אתם יכולים לקרוא לו סלט כרוב או סלט קולסלאו, כך או כך מדובר באחד הסלטים הכיפיים והטעימים, מאלה שבכל ביס מתגלה טעם קצת אחר. קצת מתקתק בזכות התירס, קראנצ’י בזכות הירקות וקרמי בזכות השילוב בין אשל למיונז. האשל (אפשר גם גיל או יוגורט) מעדן מאוד את הטעם של הרוטב שמחבר את הירקות ולמי מכם שלא אוהב סלטי מיונז כבדים אין לי ספק שתתאהבו בסלט הזה.
סלט קולסלאו משודרג
מצרכים:
½ כרוב לבן
2 גזרים קלופים
5 מלפפונים חמוצים
½ בצל סגול
1 כוס גרגירי תירס
½ צרור עירית
½ מיכל אשל תנובה (או גיל או יוגורט)
2-3 כפות מיונז
½ כפית פלפל שחור גרוס
2/3 כפית מלח
אופן הכנה:
– פורסים את הכרוב לרצועות כמה שיותר דקות.
– חותכים את הגזר לגפרורים דקים בעזרת קולפן ג’וליינים או קולפים לרצועות דקות עם קולפן רגיל ואת הרצועות עורמים אחת מעל השנייה ואת חותכים לגפרורים דקים.
– חותכים את הבצל והמלפפונים לרצועות דקות.
– קוצצים את העירית לפרוסות דקות.
– מערבבים היטב את כל המצרכים ומגישים.
הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? קולים על מחבת ½ כוס פרוסות שקדים או גרעיני חמנייה ומוסיפים לסלט.
– אפשר להכין את הסלט גם בלי מיונז בכלל ולשים עוד קצת אשל או יוגורט. במקרה הזה תוסיפו כף מייפל לסלט כדי לאזן את החמיצות.
– המתכון בשיתוף תנובה.
הכנתי ונושנוש עוד לפני שהגיע לשולחן.
השקדים שידרגו ממש