ארוחה שלמה בתבנית אחת – עוף בדבש ולימון עם אורז וצנוברים

Posted on

ארוחות בתבנית אחת הן הארוחות הטובות ביותר, לא רק בגלל קלות ההכנה והעובדה שבסוף ההכנה אין טונות של כלים בכיור, אלא בעיקר כי השלם כאן גדול מסך חלקיו – העוף מגיר את מיציו אל האורז שמתרכך, התבלינים שמקיפים את האורז מתבלים גם את העוף וביחד נוצרת הרמוניה נהדרת.

והכי כיף? אפשר להכין את התבנית הזאת גם כמה שעות לפני שמגישים ורק לחמם בתנור כמה דקות (עם כיסוי) לפני ההגשה.

מניחים את האורז בתבנית, מוסיפים את העוף והמים וקדימה לתנור – הוא זה שעושה את העבודה הקשה פה. צילום: אפיק גבאי

הפעם בחרתי להביא לכם שילוב שעושה כבוד לדבש של החג ולאורז הפרסי שמצליח לעבור אפייה בצורה מופלאה. העובדה שהוא שמנמן ועמיד יותר מאחיו (הבסמטי והיסמין) מאפשרים לו לספוג את כל הנוזלים ולהשאר אחד אחד בלי להשבר או להפוך למקשה אחת דביקה. והוא גם סופג בצורת נהדרת את כל הטעמים.

כדי לתת למנה הזאת, שהיא הכי ארוחה שלמה, עוד נדבך חגיגי, הוספתי גם צנוברים ורצועות גזר רכות וכמובן לימון ועשבי תיבול שמוסיפים טונות של ניחוח וטעם.

שיהיה חג שמח ומחכה לראות איך יצא לכם <3 שתפו אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם.

שידוך מושלם בין הטעמים של העוף לרכות ולמרקם הנהדר של האורז שנשאר רך רך בפנים וקצת זהוב בחוץ. צילום: אפיק גבאי

עוף בדבש ולימון עם אורז מנוקד בצנוברים

מצרכים:
2 כוסות אורז פרסי סוגת
2 כפות שמן
2 גזרים
4 שיני שום, כתושות
1 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור או לבן
1/2 כוס צנוברים
3 ו-1/2 כוסות מים רותחים

לעוף:
4-6 חלקי עוף שאוהבים
3 כפות דבש
מיץ מ-1/2 לימון
1 לימון או ליים
2-3 ענפי טימין, טריים
2 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– מגרדים את הגזרים בפומפייה.
– בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי האורז, פרט למים, ומעבירים לתבנית פיירקס מלבנית שמתאימה לתנור.
– שופכים מעל את המים.
– מניחים את העוף בקערה גדולה ומזלפים מעל דבש, לימון ושמן זית. מעסים היטב ומניחים מעל האורז עם המים.
– מעטרים בענפי טימין (ואפשר גם רוזמרין) ופלפל שחור.
– מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה.
– מסירים את הכיסוי, מוסיפים פרוסות דקות של לימון או ליים ואופים עוד 15 דקות או עד שהעוף זהוב יפה.

חמיצות נהדרת של לימון ביחד עם המתיקות של הדבש והעוקצנות של הרוזמרין והטימין. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– במקום גזר אפשר להוסיף לאורז בטטה מגורדת ואפילו קישואים יעבדו כאן נהדר.
– רוצים לשדרג? מוסיפים למרינדה של העוף גם 2-3 כפות רוטב צ’ילי מתוק.
– אם אתם אוהבים שום אפשר להכפיל כמויות. כנ”ל לגבי הגזר.
– המתכון בשיתוף סוגת.

41 תגובות

  1. תהילה says:

    אפשר לוותר על הדבש? אסור לי מתוקים…
    וגם בהרט אין ללי, זה משמעותי?

  2. סהר says:

    היי!
    כמה זמן יישמר במקרר? והאם אפשר להקפיא??
    אני לא סגורה על הקפאה של אורז

    1. רחלי קרוט says:

      במקרר אפשר עד 5 ימים
      עדיף בעיני לא להקפיא אורז

  3. שירי says:

    היי האם העוף מונח עם העור?

    1. רחלי קרוט says:

      כן. אני מעדיפה עם העור כי זה שומר על העוף ואחר כך מורידה אותו (לא אוכלת את זה). שימי לב שהעור כלפי מעלה

  4. רעות says:

    הי יקרה 🙂

    אם מוותרים עם העוף טופו גם יעבוד?

    תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      הממ הטופו קצת יתייבש בשיטה הזאת. אבל אפשר פרחי כרובית גדולים, יצא מושלם

  5. רות says:

    רחלי
    את נהדרת והמתכונים שלך בהתאם.
    אפשר עם חזה עוף או פרגית? הילדים לא אוהבים להתעסק עם עצמות…

  6. נעמה says:

    היי, במה אפשר להחליף את הלימון?

  7. דפנה says:

    אם אני מכינה את זה בסיר בישול איטי, כמה זמן בישול ?

  8. טלי says:

    אכלנו היום בצהריים, יצא מעולה!!!!!!!!

  9. אוס says:

    מנה מעולה. הילדים ממש אהבו תודה

  10. עדי says:

    אלופה שכמותך!
    האם יעבוד טוב גם עם חזה עוף במקום?
    והאם אפשר להכין בתבנית חד פעמית אם אין לי פיירקס?
    ♥️

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר תבנית חד פעמית.
      אפשר חזה עוף שלם, לא זה שחתוך כבר לשניצלים אחרת זה יתייבש.

      1. גל says:

        היי רחלי,
        שמתי בסיר סוטאז וזה כבר כשעה בתנור על 180 מעלות והאורז עוד לא נראה מבושל בכלל וגם יש מלא נוזלים.. מה לא בסדר?

  11. מלכי says:

    לילה טוב
    נראה מעולה, אפשר להניח עוף שלם או שלא ילך טוב עם חזה?

    1. רחלי קרוט says:

      רעיון מצוין, ילך נהדר. רק שימי עוד 1/2 כוס מים ועדיף עוף קטן יחסית.

  12. Avi says:

    חי בארה״ב. מה המקביל לאורז פרסי,

  13. אליס says:

    היי, אפשר להשתמש האורז יסמין במקום פרסי?
    תודה רבה ושנה טובה

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט. יצא מושלם.
      האורז האהוב עלי 🙂

  14. רות אייד says:

    היי רחלי,קודם כל אני חייבת לציין שמאז שהכרתי את הבלוג שלך מכינה מתכונים כמעט רק מכאן 🙂
    דבר שני רציתי לשאול אם אני רוצה להגדיל את כמות הכרעיים ל10 יחידות מה אני צריכה לשנות במתכון?

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע!
      את יכולה להכין פשוט 2 תבניות או להכפיל את כמות המתכון ולהכין בתבנית גדולה.

  15. נטע says:

    יצא מעולה! תענוג!
    תודה ❤

  16. יעל בלומנפלד says:

    היי רחלי! נראה מושלם! האם אפשר להחליף את האורז בקינואה? תודה!

  17. טל says:

    אפשר להוסיף למתכון הזה תפוחי אדמה?

  18. מאיה says:

    היי. אני עושה עם אורז בסמטי )שיעבור השרייה של שעה( מה צריך לשנות בנוסף במתכון?

  19. רחלי says:

    הכנתי לשבת. יצא ממש טעים. האורז במיוחד- מלא טעמים ואני ממש לא מתה על אורז. שכחתי לשים בסוף את הלימון. בכל אופן מתכון מומלץ , אכין שוב.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש כיף לשמוע! חג שמח ושנה טובה

    2. מור says:

      אחרי שעה האורז יצא ממש קשה. סליחה על הבורות, על איזו תוכנית חימום שמים ? קו למטה וקו למטה?

      1. רחלי קרוט says:

        למעלה ולמטה. פשוט תאפי עוד קצת זמן וחשוב ממש לסגור את התבנית כדי שזה יתבשל מהאדים.

  20. הודיה says:

    היי רחלי,

    הכנתי ויצא מעולה!!
    משום מה, מרגיש לי שכל הטעמים לא נספגים בעוף והוא יצא קצת “מכובס”. מה אפשר לעשות כדי שיהיה לו יותר טעם?
    ביחד עם האורז זה פחות הורגש אבל העוף כשלעצמו היה קצת פחות מתובל..

  21. עדן אבנצור says:

    לא צריך לבשל את האורז טיפה לפני או להניח אותו ככה איך שהוא ??

    1. שירה says:

      היי רחלי
      אפשר להכין עם בורגול במקום אורז? מה אםשר לשים במקום צנוברים?
      נראה מתכון נהדר!

  22. ירדן says:

    היי רחלי,
    הכנתי ויצא מדהים!
    אפשרי להחליף להבא את האורז בפתיתים ?

  23. רותי פריד says:

    רחלי שלום שנה טובה וחג שמח

    המתכון יצא מ ד ה י ם ! כל המשפחה נהנתה מארוחה מעולה וטעימה בתבנית אחת ! אני מאד אוהבת את המתכונים שלך וגם מבשלת אותם ולרוב יוצאים מעולים ! המשיכי לעדכן אותנו במתכונים מעולים מפרי ידך. יישר כוח ! ותודה

  24. רותי פריד says:

    רחלי היקרה,
    תודה על המתכון המדהים הזה. יצא ממש נפלא – כל המשפחה חגגה על המתכון הנהדר והטעים הזה. אני מכינה הרבה מתכונים שלך ותמיד יוצאים נפלא. תודה לך ויישר כח שתמשיכי לפרסם מתכונים טובים וטעימים לחיך. שנה טובה וחג שמח .

  25. אתי גרוס says:

    הי רחל ….
    עשיתי את העוף עם 20 חלקי פולקה בלבד ..
    מרינדה הכפלתי ב 3 …
    יצא הרבה רוטב האם להוסיף את הרוטב של המרינדה פלוס הנוזלים לאורז שבמתכון?
    מתכוונת להשרות את הפולקה במרינדה ל 24 שע’
    תודה על המתכון 👍ואשמח מאד לתשובה …
    מועדים לשמחה וחג שמח 💐

    1. רחלי קרוט says:

      הסתדרת בסוף? וכן, אין בעיה להוסיף את המרינדה לנוזלים במקרה הזה, בגלל שזה עובר תנור, אם יש יותר מדי נוזלים זה לא נורא. התנור יאדה אותם 🙂

      חג שמח

  26. מיכל says:

    הכנתי כ ר פעמיים, ויצא מעולה! מלקקים את האצבעות בבית שלנו עם התבשיל הזה

  27. ורד says:

    האם ניתן לעשות את המתכון עם אורז עגול?
    האם ניתן להכין עם פרגיות?

  28. ענת says:

    הי,
    השבת היתה הפעם הראשונה שלקחתי מתכונים מהאתר שלך, ולצערי שניהם לא הצליחו כפי שהיו צריכים, עשיתי בדיוק מה שאמרת, הטעם היה טוב, זה נראה טוב, אבל לא מוכן לפי הזמנים האלה…. העוף לא היה מוכן, היה קשה ולא רך, והאורז, עיסתי ובחלקו לא מוכן….

    כך גם היה עם החמין, הוא כבר בתנור כמעט 24 שעות, ועדיין מלא נוזלים ולא נראה כמו בתמונה שלך שכל האוכל ספג את הנוזלים

    חבל…

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend