עוגת כרוב הפוכה במילוי אורז והפתעות

Posted on

כמעט תמיד, אחרי שאני מכינה אוכל שאני מצלמת, אני מתקשרת להורים שיבואו לקחת את כל הסירים. בכל זאת, אחרי שמשחקים איתו מול המצלמה במשך חצי שעה פחות מתחשק לאכול אותו. אבל לא הפעם.

כבר אחרי שעוגת הכרוב הזאת יצאה מהתנור, עוד לפני שטעמתי אותה, ידעתי שאסור לי לעלות תמונה שלה לאינסטגרם. שאף אחד לא יראה. שאף אחד לא יגיע לטעום ממנה. שאף אחד לא יבקש משולש. את הסיר הזה אני משאירה אצלי ומתענגת עליו כל השבוע.

ואכן, המראה המגרה עמד בכל הציפיות ויותר. מדובר באחת המנות הכי טעימות שיצאו מהמטבח שלי. סיר נדיר שטעמו גדול בהרבה מסך מצרכיו הפשוטים שנמצאים בכל בית.

כמה יפה ככה טעימה

בזכות האפייה הממושכת בתנור עלי הכרוב מתקרמלים ושומרים על האורז כך שיוכל להתרכך מבלי להשרף. ובפנים? בתוך האורז תמצאו המון אבני חן – קוביות גזר מתקתקות, עגבניות שהעסיס שלהן נספג באורז, עשבי תיבול שנמסים בפה וצנוברים עם טעם אגוזי. חגיגה של ממש.

את ההשראה לעוגת כרוב ואורז לקחתי מאחד השפים הכי אהובים עלי – יוסי שטרית, שלפני חודש הכין עוגת כרוב הפוכה עם אורז משובץ בהמון שמיר ובשר. כשהוא הפך את הסיר על מגש גדול והכרוב המקורמל התגלה בשיא תפארתו ידעתי שאני חייבת לרוץ למטבח. ועכשיו גם אתם.

תראו איך היא נחתכת. אני מעולפת ממנה

עוגת כרוב הפוכה במילוי אורז והפתעות

מצרכים לסיר בקוטר 22-24:
2 כוסות אורז עגול
2 גזרים, קלופים
8 שיני שום, קלופות
5 ענפי בצל ירוק
2 עגבניות אדומות וקשות
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
חופן עלי שמיר
חופן עלי נענע
1/2 כוס צנוברים, קלויים
1 כף בהרט – לא לוותר
1 כפית מלח גדושה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כרוב בינוני-גדול
5 כפות שמן למילוי + 3 כפות שמן לכרוב

אופן הכנה:
– שוטפים את האורז היטב במים קרים ומסננים מהמים.
– ממלאים מים בסיר שגדול מספיק להכיל את הכרוב ומביאים לרתיחה. ממליחים מעט.
– מכניסים את הכרוב ומבשלים במשך 20 דקות. מדי פעם, כשרואים שעלי הכרוב מסביב רכים, חותכים אותם החוצה. צריך לכאן בערך 10-15 עלי כרוב אז תמשיכו לבשל עד שיהיו לכם 15 עלי כרוב רכים אבל לא מדי. כאלה שאפשר לגלגל כי הם לא פציחים אבל הם לא סמרטוטיים.
– חותכים ומוציאים את גזע הכרוב מהעלים (החלק האמצעי הלבן).
– חותכים את הגזרים, השום והעגבניות לקוביות קטנות ופורסים את הבצל לפרוסות דקות. קוצצים גס את עשבי התיבול.
– מערבבים את כל המצרכים כולל 5 כפות שמן זית (ללא עלי הכרוב).
– משמנים תחתית של סיר שמתאים לתנור עם 3 כפות שמן זית (אפשר גם יותר) ומרפדים את התחתית והדפנות, עד לסף הסיר, בעלי הכרוב הרכים. העיקר שלא יהיה מקום עם חורים. זה בסדר אם נוצרים 2 שכבות של כרוב.
– ממלאים את הסיר עם הכרוב במילוי של האורז וסוגרים למעלה עם עלי הכרוב שצמודים לדפנות. אם עלי הכרוב לא סוגרים את האורז לגמרי מניחים מעל עוד עלי כרוב. מהדקים מעט עם הידיים.
– מכסים במים רותחים שמגיעים ל-1 ס”מ מעל עוגת הכרוב וסוגרים עם מכסה. שימו לב שהסיר והמכסה שלו צריכים להתאים לתנור.
– מעבירים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים במשך שעתיים. מעלים את הטמפרטורה ל-180 ואופים במשך שעה וחצי. שימו לב: אחרי שעתיים ב-160 מעלות אפשר כבר לפתוח ולבדוק אם זה מוכן. איך יודעים? השוליים צריכים להיות זהובים. אם זה לא מוכן מכסים, מעלים ל-180 ואופים עוד שעה וחצי ומדי פעם בודקים מה המצב. חשוב שהשוליים יזהיבו לפני שמכבים את התנור.
– אני אוהבת לפתוח את הסיר בסיום ולתת גם לחלק העליון להצרב מחום התנור. פשוט מסירים את המכסה ואופים עוד כמה דקות בלעדיו.
– הופכים את עוגת האורז על צלחת גדולה ומעטרים בצנוברים קלויים.

ככל שהכרוב עם האורז יותר זמן בתנור ככה זה יוצא יותר טעים

הערות ושדרוגים
– אפשר לשדרג את המילוי ולהוסיף קוביות פרגית קטנות שצורבים קודם על מחבת.
– תהיו נדיבים עם השמן זית, הוא מוסיף למנה הזאת המון טעם וגם רכות.
– ניתן להוסיף למים הרותחים גם 1/3 כוס רכז רימונים.
– כמה שיותר עשבי תיבול ככה יותר טעים. אם אתם אוהבים שמיר אפשר לשים גם יותר ואפשר להכפיל את כמות הפטרוזיליה והבצל הירוק. מי שאוהב כוסברה מוזמן להוסיף.
– אפשר להגיש עם יוגורט קר ומרענן.

16 תגובות

  1. שיר says:

    נראה מדהים! יעבוד גם עם בשר טחון?

  2. איילת says:

    חייבים עם אורז עגול? אפשר יסמין במקום?

    1. רחלי קרוט says:

      המממ הבונוס של אורז עגול שהוא דביק יותר ולכן העוגה יציבה ואפשר לחתוך אותה. אפשר יסמין בשילוב עגול. אפשר בעקרון גם יסמין לבד אבל הסיכוי שזה יחתך ממש יפה ולא יתפקד גדול יותר נמוך.

  3. אורית says:

    נראה מעולה. חושבת שאפשר להכין בסיר ג’חנון?

    1. לבנה says:

      מהמם.. יעבוד טוב גם עם אורז עגול מלא ?

    2. מיכל says:

      ראיתי מתכונים דומים שמשלבים בשר טחון. ילך לדעתך?

  4. רועי says:

    אז 3.5 שעות סהכ?

  5. אירה says:

    אפשר להכין ואחרי זה לחמם?

  6. הילה says:

    הצנוברים רק לקישוט או במילוי?

  7. מרב says:

    לצמחונים/טבעונים אפשר להוסיף גם עדשים כתומות או טופו מגורד ותתקבל ארוחה מלאה😊

  8. מיכל says:

    שאלה:
    אפשר בתבנית עגולה 24/26?

  9. סיגל אוגר says:

    הי,
    מתחילה בהכנה עכשיו! אעדכן איך יצא.
    שאלה: אורז עגול זה אורז עגול לסושי? כי זה מה שיש לי🤷🏼‍♀️

  10. הילה says:

    ומה עם אורז בסמטי? יחזיק או יתפרק כשיצא מהתבנית?

  11. נטע says:

    אין לי סיר שמתאים לתנור, יש סיכוי שאפשר להגיע לתוצאה הזו גם על הגז לדעתך? או אולי בתבנית אפיה כלשהי?

  12. לאה says:

    יצא יפהפה, אבל טפל.
    יש כמובן טעות בכמות המלח.

    1. רחלי קרוט says:

      יש פה כפית שלמה של מלח על 2 כוסות אורז. זה לא מעט. וגם טעמים של שום שגם בו יש מליחות טבעית.
      אם את מעדיפה מלוח יותר כמובן שאין בעיה להוסיף אבל ההעדפה האישית שלי היא לשים קצת פחות כי לא כולם אוהבים הרבה מלח.

      אגב, השנה גיליתי שיש הבדלים משמעותיים במליחות של מלחים מסוימים. קניתי מלח שולחן דק שהייתי צריכה להכפיל כמויות של מלח כשהשתמשתי בו. קטע מוזר לגמרי.
      בכל מקרה לפעם הבאה אפשר לשים קצת יותר או להמליח אחר כך.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend