מפרום כרובית ובשר ברוטב עגבניות של רעות עזר

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (18 votes, average: 2.89 out of 5)
Loading...
מפרום כרובית ובשר ברוטב עגבניות

לפני כמה חודשים אירחתי במדור שלי בזמנים מודרניים את רעות עזר. בשלנית מופלאה ואישה שהיא קסם.

כמה שבועות אחר כך העלתי את המתכון שלה לכרוב ממולא כאן לבלוג ומאז אין יום שאני לא מקבלת תמונה של הסיר הזה, שמישהו הכין וקצר עליו מחמאות.

אז לכבוד הגשם שקפץ לבקר, ובואו נודה על האמת, בעיקר כדי שאוכל לבשל את זה היום ולאכול לצד לחם טרי שבדיוק קניתי, הבאתי לכם היום את המתכון השני שפורסם באותו המדור וטרם התפרסם פה – מפרום כרובית ובשר ברוטב עגבניות עם מלא שום.

יוווו תראו איך זה נראה בפנים!

מדובר בעצם בסוג של קציצה, שמחביאה בתוכה כרובית רכה אבל יציבה, כשכל העונג הזה שוחה בתוך רוטב משגע שאפשר לטבול בו לחם או להגיש מעל אורז או פירה.

אז ברשותכם, רצה לפרק את הכרובית ולהכין את אחת המנות הכי טעימות שיש.

מפרום כרובית ובשר ברוטב עגבניות
חכו להפתעה שתגיע בביס הראשון – כרובית רכה וכיפית שעושה שמח בפה

מפרום כרובית ובשר ברוטב עגבניות

מצרכים:
1 כרובית, שטופה במים רותחים ומפורקת לפרחים בינוניים
1 כוס קמח לבן
2 ביצים L
1/2 כפית מלח
שמן לטיגון

למילוי:
1/2 ק”ג בשר בקר טחון (צוואר או צלעות)
1 צרור עלי פטרוזיליה
1 גבעול סלרי
1 בצל לבן, קלוף
2 שיני שום, כתושות
1 ביצה L
1/4 כוס שמן זית
3 כפות פירורי לחם
1 כף שטוחה ראס אל חנות
מעט מלח

לרוטב:
4 כפות שמן זית
6 שיני שום, פרוסות
3 גבעולי סלרי
4 עגבניות
1/2 כפית כורכום
1 כף כמון
2 כפות פפריקה אדומה
2 פלפל שאטה יבש
מעט מלח
3 כוסות מים

אופן הכנה:
– למילוי: קוצצים דק את הפטרוזיליה והסלרי, מגרדים את הבצל על פומפייה.
– מערבבים את כל מצרכי המילוי ומניחים למנוחה של חצי שעה במקרר.
– מחממים שמן לטיגון.
– ממלאים את פרחי הכרובית במילוי הבשר ומהדקים מסביב – בעצם צריך לצאת לכם מעין כדור בשר כשהכרובית בתוכו.
– מכינים 2 צלחות: אחת עם קמח ואחת עם ביצה ומעט מלח.
– טובלים את פרחי הכרובית והבשר בקמח ולאחר מכן בביצה ומטגנים בשמן עמוק מספר דקות עד להזהבה.
– מכינים את הרוטב: מגרדים את העגבניות על פומפייה או טוחנים עד למרקם של רסק. פורסים את הסלרי לפרוסות דקות.
– יוצקים לסיר רחב שמן זית ומטגנים את השום, מוסיפים את הסלרי והעגבניות ומבשלים 2 דקות.
– מוסיפים את התבלינים ואת פלפל השאטה, מערבבים ונותנים להם “להפתח” בשמן מספר דקות.
– מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הכרובית הממולאת.
– מכסים ומבשלים 40 דקות על אש בינונית.

מדור ממולאים עם רעות עזר | זמנים מודרניים | ידיעות אחרונות

9 תגובות

  1. טל says:

    היי! יש לי תערובת בשר ועוף . זה יכול לעבוד גם פה בתור הקציציה ?

  2. טל says:

    היוש
    האם יוצא טוב גם עם עוף במקום בקר ואפשר לוותר על השלב של טיכון הקציצה ופשוט לבשלהאותה ברוטב עגבניות?

  3. עדי קדם says:

    יתאים עם טחון טבעול?

  4. רוני נקר says:

    לא אוכלת גלוטן. יעבוד בלי הקמח ופירורי הלחם או שבבישול זה יהיה בולונז עם כרובית?

  5. שירלי says:

    היי אפשר לוותר על שלב הטיגון וישר לשים ברוטב העגבניות להתבשל?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לאפות בתנור. ואפשר גם לצרוב על מחבת עם מעט שמן.
      בגדול אפשר גם ישר לרוטב אבל אז לא באמת יהיה ציפוי למפרום כי הוא יעלם ברוטב בגלל שהוא לא נתפס על הקציצה

  6. שרון לוגסי says:

    הכנתי ויצא מושלם
    תודה שוב על מתכון מנצח

  7. לימור ורטמן says:

    היי(;
    רוצה להכין לחג ומצאתי את כל המצרכים פרט לפלפל שאטה יבש.
    במה ניתן להחליפו? תבלי צ׳ילי חריף? פפריקה חריפה?
    פרוסות פלפל ירוק חריף ברוטב? אשמח לקצת פיקנטיות.
    תודה על האתר המופלא!
    לימור

  8. ענת says:

    חייבת לכתוב שהכנתי ויצא הרבה יותר ממושלם!!!! פעם ראשונה שאני מכינה משהו בסגנון ויצא טעים ברמות! שינוי קל שעשיתי למי שרוצה – ברוטב הוספתי גם רוטב עגבניות ובמקום סלרי שמתי צרור כוסברה כי זה מה שהיה..
    תודה על מתכונים מופלאים!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend