סלטים בצנצנת שהם ארוחה של ממש – איך עושים את זה נכון וטעים

Posted on

מכירים את הרגע הזה ביום שפתאום הבטן מקרקרת ועכשיו כבר אין זמן להכין ארוחה? כי עוד רגע היא תעשה קולות של “אני חייבת אוכל”.

במקרה הטוב, תגלו שיש לכם סיר קציצות מאתמול, במקרה הפחות טוב יתחיל מרתון שבו המח ינסה לתזמן את ארוחת הצהריים הכי מהירה שאפשר לחשוב עליה. טייק אווי, פסטה בלי כלום, סנדביץ עם גבינה צהובה.

אז הנה פתרון שהוא גם שפוי תזונתית וגם מייצר ארוחה מושלמת ל-3 ימים קדימה – סלטים בצנצנת! אבל לא סתם סלטים, כאלה שהם ארוחה של ממש. עם חלבון, פחמימה, ירקות, תוספות ושדרוגים כיפיים.

אפשר ורצוי לשחק עם הצבעים והתוספות רק דבר אחד חשוב – את הרוטב שומרים בצד כדי שהירקות לא יתרככו במקרר.

ואז, כל מה שנשאר זה להניח מולכם את כל הירקות והתוספות, להעמיד את הצנצנות המבריקות ולמלא בשכבות. כשתרצו לאכול ארוחת צהריים, בוקר או ערב פשוט תוסיפו את הרוטב ותערבבו או תשפכו לקערה.

אז איך עושים ומה עובד עם מה?

  • מומלץ לשלב כמה ירקות בצבעים שונים ולחתוך אותם לגודל זהה כדי שבביס שלכם יהיה גם מלפפון וגם גמבה, גם עגבנייה וגם בצל.
  • אם רוצים להפוך את הסלט לארוחה כדאי להוסיף פחמימה או קטניות. הנה כמה רעיונות: קינואה, בורגול, עדשים שחורות, פסטה, אטריות שעועית, אטריות אורז וכו.
  • ירקות מבושלים: אם יש לכם זמן אפשר להכניס לתנור מגש של ירקות חתוכים לקוביות ולאפות עד ריכוך. בטטות, קישואים, בצלים, פרחי כרובית, גמבה ועוד. הם ישדרגו מאוד את הסלט.
  • שדרוגים כיפיים: אל תוותרו על גרעינים קלויים, זרעים טעימים, חמוציות, אגוזים או קרוטונים. הם יהפכו את הסלט לחגיגה.
  • פירות: זה נשמע אולי מוזר אבל פירות מאוד מקפיצים את הטעם של הסלט. אפשר להוסיף קוביות תפוח שנשמר היטב במקרר, חצאי ענבים, פרוסות אגסים ואפילו אוכמניות טריות או משמשים.
  • עשבי תיבול: כמה שיותר, יותר טוב. מעירית ועד בצל ירוק, כוסברה או פטרוזיליה. שימו לב שמומלץ להניח אותם אחרונים בצנצנת או להוסיף בהגשה כדי שישארו טריים ורעננים.
  • אנחנו אוכלים עם העיניים אז אל תקלו ראש בעניין הנראות. וחכו שאחרים יראו את ארוחת הצהריים שלכם כמה מחמאות תקבלו.
  • ומה לגבי הרוטב? בעיני הכי טעים לזלף מעל מעט שמן זית, קצת מיץ לימון, כף רוטב צ’ילי שמאזן הכל, מלח ופלפל. נסו להכין רוטב כזה בכמות שתספיק לכמה סלטים ושמרו במקרר. בכל פעם כשתרצו רוטב הוא יהיה כבר מוכן.
  • מה שמים על מה: את הירקות הקשים שמים למטה ואז בסדר עולה את הירקות הרכים יותר – עגבנייה למשל עדיף למעלה כנ”ל אוכמניות. פחמימות וקטניות אפשר לשים באמצע כדי שיספגו טעמים מצד אחד ולא ימעכו מצד שני. שימו לב שעשבי תיבול ותוספות כמו אגוזים כדאי לשים הכי למעלה כדי שלא יקבלו לחות מהירקות ויהפכו לסמרטוטיים. ובכל מקרה, אם אתם רוצים להוסיף קרוטונים מומלץ לשים אותם בקופסה קטנה או שקית בנפרד.
נשמר נהדר במקרר. צילום: טל סיון צפורין

אז מה יש כאן בצנצנות?

  • סלט יווני משודרג (שהכינה סיון מנור) – ירקות, גבינת המאירי (אפשר פטה או בולגרית), חמוציות וקרוטונים מלחם שנותר מאתמול.
  • סלט פסטה עמוס ירקות טריים (שהכין גיל גוטקין) – פסטה, תירס ואפונה עדינה (לא צריך לבשל רק להפשיר) וירקות.
  • סלט קינואה של מסעדות (שהכינה עדן דוד) – קינואה, עגבניות שרי, בצל סגול, גבינת פטה, עשבי תיבול, פיסטוקים וחמוציות.
  • סלט שכולו בריאות (שהכינה אולגה טוכשר) – קינואה, ירקות טריים, אבוקדו, גרגירי חומוס שמגיעים כבר מבושלים והשוס – קוביות משמשים שמוסיפים חמיצות ומתקתקות עדינה.

כמה טיפים חשובים:

  • מומלץ להכין ביום ראשון, ולשמור במקרר, קופסאות עם קינואה, בורגול, פסטה או עדשים מבושלות. זה נהדר לסלטים, אפשר להקפיץ ביחד עם ירקות או להגיש ככה עם רוטב או תבשיל.
  • תמיד תחזיקו בבית כמה סוגים של אגוזים וגרעינים. הם ישדרגו כמעט כל דבר.
  • עשבי תיבול הכי טעים וכיף לגדל בבית. לא צריך בשביל זה גינה וגם לא מרפסת, מספיק חלון ואדנית.

אל תפספסו:

5 תגובות

  1. יאיר says:

    היי, חשבתי שהכוונה שכל צנצנת מכילה סלט לכמה ימים וכל יום אפשר לקחת קצת מכל צנצנת.. אבל בקריאה נוספת אני מבין שברגע שפותחים צנצנת משתמשים בכל התכולה, זה הכוונה? כי באמת צריך למצוא פתרון לסלט זמן תמיד 😁

    1. מעיין עבאדי says:

      אפשר להכין בבת אחת כמה צנצנות קטנות ובכל פעם לאכול רק צנצנת אחת במשך כמה ימים לכמה מבני הבית.

  2. ברכה says:

    הרעיון נפלא ואני כבר הופכת בראשי כיצד לישם אותו.
    ברצוני להרחיב את המבחר גם לארוחות לא טבעוניות/ צמחוניות. האם ניתן לשלב בהכנה המוקדמת מוצרים כמו ביצים, טונה,סרדינים?

  3. אינדי כץ says:

    היי רחלי, לאיזה רוטב צ’ילי את מתכוונת? דבר נוסף יש לך המלצות איפה לקנות צנצנות כאלה?
    תודה.

  4. מרקזנה משה דוד says:

    שלום
    פשוט הכנתי את המתכון הזה אבל הבאתי מעט פתק אישי השתמשתי בשמן זית במקום חמאה 100 גר ‘שמן ל -200 גר’ חמאה. התוצאה יוצאת דופן. לשם כך אני משתמש בשמן ישראלי מקיבוץ שהוא ניטרלי. האתר שלך משנה אותי מהמטבח הצרפתי וגורם לנו לגלות מטבח ישראלי. כל טוב

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend