ארוחה שלמה בתבנית אחת – עוף בדבש ולימון עם אורז וצנוברים

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (11 votes, average: 3.45 out of 5)
Loading...

ארוחות בתבנית אחת הן הארוחות הטובות ביותר, לא רק בגלל קלות ההכנה והעובדה שבסוף ההכנה אין טונות של כלים בכיור, אלא בעיקר כי השלם כאן גדול מסך חלקיו – העוף מגיר את מיציו אל האורז שמתרכך, התבלינים שמקיפים את האורז מתבלים גם את העוף וביחד נוצרת הרמוניה נהדרת.

והכי כיף? אפשר להכין את התבנית הזאת גם כמה שעות לפני שמגישים ורק לחמם בתנור כמה דקות (עם כיסוי) לפני ההגשה.

מניחים את האורז בתבנית, מוסיפים את העוף והמים וקדימה לתנור – הוא זה שעושה את העבודה הקשה פה. צילום: אפיק גבאי

הפעם בחרתי להביא לכם שילוב שעושה כבוד לדבש של החג ולאורז הפרסי שמצליח לעבור אפייה בצורה מופלאה. העובדה שהוא שמנמן ועמיד יותר מאחיו (הבסמטי והיסמין) מאפשרים לו לספוג את כל הנוזלים ולהשאר אחד אחד בלי להשבר או להפוך למקשה אחת דביקה. והוא גם סופג בצורת נהדרת את כל הטעמים.

כדי לתת למנה הזאת, שהיא הכי ארוחה שלמה, עוד נדבך חגיגי, הוספתי גם צנוברים ורצועות גזר רכות וכמובן לימון ועשבי תיבול שמוסיפים טונות של ניחוח וטעם.

שיהיה חג שמח ומחכה לראות איך יצא לכם <3 שתפו אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם.

שידוך מושלם בין הטעמים של העוף לרכות ולמרקם הנהדר של האורז שנשאר רך רך בפנים וקצת זהוב בחוץ. צילום: אפיק גבאי

עוף בדבש ולימון עם אורז מנוקד בצנוברים

מצרכים:
2 כוסות אורז פרסי סוגת
2 כפות שמן
2 גזרים
4 שיני שום, כתושות
1 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור או לבן
1/2 כוס צנוברים
3 ו-1/2 כוסות מים רותחים

לעוף:
4-6 חלקי עוף שאוהבים
3 כפות דבש
מיץ מ-1/2 לימון
1 לימון או ליים
2-3 ענפי טימין, טריים
2 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– מגרדים את הגזרים בפומפייה.
– בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי האורז, פרט למים, ומעבירים לתבנית פיירקס מלבנית שמתאימה לתנור.
– שופכים מעל את המים.
– מניחים את העוף בקערה גדולה ומזלפים מעל דבש, לימון ושמן זית. מעסים היטב ומניחים מעל האורז עם המים.
– מעטרים בענפי טימין (ואפשר גם רוזמרין) ופלפל שחור.
– מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה.
– מסירים את הכיסוי, מוסיפים פרוסות דקות של לימון או ליים ואופים עוד 15 דקות או עד שהעוף זהוב יפה.

חמיצות נהדרת של לימון ביחד עם המתיקות של הדבש והעוקצנות של הרוזמרין והטימין. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– במקום גזר אפשר להוסיף לאורז בטטה מגורדת ואפילו קישואים יעבדו כאן נהדר.
– רוצים לשדרג? מוסיפים למרינדה של העוף גם 2-3 כפות רוטב צ’ילי מתוק.
– אם אתם אוהבים שום אפשר להכפיל כמויות. כנ”ל לגבי הגזר.
– המתכון בשיתוף סוגת.

22 תגובות

  1. תהילה says:

    אפשר לוותר על הדבש? אסור לי מתוקים…
    וגם בהרט אין ללי, זה משמעותי?

  2. סהר says:

    היי!
    כמה זמן יישמר במקרר? והאם אפשר להקפיא??
    אני לא סגורה על הקפאה של אורז

    1. רחלי קרוט says:

      במקרר אפשר עד 5 ימים
      עדיף בעיני לא להקפיא אורז

  3. שירי says:

    היי האם העוף מונח עם העור?

    1. רחלי קרוט says:

      כן. אני מעדיפה עם העור כי זה שומר על העוף ואחר כך מורידה אותו (לא אוכלת את זה). שימי לב שהעור כלפי מעלה

  4. רעות says:

    הי יקרה 🙂

    אם מוותרים עם העוף טופו גם יעבוד?

    תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      הממ הטופו קצת יתייבש בשיטה הזאת. אבל אפשר פרחי כרובית גדולים, יצא מושלם

  5. רות says:

    רחלי
    את נהדרת והמתכונים שלך בהתאם.
    אפשר עם חזה עוף או פרגית? הילדים לא אוהבים להתעסק עם עצמות…

  6. נעמה says:

    היי, במה אפשר להחליף את הלימון?

  7. דפנה says:

    אם אני מכינה את זה בסיר בישול איטי, כמה זמן בישול ?

  8. טלי says:

    אכלנו היום בצהריים, יצא מעולה!!!!!!!!

  9. אוס says:

    מנה מעולה. הילדים ממש אהבו תודה

  10. עדי says:

    אלופה שכמותך!
    האם יעבוד טוב גם עם חזה עוף במקום?
    והאם אפשר להכין בתבנית חד פעמית אם אין לי פיירקס?
    ♥️

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר תבנית חד פעמית.
      אפשר חזה עוף שלם, לא זה שחתוך כבר לשניצלים אחרת זה יתייבש.

  11. מלכי says:

    לילה טוב
    נראה מעולה, אפשר להניח עוף שלם או שלא ילך טוב עם חזה?

    1. רחלי קרוט says:

      רעיון מצוין, ילך נהדר. רק שימי עוד 1/2 כוס מים ועדיף עוף קטן יחסית.

  12. Avi says:

    חי בארה״ב. מה המקביל לאורז פרסי,

  13. אליס says:

    היי, אפשר להשתמש האורז יסמין במקום פרסי?
    תודה רבה ושנה טובה

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט. יצא מושלם.
      האורז האהוב עלי 🙂

  14. רות אייד says:

    היי רחלי,קודם כל אני חייבת לציין שמאז שהכרתי את הבלוג שלך מכינה מתכונים כמעט רק מכאן 🙂
    דבר שני רציתי לשאול אם אני רוצה להגדיל את כמות הכרעיים ל10 יחידות מה אני צריכה לשנות במתכון?

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע!
      את יכולה להכין פשוט 2 תבניות או להכפיל את כמות המתכון ולהכין בתבנית גדולה.

  15. נטע says:

    יצא מעולה! תענוג!
    תודה ❤

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend