סלט אטריות שעועית עם ירקות ופרגיות קצוצות

Posted on
סלט אטריות שעועית. צילום: טל סיון צפורין

הן נטולות גלוטן, לא מצריכות בישול אלא רק השרייה והן בעיקר מאוד מאוד טעימות וסופגות בקלות כל רוטב. אם טרם הכרתם את אטריות השעועית, שנקראות גם אטריות זכוכית, עכשיו זה ממש הזמן.

בארץ נוהגים להכין איתן סלטים אסיאתיים והן גם נכנסות לספרינג רול אבל האמת היא שאפשר להכין איתן עוד המון מאכלים. ממרקים ומוקפצים ועד סלטים ותבשילים.

הפעם הבאתי לכם מתכון שהוא אחד האהובים עלי גם בבית אבל גם כשאני מגיעה למסעדה. מדובר בספק סלט ספק מנה עיקרית שמשלבת פרגיות קצוצות (טבעונים? אפשר לוותר על העוף), אטריות שעועית עדינות, ירקות קראנצ’יים ורוטב בניחוח אסיאתי משגע.

מה שכן, מומלץ מאוד לאכול את הסלט ביום ההכנה – עדיף בטמפרטורת החדר או חמים.

סלט אטריות שעועית. צילום: טל סיון צפורין
מרענן, משביע והכי קל להכין. אפילו לא צריך לבשל את האטריות. צילום: טל סיון צפורין

– אל תפספסו: מתכון למוקפץ אטריות שעועית

סלט אטריות שעועית עם ירקות ופרגיות קצוצות

מצרכים (הכמות מספיקה למשפחה):
1/2 חבילה (100 גרם) אטריות שעועית – קונים בכל סופר
1 גזר, קלוף
1/2 בצל סגול, קלוף
1 זוקיני, קלוף – לא חובה
2 מלפפונים קשים ויפים
חופן נדיב של עלי נענע
1/2 צרור עלי כוסברה
1/2 כוס בוטנים מומלחים – אפשר גם יותר
3 כפות שמן זית
200 גרם פרגיות טחונות פעם אחת – ככה לבקש מהמוכר
מעט מלח לתיבול הפרגיות

לרוטב:
3 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף – לא לוותר
2 שיני שום, כתושות
5 כפות סויה איכותית
1/2 כפית שמן שומשום
1 כפית רוטב דגים – לא חובה אבל מאוד מוסיף
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
2 כפות סוכר חום כהה או דמררה או לבן
מיץ מ-1/2 לימון (ואפשר גם לימון שלם)
1/2 צ’ילי חריף, קצוץ דק דק

אופן הכנה:
– מניחים את אטריות השעועית בקערה גדולה ומכסים במים רותחים. מאפשרים לאטריות להתרכך במשך 10 דקות וכשהן רכות מסננים מכל הנוזלים ומעבירים לקערה. חשוב שהאטריות לא יתייבשו אז או לסגור עם מכסה עד ששאר המרכיבים יהיו מוכנים או לקצוץ את כל הירקות ומיד להוסיף. שימו לב שהאטריות ארוכות אז אפשר בשלב הזה לחתוך אותן קצת עם סכין.
– במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הפרגיות הטחונות תוך כדי הפרדה של העוף לפירורים גסים כמו שמכינים בולונז. מטגנים עד שהעוף משנה את צבעו והוא מוכן. מניחים בצד. שימו לב לא לייבש את העוף אלא מספיק לצרוב עד שהוא משנה את הצבע שלו ללבן.
– חותכים את הגזר והזוקיני לרצועות דקות בעזרת קולפן ג’וליינים או יוצרים פרוסות דקות עם קולפן, מניחים אחת על השנייה וחותכים לרצועות דקות. החיתוך הדק חשוב כי אנחנו רוצים פה ביס עדין שיהיה בו את כל הירקות ולא פתאום חתיכת גזר גדולה שמשתלטת על הטעם והמרקם.
– חוצים את המלפפונים לחצי כך שפנים המלפפון יהיה פתוח (לאורכם) ומוציאים את הגרעינים עם כפית. פשוט מרוקנים את הפנים כמו שמרוקנים למשל קישוא.
– פורסים את המלפפונים לפרוסות דקות. למה לא לחתוך לרצועות? בעקרון אפשר, אבל אני אוהבת להוציא את הפנים של המלפפון כי הוא מימי מדי ואני רוצה כאן מרקם קראנצ’י.
– קוצצים גס את עשבי התיבול.
– מערבבים ביחד את כל מצרכי הסלט כולל האטריות והפרגיות (פרט לבוטנים).
– מערבבים את כל מצרכי הרוטב היטב עד שהסוכר נמס כמעט לגמרי וטועמים אם חסר לכם תיבול. הרוטב צריך להיות דומיננטי ועוקצני.
– מזלפים את הרוטב על הסלט ומערבבים.
– קוצצים את הבוטנים, מפזרים מעל ומערבבים. מגישים בטמפרטורת החדר.

מתכונים עם אטריות שעועית. צילום: טל סיון צפורין
תראו כמה מנות שונות אפשר להכין עם אטריות שעועית. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לסלט גם בצל ירוק או עירית שקוצצים לטבעות דקות.
– במקום פרגיות טחונות אפשר להשתמש בפרגיות שקוצצים עם סכין לקוביות קטנות ואז מטגנים במחבת.
– במקום פרגיות אפשר להשתמש בחזה עוף אבל יש לו נטייה להתייבש יותר. זה אפשרי וטעים אבל פרגיות טעים יותר.
– לגרסה טבעונית/צמחונית משמיטים את העוף לגמרי. יצא מעולה גם בלי.
– אל תוותרו על הג’ינג’ר ברוטב גם אם אתם לא אוהבים ג’ינג’ר, הוא באמת מאוד מוסיף פה. ואם אין לכם ג’ינג’ר טרי תקנו קוביות קפואות של ג’ינג’ר (יש לדורות) ותשימו 2 קוביות כאלה. רק לחכות שהם ימסו בתוך הרוטב.
– במקום אטריות שעועית אפשר להשתמש באטריות אורז. קחו בחשבון שהן פחות רכות וחלקלקות כמו השעועית.

10 תגובות

  1. הילה says:

    ולמי שמתעב כוסברה, יש תחליף?

    1. חן says:

      פטרוזיליה תעשה עבודה מעולה!

  2. שני says:

    את זוקיני משאירים חי?

  3. נעמי says:

    מה עושים עם הג’ינג’ר? קוצצים אותו?

  4. יונית says:

    יצא נפלא!!! תודה רבה לך
    שאלה
    כמה ימים ניתן לשמור בקירור?

  5. קמילה says:

    מה עם הבצל ??????

    1. תקוה מאורר says:

      איך את מציעה פרגיות במתכוון צמחוני?

  6. חן says:

    חייבת להגיד שיש לך את המתכונים הכי טובים בעולם!!! כל מה שניסיתי יצא מעולה ואף פעם לא התאכזבתי

  7. מורן גוטמן says:

    היי, נראה מעולה כרגיל 🙂 במה אפשר להחליף את הרוטב צ’ילי המתוק?

    1. רחלי קרוט says:

      קצת מייפל וצ’ילי חריף קצוץ ♥

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend