מיני קבב עם בצלים מקורמלים וצנוברים

Posted on

מאורך או עגול, מטורקיה או רומניה, מבשר, טופו או דגים – כמה וריאציות וטעמים שונים יש לקבב. לפעמים נדמה שאחרי סלע המחלוקת של החומוס מככב הקבב שבכל מטבח נטעם אחרת. פעם עם פטרוזיליה ובצל, פעם עם תועפות שום ולעיתים עם בהרט. ועוד לא נכנסנו לתוספות – חצילים קלויים, צנוברים, עגבניות. עולם ומלואו.

בעצם מדובר בקציצה שנהוג לצרוב על מנגל או על מחבת פסים ולהגיש לצד סלטים ורטבים שגם הם תלויי עדה וטעם אישי.

בעוד הקבב הרומני עוטף בתוכו המון שום וסודה שמרככת ומאווררת, הקבב המזרחי מתהדר בבצל, פטרוזיליה ובהרט. ואף מילה על הקבב הטורקי, הבולגרי, האמריקאי ועוד ועוד.

בדרך לשולחן. צילום: טל סיון צפורין

בתור נכדה לסבא וסבתא שגדלו ברומניה, ואף עבדו באטליז, אכלתי לא מעט קבב רומני בחיי ואני יודעת להעריך אחד טוב כשאני טועמת אותו. אז הנה גם הזדמנות לפרגן לעסק קטן של אישה אחת ושמה אורית שהקימה את מיטש בשוק הכרמל. מקום שנתן המון כבוד לקבב הרומני ונסגר בגלל הקורונה.

אבל לא אש וסערה כמו אורית תיתן לקורונה לעצור אותה ועכשיו ניתן לרכוש את הקבב, וגם רוטב שום, פטריצ’אן (נקניקיות רומניות) ועוד מטעמים ישירות עד הבית בצורתם הקפואה כך שלכם נשאר רק לצלות ולהתמוגג. חפשו מיטש באינסטגרם או בפייסבוק.

ועד שהמשלוח יגיע אליכם, הבאתי לכם הפעם מתכון לסיר שהוא חוויה – קבבים קטנים, סופר עסיסיים מבפנים, בזכות המון המון בצל מקורמל שעוטף אותם מבחוץ ומוסיף מתיקות עדינה. אפשר להגיש לצד קוסקוס, פירה, אורז או בתוך פיתה עם מלא טחינה וסלט.

מגישים על צלחת גדולה למרכז השולחן וקוצרים את כל המחמאות. צילום: טל סיון צפורין

סיר מיני קבב עם בצלים מקורמלים וצנוברים

מצרכים בין 15-25 קבבים תלוי בגודל):
500 גרם בשר טחון
50 גרם שומן כבש – מבקשים מהמוכר שיטחן ויוסיף לכם לבשר
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
3-4 שיני שום, קלופות כתושות
1 בצל לבן, קלוף
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית בהרט
1/2 כוס צנוברים
3 כפות שמן זית

לבצלים:
6 כפות שמן זית
6 בצלים לבנים, קלופים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
3 ענפי טימין
2 כפות סילאן או מייפל

אופן הכנה:
– מכינים את הקבב: קוצצים דק את הפטרוזיליה וחותכים את הבצל לקוביות קטנות מאוד. מעבירים לקערה. מוסיפים את שאר המצרכים, לשים היטב ומעבירים למקרר מכוסה למשך שעה.
– בינתיים פורסים את הבצלים לפרוסות דקות אבל לא מאוד, בערך 1/2 ס”מ.
– בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים לאט לאט, תוך כדי ערבוב, במשך 40 דקות או עד שהם מזהיבים ורכים מאוד. חשוב שיקבלו צבע זהוב/שחום אז לא לקצר את השלב הזה.
– מוסיפים טימין, מלח, פלפל שחור וסילאן ומערבבים במשך 2 דקות.
– בינתיים מוציאים את תערובת הקבב מהמקרר ויוצרים מיני קבבים עם ידיים משומנות. מניחים בצד.
– אם בשלב הזה יש לכם מקום בסיר, אפשר לטגן את הקבבים בתוך הסיר עם הבצלים מכל הצדדים עד שהקבב זהוב. אם לא, מוציאים את הבצלים החוצה, מטגנים את הקבב בסיר עד הזהבה יפה, וב-2 הדקות האחרונות מוסיפים בחזרה את הבצל לחימום משותף שלהם וכדי שהטעמים יתחברו.
– מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

חשוב מאוד לקרמל את הבצל עד שהוא זהוב לגמרי ורך רך. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– שומן כבש מאוד מוסיף פה אבל אם אתם לא מוצאים אפשר לוותר.
– אל תקטינו את כמות הבצל, אני יודעת שזה נראה הרבה אבל זה מצטמצם והבצלים כל כך טעימים וגם שומרים על הקבב שלא יתייבש.
– למי שלא אוהב, אפשר לוותר על הבהרט בקבב ואז הטעם שלו יהיו קצת יותר דומה לקבב רומני.

4 תגובות

  1. ללי says:

    אפשר לאפות את הקבב בתנור ואחרי זה להוסיף לסיר הבצל?

  2. אסתי says:

    אפשר להכין יום מראש? או כמה שעות לפני?

  3. לאה says:

    חייבת לומר שהכנתי ויצא מעולה!!!

  4. אסנת says:

    הכנסתי את הקבב לתבשיל הבצל וזה היה מאד רטוב אז לא נצרב .
    לצרוב את הקבב לחוד?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend