממש טוב!
    אבל מפריע לי מאוד שאת לא מגיבה לשאלות הקוראים. אני מבינה שזה כרוך בזמן רב ושאת אדם עסוק אבל בעייני זה חלק מהרעיון של בלוג אוכל. האפשרות לשיח עם כותב המתכון, היכולת להתייעץ ולשאול שאלות. זה לא שווה הרבה אם לא מקבלים תשובות…
    את עונה לחלק מהשאלות אבל רבות( מאוד) נותרות ללא מענה וזה ממש חבל בעייני. בעיקר כשאנשים רבים כותבים בזמן אמת וזקוקים לעצה זריזה… וגם כשמתכננים כמה ימים קדימה ועדיין שואלים בזמן, שאלות רבות נותרות ללא מענה.
    זהו. מזל שהבלוג כ”כ טוב שהוא שווה גם את סימני השאלה שנשארים איתם…( ;
    חג שמח(:

  6. ליאת says:

    חבל שהנצרכים לא מופיעים בגרמים לאלה שיושבים מחוץ לישראל. אין דרך לדעת כמה זה גביע שמנת, אחד חבילת וכו’

    1. רחלי קרוט says:

      צודקת. מבטיחה לזכור מעכשיו לשים גם כמויות בגרמים.

      1. לולי says:

        הי ובאותו עניין 🙂 עוקבת אחריך מקצה העולם. אשמח לדעת מה הכמות לתרד טרי בכרמים? תודה וחג שמח ותמשיכייייי! את מוסיפה לנו טעם טעים לחיים.

  7. ברכה ד says:

    Hi thanks for all the recipes, do you think that we can prepare it and froze it? C

  8. מורן says:

    היי! האם אפשר להכין ולעצב ולהקפיא לפני האפייה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן. לשמור במקפיא עטוף היטב ולחמם בתנור 10 דקות בערך עד שזה חם.

      חג שמח!

  9. עינת says:

    היי,
    אם אני רוצה לעשות עם תרד טרי, כמה צריך לשים בגרמים? והאם לחלוט אותו/לטגן אותו קצת לפני?
    תודה

  10. זהבית שועה says:

    היי רחלי ערב טוב,
    האם את הבצק והמלית אפשר להכין מראש? כלומר יום יומיים מראש או אפילו רק את הבצק? ופשוט לאפות ביום האירוע?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להכין הכל מראש, כולל האפייה, ולשמור במקרר סגור בשקית (יום קודם) או במקפיא (כמה ימים קודם). ואז לפני שמגישים מחממים בתנור 10 דקות בערך

  11. איה says:

    היי רחלי,
    האם לדעתך אפשר לעשות את ההתפחה ה*שניה* במקרר לילה? כלומר להוציא את המאפה ה”מוכן” בבוקר מהמקרר וישר לאפות? אני צריכה להביא מאפה לעבודה ולא רוצה להתעסק עם ההכנה על הבוקר 🙂

    תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      נראה לי שעניתי לך באינסטגרם 🙂 אם לא, עדיף לאפות ואז לחמם לפני ההגשה ולשמור לילה במקרר

  12. ראובן says:

    באמת שאפשר להשתגע מזה שאת לא עונה על שאלות

    1. רחלי קרוט says:

      רק לא להשתגע. אני עונה על למעלה מ-600 שאלות ביום, יש גבול גם ליכולת שלי.

  13. זהבית says:

    היי זה ממש מוזר אבל הכמות יצאה לי מספיקה לשתי תבניות.. האם הגיוני? הכמות פשוט הייתה ממש ממש גדולה.. ולא רציתי לצופף אותם אחד בשני כמו שאמרת

  14. זהבית says:

    היי זה ממש מוזר אבל בכנות יצאה לי לשתי תבניות.. האם הגיוני? הכמות פשוט הייתה ממש ממש גדולה.. ולא רציתי לצופף אותם אחד בשני כמו שאמרת.. וגם חייבת לציין שבגלל התפילה השניה הם כל הזמן נפתחו לי:/

  15. אורטל says:

    הי, כתבת לחלק את הבצק ל 15-20 חתיכות, כאשר בתבנית בתמונה רואים בבירור רק 13 חתיכות 🙁 עשיתי מה שכתבת, התבנית מלאה בחצפורי מוכנים אבל יש לי עוד 8 כדורי בצק שאין לי מה לעשות איתם. מבעס

    1. דורית says:

      תכיני עוד תבנית ותשלחי אליי חחחחחח

  16. נופר says:

    היי רחלי, המתכון נראה מעולה!! אם אני רוצה להכין עם תרד טרי, מה משקל התרד שצריך והאם צריך לטגן אותו לפני?

  17. מיכל says:

    יש אפשרות לראות את המתכונים באנגלית ?
    יש דרישה מארהב

  18. שירה says:

    הבצק בזה מושלם!! יצא אחד המאפים הטעימים בחג! מה עוד אפשר לעשות עם הבצק?

  19. שרי שטיין says:

    וואו אחד המתכונים אם לא המתכון!! קיבלתי אין ספור מחמאות בחג! הבצק יצא כך כל רך והיה תענוג לעבוד איתו, ואחרי האפיה היה פשוט חלומי ואוורירי. קיבלתי מחמאה מבשלן מאוד מוערך שזה הבצק הכי טעים שאכל! הצלחה מסחררת! תודה על מתכון שונה מקורי ופשוט מעולה! את אלופה!

    1. רחלי קרוט says:

      איך שימחת אותי! ממש ממש תודה שחזרת לכתוב <3

  20. מאי says:

    אני מצטרפת לשאלה שנשאלה מספר פעמים ולא ראיתי תשובה אליה…

    אם אני רוצה לעשות עם תרד טרי, כמה צריך לשים בגרמים? והאם לחלוט אותו/לטגן אותו קצת לפני?
    תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      סלסלה שלמה, באמת לא קריטי אם יהיה יותר או פחות (בכמות שיש בשקיות תרד שנמכרות בסופר במקררים). רק עלים.
      קוצצים דק ומוסיפים לתערובת. לא צריך לטגן או לבשל לפני.

  21. ליאה says:

    לדעתי האישית 20 כדורים מקילו קמח זה מעט. מאחר והמאפה יתפח הכל ידבק אחד לשני מעבר למה שנראה בתמונתך.

    כרגע המאפה בתנור מקווה שגם ייצא טעים 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend