מאפינס אוכמניות עם ריבה כמו בשוק של לונדון

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (10 votes, average: 2.60 out of 5)
Loading...

לפני 3 שנים בערך טסתי עם שרון, חברה טובה שלי, ללונדון. באחד משווקי הרחוב קניתי ממש במקרה מאפינס אוכמניות. האמת היא, שרציתי לקנות מאפינס שוקולד אבל כמובן שנגמר בדיוק כשהגעתי. ואיזה מזל.

אני לא אגזים אם אומר לכם שזה המאפינס הכי טעים שאכלתי אבר. מלא באוכמניות טריות אבל גם בריבה/קונפיטורה שהתגלתה באמצע.

בשיא הקור הבריטי מצאתי את עצמי עומדת ברחוב ולא זזה עד שהמאפינס נגמר.

מזל ששרון הייתה שם אז לא היה לי נעים לחזור ולקנות עוד אחד 😊

הגרסה שלפניכם מאוד דומה למאפינס שאכלתי שם, ואני מפצירה בכם לא להתקמצן על מילוי הריבה וגם לרכוש אחת שווה שאתם באמת אוהבים. ואפשר גם להחליף את ריבת האוכמניות בריבה אחרת כמו ריבת תות, ריבת פטל או ריבת משמשים שתעשה פה עבודה מעולה.

ולגבי הקראמבל, אם אין לכם מעבד מזון או בלנדר אפשר לפורר את הכל עם הידיים עד שנוצרים פירורים גסים. במקרה הזה סופר קריטי שהחמאה תהיה קרה וחתוכה לקוביות קטנות.

והכי טעים? לחמם כמה שניות במיקרו לפני שזוללים

מאפינס אוכמניות עם ריבה

מצרכים ל-16 מאפינס:
100 גרם חמאה, מומסת אבל לא רותחת (ממיסים 40 שניות במיקרו)
1 כפית תמצית וניל איכותית
קליפה מגורדת דק מלימון או תפוז אחד
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
2 ביצים L
1 גביע שמנת חמוצה (תחליפים בהערות למטה)
2 כוסות קמח תופח
1 ו-1/2 סלסלות אוכמניות טריות או כוס אוכמניות קפואות
3/4 כוס ריבת אוכמניות (תחליפים למטה)

לקראמבל:
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן או דמררה – החום הבהיר
3 כפות קמח לבן
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות שקדים טחונים

אופן הכנה:
– קראמבל: במעבד מזון או בלנדר שמים חמאה, סוכר, קמח, וניל ושקדים טחונים וטוחנים בפולסים עד שנוצרים פירורים גסים.
– מאפינס: בקערה גדולה שמים חמאה, וניל, קליפת לימון, סוכר וביצים וטורפים עד שהתערובת אחידה.
– מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים שוב.
– מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע בבלילה.
– מוסיפים אוכמניות ומערבבים בעדינות, בעיקר אם משתמשים באוכמניות קפואות שיש להן נטייה לצבוע את כל הבלילה.
– מניחים מנז’טים בתוך תבנית שקעים וממלאים עד 1/3 גובה.
– מניחים מעל כפית ריבה ומכסים בעוד בלילה עד ל-3/4 גובה המנז’ט.
– מפזרים מעל קראמבל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25 דקות או עד שהחלק העליון מעט מזהיב.

הצבע מגיע הישר מהאוכמניות

הערות ושדרוגים
– אם משתמשים בפירות קפואים חשוב לשים אותם כשהם קפואים אחרת במצב המופשר שלהם הם יגירו נוזלים ויצבעו את כל המאפינס.
– במקום אוכמניות אפשר לשים פטל, דובדבנים מגולענים, קוביות משמשים, קוביות אפרסקים ואפילו קוביות בננה. לא משנה איזה פרי העיקר שיהיה בכמות של כוס.
– במקום ריבת אוכמניות אפשר כל ריבה שאוהבים.
– במקום שקדים טחונים בקראמבל אפשר לשים קוקוס לבן או עוד קמח או כל אגוז אחר טחון כמו אגוזי מלך, פקאנים, אגוזי לוז וכו.
– במקום שמנת חמוצה אפשר לשים שמנת מתוקה או חלב.

4 תגובות

  1. אינדי says:

    היי רחלי, תודה על מתכונים נפלאים.
    שאלה- האפ יש אפשרות לעשות מתכון זה בתור עוגה?
    ואם כן מה גודל התבנית? ובכל מקרה על איזה סוג של תבנית שקעים את ממליצה?
    תודה מראש על התשובה.

  2. שרון says:

    היי ניראה מדהים ,
    יש היום מליות של אוכמניות, (יש מילויים גם מארה”ב) האם אפשר להשתמש בהם במקום הפרי והריבה ?

  3. אינה says:

    האם יש גרסה ללא גלוטן? איזה קמח הכי מתאים?

  4. אלכס says:

    מתכון אליפות כמו תמיד!
    כדי להפוך את זה לטיפונת יותר בריא עשיתי את השינויים הבאים ויצא נהדר:
    החלפתי את הקמח התופח בחצי כוס קמח לבן+1.5 כוס קמח כוסמין מלא+ 2 כפיות אבקת אפיה
    הורדתי את כמות הסוכר במאפינס ל3/4 כוס
    לא הייתה לי ריבת אוכמניות אז השתמשתי בריבת פירות יער וזה משתלב ממש טוב.

    תודה רחלי!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend