סלט שורשים עם עשבי תיבול, קשיו מסוכר וקריספי אטריות אורז

Posted on

את הסלט הזה, בגרסתו הקלאסית ללא האטריות הקריספיות (וואו כמה ממכר), אמא שלי מכינה כמעט כל שבוע. לפעמים יש בו גם קולורבי ולפעמים אין בו נבטים אבל העקרון נשאר זהה – ירקות שורש חתוכים לרצועות דקות עם רוטב מתקתק בועט שמחבר את כל טעמי הירקות יחד.

אחד הסלטים האהובים עלי בעולם

הפעם, לקראת החג, החלטתי להוסיף לסלט כתר לבן של אטריות אורז מטוגנות שהופכות לקריספיות תוך שנייה. כאלה שבאמת אי אפשר להפסיק לאכול. ושימו לב – האטריות האדירות האלה, שאפשר להכין מהן גם מוקפץ, הן ללא גלוטן שזה גם בונוס נהדר.

הרוטב הזה מושלם גם לספרינג רול וגם למוקפץ

מאחלת לכם שנה טובה ומתוקה. שנה של התחלות חדשות ושל סיפוק.

כמה טעימות האטריות האלה, כמה. ממש כמו חטיף.

אל תפספסו:
– הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
–  המתכון בשיתוף מזרח ומערב ופודי שהפיקו חוברת מתכונים דיגיטלית לראש השנה. רוצים את החוברת? אפשר להוריד אותה כאן.
– אל תפספסו גם את המתכון לקרפצ’ו סלמון. חלומי!

חגיגי, טעים ממש, מתחסל ראשון בשולחן וגם צבעוני ושמח כיאה לשנה חדשה

סלט שורשים עם עשבי תיבול, קשיו מסוכר וקריספי אטריות אורז

מצרכים לסלט:
1 גזר, קלוף
1/2 חבילה נבטים מכל סוג שאוהבים
1/4 כרוב לבן או סגול
1 סלק, קלוף
1/2 צרור עלי נענע
1/2 צרור עלי כוסברה
1/2 צרור עירית או בצל ירוק
3/4 כוס קשיו מסוכר (או בוטנים מסוכרים)
1/4 חבילה אטריות אורז דקות – מזרח ומערב
שמן – לטיגון האטריות

לרוטב:
5 כפות רוטב סויה יאמאסה
1 כפית שמן שומשום – מזרח ומערב
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק – מזרח ומערב
1/2 צ’ילי טרי
3 שיני שום, קלופות
מיץ מ-1/2 לימון
3 ס”מ ג’ינג’ר, קלוף
1 כפית סוכר חום (כהה או דמררה)

אופן הכנה:
– קולפים את הגזר והסלק לג’וליינים בעזרת קולפן ג’וליינים או יוצרים פרוסות דקות בעזרת קולפן רגיל ומניחים אותן אחת על השנייה וחותכים לרצועות דקות.  המטרה היא לייצר רצועות דקות ולא גסות מדי.
– חותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד. כמה שיותר דק יותר כיף בפה.
– קוצצים גס את הכוסברה והעירית ופורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקות.
– קוצצים גס את הקשיו או הבוטנים.
– מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי הסלט. בשלב הזה אפשר לשמור במקרר עד להגשה (עד 6 שעות אבל לא יותר).
– לרוטב: קוצצים דק דק את השום, הצ’ילי והג’ינג’ר. אבל ממש דק.
– מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
– בסיר בינוני שמים שמן בגובה 7 ס”מ ומביאים לרתיחה.
– שוברים את האטריות כדי שלא תהיינה ארוכות מדי ומטגנים בשמן במשך 30 שניות. שימו לב להכניס כל פעם כמות קטנה (מה שנכנס לכם ביד). ברגע שהאטריות לבנות וצפות למעלה הן מוכנות. ואיך יודעים שהשמן מוכן לקבלת האטריות? זורקים פנימה פיסה קטנה של אטרייה ואם היא מתנפחת ומלבינה תוך כמה שניות בודדות השמן מוכן.
– מעבירים את האטריות לצלחת עם נייר אפייה, מפזרים מלח ושומרים בצד. בשלב הזה אפשר לשמור את האטריות בשקית סגורה עד 6 שעות ואל תנסו לטעום אותן כי ברגע שתתחילו תסיימו את כל האטריות האלה עוד לפני שיגיע הסלט.
– מרכיבים: מערבבים את מצרכי הסלט, מזלפים מהרוטב ומערבבים בעדינות. מעטרים בגבעה ענקית של אטריות אורז מטוגנות ומתענגים.

אל תוותרו על שמן שומשום. אמנם יש ממנו מעט יחסית ברוטב אבל הוא סופר תורם לטעם העמוק והאדמתי שלו והוא גם מאזן את המתיקות של הרוטב צ’ילי

הערות ושדרוגים
– אפשר לוותר על הנבטים אם אין או לא אוהבים ואפשר גם להשתמש בנבטים אחרים שיש בסופר.
– אם אתם לא אוהבים כוסברה אפשר לוותר עליה אבל אל תחליפו אותה בפטרוזיליה, היא לא מתאימה פה.
– במקום קשיו מסוכר אפשר קשיו קלוי או בוטנים קלויים וקצוצים גס.
– במקום אטריות אורז דקות אפשר להשתמש בכל אטריות אורז בעובי אחר. ובתנאי שאלה אטריות אורז ולא אטריות ביצים או חיטה או שעועית או כל דבר אחר. רק אטריות אורז.
– בבקשה אל תוותרו על הג’ינג’ר. ואפשר גם ג’ינג’ר כבוש קצוץ דק דק בכמות של 2 כפות בערך.
– אם אין סוכר חום אפשר לשים דבש, מייפל או סילאן בכמות זהה.
– ואם רוצים להוסיף עוף או טופו? פשוט צורבים במחבת עם מעט רוטב צ’ילי ו/או סויה, קוצצים לקוביות קטנות ומערבבים עם הסלט.
– המתכון בשיתוף מזרח ומערב.

2 תגובות

  1. כרמלה says:

    נראה נפלא! חייבת להכין.

  2. רחלי אחרת says:

    יש אלטרנטיבה לרוטב לא סוכר? (צילי מתוק, כל סוג של ממתיק/סוכר, דבש,סילאן וכו”)

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend