תותים מצופים בשוקולד והפתעות

Posted on

טוב, בואו נקרא לילד בשמו – לא מדובר הפעם במתכון כי אם ברעיון וגם בטיפים בהופכים את הרעיון לעוד יותר משגע ממה שהוא גם ככה.

אז תותים. ושוקולד. לא נולד שילוב מנצח מזה. טוב נו, אולי תפוח אדמה מדורה עם שמנת חמוצה.

ולפני שאני שולחת אתכם להכין את האושר הזה, תרשו לי כמה מילים על השנה שחלפה. בכל זאת, עוד יומיים כבר לא נראה ביומן את 2020. והו אה איזו שנה זאת הייתה.

אישית, השנה הזאת הייתה מהקיצוניות שחוויתי. היו ימים שרציתי להשאר לישון במיטה וקיוויתי שהבידוד הזה יגמר והיו ימים, בעיקר בחודשים הראשונים, שממש פרחתי. פתאום יכולתי לבשל ולאפות באור יום ולא בערב כשאני חוזרת ממרתון פגישות. פתאום ניצלתי את הזמן הרבה יותר טוב כי כל פגישות העבודה עברו למחשב. ובגדול? אני מודה שדי נהנתי מהשקט.

אבל אז התגעגעתי לשמש. התגעגעתי לימי שישי בשוק עם מלא אנשים. התגעגעתי לארוחות משפחתיות גדולות ולהבעות פנים של חברים שמאז הקורונה אני רואה בעיקר את העיניים שלהם.

התגעגעתי לחיבוקים. התגעגעתי להתלבש ולהתאפר. התגעגעתי לנהוג ולהרגיש את הרוח. ובעיקר? בעיקר התגעגעתי לחיים שהיו לי לפני הקורונה. לחיים לפני שהכלבה שלי הורדמה ולפני שאבא שלי קיבל שבץ. איך מכילים את כל זה ביחד?

קינוח קליל אחרי הארוחה שיש בו בעיקר תותים. ותראו כמה יפה זה מתקבל!

אבל אני גם יודעת שאני צריכה להגיד תודה.

להודות לאלוהים שאני בריאה, עובדת במרץ, שהמשפחה שלי בסדר ושההורים גרים קרוב אז אני יכולה לבקר אותם (במגבלות המותרות). להגיד תודה על הלקחים שהשנה הזאת הביאה איתה ועל הענווה שתפסה מקום גדול בחיי – בטח אל מול היקום העצום הזה. ומי אנחנו בתוך הדבר הגדול הזה.

להגיד תודה על חברים מופלאים שגם בימים שהרגשתי שאין לי אנרגיה דאגו לשלוח לי קרני אור. ועל זה שהבנתי כמה שום דבר לא מובן מאליו.

החיים שלנו תותים, שר חנן בן ארי, והאמת? הוא לגמרי צודק.

אז רגע לפני השנה החדשה, שאני בטוחה שתביא איתה לא רק תותים, אלא גם שוקולד, ובזכות האתגר של גרין, הבאתי לכם מתכונצ’יק לקינוח אדיר.

כזה שאפשר להגיש לחברים כשהם מגיעים לבקר, לאורחים שקופצים להגיד שלום, לבן או בת הזוג סתם ככה כדי להגיד שאתם אוהבים, לעצמכם כדי להתפנק, למישהו שנמצא בבידוד ואתם רוצים לשמח אותו או אותה.

דמיינו צלחת או מגש גדול עם מלא תותים עטופים בשוקולד – תודו שמדובר במתנה נפלאה.

סלסלה אחת של תותים, קצת שוקולד ויש לכם קינוח חלום

תותים מצופים בשוקולד והפתעות

מצרכים (ל-30 תותים):
30 תותים, מוצקים ואדומים (נקיים ויבשים)
150 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד לבן
4-5 כפות שמן (זית/ענבים/קוקוס ואפשר כל שמן אחר שיש לכם בבית)

אופציות לעיטור:
קוקוס לבן
קוקוס קלוי
אגוזים קלויים וקצוצים דק
סוכריות צבעוניות

אופן הכנה:
– שוטפים את התותים היטב ומייבשים עם נייר סופג. מאוד מאוד חשוב שהתותים יהיו יבשים ממים אחרת השוקולד יהפוך לגושים ולא יעטוף את התותים.
– מניחים נייר אפייה על תבנית עם תחתית ישרה שיכולה להכנס למקרר. אפשר גם על צלחות ישרות.
– שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים כל סוג שוקולד בקערה נפרדת. ממיסים בפולסים של 30 שניות ובין לבין מערבבים חצי דקה. שימו לב שגם אם השוקולד נראה עדיין יציב ולא רך חייבים לערבב לפחות חצי דקה כי הוא ממשיך להתרכך מהחום של הקערה. אל תכניסו שוב למיקרו אם הקערה עדיין רותחת, תנו לזה חצי דקה ואז תערבבו עד שהשוקולד ימס אחרת תשרפו את השוקולד או תגיעו איתו לטמפרטורות מטורפות.
– ועכשיו שמן. לכל קערה מוסיפים, אחרי ההמסה ואחרי שהשוקולד חלק, 1 כף שמן. פרט לשוקולד המריר שצריך 2-3 כפות.
– מערבבים היטב היטב עד שהשמן נטמע לגמרי.
– ועכשיו מצפים. אני אוהבת לצפות 1/3 מהתותים בשוקולד מריר, 1/3 בשוקולד לבן ו-1/3 בלבן. חשוב להחזיק את התות מהעלים למעלה כדי שלא יגעו בשוקולד ולאפשר לשוקולד לטפטף כדי שלא יהיה ציפוי עבה.
– שימו לב שאם רוצים לעטוף את התותים בקוקוס, שברי פיסטוק או אגוזים צריך לגלגל את התותים המצופים בשוקולד מיד אחרי הציפוי (כל עוד השוקולד רך), בתוספת שאוהבים. כשהוא מתקשה הציפוי כבר לא ידבק.
– מניחים את התותים על מגש עם נייר אפייה בתחתית.
– את יתרת השוקולד בקערות מעבירים לשקיות סנדביץ’ קטנות או לשקית זילוף וחותכים פתח ממש קטן בתחתית. יוצרים פסים על התותים, עדיף בצבעים מנוגדים, ומחזירים למקרר עד להגשה.

עסיסיים מבפנים ופציחים מבחוץ

הערות ושדרוגים
– אפשר לצפות בצורה דומה גם תמרים שמוציאים מהם את הגלעין, מכניסים פנימה שקד קלוי או מעט חמאת בוטנים ומצפים בשוקולד המומס עם השמן.
– אפשר לפזר, אחרי הציפוי בשוקולד, גם אבקת קקאו איכותית. יצא לכם תות שמזכיר טראפלס.
– אפשר לפזר על השוקולד, מיד אחרי הציפוי, סוכריות צבעוניות.
– התותים נשמרים במקרר עד 3 ימים אבל הם הכי טעימים ביום ההכנה ויום למחרת ובכל מקרה שומרים תמיד במקרר אחרת התותים מגיר נוזלים.
– לגרסה טבעונית מכינים עם שוקולד מריר או משתמשים בשוקולד טבעוני.
– לגרסת פרווה משתמשים בשוקולד מריר פרווה או בכל שוקולד אחר שאינו חלבי.

9 תגובות

  1. רחלי says:

    וואו רחלי את פשוט אדירה שאת מצליחה לשמוח למרות הכל!!!

  2. חגית says:

    איזה יופי של מתכון 😍 תודה לך

    1. טליה says:

      באמת יופי של מתכון

      1. טליה says:

        תודה רבה על המתכון

  3. טליה says:

    😍😍😍

  4. הדר says:

    וואאאאו.
    כל המתכונים שלך מדהימים, אבל זה כ”כ יפה!!

  5. חלי says:

    האם ניתן להמיס את השוקולד על הגז אם אין מיקרו?

  6. טליה says:

    הי. מה לעשות כדי שהשוקוחד ישאר בצורה של התות, ולא תיווצר לו תחתית ישרה מהתבנית?

  7. אמילי says:

    אבל למה כל כך הרבה חפירה למה אי אפשר פשוט לכתוב מתכון וזהו? 🤣

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend