בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית משהו טעים - מדור המתכונים של רחלי קרוט בזמנים+ עוגת גבינה במיקרו ב-2 דקות! כמו עוגת גבינה של בתי מלון (ללא גלוטן)

עוגת גבינה במיקרו ב-2 דקות! כמו עוגת גבינה של בתי מלון (ללא גלוטן)

מאת רחלי קרוט

אם הייתי שואלת אתכם, איזה עוגות גבינה הישראלים הכי אוהבים לאכול מה הייתם אומרים? ומה לגבי המתכון הכי פופולרי לעוגת גבינה? זה שחיפשו הכי הרבה בשנים האחרונות.

אני לוקחת סיכון ומנחשת שרובכם הייתם עונים שעוגת גבינה אפויה או עוגת גבינה קרה.

אז האמת היא, שאתם כמעט צודקים. למה כמעט? כי על פי נתוני גוגל, עוגות הגבינה הכי מחופשות הן אכן עוגת גבינה אפויה, עוגת גבינה פירורים, עוגת גבינה עם שוקולד ועוגת גבינה ביסקוויטים. אבל לצד הקלאסיות שרובנו מחפשים ישנה רשימה נוספת ומעניינת הרבה יותר – עוגות הגבינה הכי טרנדיות.

מה בעצם זה אומר? מדובר בעוגות שגרף החיפוש אחריהן עלה מאוד בתקופה האחרונה ביחס לשנים קודמות. כאלה שממש ברגעים אלה הופכות לטרנד החדש של החג.

אז איזה עוגות מככבות? הנה 5 העוגות שכמות החיפושים אחריהן זינקה, על פי סדר יורד:
– עוגת גבינה במיקרו
– עוגת גבינה ואפרסקים
– עוגת גבינה יפנית
– עוגת גבינה של בית מלון
– עוגת גבינה של פעם

למי שלא מכיר, עוגת גבינה במיקרו היא המצאה נהדרת לכל מי שממהר ורוצה עוגת גבינה שמכינים ב-3 דקות, כולל זמן האפייה וההכנה. ומה שהמפתיע, זה הטעם המאוד מוצלח שלה שמזכיר עוגות גבינה חמימות של בתי מלון.

אפשר להכין אותה גם כמה שעות ולשמור במקרר (ואז היא מתייצבת ונהדרת), ואפילו לאכול אותה קרה אבל היא הכי טעימה כשהיא קצת חמימה עם רוטב מייפל מעל (פשוט מחממים קצת במיקרו).

רכה, חמימה וממש ממש טעימה ועדינה (יא, יצא לי שיר!)

מיני עוגות גבינה במיקרו

מצרכים (4 מיני עוגות):
1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 9% או 5%
1/2 כוס (100 גרם) ריקוטה
1 ביצה L
4-5 כפות סוכר
2 כפות גדושות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל איכותית

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים את כל המצרכים וטורפים היטב עד שאין גושים.
– מעבירים לתבניות כמו של קרם ברולה (אפשר גם בכוסות נמוכות), עד 2/3 גובה ולא טיפה יותר כי הן עולות גבוה והן יורדות ואתם לא רוצים שזה ינזול החוצה. שימו לב שמנז'ים לא יעבדו פה כי זאת בלילה רכה וזה ידבק לנייר.
– אופים במיקרוגל במשך 2 דקות. השוליים צריכים לצאת יציבים והאמצע מעט רוטט אבל יציב. אם זה עדיין רטוב מדי אפשר להוסיף עוד 20 שניות עד שמבינים לגמרי מה הזמן האידיאלי. מאוד תלוי בעוצמת המיקרו, בגובה הכוסות ובכמות הבלילה. אצלי זה בדיוק 2 דקות.
– בשלב הזה אפשר לאכול את זה ככה חם, עם פירות או רוטב שוקולד או מייפל, או להעביר למקרר ולהגיש קר (או להוציא מהמקרר, לחמם קצת במיקרו ולהגיש).

נהדרת עם רוטב שוקולד או מייפל ונסו לשדך לה גם פירות טריים

הערות ושדרוגים
– העוגות לא מאוד מתוקות וככה אני אוהבת אותן. גם ככה מגישים אותן עם רוטב מייפל או שוקולד ואפשר גם לפדר אותן באבקת סוכר לפני ההגשה.
– במקום ריקוטה אפשר להמיר בעוד גבינה לבנה 9% ואפשר גם גבינת שמנת בטעם טבעי.
– במקום קורנפלור אפשר לשים קמח.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף כמה אוכמניות טריות לתוך הבלילה או פטל או קצת ריבה ביתית טובה.

אולי יעניין אותך

35 תגובות

מורן 28 במאי 2020 - 8:54

אפשרי בתנור? אם כן כמה זמן ובאיזה חום?

השב
רחלי קרוט 28 במאי 2020 - 9:01

היא פחות תעבוד בתנור כי היא נורא עדינה וזקוקה לאדים שיש במיקרו. את יכולה להכין בתנור כל עוגת גבינה בחושה קלאסית ופשוט להכין בתוך תבניות קטנות כמו פה.

השב
דינה 30 במאי 2020 - 8:12

אפשר להכין בתבנית? ז"א לא כוסות קטנות אלא משטח אחד?

השב
רחלי קרוט 4 ביוני 2020 - 7:29

אפשר אבל לא לעלות על קוטר 20 אחרת החלק האמצעי לא יהיה מוכן

השב
אפרת 23 בפברואר 2021 - 21:01

האם צריך לשמן את התבניות?

השב
לירון 1 ביוני 2020 - 12:30

הכנתי בתנור בתבנית מאפינס ב150 מעלות, הוספתי מים רותחים לתבנית התנור כדי ליצור את סביבת האדים.. יצא מעולה

השב
רחלי קרוט 4 ביוני 2020 - 7:23

איזה יופי! ממש שמחה לשמוע.

השב
דורית 24 ביולי 2020 - 11:38

כמה זמן?

השב
צליל 28 במאי 2020 - 11:01

נראה מעולה! באיזה כלים/תבנית מומלץ להכין?

השב
רחלי קרוט 4 ביוני 2020 - 7:39

בכלים כמו של סופלה (הקטנים שבגודל של קאפקייקס רק מקרמיקה או סיליקון)

השב
אסנת 28 במאי 2020 - 15:46

איך מחלצים מהכלי? צריך לשמן אותן?

השב
רחלי קרוט 4 ביוני 2020 - 7:39

אין צורך. אפשר טיפל'ה לרבב בתרסיס שמן אם את לא בטוחה שהכלי מספיק איכותי אבל בגדול לא צריך. פשוט הופכים אחרי שזה מתייצב.

השב
ציפי 28 במאי 2020 - 16:03

האם אפשר לשים בתבנית זכוכית פיירקס במיקרוגל (במקום כוסוץ נמוכות) ? ולכמה זמן?

השב
לאל 28 במאי 2020 - 16:56

איך יכול להיות שהבאסקית לא מככבת?? אין אדם בארץ עם/ בלי קשר לקולינריה שלא שמע עליה…
המתכון נראה מעולה!

השב
רחלי קרוט 4 ביוני 2020 - 7:31

בדיוק בגלל שכולם כבר הכינו 🙂

השב
גיל 29 במאי 2020 - 7:59

איזה יופי! הכנה במיקרוגל מה שאני צריך.
אין לי תנור אפייה אז את העוגה הזאת אכין בשמחה רבה.

השב
תמר 29 במאי 2020 - 10:29

כמה שאלות:
– האם להכניס למיקרו את כל הכוסות יחד לשתי דקות ? או כל כוס בנפרד לשתי דקות ?
– אודה לדיוק – מה משקל הקורנפלור/ קמח שצריך ?
-האם כוסות לשתייה חמה יכולות להתאים ? ומה לגבי תבנית גדולה במקום הקטנות ?
– כפות מבחינתך זו כף מדידה סטנדרטית או כף אוכל ?
תודה

השב
רחלי קרוט 4 ביוני 2020 - 7:41

– כל כוס בנפרד (אני אדייק את זה במתכון)
– 20 גרם
– לא. רק כוסות מזכוכית/קרמיקה/סיליקון – אפשר תבנית עד גודל 20 ובכל מקרה צריך לשים לב היטב לזמן האפייה במיקרו
– כף מידה

השב
עינב 29 במאי 2020 - 15:26

נראה מעולה. 2 שאלות- אם אין לי ריקוטה והשתמשתי בעוד גבינה לבנה אז באותה כמות 100 גרם? וצריך תכנית מיוחדת במיקרוגל או חימום רגיל?

השב
מוריה 2 ביוני 2020 - 10:07

איך יצא? בלי
הריקוטה

השב
רחלי קרוט 4 ביוני 2020 - 7:30

חימום רגיל

השב
מיתר 1 ביוני 2020 - 11:22

אפשר להשתמש רק בגבינת שמנת?

השב
רחלי קרוט 4 ביוני 2020 - 7:23

אפשר

השב
יעל 10 ביוני 2020 - 14:38

רוצה שייצא אוורירי יותר.
אם אני אקציף את החלבון והסוכר זה יעבוד?

השב
רחלי קרוט 11 ביוני 2020 - 7:39

צריך לנסות, לא ניסיתי, האמת שכל הרעיון בעוגות שהן בשנייה. אם את עוברת להקצפות אולי כבר עדיף להכין פשוט עוגת גבינה קלאסית.

השב
נועה 9 ביולי 2020 - 16:13

האם אפשרי להכין את העוגה הזאת עם תחליף סוכר?

השב
נועמי 17 בנובמבר 2020 - 11:17

נהדרת

השב
אורית 8 בינואר 2021 - 8:03

האם אפשר להכניס תבניות סיליקון אישיות למיקרו?

השב
אידה 14 בינואר 2021 - 14:10

היי רחל
אולי את יודעת האם אפשר להחליף את הקורנפלור באבקת חלבון?
תודה מראש…

השב
יולי 13 במאי 2021 - 17:51

איך יוצא מושלם כמו בתמונה???הפכתי את הכוס ויצא שלולית, אמנם טעימה והילדים התענגו!!! אבל שלולית מוצקה

השב
אורנה 26 באוגוסט 2021 - 20:58

לסוכרתיים- במקום סוכר שמתי ממתיק סוכרזית נוזלי,
בנוסף – השתמשתי במקום ריקוטה בגבינת שמנת 5% ניו יורק באותה כמות
תוספות – כף קקאו, פירות יער טריים

השב
אורנה ד 26 באוגוסט 2021 - 20:59

לסוכרתיים- במקום סוכר שמתי ממתיק סוכרזית נוזלי,
בנוסף – השתמשתי במקום ריקוטה בגבינת שמנת 5% ניו יורק באותה כמות
תוספות – כף קקאו, פירות יער טריים

השב
נטע 8 בינואר 2022 - 11:46

היי,
אם ארצה לאפות בתנור במקום במיקרו, כמה זמן ועל איזה חום?
תודה!

השב
מלכה 29 בנובמבר 2023 - 16:37

יצא מעולה!
אני השתמשתי בגבינה לבנה והוספתי במקום ריקוטה גבינת שמנת 9%. אחרי 2 דק׳ במיקרוגל זה לא היה מוכן והחזרתי למיקרוגל לעוד דקה.

השב
שני 30 באפריל 2024 - 16:07

וואו יצא מושלם! תודה!!!

השב

השאר תגובה

Send this to a friend