סביצ’ה סלמון ואננס

Posted on

כשעלה הרעיון לצלם מדור שכל כולו אננס, לטור שלי בידיעות אחרונות, הדבר הראשון שעלה לי לראשון היה עוף מוקפץ עם אננס ומיד אחר כך חלמתי על סביצ’ה. שזה מוזר כן? כי בבית אני מכינה דגים לעיתים מאוד רחוקות.

מצד שני, די ברור למה כל כך רציתי להכין אותו. מדובר באחת המנות הכי טעימות, קלילות אבל משביעות, מיוחדות אבל קלות להכנה ובעיקר מאוד מתאימות לקיץ. יש משהו ברעננות של הירקות, של עשבי התיבול ושל הסלמון שמאוד מתאים לימים החמים. וכשמוסיפים לכל החגיגה הזאת אננס? בכלל מתקבל קרנבל.

ויש גם צד שלישי לסיפור – אני תמיד משתדלת לעלות לכאן מתכונים שתרצו להכין, כאלה שיהפכו לדיירי קבע בבית, ומשום מה הייתי בטוחה שהסביצ’ה הוא לא אחד מהם. למרות זאת, החלטתי שיש למנה המדהימה הזאת מקום בעיתון והיא אכן פורסמה ביחד עם העוף המוקפץ.

ואז הגיעה ההפתעה – כבר ביום שהמדור פורסם קיבלתי המון הודעות שביקשו שאפרסם את המתכון הזה בבלוג. וכל הודעה כזאת הצליחה להפתיע אותי מחדש. מה, גם אתם מאוהבים בסביצ’ה כמוני? יו.

בקיצור, הקשבתי לרחשי הסטורי והנה המתכון לפניכם. הכי קל, הכי פשוט להכנה ועם זאת הכי זקוק לדיוק:
– הקפידו לרכוש סלמון טרי (בשום אופן לא קפוא או מופשר)
– אמן שתמצאו אננס טרי, זה שמיים וארץ ההבדל בטעם (תחליפים למטה)
– הקפידו מאוד לקצוץ בדיוק לפי הגודל שכתבתי באופן ההכנה. אנחנו רוצים פה ביס שיש בו מכל דבר ולא ביס שיש בו חתיכת אננס גדולה עם טיפל’ה סלמון או הפוך

ודבר אחרון – שימו לב לבונוס, מ-200 גרם סלמון תצא לכם מנת סביצ’ה ממש מכובדת בזכות כל התוספות שמגדילות את הכמות.

ניחוחות של ארצות רחוקות ומסקרנות בביס אחד מושלם. צילום: טל סיון צפורין

סביצ’ה סלמון ואננס

מצרכים (ל-5 מנות):
200 גרם פילה סלמון טרי מאוד, ללא עצמות ועור
4-5 פרוסות אננס טרי, ללא החלק הפנימי הסיבי
מיץ מ-2 ליים או לימון אחד אם לא מוצאים ליים
3 בצלי שאלוט או 1 בצל סגול קטן, קלוף
1/2 צ’ילי טרי (אדום או ירוק)
1 אבוקדו בשל
1/3 צרור עלי כוסברה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל

אופן הכנה:
– חותכים האבוקדו והסלמון לקוביות בגודל 1 ס”מ ואת האננס לקוביות קצת יותר קטנות ואחידות בגודלן.
– חותכים את הבצל והצ’ילי לקוביות קטנות, כמה שיותר קטנות הביס יהיה כיפי יותר. אתם לא רוצים ביס עם טעם עז של בצל שמסתיר את הטעמים של הסלמון והאננס.
– קוצצים את הכוסברה גס.
– מערבבים את כל המצרכים ומגישים מיד.

צבעוניות שעושה שמח. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום סלמון אפשר לשים כל פילה דג טרי שאוהבים. ללא עצמות וללא עור.
– ואם לא מצאתם אננס טרי? אפשר לשים קוביות מנגו או אפרסק בשל או פילה של תפוזים.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף גרגירי תירס טריים (הישר מהקלח) אבל חשוב להקפיד שיהיה תירס מתוק מהזנים שאפשר לאכול ישר מהקלח בלי לבשל. ואפשר גם תירס מקופסת שימורים.
– במקום כוסברה אפשר לשים עירית קצוצה. אבל כוסברה זה החיים. ובכל מקרה רק לא פטרוזיליה.
– שימו לב, מהרגע ששמתם מיץ לימון הסלמון מתחיל “להתבשל” או יותר נכון מתחילה פעולת הכבישה שלו והוא הופך מכתום מבריק לאטום. זה לא אומר שהוא לא טוב כן? זה רק אומר שעוד שנייה הוא כבר לא יהיה ממש נא. אז חשוב להוסיף את הלימון ממש לפני ההגשה.
– כן, אפשר להכין את הסביצ’ה שעה קודם ולשמור במקרר, אבל את התיבול ברגע האחרון.

9 תגובות

  1. שיר says:

    אם נשאר קצת אפשר לשמור במקרר ולאכול יום אחרי?

  2. מיכל says:

    האם הוספת גם צנונית בסלט (יש בתמונה משהו שנראה כמו צנונית)

  3. תמר says:

    מכיוון שאין אבוקדו כי העונה נגמרה. מה יכול להחליף את האבוקדו?

  4. ולה says:

    מעניין אותי גם לדעת איזה תחליף יש לאבוקדו אם אין…
    במיוחד אם אני מכינה עם מנגו טרי מהעוונה ולא אננס. אשמח אם תוכלי לעזור.

    1. רחלי קרוט says:

      לא פשוט עכשיו כשאין אבוקדו. אפשר קוביות קישואים, קוביות בטטה רכה ובעיקר לחזק מצרכים אחרים כמו בצל סגול קצוץ דק

      1. דנה says:

        אפשר להחליף את הכוסברה בנענע או בזיליקום?

  5. חנה says:

    בא לי וכרגע אין אבוקדו, לוותר? יש תחליף?

  6. קרפצ'ו סלמון עם נקטרינות, ירוקים וצנוניות – קרוטית – Krutit says:

    […] אפשר להוריד אותה כאן. – אל תפספסו גם את המתכון לסביצ’ה סלמון ואננס. […]

  7. עופרי says:

    סלמון מגיע בדרך כלל קפוא לארץ מאיפה מביאים סלמון טרי ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend