עוגיות שוקולד סדוקות של אנה אולסון

Posted on
אנה אולסון
היא באמת אלופה

לפני 10 שנים, ממש בתחילת הדרך שלי בעולם הקולינריה, החלטתי לבדוק איך עושים את זה כמו שצריך בעולם. איך כותבים מתכונים, איך מצלמים אותם, איך בונים אתר כמו שצריך ואיזה מדריכים צריכים לככב בו.

האתר הראשון שעלה לי בחיפוש בגוגל היה food networks – אתר האינטרנט של ערוץ האוכל האמריקאי אליו עולים כל תכני הערוץ. אני זוכרת שנפעמתי מכמות התוכן והסרטונים, ממגוון השפים העצום (מאינה גרטן ובובי פליי ועד אנה אולסון) ובעיקר מהמקצועיות.

לימים, כשעיצבנו מחדש את ערוץ האוכל שערכתי בזמנו, נשענו מאוד על הרעיונות וההגיון מאחורי Food Networks.

ואני מספרת לכם על זה, כי לפני שבועיים הגשמתי חלום קטן ופגשתי את אחת השפיות היותר אהובות עלי מהערוץ (בגרסתו הקנדית) – אנה אולסון. הגישה של אולסון לאוכל, שדוגלת בחומרי גלם ובטיפול מנימליסטי בהם, נועם הדיבור שלה והחן שבו היא מעבירה את תכניות הבישול והאפייה שלה, הצליחו לגרום לי להתאהב בה כבר לפני כמה שנים.

אז מה אומרים למישהי שעד לפני שנייה צפית בה באדיקות ביו-טיוב או באינטרנט? עדיף שלא תשאלו. כי למרות ששיננתי במשך כמה שעות מה אני רוצה להגיד לה, בסוף זה הסתכם בגמגום של “את ממש השראה עבורי” – באנגלית עילגת כאילו לא צפיתי מעולם ב-Candy can do it.

בקיצור, אחרי שעשיתי את הבושות שלי, עברתי למדי ב’ עם סינר אדום ומצלמה, והקשבתי למה שהיה לאולסון לספר. על האוכל הישראלי, על צילומי התכנית שלה “אופים עם אנה אולסון” (אני קצת בשוק עד עכשיו שכל מתכון מצלמים שם 3 פעמים. פעם רק תקריב על הידיים עם התמקדות בסאונד, פעם מרחוק כשרואים את כל הגוף ופעם עם התמקדות בחלק האמצעי). מקצועיות כבר אמרתי? ועל הכללים שמנחים אותה באפייה ביתית.

בין לבין גם למדתי ממנה איך להכין עוגת טורט עם קצפת ותותים ועוגיות שוקולד מטריפות, סדוקות ויפהפיות, עם תוספת קטנה שמעיפה אותן למעלה.

אז כמובן שביקשתי רשות לפרסם את המתכון, כי למה שרק אני אשמין מנחת, ועל הדרך תרשו לי גם לספר לכם שאותו ערוץ אוכל שאני עוקבת אחריו מרחוק כבר מיליון שנה בערך, Food Networks, מגיע סוף סוף לארץ (כרגע משודר בסלקום tv וציפורים לחשו לי שאולי בקרוב הוא יכנס גם לחברות כבלים נוספות. ייאי!).

אנה אולסון
מאפשרת לחומרי הגלם לככב. אנה אולסון מדגימה איך מכינים קלאסיקה בריטית – עוגת טורט עם קרם גבינה והמון תותים טריים

עוגיות שוקולד מושלגות של אנה אולסון

מצרכים (כ-30 עוגיות):
270 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
2 ביצים L, בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר לבן
130 גרם אבקת סוכר + כמות נוספת לציפוי העוגיות (בערך עוד 100 גרם)
60 גרם קקאו
5 מ”ל (1 כפית) תמצית וניל איכותית
5 מ”ל (1 כפית) חומץ בלסמי (כן! ולא לוותר)
7 גרם (1 כף) קורנפלור
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות ומכינים 2 תבניות עם נייר אפייה.
– ממיסים 180 גרם שוקולד (מתוך ה-270) במיקרו, בפולסים של 30 שניות, או מעל בן מארי. מניחים בצד.
– מקציפים את הביצים, הסוכר, הוניל והחומץ בקערת מיקסר עם וו הקצפה במשך 3-4 דקות.
– מוסיפים את השוקולד ומקפלים עד שהתערובת כמעט אחידה בצבע.
– מוסיפים אבקת סוכר, קקאו, קורנפלור, ומלח ומערבבים בעדינות עם כף. מוסיפים את יתרת השוקולד הקצוץ ומערבבים בעדינות.
– עם כף גלידה או כף רגילה לוקחים מהבלילה שנוצרה ומעבירים לקערה עם אבקת סוכר. מגלגלים לצורת כדור ומצפים את העוגיה מכל הצדדים באבקת הסוכר. אם התערובת מאוד דביקה מקמחים את הידיים עם אבקת סוכר.
– מסדרים את העוגיות על תבנית ומשאירים רווח של 4 ס”מ מסביב לכל עוגייה.
– אופים במשך 12 דקות ומניחים לעוגיות להצטנן בחוץ לפני שטועמים או שומרים בצנצנת אטומה. שימו לב שהעוגיות יוצאות רכות ומאוד עדינות אחרי האפייה ולכן חשוב לתת להן להצטנן ולהתייצב.

עוגיות שוקולד סדוקות
שלגיות יפהפיות ושוקולדיות מאוד
dsc_0442
זהירות הן נחטפות בשנייה מהצלחת (או מהמעמד החדש שקניתי לא מזמן)

הערות ושדרוגים
– העוגיות יוצאות מהתנור כשהן רכות מאוד, חשוב לתת להן להצטנן לפני שטועמים עדי שהמרקם יהיה יציב יותר.
– חשוב להשתמש בשוקולד איכותי כי הוא נותן הטעם הדומיננטי במתכון.
– רוצים לשדרג? מוסיפים 2 כפות ליקר שאוהבים לתערובת – ליקר שקדים, ליקר דובדבנים או ליקר קפה.
– מומלץ להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר שיוצרות קצף אוורירי וטוב יותר.

8 תגובות

  1. מזל says:

    הי רחלי
    האם ניסית להוריד מכמות הסוכר? אני מאוד אוהבת את העוגיות האלה אבל כל פעם מתאכזבת מרמת המתיקות…
    כמה זה 60 גר קקאו?
    תודה
    מזל

  2. דקלה says:

    רוצה להכין, במקום שבו אני גרה אין קורנפלור , עד כמה קריטי? אפשר קמח במקום?
    תודה

    1. שלי says:

      הכנתי את העוגיות שבוע שעבר וקיבלתי עליהן המון מחמאות…הן סופר שוקולדיות וטעימות ,תודה רבה על המתכון❤

  3. רעיה says:

    הכנתי והעוגיות יצאו ממש שטוחות ויבשות… למה ?

  4. ליטל says:

    טעים אבל יוצא מתוק מדי אפשר להוריד קצת מכמות אבקת הסוכר?

  5. יובל דוד says:

    מתוק ברמה מוגזמת!!

  6. דובה says:

    ה- מתכון לעוגיות מושלגות, אימצתי אותו מזמן, הכנתי והכפלתי כמויות כבר מספר פעמים. מתעלה על כל המתכונים ולמרבה הפלא, אפילו על אלו החלביים, סוף סוף נזכרתי לפרגן. אני הורדתי טיפ טיפה מהסוכר הרגיל שבעוגיה, בהתחשב בסוכרים הנוספים שבשוקולד והאבקה. תודה רבה! תמו החיפושים ונפשי נחה :))

  7. תמר says:

    יש במה להחליף את הביצה?
    תודה והמשך יום טוב

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend