עוגת דבש פשוטה – הכי טעימה ורכה

Posted on

אחת העוגות האהובות עלי. כל כך פשוטה וכל כך מזכירה את הבית.

היא מדיפה ריח נהדר של דבש, רכה ואוורירית ומשתבחת מאוד ביום שאחרי וגם בזה שלמחרת בזכות הלחות שמגיר הדבש והטעמים שמתחזקים.

אני אוהבת להבריש אותה בעוד קצת דבש בחלק העליון כדי לחזק את טעמה ומשם היא נכנסת לתוך שקית וממתינה ליום שלמחרת. בזמן הזה הדבש מחלחל פנימה, הלחות בפנים גדלה ומתקבלת עוגה מצוינת ממש.

העוגה שחייבת לככב כל השנה (את התבנית היפהפייה יצרה הקרמיקאית עדי ניסני)

רק בבקשה הקפידו על כמה דברים חשובים:
– התנור חייב להיות חם ובטמפרטורה הנכונה כדי לקבל את העוגה ברגע שמסיימים לערבל את המצרכים. שימו לב שהעוגה לא יכולה להמתין ולו כמה דקות. ברגע שהוספת אבקת אפייה וסודה לשתייה הם מתחילים לעבוד ואם לא תכניסו ישר הם יסיימו את עבודתם לפני התנור.
– חשוב להקציף את הביצים והסוכר עד שהבלילה מסמיכה ויש בועות צפופות כדי לייצר עוגה רכה ואוורירית ולא דחוסה.
– מהרגע שהתחלתם להוסיף מצרכים לביצים כמו שמן, מים, קמח וכו, הנפח של העוגה יורד אז אל תתמהמהו בשלבים האלה וקחו 10 דקות להכין אותה בלי הפרעות.
– אחרי שהעוגה קצת מצטננת והדבש הוברש מעל, אני מכניה אותה לשקית ששומרת על הלחות של העוגה. אל תוותרו על השלב הזה ומומלץ ממש לאכול אותה יום אחרי למרות שגם באותו יום היא טעימה.

עכשיו רק חסר כוס תה

אל תפספסו:
– את תוצרת ביתהחוברת הכי הכי שווה לחג כבר רכשתם? אתם חייבים <3
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).

עוגת דבש פשוטה – הכי טעימה ורכה

מצרכים:
2 ביצים L או 3 M
1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום כהה
1/3 כוס (70 גרם) שמן
1/2 כוס דבש איכותי + 4 כפות דבש להברשה
1/2 כוס (120 מ”ל) תה חזק חזק בכל טעם שאוהבים
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס + 2 כפות (170 גרם) קמח לבן
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה – ולא גרם יותר
1/4 כפית (2 גרם) אבקת סודה לשתייה – ולא גרם יותר

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק. מומלץ להניח גם נייר אפייה בתחתית ו/או בדפנות.
– מכינים תה חזק: ממלאים 1/2 כוס במים רותחים ושמים בפנים תיון שאוהבים. מניחים לתה להתקרר בצד עד לשלב שבו צריך להוסיף את התה.
– במיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים וסוכר ומקציפים על מהירות גבוהה במשך 7 דקות או עד שהבלילה מסמיכה ויש בועות צפופות.
– מוסיפים שמן, דבש, וניל ותה וממשיכים להקציף עוד 2 דקות ולא יותר.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה (אם תשימו יותר ממה שכתוב העוגה תגלוש לכם לכל עבר) וממשיכים להקציף עוד דקה רק עד שהקמח נטמע ולא יותר מזה. אם צריך מסיימים את הערבוב עם לקקן כדי לוודא שאין קמח בתחתית הקערה.
– מעבירים מיד לתבנית משומנת, מקפידים שהבלילה תגיע עד 2/3 גובה כי היא תופחת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 45 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוחדר למרכז האמצע יוצא עם פירורים לחים.
– מאפשרים לעוגה להצטנן מעט ומברישים את החלק העליון ב-4 כפות דבש.
– סוגרים את העוגה עם שקית או ניילון נצמד או בקופסה ושומרים בטמפרטורת החדר.

טעם עמוק של דבש

הערות ושדרוגים
– העוגה טובה וטעימה יותר אחרי יום או יומיים.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לבלילה 1/2 כפית קינמון ו/או מעט אגוז מוסקט ו/או 1/4 כפית אבקת ג’ינג’ר.
– שימו לב שהטעם של התה משפיע על טעם העוגה. טעמים שעובדים נהדר הם הקלאסי, פירות יער, לימון וג’ינג’ר, קינמון.
– במקום סוכר חום ככה אפשר סוכר חום דמררה אבל באמת ששווה לקפוץ לסופר לרכוש כהה כי יש לו טעם עמוק יותר.

37 תגובות

  1. ליז says:

    היי,
    האם יש אפשרות להשתמש בקמח כוסמין מלא?

    1. רחלי קרוט says:

      כן. יצא קצת יותר דחוס אבל עדיין טעים

  2. סאפ says:

    היי, האם יש אפשרות
    לוותר באלל על הזוכר ולהשאר רק עם הדבש כממציק? ישפיע על המרקם?

  3. סאפ says:

    היי, התכוונתי-
    האם יש אפשרות לוותר בכלל על הסוכר ולהשאר רק עם הדבש כממתיק? האם זה ישפיע על המרקם?
    האם ניתן להחליף את הסוכר החום בסוכר קוקוס/אריתריטול?
    ואת הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא ומה להוסיף מבחינת נוזלים כדי שלא יצא יבש?
    תודה רבה ושנה טובה😬

  4. יעל says:

    הי רחלי, תודה על המתכון! בנוגע לתיון – אפשר גם תה ירוק? יש לי וניל ופטל תוהה אם מתאים

  5. מיכל says:

    היי רחלי האם אפשר להכפיל כמות ולאפות בתבנית מלבנית או עגולה?

  6. ליאורה says:

    הי רחלי, אפשר לעשות במנזטים במקום בתבנית אינגליש קייק?

  7. עדי says:

    היי, אפשר להשתמש בקפה ולא בתה?
    יותר מתחברת לטעם…

    1. רחלי קרוט says:

      כן בהחלט. זאת רק אני שבעייתית עם קפה בעוגות 🙂

  8. רעות says:

    היי רחלי אפשר להקפיא? או שכדאי לתת לעוגה יום במקרר כדי שתספוג את הטעמים ואז?

  9. מלכה says:

    אכן, זו העוגה מהבית ההונגרי.
    אני עושה תבנית גדולה והיא יוצאת מקסימה ובאמת משתבחת מיום ליום.
    ההבדל הוא שני שמה סוכר לבן במקום חום, וקפה נמס במקום תה , ומוסיפה קינמון, ולפעמים ציפורן. העוגה יוצאת גבוהה ומרשימה וכמובן טעימה

  10. ורד says:

    שלום, תודה על מתכונים מעולים אחד אחד. אשמח לדעת במה אפשר להחליף את הביצים במתכון. תודה רבה🙏

  11. ענבר says:

    איך אני אוהבת את המתכונים שלך!!
    האם יש דרך לוותר על הסוכר ולהכין רק עם דבש?

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי לא. הוא חשוב כאן לייצוב של העוגה.
      מי שויתר עליו העוגה קרסה לו אז לא לוותר 🙂

  12. ניצן says:

    היי
    לאיזה תבנית העוגה מתאימה ?
    מתאים ל2 תבניות אינגליש ?

    1. שקד says:

      גם אני תהיתי!
      בדקת במקרה?

      1. עדן says:

        כרגע העוגות בתנור ,יצאו לי 2 תבניות אינגלישקייק מהמתכון הזה ,מחכה לתוצאה 🙌🏻

    2. רחלי קרוט says:

      אינגליש קייק אחת גדולה או 2 בינוניות

  13. תמי says:

    שלום
    הכמות הזאת מתאימה ל2 תבניות אינגליש קייק לפחות. אני הכפלתי כמויות ועכשיו יש בתנור 4 תבניות חד”פ קרטון בגודל 28*9
    ועוד אחת של 30 ס”מ…

  14. עדן says:

    מאוד אוהבת את המתכונים שלך אבל מסיבה כלשהי המתכון הזה לא הצליח לי בכלל, אפילו שעשיתי שלב אחר שלב כמו שתיארת.
    העוגה יצאה כמו ספוג מחוץ ומאוד מתוקה (אפילו שהפחתתי מעט בסוכר). מרגישה שכמות הקמח הייתה פחותה ממה שצריך

    1. איריס says:

      מתחברת לזה. הכנתי את העוגה פעמיים באותו היום. בפעם הראשונה העוגה גלשה מהתכנית למרות שהיתה על ³/4 גובה. בפעם השניה מילאתי חצי תבנית הוכנסתי לתנור. העוגה הגיעה לגובה יפה. אחרי 40 דק’ בחנות הכנסתי קיסם לבדוק שהעוגה מוכנה והיא התפנצ’רה לגמרי!! הכל היה לפי השלבים ולפי ההוראות. העוגה טעימה מאוד אבל לא היתה אוורירית….

    2. רחלי קרוט says:

      אכין היום את העוגה שוב כדי לוודא שלא הייתה טעות בכמות. בכל מקרה לרוב עוגות דבש שנופלות או גולשות זה בגלל כמות גדולה מדי של חומרי התפחה כי יש נטייה לעגל קצת את הכמות של אבקת האפייה או הסודה במתכון כי זה מרגיש מעט מדי. הורדתי את זה עוד קצת כדי שגם אם אנשים יגדילו קצת זה לא ישפיע מאוד אבל בכל מקרה מבטיחה תיכף להכין שוב ולהכין את הבעיה כי לחלק זה עבד מעולה וחלק לא ומנסה להבין איפה היה השוני בינהם.

      1. חנה says:

        מדוע לא להשתמש בקמח תופח מוכן?
        הפעם הכנתי לפי המתכון שלך, אך מסקרן אותי לדעת האם יד הבדל התוצאה?
        תודה
        רבה,התבניות בתנור, כך שעדיין לא יודעת מה יצא. אדווח 🙂

  15. יובל says:

    האם לשים את התנור על טורבו או רגיל?

  16. מזל הייטנר says:

    העוגה עלתה יפה ואחרי האפיה קרסה לגמרי. הכנתי לפי ההוראות. השתמשתי בסוכר חום מהסוג הלח.

  17. יערה says:

    היי רחלי,
    חייבת לציין שכל המתכונים שלך פשוט מדהימים. עוקבת באדיקות.
    רציתי לשאול על כמות הדבש בציפוי העוגה. ארבע כפות? נשמע לי פשוט המון..

    1. יערה says:

      עדכון לאחר ההכנה:
      גם אצלי העוגה קרסה פנימה… נייר האפייה נדבק לעוגה ונמשך איתה למרכז…

  18. תהילה says:

    היי רחלי!
    שאלה…
    אם אני מכפילה כמויות האם להכפיל גם את חומרי ההתפחה?

  19. בת אל says:

    המתכון נראה נהדר! הכמות היא לתבנית אינגליש קיי אחת?

  20. סיון says:

    הכנתי את העוגה ודייקתי בכמויות ממש וברגע שהיא יצאה מהתנור היא התכווצה לגמרי 🙁

  21. פז says:

    היי רחלי
    על כמה גרם דבש מדובר?

    1. פ says:

      העוגות בתנור, לקראת סוף האפייה, ויש ממש סימנים של בועות על הקראסט של העוגות.
      מקווה שזה בסדר והעוגות יצאו מוצלחות כי זה לארוחת חג

  22. מאוכזבת says:

    לצערי העוגה נכשלה, למרות שעקבתי באדיקות אחר ההוראות ואחר הכמויות (משתמשת במשקל מדוייק ולא בכפית/כוס).
    העוגה גלשה ולא נאפתה בפנים.
    בנוסף, כתבת תבנית אינגליש קייק, ורק בהערות הוספת אחת גדולה או 2 קטנות, אולי בגלל זה הכול גלש.
    תודה בכל אופן

  23. אבי says:

    פעלתי לפי המתכון … ביצעתי את כול ההמלצות וההנחיות … העוגה יצאה מהתנור עם דפנות ש”נפלו” וגג העוגה קרס מטה כמאין כיווץ … איפה טעיתי ?

  24. עוגת דבש שוקולד טבעונית וללא גלוטן – Ballis says:

    […] לעוגה שלי הגיעה מעוגת הדבש של רחלי קרוט- ציפוי העוגה בקרם התמרים כמו שהיא מצפה […]

  25. פ says:

    היי רחלי,
    העוגות בתנור, לקראת סוף האפייה, ויש ממש סימנים של בועות על הקראסט של העוגות.
    מקווה שזה בסדר והעוגות יצאו מוצלחות כי זה לארוחת חג

  26. פז says:

    אוי ואבוי..
    נגעתי עכשיו בעוגות שבתנור לאחר 40 דקות אפייה והכל נוזלי..

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend