עוגת בראוניז שוקולד עם גלידת מקופלת ורוטב שוקולד מבריק

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (12 votes, average: 2.75 out of 5)
Loading...

כשציפור קטנה לחשה לי שהגיעה גלידה חדשה לקיוסק השכונתי ויש בתוכה מקופלת, ממתק השוקולד האהוב עלי ביקום, ידעתי שהלך עלי. או יותר נכון הלך על הפאסון וכושר ההתמדה שפיתחתי השבוע.

כי אם כל הכבוד לדיאטנית, גלידת מקופלת זה החיים.

אז טעמתי כפית, ועוד אחת, ועוד אחת קטנטנה, ואז הבנתי שאם לא אעשה משהו עם הגלידה הזאת, זה יגמר באריזה שלמה שהבטן שלי תכיל בדקה וחצי.

כך בעצם נולדה העוגה הזאת. מהרצון לקחת את הגלידה ולהפוך אותה לקינוח ענק ומרשים שאפשר להביא בשבת להורים (או במקרה הזה, בשבת לחברים).

אני יודעת שכל מה שמתחשק לכם לשאול זה מה יש בתוך העונג הזה, אז הנה, אספר לכם. פרט ל-2 שכבות של עוגת בראוניז עשירה, בלי טיפת קמח, יש כאן כמעט ליטר גלידת מקופלת, רוטב שוקולד מבריק שמתקשה בהקפאה אבל עדיין נמס בפה ושברי מקופלת כדי להזכיר מה מתחבא בפנים. בקיצור, חגיגה מושלמת לאוהבי שוקולד. והיא גם מתאימה בול לקיץ שהגיע ממש עכשיו.

ואגב, לא כי אני רוצה לדרדר אתכם או משהו, אבל יצאה גם גלידת טורטית. זהו, אמרתי את שלי. רוצו להכין.

עוגת גלידת מקופלת עם בראוניז שוקולד ללא קמח 

מצרכים לבראוניז:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
3/4 כוס קקאו איכותי
כפית שטוחה אבקת אפייה

למילוי וציפוי:
1 קופסת גלידה מקופלת של גלידת שטראוס
130 גרם שוקולד מריר או חלב, שבור לקוביות
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38%
3 מקופלת מריר או חלב

אופן הכנה:
– בקערה גדולה, שמתאימה למיקרו, מניחים שוקולד וחמאה וממיסים בפולסים של 30 שניות. מערבבים בין לבין עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק.
– מוסיפים סוכר וטורפים היטב. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה, וטורפים היטב אחרי כל הוספה.
– מוסיפים קקאו ואבקת אפייה ומערבבים עם כף עד שכל הקקאו נטמע בתערובת.
– מחלקים את הבלילה לחצי ומעבירים כל חצי לתבנית בגודל 22 או 24 משומנת היטב (כן, זה אומר שצריך 2 תבניות). עוד אופציה היא למזוג הכל לתבנית אחת ולאחר האפייה והקירור לחתוך את העוגה באמצע ל-2 שכבות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהשוליים יציבים והחלק הפנימי מעט רוטט אבל יציב. מקררים היטב (בין אם אפיתם ב-2 תבניות או תבנית אחת). אם אפיתם בתבנית אחת לא לשכוח לחתוך באמצע עדי שיווצרו 2 שכבות.
– מרכיבים: מוציאים את הגלידה מהמקפיא ומשאירים בחוץ במשך 15-30 דקות או עד שהגלידה רכה אבל לא נוזלית.
– מניחים בתוך תבנית בקוטר העוגות שקף מסביב, בשוליים של התבנית, ובפנים מניחים שכבה אחת של בראוניז שוקולד. מהדקים היטב לתחתית התבנית.
– שמים מעל הבראוניז 3/4 מאריזת הגלידה (ואפשר גם את כל האריזה) ומהדקים היטב לבראוניז שהתחתית עם לקקן או גב של כף. מיישרים כמה שאפשר.
– מניחים מעל הגלידה את הבראוניז שנותר ומהדקים.
– מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
– בינתיים מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד עם השמנת במיקרו ומערבבים עד שנוצר רוטב חלק.
– משחררים את העוגה מהתבנית, מורידים את השקף ומצפים את החלק העליון עם רוטב השוקולד. מפזרים מעל שברי מקופלת ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
– מגישים קפוא הישר מהמקפיא.

עוגת גלידה
משולש אחד קטן והבטן שלכם תשיר

הערות ושדרוגים
– אפשר לקשט את החלק העליון עם קליק, שברי טורטית, פניני שוקולד, תלתלי שוקולד שיוצרים מחפיסת שוקולד וקולפן, חצאי תותים ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
– העוגה נשמרת במקפיא, ארוזה בקופסה, במשך כמה שבועות לפחות.
– במקום גלידת מקופלת אפשר להשתמש בגלידת טורטית!
– אפשר להכין את העוגה בתבנית 22 ואז היא יוצאת גבוהה יותר או בתבנית 24 ואז היא טיפה יותר נמוכה.
– בגלל שהבראוניז עובר הקפאה, חשוב לא לאפות אותו יותר מדי כי הוא גם ככה מתייצב מאוד בהקפאה.
– מומלץ מאוד מאוד להשתמש בשקף לשוליים של העוגה, לאחר האפייה, זה מקל מאוד על חילוץ העוגה מהתבנית.

19 תגובות

  1. מעיין says:

    מהמם!!
    אבל פחות אוהבת את הרעיון של להשתמש בגלידה מוכנה.
    אפשר להכין גלידה לבד עם חלב מרוכז איכשהו?
    תודה.

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר, אבל גלידה מוכנה מקצרת מאוד את הזמן וגם טעימה.
      אם בכל זאת בה לך להכין הנה מתכון מעולה:
      http://bit.ly/2oFzOLv

  2. רוית בן חיים says:

    נראה פשוט מושלם! מכינה בסופ”ש.
    הגלידה כבר בסופרים? מה המשקל שלה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, היא אמורה להיות כבר בסופר.
      ויש בה ליטר גלידה.

      בהצלחה ואשמח לשמוע איך יצא 🙂

      1. קורין says:

        הי
        העוגה יצאה קצת מרה בגלל כמות הקאקו מניחה.
        האם הגלידה אמורה לאזן?
        האם התוצאה הנשטתפת של הגלידה והבראוניז תצא מתוקה מספיק?
        תודה

        1. רחלי קרוט says:

          מרירות אכן מגיעה מקקאו, באיזה קקאו השתמשת?

          1. קורין says:

            קקאו שאני משתמשת בדר”כ בעוגות
            הכמות 3/4 כוס נראת לי מה שגרם לטעם לוואי…
            הגלידה תמתן את המרירות או שלזרוק ולהכין חדש?
            תודה

          2. קורין says:

            חזרתי לעדכן שיצא מושלם😘
            תודה רבה

  3. ריטה says:

    וואו!

  4. יעל says:

    נראה מדהים וינוסה ממש בקרוב!
    אם אני מכינה את הבראוניז בתבנית אחת (וחוצה ל-2 אחרי הקירור), מה זמן האפיה שצריך בערך?

    1. רחלי קרוט says:

      בד”כ צריך להוסיף עוד רבע שעה בערך, אבל הכי טוב לבדוק שהשוליים יציבים והחלק הפנימי יציב אבל מעט רוטט

  5. רוני says:

    נראה מהמם!
    אם העוגה תשרוד 40 דק של נסיעה?

    1. רחלי קרוט says:

      המממ… שאלה טובה 🙂 אם זה ערב וקר והעוגה הייתה קפואה כמו שצריך היא תחזיק, אבל מיד למקפיא כשמגיעים.

  6. Lulu says:

    עדיף לשים נייר אפייה על כל שכבה של בראוניז? ובנוסף, האם את שתי השכבות אני מוציאה מהתבנית או אחת נשארת?

    1. רחלי קרוט says:

      אם את מכינה ב-2 תבניות אז כן, אחת נשארת בפנים (רק לא לשכוח לקרר אותה) ומעל זה מגיעה הגלידה ועוד שכבת בראוניז.
      לגבי נייר אפייה, אני מניחה תמיד עיגול נייר אפייה מתחת. כמובן שבשכבה השנייה שמניחים מעל הגלידה צריך להוציא אחר כך את הנייר כדי שלא יאכלו אותו בטעות 🙂

  7. חן says:

    תודה על המתכון המדהים!
    אני רוצה להכין אותו מחר. במידה ואין לי שקף יש תחליף אחר במקומו שיעזור לי לחלץ את העוגה?
    תודה! 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      סליחה על האיחור בתשובה, אבל אפשר לשים פס של נייר אפייה שגוזרים פשוט מנייר אפייה רגיל

  8. מעיין says:

    בתמונה העוגה בתבנית 22? אפשר להכין את התערובת ולאפות בשתי נגלות כי יש לי רק תבנית אחת? או שהבלילה תצנח בזמן ההמתנה לאפיה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אפשר וכן 22 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend