מיני לביבות גבינה מלוחות

Posted on

זוכרים את טרנד המיני שכיכב כאן בכל מקום? מיני פנקייק, מיני עוגיות מושלגות, מיני בראוניז. כמעט כל קינוח הפך בשנייה לסוג של קורנפלס קטן ששמים בערימה בצלחת.

אני מודה, חיבבתי ואני עדיין מאוד מחבבת, את הקטנטנים האלה. יש משהו בגודל הקטן שהופך את הכל למתוק ושמח יותר. ובואו נודה על האמת, גם כיף יותר לאכול ככה.

אגב, גם ילדים מאוהבים בגרסה המוקטנת שאפשר להחזיק ביד ולאכול בקלות רבה יותר.

מעולה גם כארוחת ערב. צילום: טל סיון צפורין

אז בהמשך לטרנד המיני החלטתי הפעם להכין לביבות גבינה משגעות בגרסה מוקטנת שמגישים לצד שמנת חמוצה, יוגורט, לאבנה או מטבל יוגורט ועירית שאת המתכון שלו תוכלו למצוא ממש פה. השתמשתי כאן בגבינות מוצרלה וקשקבל הנהדרות של COLLECTION שהמתכון שכאן הוא חלק מחוברת סופר טעימה שהפקתי איתם לכבוד חנוכה.

אגב, אצלי בבית התעלפו עליהן והכנתי אותן לפחות 3 פעמים באותו יום, אז מראש ממליצה לכם להכין כמות כפולה.

שימו בצלחת הגשה יפה, הניחו מסביב ירקות וגבינה ויש לכם ארוחת חג (שהיא גם ארוחת ערב) נהדרת. צילום: נרמוד סונדרס | סטיילינג: נעה קנריק

מיני מיני לביבות גבינה מלוחות

מצרכים (ל-20 מיני לביבות):
2 ביצים L
1 כפית מייפל
240 מ”ל (1 כוס) חלב או מים
50 גרם חמאה מומסת או שמן זית
1/2 כפית מלח
70 גרם (1/3 שקית) פתיתי מוצרלה COLLECTION
70 גרם (1/3 מארז) קשקבל COLLECTION
175 גרם (1 ו-1/4 כוסות) קמח תופח

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים ביצים, מייפל, חלב, חמאה מומסת ומלח וטורפים היטב.
– מגרדים את הקשקבל על החלק הדק בפומפייה.
– מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.
– מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
– משמנים מעט מחבת רחבה ובעזרת כפית או שקית זילוף עם צנטר או בקבוק לחיץ, יוצרים מיני לביבות במחבת ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה עדינה.
– מגישים חם עם יוגורט או שמנת חמוצה או ככה לבד עם סלט ירקות והמון מצב רוח.

הכי חג של אור. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– בשלב הראשון של טריפת המצרכים אפשר להוסיף עירית קצוצה ו/או פלפל שחור גרוס.
– אפשר להכין את הלביבות גם בגרסה גדולה יותר והן מעולות גם כארוחת ערב בכל יום בשנה.
– אם הבלילה יוצאת סמיכה מדי פשוט מוסיפים עוד קצת חלב.
– המתכון בשיתוף תנובה COLLECTION.

11 תגובות

  1. לירז says:

    היי, האם אפשר להמיר לקמח כוסמין או כל קמח אחר?

    1. רחלי says:

      בהחלט אפשר. יעבוד מעולה רק להוסיף עוד טיפה חלב/מים. המרקם צריך להיות כמו של פנקייק.

  2. ליאורה says:

    הי האם אפשר להשתמש בקמח שקדים? ואם כן להוסיף אבקת אפיה?

  3. לימור says:

    היי, האם ניתן לאפות גם?

  4. אלה says:

    במה אפשר להמיר את הקשקבל?

  5. ליזוש says:

    האם במקום מייפל אפשר דבש?

  6. מזל says:

    רחלי שלום,
    האם אפשר להשתמש במולטי קייק להכנת הלביבות ?

  7. לידור says:

    הי רחלי, האם אפשר להכין מראש ולחמם לפני הגשה?

  8. גבי says:

    היי, האם ניתן להחליף את החמאה ?

  9. דפנה says:

    מתכון מוש! סידר לנו את ארוחת הערב פרפקט ❤️

  10. אלכס says:

    האם אפשר להכין את הלביבות ללא קמח?
    ואם כן במה מחליפים??

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend