עוגת גבינה חצופה עם בראוניז, מוס שוקולד ושכבת טראפלס

Posted on

טוב, וואו וואו. מה שאני עברתי עם העוגה הזאת.

בואו נתחיל מהתחלה – כשניסיתי לחשוב, לפני כמה חודשים, איזה עוגת גבינה להכין השנה לחוברת שבועות של תנובה, כזאת שמצד אחד תחדש ומצד שני תהיה קלאסית וחגיגית, ידעתי שהמקום הראשון שאני צריכה לפנות אליו זה הבית לעוגות גבינה בארה”ב – צ’יזקייק פקטורי. כבר אחרי 5 דקות באתר שלהם נתקלתי בעוגת גבינה עם שוקולד ואוראו שהיא שיא שיאי המושחתות והיופי.

מהמם, חשבתי לעצמי, הנה ההשראה שחיפשתי. אבל רעיונות לחוד ושמחה מוקדמת לחוד.

בגלל שהחברה לא פרסמה את המתכון, נאלצתי לדמיין את הטעמים והמרקמים ובמשך שבועיים הכנתי את העוגה 6 פעמים. ומי שעוקב אחרי באינסטגרם יכול להעיד שצילמתי את הטסטים לא פעם ולא פעמיים.

העוגה הכי חצופה והכי טעימה

מה ששיגע אותי בעוגה שלהם, שהיא הורכבה מכמה שכבות שכל אחת מהן הוכנה בתבנית נפרדת ואז לקחו כל שכבה והרכיבו ביחד. כל כך לא אני. כל כך הרבה כלים ובלאגן.

ולמה זה קרה בעצם? כי באמצע העוגה, בין מוס שוקולד למוס אוראו הייתה גם עוגת גבינה אפויה. עכשיו תחשבו על זה, אי אפשר לשים מוס שוקולד על הבראוניז ואז לשים מעל המוס בלילה שצריך לאפות. כל המוס למטה יהרס. בקיצור, אחרי כמה וכמה ניסיונות החלטתי לוותר על שכבה אחת, להפוך את העוגה האפויה באמצע לעוגה קרה (בלי ג’לטין) ולשדרג מעל עם תלוליות קצפת.

חשבתם שכאן הסתיימו הטסטים? אז לא. אני לא אחפור לכם על עוד 4 עוגות שהשוליים שלהן לא יצאו יפה (כן, צריך פה שקף בשביל שוליים יפים וחלקים אבל אפשר להמיר גם ברצועה של נייר אפייה). ובסוף, בעזרת המון חברים שהתנדבו לעזור ולפתור תקלות בדרך (תודה עדי קלינגהופר המדהימה!) יצאה עוגה מהחלומות.

אין פה שום עריכה בפוטושופ. שום כלום. ככה יצאו השכבות. אמאל’ה!

קראתי לה עוגה חצופה כי היא באמת כזאת. גם כי היא סיבכה לי את החיים עד שהגעתי למתכון שהוא גם פשוט וגם יפהפה, וגם כי מדובר בשחיתות במיטבה.

אז מה יש בה? שכבת בראוניז שוקולד, שכבת מוס שוקולד שמתמוסס בפה, עוגת גבינה קרה משובצת באוראו, שכבת טראפלס שוקולד נימוח ותלוליות קצפת כדי שלא יחסר.

ואל תגלו, אבל יש לי בבית 2 עוגות כאלה במקפיא עוד מהיום שהכנתי את העוגות האלה לצילומים. קצת חוששת שיפרצו לי עכשיו הביתה בגלל הגילוי המרעיש.

חג שמח ומתוק חברים!

תנו לעוגה לנוח כמה דקות מחוץ למקרר לפני ההגשה כדי שהבראוניז יתרכך

עוגת גבינה חצופה עם בראוניז, מוס שוקולד ושכבת טראפלס

לבראוניז (תבנית בקוטר 22 או 24):
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
140 גרם חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
2 ביצים L
100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
25 גרם (2 כפות) קקאו איכותי
4-6 עוגיות אוראו – לא חובה

למוס שוקולד:
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן – לגאנש
120 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 מ”ל (3/4 מיכל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן – להקצפה

לעוגת גבינה:
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
150 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
2 גביעים (450 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי – בטמפרטורת החדר
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%
5 כפות (40 גרם) אבקת סוכר
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
14-16 עוגיות אוראו

לשכבת טראפלס שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר איכותי
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
20 גרם חמאה

אופן הכנה:
בראוניז: בקערה בינונית, שמתאימה למיקרו, שמים שוקולד וחמאה וממיסים בפולסים של 30 שניות, עם ערבוב בין לבין, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.
– מוסיפים סוכר וטורפים היטב.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם אחת, וטורפים בין לבין עד להטמעה של הביצים.
– מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
– שוברים את עוגיות האוראו לרבעים ומוסיפים לבלילה (לא חובה). מערבבים בעדינות.
– מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה עם נייר אפייה בתחתית (עדיף רינג כדי ליצור חיבור חלק בין הדפנות לתחתית) ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות. מצננים בחוץ.
מוס שוקולד: ממיסים שוקולד וחצי מיכל שמנת מתוקה עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מצננים בצד.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים 3/4 מיכל שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
– מקפלים את הקצפת לשוקולד עד שנוצר מוס חלק. עדיף לעשות את זה בפעמיים וחשוב לא לערבב מדי כדי לשמור על האווריריות של המוס.
– מניחים שקף בתוך הרינג עם הבראוניז, צמוד לדפנות, ומוזגים פנימה את המוס. אם אין לכם שקף אפשר להשתמש בפס של נייר אפייה שמצמידים לדפנות בעזרת תרסיס שמן ששומר שהנייר אפייה לא יזוז.
– מיישרים את המוס (אני גם אוהבת לתת מכה קטנה עם תחתית התבנית על השיש כדי לשחרר בועות אוויר וליישר את המוס) ומעבירים למקפיא ל-40 דקות או עד שהמוס יציב יחסית. תבדקו שהוא כבר יציב כדי שהגבינה שתבוא מעל לא תמעך אותו מהמשקל שלה.
עוגת גבינה: בקערה שמתאימה למיקרו שמים את השוקולד הלבן ו-1/2 מיכל שמנת מתוקה וממיסים עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
– מוסיפים את הפודינג וטורפים.
– מוסיפים את 2 סוגי הגבינות (לבנה ונפוליאון) וטורפים היטב עד שהבלילה חלקה.
– בינתיים מקציפים את יתרת השמנת בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד לקבלת קצפת רכה.
– מקפלים מעט מהקצפת לגבינות ואז מסיפים את שאר הקצפת ומקפלים בעדינות לאיחוד.
– מניחים על שכבת המוס היציבה שכבה אחידה של עוגיות אוראו ומוזגים מעל את הבלילה של עוגת הגבינה. ניתן להוסיף עוד עוגיות גם בתוך הבלילה של העוגה בצורה חופשית.
– מיישרים ומעבירים למקפיא ל-40 דקות או עד ששכבת הגבינה יציבה.
טראפלס שוקולד: מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
– שופכים את השוקולד על העוגה הקרה ומחזירים למקפיא (במידה ורוצים להגיש עוד כמה ימים) או למקרר (במידה ורוצים להגיש תוך יממה). ובכל מקרה צריך לתת לעוגה לפחות חצי יום להתייצב.
– אפשר להגיש את העוגה מהמקפיא כמו עוגת גלידה אבל היא הכי טעימה מהמקרר ואחרי שהמתינה כמה דקות בחוץ כי אז הבראוניז מתרכך.

אין מה לומר, מדובר במלכה

הערות ושדרוגים
– אפשר לוותר על עוגיות האוראו למי שלא אוהב.
– במקום שוקולד מריר בשכבת הטראפלס אפשר לשים שוקולד חלב.
– רוצים לשדרג את העוגה עם תלוליות קצפת כמו בתמונה? פשוט מקציפים מיכל אחד של שמנת להקצפה ביחד עם 1 כף אבקת סוכר ו-2 כפות אינסטנט פודינג וניל עד שנוצרת קצפת יציבה.
– כדי להפוך את העוגה ללא גלוטן פשוט משתמשים במתכון הזה לבראוניז ללא גלוטן. כל השאר כרגיל.
– צפו בכל מתכוני חוברת שבועות של תנובה.
– המתכון בשיתוף תנובה.

32 תגובות

  1. גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות – קרוטית – Krutit says:

    […] Previous Post פפריקש עוף הונגרי של סבתא נומי Next Postעוגת גבינה חצופה עם בראוניז, מוס שוקולד ושכבת טראפ… […]

  2. נטלי says:

    אמאלההההההההה זה יפהפה!

  3. אורית says:

    עוגה מהממת!
    נשמט בהוראות השלב של האוראו שבתוך שכבת הגבינה.

    1. הילה says:

      דווקא רשום במפורט: ״ מניחים על שכבת המוס היציבה שכבה אחידה של עוגיות אוראו ומוזגים מעל את הבלילה של עוגת הגבינה. ניתן להוסיף עוד עוגיות גם בתוך הבלילה של העוגה בצורה חופשית.״

      1. שירה says:

        העוגיות אמרורות להיות בשלמותן?

  4. מיכל says:

    מה הגודל הרצוי לתבנית? (עגולה ומלבנית)

  5. מיה says:

    ניראה נהדר! איך אפשר להכין ללא אינסטנט פודינג?

  6. מאי says:

    מצטרפת לשאלה במה ניתן להחליף את האינסטנט פודינג (אם אפשרי). אני גרה בחו״ל וזה לא קיים פה..

    1. נופר says:

      נשמט מהמתכון השימוש באבקת סוכר, בכל מקרה איכשהו הקטן בן החודשיים איפשר לי להכין את העוגה היום, נעדכן בתוצאות:)

  7. אביטל says:

    וואו איזה יפההה!!
    חייבת להכין אותה לשבועות

  8. כרוב צרוב עם רוטב יוגורט, עגבניות ושקדים קלויים – מנה שהיא חלום – קרוטית – Krutit says:

    […] עוגת גבינה חצופה עם בראוניז, מוס שוקולד ושכבת טראפלס […]

  9. קיש גבינות וקיפודי כרישה מקורמלים – קרוטית – Krutit says:

    […] עוגת גבינה חצופה עם בראוניז, מוס שוקולד ושכבת טראפלס […]

  10. עינב פרידמן says:

    הכמויות של שלב עוגת הגבינה לא גדולות מידיי? זה רק שכבה אחת מכל העוגה..
    700 גר’ גבינה..
    500 מ”ל שמנת..

    1. מיכה says:

      הי רחלי. ראשית תודה רבה. אולי עדיף קודם את שכבת הגבינה ועליה את המוס שוקולד. מה דעתך ? אני חושש שהמוס לא יחזיק.

    2. אילנית says:

      מסכימה איתך שהכמויות גדולות. נשארתי עם כמות גדולה של מלית גבינה!!!

  11. שבלול קובנה במילוי גבינות, עגבניות שרי צלויות ושום קונפי – קרוטית – Krutit says:

    […] עוגת גבינה חצופה עם בראוניז, מוס שוקולד ושכבת טראפלס […]

  12. חני הירש says:

    אין צורך להוסיף ג’לטין למוס הגבינה ? רוצה להוציא את בעוגה מהמקרר ולא מהמקפיא

  13. מיכה says:

    הי רחלי. ראשית תודה רבה. אולי עדיף קודם את שכבת הגבינה ועליה את המוס שוקולד. מה דעתך ? אני חושש שהמוס לא יחזיק.

  14. תהילה says:

    ואוווו, דבר ראשון יש לך אתר מושלם ומתכונים מושלמים וקלים!!
    הכנתי את העוגה המטורפת הזאת ויצא פשוט מדליקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק, טעימה ברמות!!!
    תודה רבה לך!!

  15. אני says:

    עשיתי בלי המוס השוקולד-כי כמה שחיתות אפשר בעוגה אחת?!….
    עדיין יצא מעדן

  16. רחלי says:

    הכנתי,עוד לא טעמנו אבל נראית מדהימה, שמתי לב שבשלב הגבינות חסר איפה להוסיף את אבקת הסוכר, אני מתארת לעצמי שבשלב ההקצפה? אני שכחתי אז הוספתי אחרי, מקוה שזה לא משנה.

  17. מיכל says:

    הי,
    הכנתי בתבנית עגולה קוטר 24 (ולא 22) ואף על פי כן, הכמויות לא מדויקות. נותרתי עם כמות לא מבוטלת של מלית גבינה (ולא נותר בכלל מקום לשכבת הגנאש בסוף… אוסיף אותה לאחר שאחלץ מהתבנית).
    בכל אופן, תודה על המתכון.

  18. אביבית says:

    מתכון טעים ביותר! נשמט החלק של האבקת סוכר אני ערבבתי עם הגבינות.
    ממליצה לעושות בתבנית 26 יצאה מושלם

  19. שירה says:

    וואוו מגרה בטרוף אני חייבת להכין אותה

  20. נמה says:

    האם אפשרי להשתמש בתבנית אפייה גודל 26 או שחייב ברינג? מבחינת כמויות ועיצוב..

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף קצת יותר קטן ואפשר בתבנית אם כי יצא קצת פחות ישר בשוליים למטה

  21. עדנה says:

    האם אפשר להמיר את השוקולד הלבן במשהו חליפי?
    בעלי לא כ”כ אוהב 🙁

    1. רחלי קרוט says:

      שוקולד חלב אבל אז לא יצא לבן 🙂

  22. תמר says:

    היי
    ראיתי שכתבו כאן שנשארת הרבה ממלית הגבינה
    מה אפשר לעשות? אני רוצה להכין בתבנית עגולה 24
    ועוד שאלה – כתבת שצריך לחכות שהמוס יהיה יציב ורק אח”כ לשים את תערובת הגבינה
    כשהעוגה תהיה מוכנה כבר לאכילה (במקרר) היא לא יכולה ליפול פתאום?
    תודה רבה חבל שאי אפשר פשוט להוציא את העוגות שלך מהאתר ולאכול 😉

    1. יהל says:

      גבינת מסקרפונה לא תעשה את הקרם מלוח?

    2. יהל says:

      גבינת נפוליאון לא תעשה את הקרם מלוח?
      אולי כדאי להוסיף במקום גבינת מסקרפונה?

      1. רחלי קרוט says:

        עניתי לך באינסטגרם 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend