סמבוסק טורטייה

Posted on
סמבוסק טורטייה

בשנה האחרונה הפכו הטורטיות לדיירות קבע בבתים רבים. ולא בכדי. הן נפלאות כרול ממולא עם כל ממרח וחביתה או עוף. הן נהדרות כתחתית לפשטידה ואפילו כסוג של חטיף קריספי כשצולים אותן בתנור עם זעתר. אבל זה לא הכל, אפשר להכין מטורטיות עוד המון מנות מהירות וטעימות.

קחו למשל סמבוסק – במקום ללוש בצק, לרדד ולהתפיח פשוט מניחים גבינות בתחתית טורטייה, סוגרים עם דבק קמח (הסבר במתכון) ומכניסים לתנור. 20 דקות ויש לכם מאפים מדהימים שגם עזרו לכם לייצר ארוחת ערב מהגבינות שיש בבית.

סמבוסק טורטייה
סמבוסק טורטייה

סמבוסק טורטייה

דרך נפלא להשתמש בכל הגבינות שיש בבית. ואפשר כמובן גם לשדרג עם תירס, זיתים, בצל סגול פרוס דק דק או כל תוספת שאתם אוהבים.

מצרכים:
5-6 טורטיות עגולות בקוטר 20
1 קופסה (225 גרם) גבינת שמנת בכל אחוז שומן או ריקוטה
200 גרם גבינת פטה או בולגרית
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 כף גדושה קמח
3-4 כפות מים
1 ביצה L – להברשה
שומשום או תערובת לבייגל – לעיטור

אופן הכנה:
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומברישים אותו במעט שמן זית או משמנים בעזרת תרסיס שמן. מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מערבבים בקערה גבינת שמנת, גבינה בולגרית וגבינה צהובה מגורדת.
– בקערית קטנה מערבבים קמח ומים עד שנוצר מרקם שדומה לטחינה. אם צריך אפשר להוסיף עוד קצת מים.
– מניחים את הטורטייה על משטח העבודה ומניחים 2-3 כפות מהמילוי בחלק התחתון של הטורטייה אבל בלי להגיע לקצה הטורטייה.
– מורחים עם האצבע או בעזרת מברשת מעט מבלילת הקמח בחצי העליון של הטורטייה וסוגרים למעין חצי ירח – הקמח יגרום לטורטייה להשאר סגורה אז תדביקו היטב. מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן קלות. חוזרים על הפעולה עם יתרת הטורטיות והמילוי.
– מברישים את המאפים בביצה ומפזרים שומשום בנדיבות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות או עד הזהבה עדינה.

0 תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend