אורז מלכות

Posted on

פסח הוא אחד החגים האהובים עלי בשנה. המפגש עם המשפחה המורכבת מסביב לשולחן, האוכל שגדלתי עליו ותמיד מרגש אותי, השקט ברחובות בחול המועד והפיקניק המסורתי.

והשנה? השנה כל אלה לא יקרו. יש רגעים שאני חושבת על זה וליבי כל כך נעצב שאני מיד מסיטה את המחשבה ויש רגעים שאני מבינה שאנחנו עוברים פה דבר כל כך גדול, לקח כל כך עמוק, שכנראה במבט לאחור זה יהיה שווה את זה.

ובינתיים, עד שהלקח ישקע והכל יהיה מאחורינו, החלטתי להכין לחג את האורז שאני הכי אוהבת בעולם. אני קוראת לו אורז מלכות כי הוא המלך של השולחן. הוא יפהפה וססגוני, משובץ ביהלומי צימוקים ובפנינים של צנוברים וצורת ההגשה שלו תמיד מזכירה לי כתר.

הטריק נמצא בשילוב בין האורז העגול לאורז הבסמטי

תמיד כששואלים אותי איך האורז עומד כל כך יפה ויציב ועדיין הגרגירים יוצאים אחד אחד, אני מחייכת ומספרת שבחגים קורים ניסים. אבל האמת היא, ואל תגלו, שלא מדובר בנס כי אם בשילוב בין אורז עגול (ואפשר גם אורז סושי או אורז ריזוטו) לאורז בסמטי (ואפשר גם אורז פרסי או יסמין).

העגול מביא איתו את העמילן שמדביק והבסמטי מותיר אותו אחד אחד ועם ניחוח של פריחה שמאוד מחמיאה לקינמון ולכל ההפתעות בפנים.

מלא הפתעות טעימות

מאחלת לכם חג אביב שמח. שנשכיל לצמוח ולהנות ממה שיש, ויש. ושגם בליל הסדר המאוד משונה הזה נצליח להתרגש ולהזכר ביציאת מצרים וכמה עברנו מאז.

תראו כמה יפה!
כל ביס מלא בהפתעות קטנות

אורז מלכות

מצרכים:
2 כפות שמן זית
1/2 כוס אורז עגול או לסושי או לריזוטו – סוגת
1 כוס אורז בסמטי או פרסי או יסמין – סוגת
3 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח
1 מקל קינמון או 1/4 כפית קינמון טחון
1/2 כפית בהרט
מעט אגוז מוסקט מגורד – לא חובה

להפתעות (תחליפים ושינויים בהערות למטה):
2 כפות שמן זית
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
1/4 כוס פיסטוקים, קצוצים גס
1/4 כוס צנוברים
1/4 כוס שקדים פרוסים
1/4 כוס פקאנים טבעיים, קצוצים גס
1/2 כפת מלח

אופן הכנה:
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) שמים שמן זית ומוסיפים את 2 סוגי האורז, מקל קינמון, מלח ובהרט. מטגנים, תוך כדי בחישה, במשך 3 דקות.
– מוסיפים מים, מערבבים וסוגרים את הסיר היטב עם מכסה. מבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות ואז סוגרים את האש ומשאירים את הסיר סגור למשך 10 דקות. אם השתמשתם במקל קינמון עכשיו מוציאים אותו.
– בינתיים קולים במחבת גדולה או סיר רחב את כל מצרכי ה’הפתעות’ עד הזהבה קלה. לא לשכוח גם מלח.
– מוספים את ההפתעות לאורז ומערבבים היטב.
– משמנים מעט תבנית קוגלהוף בתרסיס שמן או מניילנים בפנים עם ניילון נצמד ומכניסים פנימה את האורז. מהדקים היטב. הופכים על צלחת הגשה.

הו מיי גד

הערות ושדרוגים
– חשוב מאוד להדק את האורז לתוך התבנית כדי שיחזיק ולא יהיו רווחים.
– אפשר להכין את האורז גם יום קודם ולפני ההגשה לחמם במיקרו, להעביר לתבנית קוגלהוף ולהפוך כשהאורז חם.
– אפשר למלא את האמצע בתבשילים כמו פרגיות ותבשילי ירקות.
– במקום פקאנים/פיסטוקים/שקדים/צנוברים אפשר כל אגוז שאוהבים רק לקצות קצת שיהיה בגודל של צנוברים בערך. ובכל מקרה אפשר להשמיט נגיד את הפיסטוקים ולחשים יותר שקדים.
– במקום צימוקים או חמוציות אפשר לשים משמשים מיובשים קצוצים לקוביות קטנות.
– המתכון בשיתוף סוגת.

4 תגובות

  1. ישראל says:

    היי רחלי
    מתכון נפלא נראה פשוט סוף.
    ושאלה: מה קוטר התבנית עבור הכמויות שנתת?
    תודה ויום טוב

    1. Kerenb says:

      האורז הכי טעים שהכנתי.
      כיכב בארוחת החג וגנב את ההצגה.
      השילוב בין אורז בסמטי לאורז עגול היה מושלם.

  2. מירב says:

    ריגשת במה שכתבת… כל מילה נכונה.
    וזה כל כך אקטואלי… כתר זהו הכינוי העברי לקורונה.
    אין לי ספק שנצא מחוזקים ואם נעמוד בזה ונתחזק, נזכה בכתר מלוכה!
    חג פסח כשר בריא ושמח!!!!!

  3. ליאור says:

    היי, נראה מעולה, האם משרה את הצימוקים מראש? האם את קולה אותם יחד עם האגוזים?
    תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend