עוגיות פלורנטין בציפוי שוקולד

Posted on
עוגיות פלורנטין בציפוי שוקולד

לצד הקפה או התה, בצאת החג במימונה או בחול המועד להמתיק את היום – ואל תשכחו שהזהרתי שמדובר בהתמכרות של ממש.

עוגיות פלורנטין (עוגיות שקדים מקורמלות), קראנצ’יות וטעימות להפליא, בציפוי שוקולד מריר. מי שמכיר את עוגיות הפלורנטין של רשת הקונדיטוריות פיס אוף קייק אז העוגיות האלה ממש דומות להן.

והנה עוד רעיון – אתם יכולים לעטוף את העוגיות בצלופן או להכניס לקופסה יפה ולהגיש כמתנה.

עוגיות פלורנטין בציפוי שוקולד
קראנצ’יות וטעימות בטירוף. צילום: דניאל לילה

 

עוגיות פלורנטין בציפוי שוקולד

מצרכים:
125 מ”ל שמנת מתוקה 38%
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
1/3 כוס דבש
200 גרם שקדים פרוסים
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-175 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.
– בסיר בינוני מבשלים יחד שמנת, סוכר ודבש עד שמתקבל מעין קרמל בצבע זהוב עדין (לא שחום – זהוב) זה לוקח בערך 5 דקות. חשוב לוודא שכל הסוכר נמס.
– מוסיפים לסיר את השקדים ומערבבים היטב כך שכולם יצופו בקרמל.
– מורידים מהאש ומיד מעבירים לנייר אפייה, על תבנית תנור, ומשטחים לשכבה כמה שיותר דקה. חשוב לעבוד מהר כדי שהשקדים לא יתקשו. אם קשה לייצר שכבה דקה עם גב סכין או פלטה פשוט מניחים מעל השקדים עוד נייר אפייה ומרדדים מעל עם מערוך. אל תפתחו ללחוץ גם אם השקדים נשברים זה בסדר גמור.
– מכניסים לתנור ואופים 10-15 דקות או עד שהשקדים מקבלים צבע שחום (אבל לא שרוף). שימו לב שזה קורה ממש מהר יחסית אז לא להתרחק מהתנור. מוציאים ומצננים היטב לפני שממשיכים.
– בינתיים ממיסים במיקרו את השוקולד עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
– הופכים את דסקית השקדים הגדולה כך שהצד החלק יהיה כלפי מעלה ומורחים מעל את השוקולד בשכבה דקה יחסית. זה בסדר אם הוא לא חלק לגמרי זה חלק מהיופי.
– מעבירים למקרר ל-15 דקות עד שהשוקולד מתקשה ואז שוברים לעוגיות בכל גודל שאוהבים. שומרים בצנצנת סגורה על השיש.

הערות ושדרוגים
– במקום ליצור שכבה של שקדים מקורמלים אפשר להניח תלוליות קטנות של השקדים אחרי שהם התקרמלו בסיר ולאפות אותם בצורה הזו של עוגיות נפרדות. בסיום אפשר להגיש ככה בלי ציפוי שוקולד או לצפות את החלק התחתון החלק בשוקולד מריר.
– במקום פרוסות שקדים אפשר לשים גם שקדים גרוסים (לא טחונים).
– במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב.

  • לשתף זה כיף

11 תגובות

  1. שילת says:

    תודה רחלי יקרה! האם אפשר להמיר את השמנת במשהו פרווה?

  2. אורית הורוביץ says:

    ניתן להפוך לפרווה?

  3. גרי דגני says:

    עשיתי דל פחמימה לחולת סכרת יצא מצוין במקום סוכר סויטאנגו במקום דבש מייפל דל פחמימה שוקלד 85 תודה רבה יצא טעים מאוד

  4. אליס says:

    היי רחלי
    תודה על המתכונים הנהדרים שלך,
    האם ניתן להחליף את השמנת המתוקה בריצ’ לקבלת עוגיות פרווה?
    תודה🙏

    1. אורטל says:

      יצא ממש מתוק באופן מוגזם
      יש מה לעשות עם זה כדי לעדן את המתיקות?

  5. תמר says:

    אפשר לעשות פרווה?

  6. חני says:

    היי רחלי,
    תודה על הבלוג.
    יצא מזה טעיייים
    קריספי ברמות
    מושלםםםםםםםםםם

  7. דקלה says:

    רחל תודה

    אצלנו התבנית גדוחה אז הכפלתי כמויות
    מחכה לצינון והופ לשוקולד
    שבת נעימה
    ומתוקה

    1. דקלה says:

      גדולה…

  8. אילת says:

    היי,
    ניסיתי כבר פעמיים להכין את העוגיות, ויצא נורא טעים חוץ מזה שהם ייצאו ״דביקיות״ כאלה (ממש נדבקות לשיניים וקשה ללעוס אותן). מה עשיתי לא נכון?

    1. רחלי קרוט says:

      זה קורה כי יש המון לחות עכשיו. פשוט קשה שפחות זמן באוויר

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend