סלט ירקות גועשים של הרגע האחרון

Posted on

הסלט הזה נולד בזכות הברוקולי. אותו ברוקולי שקניתי לפני כמה ימים והתכוונתי להכין איתו מוקפץ אבל אז לא התחשק לי ללכלך את הסיר עם הרטבים הדביקים של המוקפץ.

אז חיכיתי.

חיכיתי למוזה שתגיע ותגרום לי להוציא את הברוקולי מהמקרר ולהניח אותו על קרש החיתוך.

והמוזה הגיעה. היא הגיעה כשחשבתי איזה סלט להכין לארוחת החג. ידעתי שרוב הסלטים יהיו עמוסים במיונז וניסיתי לחשוב על משהו שיהיה קליל יותר, בריא יותר, משביע יותר.

קראתי לסלט הזה סלט ירקות גועשים כי מאז שטעמתי את סלט השורשים של דליקטסן, שנקרא סלט ירקות רועשים, השם הזה תקוע לי בראש והוא הכי מתאים לסלטים שיש בהם ירקות חיים שעושים רעש בפה בגלל הפציחות שלהם, אז אמנם הוא לא קיבל בדיוק את אותו השם, אבל ההשראה הגיעה משם.

ובכלל, כבר המון שנים שהסלט הכי אהוב עלי ועל אמא שלי הוא סלט ירקות פשוט עם כרובית טרייה. איכשהו, לא משנה כמה אנחנו שמות ממנה, היא תמיד תגמר ראשונה ותמיד נתווכח מי אכלה יותר ממנה ובגלל מי לא נשארה כרובית בסלט.

הפעם בחרתי לשדך אל אותה כרובית טרייה ברוקולי, גם הוא טרי, שאני כל כך אוהבת את המרקם שלו בגרסה החיה. אל שני הירקות האהובים האלה התווסף תפוח חמצמץ, גזר מתוק, מלפפונים מרעננים, עגבניות שמאזנות את המרקם וגם מוסיפות מהמיץ שלהן לרוטב בזמן הערבוב (והן גם מוסיפות צבע מושלם שנראה כמו יהלומים אדומים), בצל ירוק שמתפקד על תקן האח הפיקנטי והבועט ורוטב הדרים שמאוד מחמיא לירקות ועוטף אותם בטעמים עדינים.

לכל אחד יש תפקיד כאן, כל ירק שהצטרף ידע בדיוק בשביל מה הוא כאן. ולמרות זאת, אני מפצירה בכם לגוון. נענע למשל תעבוד כאן מדהים, גם תוספת של צ’ילי טרי קצוץ דק. אני למשל הוספתי אחרי הצילום גרגירי תירס טרי (עדיף מסוג גילי) ואל תגלו אבל יום אחר כך ערבבתי פנימה קצת קינואה והתקבל סלט שהוא באמת ארוחה.

אז רגע לפני שאני משחררת אתכם להכין את הסלט הגועש הזה, רק רציתי לספר לכם שפעם אמרו לי שאם אוכלים סלטים שיש בהם ירקות חיים אז הלסת עובדת יותר זמן, ואז אוכלים יותר לאט, ואז שבעים יותר מהר. הידד!

חג אביב שמח ❤

סלט ירקות
האמנות של בנקסי פוגשת את הסלט הכי צבעוני בסביבה

סלט ירקות גועשים

מצרכים:
1/2 ראש ברוקולי, התפרחת כולל קצת מהגבעול
1/4 כרובית בינונית, התפרחת כולל קצת מהגבעול
10-15 עגבניות שרי, עדיף מסוג תמר
3/4 תפוח גרני סמיט (הירוק החמוץ)
4 מלפפונים מיני או 1 מלפפון רגיל, עם הקליפה
1 גזר, עם הקליפה
3-4 ענפי בצל ירוק (ואפשר גם אופציות אחרות – הסבר בהערות)
1/2 כוס גרעיני חמנייה (ואל תשימו פחות מזה, אם כבר רק יותר)
1/4 כוס גרעיני דלעת

לרוטב הדרים:
מיץ מ-1/2 לימון
מיץ מ-1/2 תפוז
1/2 כפית חרדל חלק
4-5 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות דק דק
3 כפות רוטב צ’ילי (או: 1/2 צ’ילי קצוץ דק + 2 כפיות סילאן)
כפית שטוחה מלח

אופן הכנה:
– שוטפים היטב את הברוקולי והכרובית ומייבשים. קוצצים את הברוקולי לגודל קטן, פשוט מעבירים סכין על החלק הפורח והברוקולי כבר יחתך לנגיסים קטנים. אם יצאו לכם פרחים יותר גדולים חותכים אותם. את הגבעול קוצצים לקוביות קטנות או פרוסות דקות. באותו אופן חותכים את הכרובית.
– חותכים את עגבניות השרי לחצאים או לרבעים אם הן קצת יותר גדולות.
– חותכים את התפוח לקוביות קטנות.
– אם משתמשים במלפפונים מיני חותכים אותם באמצע ואז חותכים לפרוסות. אם משתמשים במלפפון גדול, חותכים באמצע, מרוקנים את החלק הפנימי עם הגרעינים בעזרת כפית קטנה ואת המלפפונים חותכים לפרוסות.
– חותכים את הגזר לגפרורים קטנים. אפשר לחתוך עם קולפן ג’וליינים, אפשר לחתוך עם מנדולינה ואפשר ליצור פרוסות דקיקות עם קולפן רגיל את הפרוסות האלה להניח אחת על השנייה ולחתוך לגפרורים.
– חותכים את הבצל הירוק לטבעות דקות.
– במחבת חמה, ללא שמן, קולים את גרעיני החמנייה והדלעת עד שהם מתחילים להזהיב, מצננים לפני שמוסיפים לסלט.
– מניחים את כל מצרכים הרוטב בצנצנת קטנה ומשקשקים היטב.
– מרכיבים: מניחים בקערה גדולה את כל הירקות ומזלפים את הרוטב. מערבבים היטב. מפזרים את הגרעינים, מערבבים מעט ומגישים.

סלט ירקות
הרוטב מעולה גם לסלטים אחרים

הערות ושדרוגים
– במקום בצל ירוק אפשר להשתמש ב-1/3 צרור עלי כוסברה או 1/3 צרור עירית. עוד אופציה נהדרת היא להוסיף לאחד מעשבי התיבול האלה 10 עלי נענע קצוצים גס. ואפשר כמובן גם לשלב. בכל הנוגע לעשבי תיבול, כל המוסיף רק משבח.
– במקום גרעיני דלעת אפשר להשתמש בשקדים פרוסים.
– במקום גרעיני חמנייה אפשר להשתמש בפקאנים טבעיים, קלויים על מחבת וקצוצים גס. ואפשר גם פיסטוקים קלויים, הם יעבדו כאן נהדר.
– עוד תוספות/ירוקת שיצטרפו לסלט הזה בשמחה: 1/2 כוס גרגירי תירס, 1/2 כוס קוביות קטנטנות של קולורבי, 1/2 בצל סגול קצוץ דק מאוד.
– רוצים להפוך את הסלט לארוחה? מוסיפים לו כוס קינואה או בורגול מבושלים ומערבבים.
– הסלט נשמר היטב במקרר בקופסה סגורה אבל הוא הכי טעים בשעתיים הראשונות אחרי זילוף הרוטב. אם רוצים להכין קודם, פשוט מכינים את הסלט בנפרד את הרוטב שנפרד ומחברים אותם ביחד קצת לפני ההגשה.

4 תגובות

  1. טלי says:

    רציתי לומר לך שאפו!
    הכנתי את הסלט הזה והייתי סקפטית. הברוקולי חי הוא מר, הכרובית לא מבושלת ומתובלת גם לא משהו, לא הצלחתי להבין איך העסק מתחבר לסלט טעים… הייתי כל כך סקפטית שהכנתי ״גיבוי״ סטנדרטי ומוכר.
    בקיצור – יצא פצצה!!!
    קצת שיניתי את היחס בין הירקות כי היתה לי יותר כרובית ופחות עגבניות… גם הגזר נחתך בידים בהיעדר עזרים מכניים.
    עדין, הרוטב עם הגרעינים הקלויים והעובדה שהירקות כולם ״קריספים״ – יצא מעולה!
    זה הסלט הראשון שנגמר עד הפרח כרובית האחרון..
    תודה!!!

    1. רחלי קרוט says:

      וואו, הכי עשית לי את השבוע <3
      תודה רבה רבה על המילים היפות ושמחה שאהבת.

  2. שירה says:

    יצא ממש טעים – תודה ?

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend