בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית אוכל שילדים אוהבים מתכון לבוריק קלאסי

מתכון לבוריק קלאסי

על המתכון הזה המציאו את המשפט - כמה פשוט ככה טעים. ממש טעים.

מאת רחלי קרוט
בוריק במילוי ביצה

עד לפני שנה אכלתי אולי 4 פעמים בחיי בוריק. זה תמיד היה טעים במיוחד, ותמיד התחשק לי עוד אחד, אבל להכין בבית? זה אף פעם לא ניסיתי. ואז לפני שנה עברתי דירה ובקומה למטה גיליתי שכן שמבשל מעולה ומכין בוריק חלומיים. עם ביצה נוזלית "מנגבים את החלמון עם הבוריק עצמו" הוא אמר לי כשראה שאני ממהרת לתפוס את החלמון שניגר הישר לפה, ובצק קראנצ'י וזהוב שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו.

ופתאום הבנתי משהו – בוריק, פרט לזה שהוא פינוק נהדר, הוא גם סופר מהיר להכנה וגם מאוד ורסטילי. אפשר להכין אותו במילוי ביצה (ראיתם פעם 2 מצרכים שהופכים לכזה עונג?) ואפשר במילוי פירה, חצילים מטוגנים, גבינות ואפילו פלפלים קלויים. כך או כך, מדובר בביס שהוא אושר מזוקק. ארוחת ערב כשרוצים משהו קצת אחר. כזאת שלוקח 5 דקות להכין.

בוריק קלאסי

מצרכים:
1 חבילה עלי סיגר
8 ביצים גודל M
מעט מלח ופלפל שחור
1 ליטר שמן לטיגון

אופן הכנה:
– שוברים את הביצה לכוס ומוודאים שהיא שלמה ויפה.
– מחממים שמן בסיר סוטאז רחב עד שהוא מגיע לסף רתיחה.
– כשהשמן חם, ורק אז, מניחים את עלה הסיגר בתוך קערה בקוטר 10-15 ס"מ או בתוך כף היד, ממליחים ומפלפלים ומניחים באמצע את הביצה.
– סוגרים לצורת חצי ירח ומיד מכניסים לשמן החם.
– עוד אופציה היא להניח בתוך השמן הרותח מחצתי מעלה הבוריק ולשבור מעליו את הביצה ומיד לכסות בחצי עלה הבוריק הנותר.
– מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה. ככל שהצבע יהיה עמוק יותר ככה הביצה תהיה עשויה יותר.

בוריק במילוי ביצה

בוריק במילוי ביצה – אחרי טיגון של אחד או שניים כבר תבינו לאיזה צבע צריך להגיע במידה ואתם אוהבים את החלמון שלכם נוזלי או יציב

בוריק במילוי פירה, עירית וביצה

מצרכים:
1 חבילה עלי סיגר
8 ביצים גודל M
4 תפוחי אדמה קלופים
½ צרור עירית או 1/4 צרור עלי פטרוזיליה (עלים בלבד)
מעט מלח ופלפל שחור
1 ליטר שמן לטיגון

אופן הכנה:
– במים מומלחים מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך מלא ומועכים לפירה.
– קוצצים דק את העירית או הפטרוזיליה ומוסיפים לפירה. מערבבים ומצננים.
– שוברים את הביצה לכוס ומוודאים שהיא שלמה ויפה.
– מחממים שמן בסיר סוטאז רחב עד שהוא מגיע לסף רתיחה.
– כשהשמן חם, ורק אז, מניחים את עלה הסיגר בתוך קערה בקוטר 10-15 ס"מ או בתוך כף היד ומניחים באמצע כף גדושה מהפירה. משטחים מעט על מחצית מעלה הסיגר.
– מניחים מעל הפירה ביצה וסוגרים לצורת חצי ירח. מיד מכניסים לשמן החם.
– מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה. ככל שהצבע יהיה עמוק יותר ככה הביצה תהיה עשויה יותר.

5 קטנות על בוריק ועלי סיגר

  • רוצים בוריק כמו בשוק הכרמל? מכינים בוריק קלאסי עם ביצה או עם פירה וביצה ומכניסים לפיתה. מזלפים מעל טחינה ומוסיפים פרוסות עגבנייה, מלפפון חמוץ ועלי פטרוזיליה.
  • אתם יכולים להוסיף לתוך הבוריק גם קוביות חציל מטוגנות וביחד עם תפוחי אדמה וביצה יתקבל מאין סביח בוריק. לגרסה טבעונית ממלאים בפירה ללא ביצה.
  • עלי בוריק ביתיים ניתן לרכוש בשווקים. בשוק נתניה למשל יש עלי בוריק מופלאים בעבודת יד. גם העלים הקנויים מהסופר יעשו עבודה נהדרת.
  • עלי סיגר מתייבשים מאוד מהר אז אם פתחתם חבילה חשוב לסגור אותה היטב לפני שמחזירים למקרר אחרת הבצק יתייבש ויהיה קשה.
  • נשארו לכם עלי סיגר? מכינים סיגרים במילוי עוף או דגים ואפשר גם להכין מהפירה ועלי הסיגר משולשי פסטל מטוגנים.

אולי יעניין אותך

1 comment

מור 14 באוקטובר 2025 - 21:43

נראה שווה!
אפשרי להכין בבצק פילו?

השב

השאר תגובה

Send this to a friend