מרק כתומים בתנור עם פטנט בהכנה

Posted on
מרק ירקות כתומים בתנור

כל כך קל להכין את המרק הזה ומצד שני הטעם שנוצר מרגיש כאילו עמלתם עליו שעות. בעצם כל מה שצריך לעשות זה לאפות בתנור המון ירקות כתומים ביחד עם בצלים ואחר כך לטחון הכל עם קרם קוקוס שמוסיף מתיקות עדינה וקרמיות. וזהו, יש לכם מרק כמו במסעדה שילדים ממש ממש אוהבים.

אני אוהבת לאפות במגש כמה שיותר ירקות, ככה אני משאירה לעצמי חלק לנשנש בלי קשר למרק. ויש עוד בונוס – נשאר לכם מהמרק? תוסיפו אותו לפסטה מבושלת ותבשלו ביחד עד שהפסטה תתעטף ברוטב הכתום הזה. תקשיבו, זה מושלם! ואפשר גם לבשל בתוך המרק, שהופך בשנייה לרוטב אם מעבירים אותו לסיר רחב, קוביות של פרגית או פילה דג.

אל תפספסו: מתכון למרק עוף שילדים אוהבים

מרק ירקות כתומים בתנור
מרק ירקות כתומים בתנור
מרק ירקות כתומים בתנור
מרק ירקות כתומים בתנור

מרק כתומים בתנור

מצרכים:
4 כפות שמן זית
3 כפות מייפל
1 כף מלח גס
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 דלורית בינונית, קלופה
3 בטטות, קלופות
1 חתיכה דלעת, קלופה
4-5 גזרים, קלופים
2 בצלים לבנים או סגולים, קלופים
5 שיני שום, קלופות
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי – לא חובה
1 קופסה קרם קוקוס מאסטר שף
¾ כפית כורכום
2 ליטר מים רותחים

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– חותכים את כל הירקות הכתומים והבצלים לקוביות בגודל זהה. לא קריטי באיזה גודל העיקר שיהיה זהה כדי שזמן האפייה יהיה שווה.
– מעבירים את הירקות לתבנית תנור עם נייר אפייה ומזלפים שמן זית ומייפל. מתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים עם הידיים עד שכל הירקות מצופים בשכבה דקה של שמן.
– אופים במשך 45-60 דקות או עד שהירקות זהובים ממש יפה. זמן האפייה תלוי בגודל חיתוך הירקות. אם תחתכנו קטן יותר זה יהיה מהר יותר.
– מעבירים את כל תכולת התבנית לסיר ומוסיפים שיני שום, כורכום ג’ינג’ר, מים ו-3/4 מיכל קרם קוקוס. טוחנים בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון עד שנוצר מרק חלק לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים מרק דליל יותר, קחו בחשבון שהמרק עוד מסמיך כשהוא מתקרר, מוסיפים עוד מים ושוב טוחנים.
– להגשה (לא חובה): מזלפים מעל כל צלחת מעט מקרם הקוקוס שנותר ומפזרים קרוטונים ועירית קצוצה דק דק.

מרק ירקות כתומים בתנור
קרם קוקוס גם מוסיף מתיקות עדינה וגם קרמיות נפלאה

הערות ושדרוגים
– אפשר לשחק פה עם כמות הירקות הכתומים. אם אתם אוהבים יותר בטטות שימו יותר בטטה ופחות דלעת. אם אתם רוצים יותר גזר שימו ממנו יותר.
– תרגישו חופשים להוסיף לתבנית עוד ירקות שיש לכם במקרר כמו קישוא או פלפל אדום (אחרי האפייה תורידו את הקליפה שלו) או כמה עגבניות.
– את השום והג’ינג’ר אני מוסיפה אחר כך כדי שלא ישרפו באפייה וגם כדי שהטעם והערכים התזונתיים שלהם ישמרו.
– במקום לשים כורכום באבקה אפשר לגרד פנימה 1/2 שורש כורכום ואפשר גם לשים 1/2 כפית קארי באבקה או במשחה.
-המתכון בשיתוך מאסטר שף.

  • לשתף זה כיף

7 תגובות

  1. לילך says:

    מה היתרון של זה על פני בישול הירקות בסיר?

  2. רותי says:

    אני אוהבת להוסיף עדשים כתומות.

  3. לאה says:

    אפשר להחליף את הקוקוס בשמנת מתוקה?

  4. מישהי says:

    אמממ, אפרת ליכשטנטט בדיוק פרסמה מתכון ממש דומה

  5. סוזי says:

    ואיי ואיי ואיי… הצלייה משדרגת כל כך את הטעם!! נפלא!! תודה רבה. קראתי בעבר על הטכניקה הזאת אבל תמיד התעצלתי. מעכשיו כבר לא תהיה לי אופציה אחרת 🙂

  6. תמר says:

    הי המרק נראה מהמם ברמות
    האם הוא טבעוני או שניתן לטבען בקלות? המון תודה, תמר

  7. CHANA says:

    היי נראה מרק טעיםםםםםםם אפשר בלי קרם קוקוס???כדי שיהיה יותר דיאטטי???

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend