בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית מתכונים לחגיםמתכונים לפורים עוגיות אלפחורס במילוי נוטלה

עוגיות אלפחורס במילוי נוטלה

מאת רחלי קרוט

את העוגיות האלה אני מכינה מקסימום פעמיים בשנה, וגם אז, רק לאנשים שאני ממש ממש חפצה ביקרם. כאלה שאני באמת אוהבת.

לא בגלל שיש כאן חומרי גלם יקרים או שלבי הכנה מסובכים, פשוט כי אלה באמת העוגיות שאני הכי אוהבת בעולם, שזה אומר שאני יכולה לחסל 30 מהם ביום. ולא זרקתי סתם מספר, זה לגמרי מניסיון 🙂

והבעיה השנייה איתם, וגם איתי, זה שאני מכינה את העוגיות האלה נורא קטנות. בגודל מיני. וגם מקפידה לרדד את הבצק דק כדי שירגישו הרבה מילוי ופחות בצק. ואתם יודעים מה זה אומר? שלוקח לי שעתיים לרדד, לקרוץ והכי דורש סבלנות – למלא ולגלגל בקוקוס.

רוב האנשים יכינו מהכמות כאן מקסימום 50 עוגיות מחוברות. אני? אני מכינה מהבצק הזה 100(!) עוגיות מחוברות. שזה אומר שקרצתי 200 עוגיות וחיברתי אותן.

זה אמנם אחלה ריפוי בעיסוק אבל למישהי כמוני, עם קוצים בטוסיק והפרעת קשב וריכוז, מדובר בעבודה שיכולה להוציא אותי קצת מדעתי.

מצד שני, העבודה הזאת שווה כל שנייה כי העוגיות שמתקבלות הן הדבר הכי, אבל הכי, טעים וממכר ביקום. נסו אותי.

בצק שמתמוסס בפה ומילוי מושלם ושוקולדי

עוגיות אלפחורס במילוי נוטלה

מצרכים (ל-100 עוגיות מחוברות בגודל מיני):
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
210 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
210 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קורנפלור
120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
3 חלמונים או 1 חלמון + 1 ביצה שלמה
1 כפית תמצית וניל איכותית

למילוי וציפוי:
1 צנצנת נוטלה
1 שקית (100 גרם) קוקוס לבן

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה (זה שבצורת K) שמים את כל המצרכים ומערבלים עד שנוצר בצק שנצמד לוו הלישה.
– מהדים מעט עם הידיים עד שהבצק מתאחד, משטחים מעט ומניחים בשקית. מעבירים למקרר לשעה או למשך הלילה.
– מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ. בעקרון כמה שיותר דק יותר טעים אבל העוגיות האלה עדינות אז בזהירות. חשוב מאוד לקמח היטב כדי שהבצק לא ידבק לשיש, בטח בקיץ שהחמאה תתחיל להתרכך.
– קורצים עיגולים בכל גודל שאוהבים. לי יש שריטה עם עוגיות קטנות אז אני קורצת עם החלק הרחב של צנתר גדול (נכון יש את החלק הצר שממנו יוצא הקרם? אז הצד השני). אפשר כמובן גם עם כל קורצן עגול. את השאריות של הבצק אגב, אוספים לכדור, מרדדים ושוב קורצים כך עד שהבצק נגמר. ומומלץ להכניס את הבצק למקרר מדי פעם כדי שיהיה קל לרדד.
– מניחים על תבנית עם נייר אפייה, אין צורך לרווח מדי כי העוגיות לא תופחות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 10 דקות. העוגיות צריכות להשאר בהירות אז אל תחפשו כאן צבע זהוב. מניחים בצד עד שהן מתקררות ומתייצבות.
– מעבירים את הנוטלה לשק זילוף (אתם תגלו שהרבה יותר קל לעבוד ככה) וחותכים את שק הזילוף כך שיווצר חור בקוטר 1/2 ס"מ בערך.
– מזלפים על צד אחד של העוגייה, הצד השטוח, עיגול שמנמן ונדיב של נוטלה, באמצע העוגייה, וסוגרים עם עוגייה נוספת. מקפידים שהמילוי יגיע עד לחלק החיצוני של העוגיות כדי שהקוקוס יצליח להתפס על המילוי.
– מגלגלים את צידי העוגייה המחוברת בקוקוס ומניחים בקופסה סגורה.

רק עוד אחת וזהו

הערות ושדרוגים
– כמובן שאפשר גם עם ריבת חלב או כל ממרח אחר. ניסיתי כמה פעמים עם ממרח חלבה ויצא היסטרי. ואפשר גם לשלב בתוך שקית הזילוף בין ממרח חלבה לממרח שוקולד.
– העוגיות טעימות יותר ביום שלמחרת כי הבצק מתרכך מעט בגלל המילוי.

אולי יעניין אותך

29 תגובות

טופי 13 בפברואר 2018 - 7:54

האם אפשר בגרסת הנוטלה להחליף את הקוקוס באגוזי לוז קצוצים דק(לא מידי)

השב
רחלי קרוט 14 בפברואר 2018 - 0:02

כן, בטח. רעיון מעולה. רק חשוב לקלות אותם קודם כדי שיהיו קראנצ'יים וטעימים.

השב
הדס 14 בפברואר 2018 - 9:32

מה ההבדל אם אני שמה 3 חלמונים או חלמון אחד וביצה שלמה? מה עדיף?

השב
עדי 21 בפברואר 2018 - 22:20

האם כדאי להוסיף קורט מלח בשביל הביס המושלם? או שזה עלול לפגוע במרקם העוגיה?

השב
שני 26 בפברואר 2018 - 22:20

אשמח גם לתשובה

השב
שיר 1 במרץ 2018 - 23:50

היי רחלי
כמה זמן הבצק יכול לעמוד במקרר?
תודה!

השב
רחלי קרוט 2 במרץ 2018 - 7:57

עד שבוע

השב
נוי 9 בדצמבר 2019 - 10:48

אפשר להכין את זה גם ביד בלי מיקסר לישה?

השב
הילה 2 באוגוסט 2018 - 16:13

הכנתי בדיוק לפי המתכון, יצא מושלם! תמיד רציתי לדעת להכין אלפחורס ובזכותך ובזכות המתכון שלך הצלחתי על הפעם הראשונה!

השב
15 מתכונים לעוגיות לשבירת הצום - קרוטית - Krutit 25 באוקטובר 2018 - 12:04

[…] עוגיות אלפחורס במילוי נוטלה עוגיות אלפחורס במילוי נוטלה עם מעטה עדין של קוקוס מסביב. לא תאמינו כמה טעים זה יוצא וכמה קשה להפסיק לזלול מהן. […]

השב
עדי בן דוד 26 בדצמבר 2019 - 17:53

היי מקסימה. יש פשרות להשתמש במתכון האלפחורס רק בקורנפלור?

תודה וסופ"ש נעים ?

השב
יובל 28 בדצמבר 2019 - 12:21

המתכון הכי קל שראיתי לאלפחורס! בהלם שזה עבד, יצא מדהים

המון תודה

השב
רחלי קרוט 31 בדצמבר 2019 - 23:18

איזה כיף שאהבת! שנה טובה.

השב
נעם 26 בפברואר 2020 - 16:06

היי רחלי, האם זה המתכון הרגיל לאלפחורס או שבגלל הנוטלה הוא שונה? אני רוצה לשים בריבת חלב:)

השב
רחלי קרוט 6 במרץ 2020 - 23:06

המתכון הקלאסי את יכולה למלא במה שתרצי 🙂

השב
גילי 30 ביולי 2020 - 13:14

יש הבדל משמעותי אם אשים ביצה וחלמון במקום 3 חלמונים?

השב
נירית 18 בספטמבר 2020 - 0:42

מתכון פשוט מושלם! עשיתי חלק עם ריבת חלב וחלק עם נוטלה…

השב
ליטל 9 באוקטובר 2020 - 12:54

האם אפשר עם קמח תופח?

השב
עמית 11 באוקטובר 2020 - 0:13

הי. אפשר להכין את הבצק ביד בלי מיקסר? תודה !

השב
נועה 20 בינואר 2021 - 18:49

הכנתי את העוגיות בלי מיקסר יצא מדהים!

השב
טיפה 24 בינואר 2021 - 19:01

ואווווווווווווווווווווו יצא מהמם!!!!!
יצא לי מושלם ותתפלאי לשמוע יצאו לי 172 עוגיות לפני החיבור!! יצא לי ממש ממש טעים אין מילים מתכון הכי טוב שניסיתי(וניסיתי מתכונים)

השב
בר 10 בפברואר 2021 - 14:51

הי, שמתי בטעות סוכר במום אבקת סוכר, כמה זה קריטי ?

השב
בתאל לוי 14 בפברואר 2021 - 21:13

הי , הכנתי ויצא מעולה. האם ניתן להקפיא חצי. ואם כן לכמה זמן? תודה רבה בתאל

השב
נועה 19 בינואר 2022 - 22:37

מתכון מצויין! יצא מעולה ! תודה רבה

השב
בוגנוויליה 14 במרץ 2022 - 14:11

מעולה!, תודה על המתכונים רחל ועל זה במיוחד! פורים שמח!

השב
סיון 3 בדצמבר 2022 - 17:20

מתכון יוצא מן הכלל ! תמיד חשבתי שזה עוגייה שדורשת סופר מורכבות בבצק…תודה !!!!!!

השב
מאור 1 בנובמבר 2023 - 14:41

תודה רבה על המתכון!! עשיתי עם ריבת חלב ויצא טעים ממש!
בשורות טובות

השב
מיכאל 8 בדצמבר 2023 - 13:18

אפשר להכין חצי מהכמויות אם רוצים פחות עוגיות?

השב
שיר 5 בספטמבר 2024 - 18:28

מה ההמלצה על הכנת העוגיות ללא מיקסר?

השב

השאר תגובה

Send this to a friend