מאפה פידה פיצה וזיתים

Posted on
פידה פיצה

פידה הוא מאפה טורקי והכרתי אותו דווקא באתונה שם ביקרתי לאחרונה. מדובר בעצם במאפה פתוח, ממולא כל טוב – מגבינות ובשר ועד ירקות ושקשוקה – שאופים בטמפרטורה יחסית גבוהה כדי ליצור בצק עם קראסט זהוב יפהפה. את הקראסט המשגע שלו הבצק כאן מקבל גם בזכות שמן זית שמתווסף לבצק אבל גם בזכות אפייה מיידית אחרי המילוי מבלי להתפיח שוב לפני התנור.

הפעם בחרתי להגיש לכם את הפידה בגרסת הפיצה – הכי 2 ציפורים במכה אחת. דמיינו בצק עם קראסט שחום מבחוץ ופנים רך בזכות רוטב העגבניות הנהדר ומעל גבינה נמסה ומבעבעת וזיתים שמביאים איתם מליחות עדינה והופכים את המאפה למיוחד. בקיצור, חגיגה.

זאת גם ההזדמנות שלי להגיד תודה לחברת בלה איטליה שעם מוצרי העגבניות שלהם השתמשתי במתכון ומי שמכיר אותי יודע ששנים אני כותבת כאן להשתמש בעגבניות מרוסקות/חתוכות איכותיות ושהמלצתי עליהם באהבה כבר לפני שנתיים ולזיתא שעם סדרת הזיתים החדשה שלהם השתמשתי כדי להפוך את הפידה לטעים הרבה יותר. אני הכי גאה בעולם לעבוד עם חברות שאני כל כך אוהבת.

יאללוש, גשם בחוץ ואין כמו מאפים חמים שיוצאים מהתנור כדי להתנחם ולהנות. מחכה לראות איך יצא לכם.

ויש גם סרטון עם שלבי ההכנה!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

פידה פיצה
סוגרים לצורת סירה ומיד מכניסים לתנור
פידה פיצה
הכי טעים לחתוך לאצבעות פיצה ולאכול אחת אחת

פידה פיצה וזיתים

מצרכים:
600 גרם קמח
10 גרם (כף) שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 ו-3/4 כוסות מדידה (420 מ”ל) מים פושרים
6 כפות שמן זית
1 כפית מלח

למילוי:
2 כפות רסק עגבניות בלה איטליה
1 קופסה עגבניות חתוכות דק בלה איטליה
1/2 כפית אורגנו מיובש
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת שום
300 גרם מוצרלה מגורדת (או צהובה מגורדת)
קופסה זיתים מגולענים בתיבול טימין ורוזמרין או שום זיתא

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט למלח ולשים על מהירות נמוכה במשך 4 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 12-14 דקות על מהירות 2 עד שהבצק חלק וגמיש. אם הוא מאוד דביק אפשר להוסיף 2-3 כפות קמח.
– מכסים, משמנים מעט את הבצק מעל כדי שלא יפתח קרום יבש ומתפיחים במשך 40-50 דקות.
– מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות שוות ויוצרים מכל בצק כדור חלק. מניחים את כדורי הבצק על שיש מעט משומן ומכסים. מניחים להם לנוח במשך 10 דקות.
– בינתיים מערבבים בקערה רסק עגבניות, עגבניות חתוכות דק, אורגנו, מלח, פלפל ואבקת שום.
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– מרדדים כל בצק למעין מלבן/אליפסה בעובי 1/2 ס”מ. אני אוהבת לרדד על משטח מעט משומן עם תרסיס שמן זית.
– מעבירים את הבצק המרודד לתבנית תנור עם נייר אפייה. חשוב לעשות את זה עכשיו כי אחרי שממלאים כבר קשה להרים את זה.
– מניחים במרכז הבצק 2-3 כפות מרוטב העגבניות. מקפידים שישארו שוליים של 2-3 ס”מ ללא רוטב (ראו סרטון למעלה).
– מניחים מעל הרוטב גבינה מגורדת בנדיבות ומעליה את הזיתים.
– מקפלים פנימה את שולי הבצק (שנותר ללא מילוי) כך שתיווצר לכם צורה של מעין סירה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, חום עליון ותחתון, במשך 20-30 דקות או עד שהמאפים זהובים והגבינה נמסה. ולא, לא צריך להתפיח שוב אחרי העיצוב של הבצק.

פידה פיצה
אפשר לאפות בצהריים ולחמם בערב בטוסטר ויוצא כמו חדש

הערות ושדרוגים
– אתם יכולים להוסיף לגבינה גם בולגרית, צפתית, חמד או כל גבינה שאתם אוהבים.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף מעל הגבינה תירס, פרוסות בצל חתוכות דק, פרוסות דקות של פלפל חריף ועוד.
– במקום להתפיח את הבצק על השיש אפשר להתפיח אותו, מכוסה היטב, לילה במקרר.
– אין בעיה להמיר את הקמח לקמח כוסמין.
– רוצים עוד לשדרג? 3 דקות לפני שהמאפה מוכן מוציאים אותו החוצה ושוברים מעל ביצה. מכניסים לתנור להמשך אפייה עד שהביצה מוכנה.
– ניתן להכין את המאפים בשלמותם ולהקפיא או לשמור במקרר ולפני ההגשה להכניס לתנור או לטוסטר אובן לכמה דקות.
– מהבצק המושלם הזה אפשר להכין גם פיצה.
– המתכון בשיתוף בלה איטליה וזיתא.

5 תגובות

  1. מורן says:

    נראה מעולה!!!
    בהחלט ננסה תודה

  2. בתאל says:

    אפשר לעשות עם קמח מלא?

  3. בתאל says:

    רחלי תודה רבה יצא מדהים😃
    הכנתי עם קמח מלא יצא פצצה עשיתי 3 קילו חלק עשיתי פיצה כמו בתמונה וחלק חלות ולחמניות שינתי את הסוכר לסילאן והשמרים לסודה לשתייה ללא אלומיניום( מסיבות בריאותיות )

    1. רותי says:

      הי האפשר גם עם קמח ללא גלוטן באותן כמויות?

  4. רותי says:

    הי האפשר גם עם קמח ללא גלוטן באותן כמויות?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend