בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית אוכל שילדים אוהבים עוגות נוטלה מ-3 מצרכים או: המתכון הגאוני ביקום!

עוגות נוטלה מ-3 מצרכים או: המתכון הגאוני ביקום!

מאת רחלי קרוט

את המתכון שלפניכם הכנתי בפעם הראשונה לפני שלוש שנים אחרי שמצאתי אותו באחד מהשיטוטים שלי בבלוגים בארה"ב. מאחורי המתכון עמדה לורה, בלוגרית אפייה שהתמקדה בעיקר במתוקים.

אחרי שהכנתי אותו, והבנתי שמצאתי אוצר, לא פחות, שלחתי לה תמונה של העוגות שיצאו מהתנור וסיפרתי שאני רוצה לעלות את המתכון לטור שלי באתר שבו עבדתי. את ברכת הדרך קיבלתי עוד באותו יום ובאותה הזדמנות היא סיפרה שהיא הפכה להיות טבעונית ושבלוג המתוקים שלה נסגר ועובר להתמקד באוכל בריא וטבעוני.

אז הבלוג אמנם ננטש אבל המתכון ממש לא.

קצת אחרי שפרסמתי את העוגות לפני שלוש שנים, המתכון הפך להכי פופולרי באתר וגרף אלפי לייקים ושיתופים וכמעט 200,000 אנשים צפו בו. מטורף! לא היה מישהו שלא דיבר איתי על העוגות האלה. שלא הכין אותן. שלא שמע עליהן. והאמת? לגמרי בצדק.

מדובר במתכון ג א ו נ י לעוגות נוטלה מ-3 מצרכים בלבד! כן, מה ששמעתם. ולוקח בדיוק, אבל בדיוק, 3 דקות להכין אותן. רק מערבבים בקערה ומעבירים לתנור. 13 דקות אחר כך כבר יתפשט בבית ריח עז של נוטלה שקשה לעמוד בפניו.

וכדי להפוך את העוגות הקטנטנות האלה למושחתות עוד יותר, מילאתי את חלקן העליון, שנוטה לשקוע אחרי האפייה, בגאנש שוקולד חלב שאחרי קירור הופך למעין טראפלס.

בקיצור, עזבו אתכם מהתיאורים וצפו בסרטון ההכנה. נראה אתכם מחזיקים מעמד ולא רצים למטבח להכין את העונג הזה!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

עוגות סופלה נוטלה מ-3 מצרכים

מצרכים (ל-8 עד 10 עוגות קטנטנות):
1 צנצנת קטנה (350 גרם) נוטלה או 1/2 צנצנת גדולה
2 ביצים L
2/3 כוס (90 גרם) קמח תופח

לרוטב שוקולד חלב (אופציונלי – ויש עוד אופציה בהערות למטה):
100 גרם שוקולד חלב או מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– בקערה בינונית טורפים את הנוטלה והביצים עד שהביצים נטמעות ונעלמות.
– מוסיפים את הקמח וטורפים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
– מעבירים לתבנית שקעים משומנת היטב או כוסות של סופלה עד 3/4 גובה, ואופים במשך 12-15 דקות תלוי כמה רך רוצים את זה.
– בינתיים ממיסים שוקולד ושמנת במיקרו ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד חלב.
– כשהעוגות מצטננות מעט ממלאים את השקעים שנוצרו למעלה ברוטב שוקולד (השקעים לא תמיד נוצרים וזה בסדר גמור).
– זוללים בהנאה.

עוגות נוטלה מ-3 מצרכים

עונג שאין כדוגמתו

הערות ושדרוגים
– במקום גנאש שוקולד אפשר למלא את השקעים בממרח חלבה, בחמאת בוטנים, בריבת פטל או בכל ממרח אחר שאוהבים.
– במקום גאנש משוקולד ושמנת אפשר לערבב פשוט 3 כפות נוטלה עם 1/2 מיכל שמנת מתוקה וזהו. לא צריך אפילו לחמם או להמיס פשוט לערבב עד שמגיעים למרקם שאוהבים.
– למראה מיוחד מפזרים מעל פניני שוקולד או שברי מקופלת או שערות חלבה.
– חשוב חשוב חשוב: העוגות האלה רכות מאוד אז אי אפשר להכין אותן בתוך עטרות נייר אלא אם הנייר בתוך תבנית שקעים אחרת הנייר פשוט יתפשט לצדדים.
– בבקשה אל תאפו את העוגות יותר מ-15 דקות מקסימום. החלק הפנימי חייב להשאר רך והוא גם מתייצב בקירור.

אולי יעניין אותך

63 תגובות

סיון 1 בפברואר 2017 - 11:12

נראה מדהים! במידה ורוצים להשתמש בקמח רגיל, כמה אבקת אפיה צריך להוסיף?

השב
רחלי קרוט 1 בפברואר 2017 - 18:13

3/4 כפית

השב
יפעת חפץ 2 בפברואר 2017 - 20:48

שלום לך, אני גרה בארגנטינה והיום בתי בת ה-13 החליטה לנסות ויצא משהו משהו, מדהים. תודה רבה!!!!

השב
רחלי קרוט 2 בפברואר 2017 - 23:42

ממש שמחה לשמוע <3

השב
יוסי נוי 20 באוגוסט 2017 - 8:00

איך זה מתקשר לזה שאת גרה בארגנטינה ולבת שלך שהכינה ויצא משהו מדהים.
לדעתי היה לך יותר חשוב לומר שאת גרה בארגנטינה מאשר לפרגן.נו טוב שיהיה

השב
ליאורה 29 באפריל 2018 - 22:39

היא פשוט רצתה להראות שעד ארגנטינה מגיעים המתכונים וכיף לעקוב אחרי ישראלים שאתה בחול

השב
טלי 4 בפברואר 2017 - 15:09

יצאו טעימות מאוד רק המרקם שלהן במקרר הופך להיות קצת צמיגי- כמו מסטיק…זה אמור להיות ככה? את משתמשת בטורבו באפייה?? חוץ מזה הסרטון מושלם ואני ממש אוהבת את הבלוג שלך ?

השב
רחלי קרוט 4 בפברואר 2017 - 21:04

זה לא אמור, זה יכול לקרות בגלל 2 דברים. או ערבוב ארוך מדי אחרי הוספת הקמח ואז הוא מפתח גלוטן ונעשה מעט צמיגי או שאפית יותר מדי זמן.
ולא, אני לא משתמשת בטורבו, תמיד מרגיש לי שזה שורף ומאיץ מדי את האפייה.

ותודה! בטוחה שבפעם הבאה יצא מושלם 🙂

השב
קטי דוד 5 בפברואר 2022 - 18:16

אפשר לשים במק9יא?

השב
רחלי קרוט 10 בפברואר 2022 - 7:41

בהחלט

השב
אורנית שטרמפל 9 בפברואר 2017 - 22:25

יקירתי …. הכנתי ועוד איך הכנתי. הילדים אכלו אני עדיין לא. פשוט חישבתי מהר מאוד כמה נקודות יש לכל עוגה קטנה שכזו השומרים משקל וכמעט התעלפתי… אבל בטוחה ששווה כל נקודה וכל ביס.

השב
מיכל 26 בפברואר 2017 - 14:00

ואוו, הם יצאו מדהימים. כל כך פשוט להכנה וכל כך טעימים…

השב
רותם 3 במרץ 2017 - 12:12

אפית בתבנית מיני-מאפינס?

השב
רחלי קרוט 4 במרץ 2017 - 20:45

כן, לא אלה שבגודל ביס, קצת יותר גדולים. אבל לא הרגילים.

השב
אנונימית 7 במרץ 2017 - 17:07

נראה מדהים.
כמה ימים יכול להחזיק בקופסה סגורה?

השב
רחלי קרוט 8 במרץ 2017 - 7:16

תודה 🙂
שבוע

השב
רונית 9 במרץ 2017 - 18:26

היי,זה נראה מושלם-רק לי יש בעיה "קטנה",אינני אוכלת נוטלה מטעמי כשרות-ישנו ממרח חלופי שהיית יכולה להמליץ לי עליו בבקשה?

השב
רחלי קרוט 10 במרץ 2017 - 16:33

בטח, שוקולד השחר יעבוד מעולה 🙂

השב
רונית 16 במרץ 2017 - 15:56

תודה לך רחלי,אנסה בהקדם האפשרי?

השב
שוש 22 בדצמבר 2019 - 14:23

היי, יכולה להכין מאותם המצרכים והכמויות עוגה בתבנית גדולה במקום עוגיות קטנות?

השב
אורה 27 באפריל 2018 - 0:37

ויצא גם ממרח "פסק זמן" שאינו עשוי מאבקת חלב נוכרי. הוא דומה לנוטלה.

השב
רוי 25 במרץ 2017 - 12:18

היי, ניתן לאפות בתבנית רגילה?

השב
רחלי קרוט 25 במרץ 2017 - 18:10

תראי, אני ממליצה שלא, כי העוגה רכה מאוד באמצע ושיש מסה גדולה זה יקרוס. מצד שני, חייבת לספר שכמה כבר הכינו (ואפו יותר זמן) ואמרו שיצא מוצלח.
אז אין לי תשובה החלטית, ההמלצה שלי היא לא 🙂

השב
טלי 31 במרץ 2017 - 16:33

יצאו מצוין. . לא כל כך שקעו באמצע, זה לא הפריע לנו 🙂
הולך מעולהגם עם כדור גלידת וניל וקצפת. ..

תודה!

השב
רחלי קרוט 31 במרץ 2017 - 20:47

ממש שמחה לשמוע! הכי עשית לי חשק להגיש עם קצפת וגלידה 🙂

השב
לילך 27 ביוני 2020 - 15:14

במה אפשר להחליף את הביצים

השב
פנינה 16 באפריל 2017 - 7:08

ניתן להכין עם קמח ללא גלוטן?

השב
רחלי קרוט 16 באפריל 2017 - 7:36

כן, בהחלט

השב
חגית 18 בינואר 2018 - 9:50

היי פנינה האם ניסית עם קמח ללא גלוטן? איזה ואיך יצא?

השב
אביטל 3 ביוני 2017 - 22:47

שבוע מבורך
הכנתי עם שוקולד אגוזים אחר
למרות שאפיתי 12 דקות על השעון בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות
זה יצא מרקם של עוגת שוקולד רגילה אך טעימה בטרוף

כדי שיצא לי את המרקם הפאדג'י הזה האם את ממליצה להנמיך מעלות של התנור או לאפות פחות זמן?

השב
רחלי קרוט 6 ביוני 2017 - 7:55

להנמיך מעלות, לרוב התנור מראה טמפרטורה מסוימת אבל היא לא באמת נכונה ובכל מקרה גם תלוי עד כמה מילאת את המנז'טים. ספציפית כאן ממליצה שתשימי 170 ותבדקי כבר אחרי 10 דקות. העוגות צריכות להיות יציבות בשוליים אבל מעט רוטטות באמצע (לא נוזליות)

השב
אביטל 7 ביוני 2017 - 20:03

תודה על התגובה

מנסה מחר כמו שאמרת רק כמות כפולה 🙂

השב
אלינור 6 ביולי 2017 - 11:38

היי,
האם צריך לשמן את המנז'טים לפני ששופכים את התערובת?

השב
רחלי קרוט 6 ביולי 2017 - 20:28

לא חייבים

השב
ש 29 ביולי 2017 - 12:33

היי כמה יוצאים בערך?
ואיזה גןדל שקעים?

השב
לירז 2 באוגוסט 2017 - 11:13

שלום רחלי1
רק לפני מ"ס ימים גיליתי את האתר שלך.לגבי מתכון עוגת נוטלה מ-3 מצרכים בלבד. אני דוגלת בבריאות.רציתי לדעת אם ניתן להכין לאנשים סוכרתיים למשל עם תחילף סוכר כמו:סוכרלוז ?
והאם ניתן להכין את העוגות עם ממרח נוטלה שמכינים בבית?
2. האם במקום קמח רגיל ניתן להשתמש בקמח מלא 70% כמו למשל כוסמין?
בתודה על המענה: לירז.

השב
לירון 30 בספטמבר 2017 - 23:26

הי, נראה ממש טעים. אבל בסרטון ובתמונות הגנאש נוזל והחלק הפנימי רך כמו סופלה. זה נראה חם. מצד שני כתבת להגיש קר או בטמפ' החדר…. כדאי לחמם?

השב
רחלי קרוט 1 באוקטובר 2017 - 7:58

בוידאו זה לפני הקירור. אפשר להגיש את זה ככה, חמים ודומה מאוד לסופלה או לקרר ואז יש עוגת פאדג' עם סוג של טראפלס בפנים. תלוי מה את אוהבת 🙂

השב
עלמה 25 באוקטובר 2017 - 17:51

אם רוצים רק יחידה אחת?

השב
הדר 18 בינואר 2018 - 7:51

שלום. אני רוצה להכין את העוגה הזו. לא הבנתי מה זה המנזטים וכמה זמן העוגה צריכה להיות בקירור כדי להתייצב?
תודה

השב
סיון 24 בינואר 2018 - 19:10

הי, הכנתי היום יצא ממש טעים תודה רבה :))

השב
רחלי קרוט 24 בינואר 2018 - 20:04

ממש שמחה לשמוע!

השב
מעיין 19 בפברואר 2018 - 21:20

היי רחלי,
יש לי ממרח קינדר בואנו במרקם של נוטלה.
חושבת שזה יעבוד איתו במקום הנוטלה?

השב
נילי 25 בפברואר 2018 - 9:56

האם אפשר להקפיא? ואם כן- מתי כדאי להוסיף את השוקולד מעל?

השב
נעמה 14 במרץ 2018 - 19:33

היי, האם אפשר להכין עם קורנפלור במקום קמח?!?

השב
רותם 24 במאי 2018 - 18:05

הי, בא לי שוב להכין… כמה זמן להערכתך צריך לאפות בתבנית מיני-מאפינס? (קטנים קטנים, יותר מאלה שבוידאו). טמפ' האפייה מושפעת?

השב
דניאל 26 ביוני 2018 - 7:49

האם ניתן להכין כעוגה שלמה?

השב
רחלי קרוט 27 ביוני 2018 - 8:04

לצערי לא, העוגות הקטנטנות האלה מאוד רכות באמצע ועוגה גדולה פשוט תקרוס פנים

השב
בריין 25 ביולי 2018 - 23:58

שלום רחלי
הכנתי כרגע את המתכון והוא עדיין בהכנה
אני בן 14 וממש כיף היה להכין את העוגה תודה רבה
זה נראה מדהים

השב
בטי 1 באוקטובר 2018 - 12:32

היי.האם אפשר להכין במולטיקייק???

השב
בטי ש 1 באוקטובר 2018 - 12:33

היי.האם אפשר להכין במולטיקייק???

השב
שני 17 בינואר 2019 - 12:52

היי
האם השקעים נוצרים באופן אוטומטי בזמן האפייה בתנור או שצריך לעשות משהו כדי שזה ייצא כך?

השב
עדי 22 במרץ 2019 - 14:13

היי
לא לגמרי הבנתי איך נוצריםה שקעים באמצע?
מראה מושלם! מתה להכין!

השב
רחלי קרוט 24 במרץ 2019 - 0:36

אחרי האפייה (בזמן הצינון), החלק הפנימי קורס קצת פנימה, במידה כמובן ואפית לפי הדקות המצוינות. אם אופים קצת יותר אז לא תמיד נוצר השקע בפנים כי העוגות נשארות יציבות.

השב
מאשה 22 ביולי 2019 - 12:08

המתכון נראה מעולה!
אם יש לי ביצים בגודל מדיום, כמה ביצים לשים?
תודה!

השב
דורית 3 באוגוסט 2019 - 12:28

היי! הכנתי היום עם הבן שלי אבל לא היה מצב לשחרר מהמנג'טים אחרי האפייה מבלי שהכל ייחרב. האם זה מעיד על זמן אפייה לא מספק, או שצריך בכל זאת לשמן את המנג'טים?

השב
יהודית 26 בפברואר 2020 - 11:50

הי זה נראה מעולה
האם אפשר להפוך את זה לטבעוני?

השב
רעות 8 באפריל 2020 - 16:32

הי,
במה אפשר להחליף נוטלה?
אולי בקרמלו?
תודה!

השב
רעות 8 באפריל 2020 - 16:32

הי,
במה אפשר להחליף את הנוטלה?
אולי בקרמלו?
תודה!

השב
יעל 17 ביולי 2020 - 21:45

מתאים להריוניות?

ומצטרפת לשאר ניסיתי להוציא מהמנגט והוא קרס, בנוסף לא נוצר שקע

השב
‫פנינה 30 בספטמבר 2021 - 19:14

יש אפשרות להכין כפרווה ?! מטעמי כשרות בארוחה בשרית ?

השב
ליאורה 15 בפברואר 2022 - 16:25

היי , איך שומרים אותם וכמה זמן? תודה:)

השב
אנונימי 27 בפברואר 2024 - 12:26

היי, נראה מעולה!
האם ניתן להחליף את הנוטלה במרח נוטלה ביתי (אגוזי לוז, שוקולד מריר, מייפל…) שהוא באותו מרקם של נוטלה?

השב

השאר תגובה

Send this to a friend