העוגה האהובה עלי – עוגת סולת ספוגת מיץ עם קוקוס שמוסיף לה טעמים קצת יותר מסקרנים. נפלא לצד התה של הבוקר.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
עוגת סולת, תפוזים וקוקוס
מצרכים ל-2 עוגות אינגליש קייק:
4 ביצים L
1 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס שמן
1 כוס סולת
1 כוס קמח תופח
1 כוס קוקוס לבן
לסירופ:
1 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס סוכר
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים פס נייר אפייה ב-2 תבניות אינגליש קייק.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים וסוכר ומקציפים יחד עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה.
– מוסיפים מיץ תפוזים ושמן ומקציפים עוד דקה.
– מוסיפים סולת, קמח וקוקוס ומערבבים יחד רק עד שהקמח נטמע. ניתן להשאיר 2 כפות מהקוקוס לפזר מעל העוגה.
– מחלקים את הבלילה שווה בין 2 תבניות ואופים במשך 50 דקות או עד שהעוגה יציבה.
– בינתיים מחממים יחד מיץ תפוזים וסוכר עד שהסוכר נמס.
– כשהעוגות יוצאות מהתנור מזלפים על כל אחד מהן מחצית מהסירופ ומצננים. את יתרת הקוקוס, במידה והשארתם בצד, מפזרים על העוגה לפני הסירופ.
הערות ושדרוגים
– במקום קמח תופח אפשר לשים כוס קמח + כפית אבקת אפייה.
– במקום קוקוס לבן אפשר לשים 3/4 כוס קמח שקדים/שקדים טחונים דק.
– אפשר להכין את העוגה גם בתבנית עגולה בקוטר 24 או מלבנית בגודל 20 על 30.
מייפל במקום סוכר ילך?
האם יש את המתכון במידות? גרמים ומ”ל? תודה רבה!
העוגה ממש מתפוררת לי.
מה עשיתי לא נכון?
העוגה שאני הכי הכי הכי אוהבת, פק”ל שישי אצלי במטבח, ואיזו יפה טעימה ומתחסלת במהירות היא. תודה שהבאת אותה, מהממת שאת.
יישר כח נראית ממש טובה מי שרגיש לגלוטן מה אפשר במקום סולת?
מתכון מוצלח העוגה הפכה להיות בתנור על בסיס קבוע בשישי
אם איזו כוס משתמשים/כמה גרם?
תודה ויום נפלא
האם אפשר קורנפלור במקום סולת?
לא.
אכלנו אותה חמה חמה מהמגש. אהבתי! סידרת אותנו לצאת הצום.
תודה רבה
אגב, לציין שהשתמשתי במיץ תפוזים קנוי 100% טבעי אלה שקונים במקררים בסופר..
עדיין יצא מעולה.
מיץ תפוזים סחוט טרי או שאפשר גם מיץ תפוזים קנוי??
הכנתי עם קמח כוסמין 100% מלא,
יצא מעולה!!
מתכון ממש מוצלח
ובימקום הסולת?
הי, אני קניתי סולת ללא גלוטן של חברת תמי
העוגה יצאה מאוד שחומה בחלקה העליון. למה?
וואו, העוגה יצאה כל כך טעימה , אי אפשר להפסיק לאכול. לגבי הסירופ- לטעמי אין צורך בסוכר שם. העודה מתוקה דיה
העוגה יצאה לי כבדה וטעימה
מה ניתן לשפר שתהייה קלילה כמו בתמונה?
היא יצאה כל כך טעימה שאני תוהה אם אפשר לייצר ממנה גרסא שוקולדית. יש רעיונות? אולי קקאו במקום חלק מהקמח? אשמח לקבל טיפים. תודה רבה!
הכנתי עם קמח שקדים במקום קוקוס יצאה עוגה טעימה מאוד! אפילו בלי סירופ שהתעצלתי להכין 🤭 תודה רבה!
מתכון מוצלח העוגה הפכה להיות בתנור על בסיס קבוע בשישי
אפשר להקפיא?
אם יש לי ביצים m מה הכמות שצריך לשים?
מאז שנתקלתי במתכון הזה, מכינה אותו מלאא.
פשוט וטעים מאווודדד,
תודה לך!
העוגה נהרסה ברגע ששפכתי עליה את הסירופ חצי כוס מיץ תפוזים לכל עוגה יצאה רטובה מידיי וגם לפזר את הקוקוס לפני .. נהרסה העוגה
העוגה מושלמת לאוהבי הקוקוס.
מהסירופ לא צריך יותר מכמה כפיות שלא תהיה רטובה מידי.
העוגה ממש מתפוררת לי.
מה עשיתי לא נכון?
עוגה פצצה. לא מתפוררת, טעימה וטובה
העוגה יצאה מצוין אבל את הקוקוס צריך לפזר מעל אחרי שזולפים את המיץ… אחרת הקוקוס גולש לצדדים .
קיבלתי ארגז קלמנטינות וחשבתי לנסות את המתכון איתם במקום התפוז. היה חסר לי קצת שמן אז שמתי מה שהיה (בערך חצי מהכמות, אולי קצת יותר). יצא ואוו. תודה על המתכון המהמם.
האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום תפוזים?
יצא מושלם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
האם אפשר לעשות את העוגה בגרסה טבעונית?
אני מכינה אותה עם 6 ביצים לפני האפיה אני שמה שקדים מולבנים
וכאשר היא מוכנה אני מזגגת אותה בסירופ סוכר מעט מאד מים לימון ומי ורדים
אבל גם כך היא נשמעת טובה
אפשר להכין אותה ידנית בלי מיקסר?
מאיזו סיבה העוגה יוצאת נמוכה? אני שמה את אותן כמויות שרשמת..
אפשר מיץ לימון במקום תפוזים?