עוגת גבינה במיקרו ב-2 דקות! כמו עוגת גבינה של בתי מלון (ללא גלוטן)

Posted on

אם הייתי שואלת אתכם, איזה עוגות גבינה הישראלים הכי אוהבים לאכול מה הייתם אומרים? ומה לגבי המתכון הכי פופולרי לעוגת גבינה? זה שחיפשו הכי הרבה בשנים האחרונות.

אני לוקחת סיכון ומנחשת שרובכם הייתם עונים שעוגת גבינה אפויה או עוגת גבינה קרה.

אז האמת היא, שאתם כמעט צודקים. למה כמעט? כי על פי נתוני גוגל, עוגות הגבינה הכי מחופשות הן אכן עוגת גבינה אפויה, עוגת גבינה פירורים, עוגת גבינה עם שוקולד ועוגת גבינה ביסקוויטים. אבל לצד הקלאסיות שרובנו מחפשים ישנה רשימה נוספת ומעניינת הרבה יותר – עוגות הגבינה הכי טרנדיות.

מה בעצם זה אומר? מדובר בעוגות שגרף החיפוש אחריהן עלה מאוד בתקופה האחרונה ביחס לשנים קודמות. כאלה שממש ברגעים אלה הופכות לטרנד החדש של החג.

אז איזה עוגות מככבות? הנה 5 העוגות שכמות החיפושים אחריהן זינקה, על פי סדר יורד:
– עוגת גבינה במיקרו
– עוגת גבינה ואפרסקים
– עוגת גבינה יפנית
– עוגת גבינה של בית מלון
– עוגת גבינה של פעם

למי שלא מכיר, עוגת גבינה במיקרו היא המצאה נהדרת לכל מי שממהר ורוצה עוגת גבינה שמכינים ב-3 דקות, כולל זמן האפייה וההכנה. ומה שהמפתיע, זה הטעם המאוד מוצלח שלה שמזכיר עוגות גבינה חמימות של בתי מלון.

אפשר להכין אותה גם כמה שעות ולשמור במקרר (ואז היא מתייצבת ונהדרת), ואפילו לאכול אותה קרה אבל היא הכי טעימה כשהיא קצת חמימה עם רוטב מייפל מעל (פשוט מחממים קצת במיקרו).

רכה, חמימה וממש ממש טעימה ועדינה (יא, יצא לי שיר!)

מיני עוגות גבינה במיקרו

מצרכים (4 מיני עוגות):
1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 9% או 5%
1/2 כוס (100 גרם) ריקוטה
1 ביצה L
4-5 כפות סוכר
2 כפות גדושות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל איכותית

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים את כל המצרכים וטורפים היטב עד שאין גושים.
– מעבירים לתבניות כמו של קרם ברולה (אפשר גם בכוסות נמוכות), עד 2/3 גובה ולא טיפה יותר כי הן עולות גבוה והן יורדות ואתם לא רוצים שזה ינזול החוצה. שימו לב שמנז’ים לא יעבדו פה כי זאת בלילה רכה וזה ידבק לנייר.
– אופים במיקרוגל במשך 2 דקות. השוליים צריכים לצאת יציבים והאמצע מעט רוטט אבל יציב. אם זה עדיין רטוב מדי אפשר להוסיף עוד 20 שניות עד שמבינים לגמרי מה הזמן האידיאלי. מאוד תלוי בעוצמת המיקרו, בגובה הכוסות ובכמות הבלילה. אצלי זה בדיוק 2 דקות.
– בשלב הזה אפשר לאכול את זה ככה חם, עם פירות או רוטב שוקולד או מייפל, או להעביר למקרר ולהגיש קר (או להוציא מהמקרר, לחמם קצת במיקרו ולהגיש).

נהדרת עם רוטב שוקולד או מייפל ונסו לשדך לה גם פירות טריים

הערות ושדרוגים
– העוגות לא מאוד מתוקות וככה אני אוהבת אותן. גם ככה מגישים אותן עם רוטב מייפל או שוקולד ואפשר גם לפדר אותן באבקת סוכר לפני ההגשה.
– במקום ריקוטה אפשר להמיר בעוד גבינה לבנה 9% ואפשר גם גבינת שמנת בטעם טבעי.
– במקום קורנפלור אפשר לשים קמח.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף כמה אוכמניות טריות לתוך הבלילה או פטל או קצת ריבה ביתית טובה.

25 תגובות

  1. מורן says:

    אפשרי בתנור? אם כן כמה זמן ובאיזה חום?

    1. רחלי קרוט says:

      היא פחות תעבוד בתנור כי היא נורא עדינה וזקוקה לאדים שיש במיקרו. את יכולה להכין בתנור כל עוגת גבינה בחושה קלאסית ופשוט להכין בתוך תבניות קטנות כמו פה.

      1. דינה says:

        אפשר להכין בתבנית? ז”א לא כוסות קטנות אלא משטח אחד?

        1. רחלי קרוט says:

          אפשר אבל לא לעלות על קוטר 20 אחרת החלק האמצעי לא יהיה מוכן

    2. לירון says:

      הכנתי בתנור בתבנית מאפינס ב150 מעלות, הוספתי מים רותחים לתבנית התנור כדי ליצור את סביבת האדים.. יצא מעולה

      1. רחלי קרוט says:

        איזה יופי! ממש שמחה לשמוע.

      2. דורית says:

        כמה זמן?

  2. צליל says:

    נראה מעולה! באיזה כלים/תבנית מומלץ להכין?

    1. רחלי קרוט says:

      בכלים כמו של סופלה (הקטנים שבגודל של קאפקייקס רק מקרמיקה או סיליקון)

  3. אסנת says:

    איך מחלצים מהכלי? צריך לשמן אותן?

    1. רחלי קרוט says:

      אין צורך. אפשר טיפל’ה לרבב בתרסיס שמן אם את לא בטוחה שהכלי מספיק איכותי אבל בגדול לא צריך. פשוט הופכים אחרי שזה מתייצב.

  4. ציפי says:

    האם אפשר לשים בתבנית זכוכית פיירקס במיקרוגל (במקום כוסוץ נמוכות) ? ולכמה זמן?

  5. לאל says:

    איך יכול להיות שהבאסקית לא מככבת?? אין אדם בארץ עם/ בלי קשר לקולינריה שלא שמע עליה…
    המתכון נראה מעולה!

    1. רחלי קרוט says:

      בדיוק בגלל שכולם כבר הכינו 🙂

  6. גיל says:

    איזה יופי! הכנה במיקרוגל מה שאני צריך.
    אין לי תנור אפייה אז את העוגה הזאת אכין בשמחה רבה.

  7. תמר says:

    כמה שאלות:
    – האם להכניס למיקרו את כל הכוסות יחד לשתי דקות ? או כל כוס בנפרד לשתי דקות ?
    – אודה לדיוק – מה משקל הקורנפלור/ קמח שצריך ?
    -האם כוסות לשתייה חמה יכולות להתאים ? ומה לגבי תבנית גדולה במקום הקטנות ?
    – כפות מבחינתך זו כף מדידה סטנדרטית או כף אוכל ?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      – כל כוס בנפרד (אני אדייק את זה במתכון)
      – 20 גרם
      – לא. רק כוסות מזכוכית/קרמיקה/סיליקון – אפשר תבנית עד גודל 20 ובכל מקרה צריך לשים לב היטב לזמן האפייה במיקרו
      – כף מידה

  8. עינב says:

    נראה מעולה. 2 שאלות- אם אין לי ריקוטה והשתמשתי בעוד גבינה לבנה אז באותה כמות 100 גרם? וצריך תכנית מיוחדת במיקרוגל או חימום רגיל?

    1. מוריה says:

      איך יצא? בלי
      הריקוטה

    2. רחלי קרוט says:

      חימום רגיל

  9. מיתר says:

    אפשר להשתמש רק בגבינת שמנת?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר

  10. יעל says:

    רוצה שייצא אוורירי יותר.
    אם אני אקציף את החלבון והסוכר זה יעבוד?

    1. רחלי קרוט says:

      צריך לנסות, לא ניסיתי, האמת שכל הרעיון בעוגות שהן בשנייה. אם את עוברת להקצפות אולי כבר עדיף להכין פשוט עוגת גבינה קלאסית.

  11. נועה says:

    האם אפשרי להכין את העוגה הזאת עם תחליף סוכר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend