בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית אוכל שילדים אוהבים מיני לביבות גבינה מלוחות

מיני לביבות גבינה מלוחות

מאת רחלי קרוט
מיני לביבות גבינה מלוחות

זוכרים את טרנד המיני שכיכב כאן בכל מקום? מיני פנקייק, מיני עוגיות מושלגות, מיני בראוניז. כמעט כל קינוח הפך בשנייה לסוג של קורנפלס קטן ששמים בערימה בצלחת.

אני מודה, חיבבתי ואני עדיין מאוד מחבבת, את הקטנטנים האלה. יש משהו בגודל הקטן שהופך את הכל למתוק ושמח יותר. ובואו נודה על האמת, גם כיף יותר לאכול ככה.

אגב, גם ילדים מאוהבים בגרסה המוקטנת שאפשר להחזיק ביד ולאכול בקלות רבה יותר.

אז בהמשך לטרנד המיני החלטתי הפעם להכין לביבות גבינה משגעות בגרסה מוקטנת שמגישים לצד שמנת חמוצה, יוגורט, לאבנה או מטבל יוגורט ועירית שאת המתכון שלו תוכלו למצוא ממש פה.

אגב, אצלי בבית התעלפו עליהן והכנתי אותן לפחות 3 פעמים באותו יום, אז מראש ממליצה לכם להכין כמות כפולה.

מיני לביבות גבינה מלוחות

מיני לביבות גבינה מלוחות

מיני לביבות גבינה מלוחות

מצרכים (ל-20 מיני לביבות):
2 ביצים L
1 כפית מייפל
240 מ"ל (1 כוס) חלב או מים
50 גרם חמאה מומסת או שמן זית
1/2 כפית מלח
70 גרם (1/3 שקית) פתיתי מוצרלה השף הלבן
70 גרם (1/3 מארז) קשקבל
175 גרם (1 ו-1/4 כוסות) קמח תופח

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים ביצים, מייפל, חלב, חמאה מומסת ומלח וטורפים היטב.
– מגרדים את הקשקבל על החלק הדק בפומפייה.
– מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב.
– מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
– משמנים מעט מחבת רחבה ובעזרת כפית או שקית זילוף עם צנטר או בקבוק לחיץ, יוצרים מיני לביבות במחבת ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה עדינה.
– מגישים חם עם יוגורט או שמנת חמוצה או ככה לבד עם סלט ירקות והמון מצב רוח.

מיני לביבות גבינה מלוחות

מיני לביבות גבינה מלוחות

הערות ושדרוגים
– בשלב הראשון של טריפת המצרכים אפשר להוסיף עירית קצוצה ו/או פלפל שחור גרוס.
– אפשר להכין את הלביבות גם בגרסה גדולה יותר והן מעולות גם כארוחת ערב בכל יום בשנה.
– אם הבלילה יוצאת סמיכה מדי פשוט מוסיפים עוד קצת חלב.
– במקום קשקבל או מוצרלה אפשר להשתמש בעמק מגורדת.
– המתכון בשיתוף תנובה.

אולי יעניין אותך

12 תגובות

לירז 13 בדצמבר 2020 - 11:47

היי, האם אפשר להמיר לקמח כוסמין או כל קמח אחר?

השב
רחלי 13 בדצמבר 2020 - 11:48

בהחלט אפשר. יעבוד מעולה רק להוסיף עוד טיפה חלב/מים. המרקם צריך להיות כמו של פנקייק.

השב
ליאורה 13 בדצמבר 2020 - 13:55

הי האם אפשר להשתמש בקמח שקדים? ואם כן להוסיף אבקת אפיה?

השב
לימור 13 בדצמבר 2020 - 16:09

היי, האם ניתן לאפות גם?

השב
אלה 13 בדצמבר 2020 - 16:27

במה אפשר להמיר את הקשקבל?

השב
ליזוש 13 בדצמבר 2020 - 20:39

האם במקום מייפל אפשר דבש?

השב
מזל 15 בדצמבר 2020 - 15:37

רחלי שלום,
האם אפשר להשתמש במולטי קייק להכנת הלביבות ?

השב
לידור 17 בדצמבר 2020 - 8:24

הי רחלי, האם אפשר להכין מראש ולחמם לפני הגשה?

השב
גבי 17 בדצמבר 2020 - 9:59

היי, האם ניתן להחליף את החמאה ?

השב
דפנה 9 בינואר 2021 - 1:05

מתכון מוש! סידר לנו את ארוחת הערב פרפקט ❤️

השב
אלכס 10 בינואר 2021 - 18:56

האם אפשר להכין את הלביבות ללא קמח?
ואם כן במה מחליפים??

השב
לילך 1 במרץ 2024 - 21:52

הכנתי עכשיו ויצא פשוט נהדר. באמת להכפיל כמויות!!
👌🏻

השב

השאר תגובה

Send this to a friend