סחלב חם עם קינמון וקוקוס קלוי

Posted on

זה אולי ישמע לכם קצת מוזר, אבל סחלב הוא סוג של מלבי. כזה שטרם התייצב לגמרי ועם מרקם שמזכיר דייסה חמה.

למרות הדמיון במצרכים, הטעמים וההגיון שונים לגמרי. אם מלבי מגישים לרוב אחרי האוכל והוא מרענן וקליל, הסחלב הוא ממש סוג של ארוחה. טוב, יותר בכיוון של פינוק, אבל לרוב הוא רגע מתוק שמחמם את הבטן בחורף.

אני אוהבת להגיש אותו עם קינמון וקוקוס קלוי, שאני קולה בבית ביחד עם מייפל כדי לקבל צריבה יפה, ואפשר לפזר למעלה גם פיסטוקים קצוצים דק או בוטנים כמו שעושים עם מלבי. כבר אמרתי שהם קצת אחים?

הפעם בחרתי להכין את הסחלב עם משקה סויה שהוא פחות מתוק מהגרסה הקלאסית שאתם מכירים (אלטרנטיבה לחלב רגיל למי שרגיש ללקטוז או טבעוני או רוצה משהו פרווה) וחוץ מזה, זאת הזדמנות להשוויץ בסיר החדש שקניתי בעלי אקספרס. אפשר כמובן להמיר בכל משקה צמחי אחר כמו אורז, שקדים, קוקוס וכדומה או להשתמש בחלב רגיל.

וכמובן, אם הכנתם, מחכה לשמוע ולראות איך יצא לכם. מחכה לכם גם באינסטגרם וגם בפייסבוק.

 

סחלב חם עם קינמון וקוקוס קלוי

מצרכים:
1 ליטר משקה סויה במתיקות מופחתת (או כל חלב אחר לבחירתכם)
4 כפות גדושות קורנפלור
3-4 כפות סוכר
4 טיפות מי זהר – ולא טיפה יותר
1/2 כפית תמצית וניל (או 1/2 מקל וניל)

להגשה:
4-5 כפות קוקוס לבן
2 כפות מייפל
קינמון

אופן הכנה:
– במחבת קטנה שמים קוקוס ומייפל וקולים על אש קטנה, תוך כדי ערבוב, עד שהקוקוס מזהיב. מצננים.
– בסיר בינוני שמים 3 כוסות חלב סויה וסוכר ומערבבים. מביאים לסף רתיחה.
– מערבבים בקערה את יתרת החלב והקורנפלור עד שאין גושים ומוסיפים את וניל ומי זהר.
– מוזגים את החלב עם הקורנפלור לסיר וממשיכים לערבב מדי פעם עד שהחלב מסמיך אבל לא מאוד, קחו בחשבון שהסחלב נוטה להתייצב בכוס אז אני אוהבת לעצור קצת לפני כדי שלא יצא לי סמיך מדי אבל זה לגמרי לשיקולכם.
– מוזגים לכוס ומעטרים בקוקוס קלוי וקינמון.

עכשיו רק צריך שהגשם יגיע

הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש בכל משקה טבעוני אחר כמו אורז, שקדים, קוקוס וכדומה ואפשר גם חלב רגיל.
– למי שלא אוהב מי זהר או שאין לו בבית, אפשר לוותר.
– אני השתמשתי ב-1/2 כפית מקל וניל טחון. אפשר להמיר ב-1/2 מקל וניל שמבשלים בתוך החלב או בתמצית או לוותר לגמרי.
– במקום לקלות את הקוקוס עם המייפל אפשר להשתמש בקוקוס קלוי כבר מוכן או קוקוס לבן.
– המתכון בשיתוף תנובה ALTERNATIVE.

14 תגובות

  1. זוהר says:

    היי, לכמה מנות מספיק המתכון? תודה 🙂

  2. מיטל says:

    הי רחלי,
    אם רוצים להכין רק כוס אחת של המשקה – מה יהיו הכמויות של כל המצרכים?

  3. מרים says:

    היי 🙂 אפשר להשתמש בחלב רגיל?

  4. אתי says:

    שלום, האם ניתן לשמור סחלב בטרמוס?

  5. יעקב says:

    שלום רחלי
    תודה על המתכון ועל כל המתכונים הנפלאים שאת משתפת אותנו
    מה עושים אם אין מי זהר?

  6. איילת says:

    היי רחלי, האם מי ורדים יתאימו במקום מי זאהר? אם כן, כמה לשים?

  7. אסתר says:

    הכנתי את הסחלב עם חלב רגיל ומי ורדים במקום מי זהר, יצא טעים ברמות.
    הקוקוס הקלוי זה פשוט המצאת המאה. הקריספיות הזאת… יאמייי

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! ממש שימחת

  8. נעמה says:

    הי רחלי
    איפה אפר לקנות מי זהר? המלצות ספציפיות

    1. רחלי קרוט says:

      בכל חנות תבלינים. תלוי איפה את גרה

  9. ורד says:

    הי, האם אפשר להשתמש בקמח טפיוקה במקום קורנפלור? תודה

  10. שני says:

    ניסיתי שוב ושוב (עם חלב רגיל) וזה לא מסמיך. הוספתי אפילו עוד ועוד קורנפלור, כמעט פי 2 ממה שכתוב במתכון ועדיין לא הסמיך לי. מה הבעיה?

    1. רחלי קרוט says:

      עוד זמן בישול. אין אופציה שזה לא יסמיך.

  11. שלומית says:

    הי רחלי, האם אפשר לחמם במיקרוגל סחלב שהתקרר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend