ספגטי ברוטב בולונז עוף

Posted on

אם הייתם שואלים אותי איזה אוכל אני הכי אוהבת, כנראה שמיד אחרי צ’יפס (שריטה רצינית שלי) ופירה הייתי אומרת לכם שאני הכי אוהבת אוכל של סירים. כזה שיש בו רוטב, שאפשר להכניס מזלג או כף באמצע הבישול ולזלול ישר מהסיר – אתם יודעים, כל מה שנכנס תחת המילה נחמה.

והכי אני אוהבת? מתכונים שלא גורמים לכיור שלי להראות כמו אחרי מלחמה. כמה שפחות סירים ואני מאושרת.

המתכון שלפניכם עונה בדיוק על כל הבונוסים האלה ויותר. מכינים הכל בסיר אחד (כן, אין צורך לבשל את הפסטה בנפרד), יש בו מלא רוטב אדום משגע שנספג בפסטה וגם אחרי שזה מתקרר הבולונז לא נשאר יבשושי והוא עדיין כיפי ומלא ברוטב.

הכל בסיר אחד

בעקרון אפשר להכין את הבולונז הזה גם עם פסטה פוזילי או לינגוויני או כל פסטה שאתם אוהבים, אבל אני הכי אוהבת להכין אותו עם ספגטי ממש כמו בסרטים ועכשיו שברילה גם עיבתה את הפסטה זה בכלל מעולה כי אז הפסטה לא מתפרקת בבישול, בעיקר כאן כשהיא צריכה להחזיק הרבה רוטב וגם לא מעט עוף שעוטף אותה.

הו וואו ותראו איך הספגטי רך רך אבל לא נעשה מושי ומתפרק

ואם בעוף עסקינן, הפעם בחרתי להכין את הבולונז מחזה עוף טחון ולהוסיף לו גם גזר כך שלגמרי מדובר במנה נהדרת גם עבור ילדים ודרך מעולה להכניס להם קצת ירקות לתפריט. וחוץ מזה, הגזר כאן מאוד מוסיף גם מבחינת הנקודות הרכות שלו וגם בזכות המתיקות העדינה שהוא מביא איתו.

ארוחה שלמה לכל המשפחה

ספגטי ברוטב בולונז עוף

מצרכים:
3 כפות שמן זית
1 בצל לבן גדול, קלוף
2 ענפי סלרי – ללא העלים
3-4 שיני שום, קלופות
1 גזר, קלוף
500 גרם חזה עוף טחון (אפשר גם פרגיות)
1 קופסה עגבניות מרוסקות דק, מחברה איכותית
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית מייפל או סילאן או סוכר חום
1/2 כפית מלח
מעט פלל שחור גרוס
1/2 כפית אורגנו יבש – לא חובה
3 כוסות מים רותחים
1/2 חבילה ספגטי מספר 5 – ברילה

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, הסלרי והשום לקוביות קטנות ומגרדים את הגזר על החלק העבה בפומפייה.
– בסיר רחב מטגנים את הבצל והסלרי עם שמן זית עד ריכוך.
– מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
– מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות.
– מוסיפים עוף טחון ומטגנים, תוך כדי ערבוב ומעיכה של העוף כדי שיתפרק לחתיכות קטנות. ממשיכים לערבב עד שהעוף משנה את צבעו ללבן אטום.
– מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, פפריקה, מייפל, מלח, פלפל שחור ואורגנו ומערבבים. מבשלים במשך 30 דקות עד שהבולונז סמיך והטעמים נעשים עמוקים וחזקים יותר (קחו בחשבון שהם יתעדנו בגלל שעוד רגע יכנסו המים והפסטה). אם הרוטב סמיך מדי ואתם חוששים שזה ישרף מלמטה, אפשר להוסיף 1/2 כוס מים רותחים.
– אחרי שהרוטב מוכן מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומוסיפים פנימה את הספגטי. אני אוהבת לשבור אותו כדי שלא יהיה כל כך ארוך.
– מערבבים, סוגרים את המכסה ומבשלים במשך 10-15 דקות או עד שהפסטה רכה רכה. זה בסדר אם נשאר הרבה רוטב, הוא יספג בפסטה תוך כמה דקות אחרי שתכבו את הגז.

ביס, מישהו?

הערות ושדרוגים
– חשוב מאוד לרכך היטב את הבצל והסלרי לפני שמוסיפים את שאר המצרכים. אם אתם רואים שזה מתחיל להשרף קצת מלמטה ואתם לא רוצים להוסיף עוד שמן, פשוט תוסיפו 1/2 כוס מים רותחים ותמשיכו לערבב. תוך כמה דקות בודדות המים יתאדו וירככו מאוד את הבצל והסלרי.
– למי שאוהב טעמים קצת פיקנטיים אפשר להוסיף, בזמן הוספת השום, 1/2 פלפל צ’ילי חתוך לקוביות קטנות.
– אפשר להוסיף גם עלי בזיליקום קרועים לתוך הרוטב.
– אם הילדים, או אתם, לא אוהבים ירקות ברוטב אפשר לוותר על הגזר. לגבי הבצל, אני לא ממליצה לוותר עליו ואם יש בעיה של מרקמים אפשר לגרד אותו על החלק העבה בפומפייה והוא לא יורגש מבחינת המרקם.
– רוצים עוד ירקות ברוטב? אפשר להוסיף גם קישוא אחד מגורד ביחד או במקום הגזר.
– המתכון בשיתוף ברילה.

6 תגובות

  1. דינה says:

    הי רחלי,
    המתכון נראה יאמי! שדרוג למי שלא אוהב בולונז מבקר.
    רציתי לשאול, במידה ואני לא רוצה להשתמש בקופסת עגבניות מרוסקות, בכמה עגבניות טריות להחליף? והאם להוסיף עוד משהו?
    תודה

    1. טלי ל says:

      היי. אין לי רסק
      קריטי? אפשר משהו אחר במקום?
      תודה!

  2. יעל says:

    היי רחלי, המתכון נראה מעולה 🙂 כשאת כותבת קופסאות עגבניות מרוסקות בכמה גר’ מדובר?

  3. לימור says:

    היי, במקום קופסת עגבניות מרוסקות, ניתן להשתמש בעגבניות טריות? ואם כן כמה? תודה

  4. ליטל says:

    הי רחלי,
    הכנתי ויצא מעולה! מתכון קליל וכיפי 😉

  5. אורטל says:

    היי רחלי.
    איזה יחס של מים אני צריכה, במידה ורוצה להכניס פסטה שהיא ללא גלוטן, לדוגמת פסטה מקמח קטניות כלשהן, או במקרה שלי- יש לי פסטה מקמח שעועית מש.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend