אם עד היום תהיתם מה יותר טעים – חצילים בטחינה או חצילים במיונז, עכשיו כבר אין צורך לתהות יותר. התשובה טמונה בשאלה – שניהם! המיונז מוסיף עושר וקרמיות, הטחינה מביאה איתה טעם שומשומי מושלם. שידוך משמיים. אם אתם חובבים של שום, אפשר להוסיף גם 2-3 שיני שום כתושות.
סלט חצילים בטחינה ומיונז
מצרכים:
2 חצילים – עדיף מסוג בלאדי
1/2 כוס מלח גס
5 כפות שמן זית
2 כפות מיונז איכותי
4 כפות טחינה גולמית
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומפזרים באמצע של נייר האפייה מלח גס.
– מניחים מעל המלח את החצילים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 50-60 דקות או עד שהחצילים נראים שרופים ורכים מאוד.
– פותחים את החציל באמצע, במידה ויש מקבץ מאוד גדול וצפוף של גרעינים מוציאים אותם (זה ממש בסדר אם נשארים גרעינים, רק לא בכמות עצומה, ומרוקנים את בשר החצילים לתוך מסננת. מאפשרים לנוזלים להתנקז החוצה.
– קוצצים גס את בשר החצילים ומוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים היטב.
– טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.

סלט חצילים בטחינה ומיונז
הערות ושדרוגים
– למי שלא אוהב טחינה אפשר לשים רק מיונז והפוך.
– אפשר להשתמש בטחינה מלאה או לבנה.