עוגיות שקדים נעלמות בפה

Posted on

כמעט כל סוף שבוע אני מכינה עוגיות. לפעמים כדי לתת למישהו מתנה, לפעמים כי זה מרגיע אותי לגלגל ולחתוך ולפעמים כי מתחשק לי משהו מתוק, אבל קטן, בלי הרבה שכבות וקרמים.

בגלל שחסרת מנוחה ומלאת סקרנות אנוכי, לרוב לא תמצאו אותי מכינה את אותן עוגיות משבוע שעבר, גם אם הן יצאו מושלמות. גם ככה יש רק 4 סופי שבוע בחודש וגם ככה יש לי בראש מיליון רעיונות לשילובים, אז לחזור על אותו סוג פעמיים? לא לא.

חוץ מעוגיות הכפתורים.

את העוגיות האלה למדתי להכין ממרתה סטיוארט – האישה והאגדה, שהספר שלה “העוגיות של מרתה סטיוארט – הפינוקים הכי טובים לאפות ולחלוק” הוא קצת כמו תנ”ך של עולם האפייה.

יש בו אינספור רעיונות לעוגיות וחיתוכיות ובעיקר יש בו את הבסיס ממנו אפשר לגוון ולהשתגע.

במקור, העוגיות האלה נקראות פרסות שקדים, על שם צורתן דמויית פרסת הסוסים. אבל אחרי כמה פעמים שרידדתי לנחשים, קיפלתי לצורת פרסות והעברתי בעדינות לתבנית כדי שלא ישבר, הגעתי למסקנה שהקצ’קריה הזאת לא בשבילי והכנתי את העוגיות ככפתורים קטנים שרק צריך לגלגל. הצורה הזו גם מייצרת פנים שמנמן ונימוח יותר ועזבו זה, גם יותר נוח לשמור אותן בקופסה כי הן לא נשברות כמו מקלות מעוגלים. בקיצור, סליחה מרתה, אבל שיניתי לך את הצורה.

עוד 2 דברים קטנים ששונו מהמתכון המקורי הם תוספת של לימון מגורד, שבעיני מאזן מאוד את המתיקות ומוסיף עניין ומצד שני הפחתה של כמות הסוכר (גם ככה מאבקים אותן אחר כך מבחוץ) ועל חשבון זה הוספה של עוד שקדים כדי שהעוגיות תהיינה אקסטרה פריכות ונמסות בפה.

במצב נורמלי, הייתי ממליצה לכם בחום להכין כמות כפולה, אבל המתכון הזה ענק ומניב בסביבות 100 עוגיות. מצד שני, רק ליד התה אני יכולה לזלול לפחות 10 אז עשו את החישוב שלכם ?

  • אגב, אל תדלגו על ההערות למטה, הן חשובות.

עוגיות שקדים נמסות בפה

מצרכים:
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר (אין לכם זמן לחכות שהיא תתרכך? קראו בהערות למטה)
1 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל איכותית (רק לא את התמציות ‘בטעם’ וניל)
2 ו-1/2 כוסות (350 גרם) קמח לבן רגיל
1/2 כפית אבקת אפייה (ולא יותר מזה, זה לא הזמן להיות נדיבים)
1 ו-1/4 כוסות שקדים טחונים דק
קליפת לימון מגורדת דק דק

אופן הכנה:
– שמים בקערת המיקסר את החמאה ואבקת הסוכר ומערבלים בעזרת וו הגיטרה (לא ההקצפה, הגיטרה, זה שדומה לאות K). מערבלים על מהירות גבוהה במשך 2-3 דקות עד שהנוצרת תערובת תפוחה ובהירה. אם צריך, עוצרים באמצע, ובעזרת לקקים מורידים את החמאה שנצמדה לדפנות הקערה.
– מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבלים עד שהביצה נטעמת לגמרי.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה, שקדים טחונים וגרידת לימון ומערבלים עד שנוצר בצק מעט דביק.
– מעבירים את הבצק לשקית של סנדביצ’ים (זה נכנס ב-2 שקיות) ומעבירים למקרר לשעה לפחות או למשך הלילה (ואפשר גם למקפיא אם רוצים לשמור את הבצק לכמה שבועות ולהכין כשמתחשק).
– מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית התנור.
– מוציאים את הבצק מהמקרר וקורצים חתיכות בגודל 10 שקלים. מגלגלים לכדור ומניחים על התבנית עם רווח של ס”מ. העוגיות תופחות אבל ממש מעט.
– אופים במשך 15 דקות אבל ממש מומלץ להציץ עליהן כבר אחרי 12 דקות בערך. אם החלק התחתון זהוב אפשר להוציא אותן.
– מצננים לגמרי ומעבירים לקערה, מאבקים באבקת סוכר עם מסננת (תכלס לא חייב מסננת, סתם עוד כלי לשטוף, אבל זה קצת יותר נוח) ומעבירים לקופסה סגורה.

הערות ושדרוגים
– אין לכם זמן או סבלנות לחכות שהחמאה תתרכך? פשוט חותכים אותה לקוביות, מניחים במיקרו ל-10 שניות (ולא יותר אחרת היא תהיה נוזלית ולא רכה) ומעבירים למיקסר. החמאה צריכה להיות רכה ובשום אופן לא נוזלית. אם היא נוזלית מדי, מעבירים למקרר להתייצבות.
– במקום שקדים טחונים אפשר להשתמש בפקאנים טחונים. ומאיפה מביאים בכלל שקדים שחונים? מחנות התבלינים. כי למה שאני אטחן בבית ואלכלך את מעבד המזון? שהם ילכלכו את שלהם ? אפשר אגב גם לטחון פיסטוקים או כל אגוז אחר שאוהבים.
– רוצים לשדרג? במקום קליפת לימון אפשר להוסיף 1/2 כפית קינמון ו/או 1/2 כפית אבקת ג’ינג’ר ו/או 1/2 כפית אגוז מוסקט ואפילו הל. כל התבלינים החמים יעבדו כאן.
– אפשר לעצב את העוגיות לצורת עיגולים, מקלות, חצי ירח, פרסות (כמו צורה של ח) או כל צורה אחרת שאוהבים.
– והכי הכי חשוב, לא לאפות אותן יותר מדי. העוגיות צריכות להשאר לבנות ומעט זהובות בתחתית. אם תפחדו להוציא אותן בשלב הזה כי הן רכות, הם תתייצבנה מיד אחרי הצינון.
– לא חייבים לאבק באבקת סוכר אבל זה גם מוסיף טעם וגם מייפה אותן.

  • לשתף זה כיף

23 תגובות

  1. טל says:

    שמן קוקוס יעבוד גם פה במקום חמאה?

  2. עמית says:

    נראה מקסים!! אכין בסופש ☺
    רק רציתי לבקש ממך את המידות המדויקות בגרמים של אבקת הסוכר והשקדים הטחונים.
    תודה רבה

    1. גלית says:

      היי, גם אני רוצה מידות מדויקות ?

  3. יפית דהאן says:

    היי,
    אפשר קמח תופח במקום אבקת אפיה? נתקעתי בלי אבקת אפיה?

  4. שמוליק says:

    במה אפשר להחליף את החמאה?

    1. רחלי קרוט says:

      שמן קוקוס

      1. נאוה says:

        כמה שמן קוקס

  5. רותי says:

    אפשרי להכין בלי מיקסר?

  6. ניצקה says:

    מיקסר ידני שהגיטרה שלו לא ממש גיטרה… נוראי? יעבוד בכל זאת?

    1. רחלי קרוט says:

      יעבוד :)) זה בצק סלחן

  7. דניאל says:

    אפשרי לעשות אם יש מיקסר ידני בלי וו גיטרה?

  8. אפרת says:

    כמה שמן קוקוס לשים ?

    1. רחלי קרוט says:

      אותה כמות כמו החמאה

  9. מורן says:

    נראה מעולה!
    סתם בשביל הגיוון אם רוצים להכין בטעם מעט שוקולדי אפשר לשים קקאו? ואיזה שינויים צריך לעשות?

    1. שני בוריה says:

      הי רחלי יקרה
      אפיתי את העוגיות.
      קצת התבאסתי.
      יצאו מאד נימוחות אבל פחות פריכות…
      לא מבינה למה 🤦🏾‍♀️

  10. סיון says:

    אהלן,
    תודה על המתכון! ממש רוצה להכין כבר איזה נשנוש בריא שגם הילד בן השנתיים יוכל לאכול.
    רציתי לשאול-
    אפשרי להחליף את אבקת הסוכר בסוכר קנים/סוכר חום? מחפשת תחליף קצת יותר בריא

    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר אם כי יצאו עוגיות יותר פריכות וחזקות. אבקת סוכר מאוד רכה ומתמוססת בפה

  11. איילת says:

    אפשר לדעת מה כמות אבקת הסוכר ושקדים טחונים בגרמים? אונליין יש תוצאות שונות

  12. שי says:

    בטעות השארתי יומיים במקרר :/
    כמה נורא זה והאם ייצאו?

  13. לי says:

    לא היה לי קמח לבן, הכנתי עם כוסמין מלא. בלי לשים לב כבר חיסלתי חצי מגש

  14. דורית ורד says:

    שלום
    יש לי אבקת שקדים האם זה בסדר?
    תודה

  15. עירית says:

    האם אפשר להחליף בקמח כסמין מעורב בשבולת שועל ואת החמאה בשמן קוקוס ?

  16. רקפת says:

    נהדרות.
    שדרוגים שלי:
    החלפתי חצי כוס קמח בקורנפלור. יצא אורירי ורך אפילו יותר.
    יצרתי גליל ופרסתי אחרי הקירור. בעובי בערך חצי סנטימטר. יוצאות אחידות וחוסך עבודה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend