עוגת סופלה שוקולד מ-4 מצרכים

Posted on

את המתכון הזה אני מכינה כבר שנים בתוך תבניות קטנות של סופלה ותמיד תמיד הן מלוות בגלידת וניל ולרוב גם רוטב שוקולד חם. מדובר בעונג שאין כדוגמתו.

מרקם שנע בין מוס שוקולד לבראוניז פאדג’י או כמו שהעוגה הזאת מכונה בקרב החברים שלי – עוגת ענן.

היא לא מתוקה מדי ולא מכבידה, בעיקר בזכות העדר הקמח, והיא בעיקר מאוד שוקולדית בגלל מיעוט המצרכים שמאפשרים לשוקולד לככב.

אפשר להכין אותה גם 3 ימים לפני ההגשה ואפשר לשחק עם העיטור שלה אם כי אני הכי אוהבת להגיש אותה ככה. עם סדקים יפהפיים וקצת קצפת לא ממותקת בצד. וגלידה, אמאל’ה, כמה היא טעימה עם גלידה!

תקלטו על המרקם!
ביס, מישהו?

עוגת סופלה שוקולד מ-4 מצרכים

מצרכים:
250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
120 גרם חמאה או שמן קוקוס (תחליפים בהערות למטה)
1/2 כוס סוכר לבן
5 ביצים L

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-165 מעלות.
– בקערה גדולה שמתאימה למיקרו שמים שוקולד וחמאה וממיסים עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מצננים בצד. חשוב קערה גדולה כי לתוך הקערה הזאת יכנסו עוד מעט שאר המצרכים.
– מפרידים את הביצים לחלבונים (לבן) וחלמונים (צהובה) ומקציפים את החלמונים עם הסוכר במיקסר עם וו הקצפה עד שנוצר קרם בהיר ותפוח. שימו לב שזה לוקח באזור 5 דקות על מהירות בינונית אז סבלנות.
– לתוך קערת השוקולד מוסיפים 1/2 מכמות החלמונים המוקצפים ומקפלים. מוסיפים את יתרת הקציפה ושוב מקפלים בעדינות. זה בסדר אם נשארים שבילים קטנים בהירים זה תיכף שוב יתערבב ובכל מקרה עדיף לערבב פחות מאשר יותר.
– מנקים היטב את קערת המיקסר (אחרת אם ישאר שומן החלבונים לא יקציפו) ומקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף יציב כמו קצפת יציבה.
– מוסיפים 1/2 מכמות החלבונים המוקצפים לבלילת השוקולד ומקפלים. מוסיפים את יתרת החלבונים ומקפלים בעדינות רק עד שאין יותר שבילים בהירים אלא מעין מוס שוקולד.
– משמנים תבנית בקוטר 20, עדיף עם נייר אפייה בתחתית, ומעבירים פנימה את הבלילה. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 30 דקות. איך יודעים שהיא מוכנה? כשהיא מתחילה להסדר והשוליים נסדקים בעוד האמצע טיפל’ה רך.
– מצננים מעט ומעבירים למקרר ל-5 שעות או עד להגשה.

אפשר להגיש עם קצפת, רוטב שוקולד, תותים, מרנג או גלידה

הערות ושדרוגים
– העוגה צונחת לאחר הצינון בגלל שהבלילה שלה רכה ומאוד מוסית. זה בסדר וככה זה אמור להיות.
– רוצים לשדרג? אפשר להניח באמצע העוגה, בשקע שנוצר, הר של קצפת או מרנג. עדיף כמה שיותר קרוב להגשה.
– אפשר גם להגיש את העוגה עם רוטב שוקולד או כדור גלידה.
– ניתן להוסיף לעוגה טעמי קפה ולהוסיף שוט קטן של אספרסו לשוקולד עם החמאה.
– במקום חמאה אפשר לשים שמן קוקוס או נטורינה או מרגרינה. לא שמן רגיל כי הוא לא מתייצב בקירור.

39 תגובות

  1. מיה שחף says:

    עוגה נהדרת אני אופה אותה באמצע השנה עם קמח.

    1. עדי says:

      איך עם קמח
      מה המתכון?

      1. רונה says:

        אני גם אשמח למתכון 🙂

        מנסה להתחקות אחרי מתכון של סבתא שלי, והמתכון הזה נשמע לי מאוד דומה חוץ מזה שאין קמח

    2. מיכל says:

      איך עם קמח?

  2. מורן says:

    הי רחלי יקרה,
    האם אפשרי גם לאפות בכוסות סופלה קטנות/ תבנית שקעים?
    תודה

    1. בת אל says:

      האם אפשר בכוסות של סופלה גם?

    2. הדס says:

      היי קודם כל תודה על המתכונים המופלאים.
      אין לי תבנית 20 יש לי 26 או רינג 20 אבל אני מפחדת שהבלילה תנזל החוצה…. יש רעיונות?

      1. Dikla says:

        אני בדרך כךך שמה מסביב מהצד החיצוני קמח ואז אם נוזל הקמח סופג ועוצר את המשך הזליגה החוצה.

  3. חן says:

    היי רחלי,
    אם יש לי רק ביצים בגודל מדיום, בכמה להשתמש?

  4. תצר says:

    אפשר גם בהקצפה ידנית למי שאין מיקסר?

  5. יולי says:

    מתכון נהדר! בגלל שאלה ימי קורונה נתקעתי עם תבניות לא מתאימות לגודל שציינת … האם יצליח גם בתבניות בגדלים אחרים?…

  6. טולה says:

    אפשר להשתמש השוקולד ציפס?

  7. עידית says:

    כל הפוסט הזה רק מהופנטת מכפיות המדידה ההורסות שלך!!
    של אנתרופולוג׳י?
    ונסיים בעוד שאלה, האם המרקם של העוגה לא ייהרס עם תחליפי החמאה? צריכה פרווה לארוחה בשרית, אז השאלה אם לא עדיף פשוט ללכת על מתכון אחר ולא להרוס
    סיימתי לחפור:)
    תודה!

  8. דניאל says:

    רחלי היקרה! אין כמוך
    אני כל כך נהנית מהבלוג שלך ולא מפסיקה לבשל! כיף גדול
    תודה לך

    1. שרית says:

      היי רחלי, אם אני רוצה לעשות בתבניות אינגלישקייק חד פעמיות מה היחס?

      תודה🙏🏻

  9. מוריה says:

    יו איזה מיקסר חתיך הורס!!

  10. רעות says:

    רחל, כמו תמיד. מתכונם מעולים שעושים חשק ישר להכין.. שומרת לפסח..
    מאיפה כפות המדידה המהממות שלך???

  11. נורית says:

    שלום וברכה. כמה זמן העוגה נשמרת במקרר? האם אפשר גם להקפיא? בנוסף, הוספתי שמינית כפית מלח הימלאיה לאיזון טעמים.

  12. לבנת says:

    מצטרפת לשאלה…

  13. מאיה says:

    היי, אני מאוהבת ושבורת לב מכל הקשור לשוקולד ועוגות שוקולד כי אני אלרגית לקפאין וקקאו…
    האם יש לך המצאה כלשהי להכין עוגה טעימה מקפה (נטול קפאין) שתיתן לי להרגיש שאני אוכלת עוגת שוקולד? 🙏❤

  14. ליאן says:

    נראה מדהים! כדי לא לשטוף בין לבין את קערת המיקסר האם אפשר להתחיל עם הקצפת החלבונים, לשים אותם בצד כשמוכנים ואז באותו קערה פשוט להקציף את החלמונים? נראה לי פשוט יותר מלשטוף 🙂

  15. סמדי says:

    לאיזו תבנית ניתן להמיר את המתכון ?

  16. רוחמה שטרן says:

    הי, במה אני יכולה להחליף את הביצים ? תודה

  17. אסנת says:

    היי 🙂
    רוצה מאוד להכין אבל יש לי כמה שאלות 🙂 אני יכולה להפחית בכמות הביצים וקצת מהכמויות של המתכון ובכך ליצור עוגה קטנה יותר? איזה גודל רינג היית מציעה לי? תודה רבה וחג שמח 🙂

  18. נטלי says:

    חג שמח ❤️
    העוגה יצא ממש טעימה אבל היא מתפוררת לי מה עשיתי לא בסדר?
    תודה

  19. שי שושן-יוסף says:

    האם אפשר להמיר חלק מהשוקולד המריר בשוקולד חלב? יצאה מדהימה אבל לחלק מהמשפחה מעט מרירה מדי..

  20. אורית says:

    יצאה עוגה מושלמת. טעימה ונימוחה.

  21. דפי says:

    הכנתי כקינוח לחג ויצא נהדר!!! תודה!!!

  22. נועה says:

    היי אפשר לעשות פרווה?

  23. ויקי says:

    אפשר תבנית 24? יתאים?

  24. שחר says:

    נראה מעולה! אם רוצים להכין ללא סוכר, אפשר לוותר על הסוכר או שחייבים סוכר בשביל המרקם?

  25. שירי סבאג says:

    אפשר לשים קרם קוקוס במקום חמאה?

  26. דגנית says:

    החלמונים אמורים להפוך לקצף נפוח? נשארו שטוחים, גם אחרי חמש דקות

  27. שירה says:

    הכנתי כקינוח יצא מקסים!!
    תודה רבה

  28. הדס says:

    היי, אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן?

  29. חני says:

    עוגה מושלמת! הכנתי כבר כמה פעמים וכל פעם מופתעת מכמה שהיא טעימה! הכי מוצלחת שיש.

  30. דורין says:

    היי, לא הבנתי מה עושים עם החלמונים (הצהוב)…..

  31. רפאלה says:

    מתכון מעולה תודה רבה

  32. אליש says:

    עוגה משגעת ! תודה על המתכון ♥️🙏

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend