עוגת אורז עם פרגיות, ערמונים ורעפי תפוחי אדמה

Posted on

טוב, תקשיבו, המתכון הזה הוא אחד המופלאים. עזבו את המראה המרשים, העובדה שיש פה גם אורז, גם פרגיות, גם תפוחי אדמה וגם פטריות וצנוברים – הוא פשוט טעים ברמות אחרות ועם עומק שמזכיר תבשיל חמין שהתבשל כל הלילה.

קצת כמו מקלובה אבל אחרת.

מערבבים את האורז עם התבלינים והצנוברים. צילום: אפיק גבאי

מדובר במעין עוגת אורז, עטופה ברעפים של תפוחי אדמה דקים ששומרים על כל תכולת הסיר והופכים קריספיים וזהובים בטירוף אחרי האפייה.

והשוס הגדול? הוא מגיע כשכף גדולה נכנסת פנימה ומתגלה מראה שכבות יפהפה של פרגיות, פטריות, בצל מקורמל, ערמונים וכמובן אורז משובץ בצנוברים ותבלינים.

חותכים את תפוחי האדמה דק דק ומקפידים לשים 2 שכבות. צילום: אפיק גבאי

אם אתם תוהים למה בחרתי להשתמש פה ב-2 סוגי אורז אז המטרה היא מצד אחד להדביק את כל חומרי הגלם יחד, מה שעושה בהצלחה מרובה האורז העגול בגלל העמילניות שלו והעובדה שהוא יותר דביק ומצד שני האורז הבסמטי שמוסיף כאן עדינות וגם קצת אווריריות בתוך הביס. שילוב מנצח.

מסיימים עם שכבה נדיבה של אורז מתובל והמון צנוברים. צילום: אפיק גבאי

ולא, הטירוף הזה לא נופל אחרי שהופכים את הסיר, בתנאי כמובן שתאפו את זה כמו שצריך ותתנו לעוגת האורז לעמוד כמה דקות כדי שיתרת הנוזלים שיש בסיר תספג.

מהדקים את האורז ומעבירים לטיגון קצר ומשם לתנור. צילום: אפיק גבאי

עוגת אורז עם פרגיות, פטריות ורעפי תפוחי אדמה שחומים

מצרכים:
5 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
300 גרם נתחי פרגית, חתוכים לקוביות
1 סלסלת פטריות שמפניון
1 שקית ערמונים מבושלים
2-3 תפוחי אדמה
1/2 כוס צנוברים
1 כפית בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כוס אורז עגול סוגת
1 כוס אורז בסמטי סוגת
3 כוסות מים רותחים

להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
צנוברים קלויים

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפטריות והערמונים לרבעים. פורסים את תפוחי האדמה עם מנדולינה, או סכין חדה מאוד, לפרוסות דקות.
– מטגנים בשמן זית את הבצל עד ריכוך ומוסיפים את הפטריות והפרגיות. מטגנים עד שהפרגיות משנות את צבען. מוציאים החוצה לצלחת ומוסיפים את הערמונים.
– מערבבים בקערה גדולה את 2 סוגי האורז עם התבלינים והצנוברים.
– מרכיבים: משמנים עם 2-3 כפות שמן את תחתית ודפנות הסיר (חשוב שיהיה מתאים גם לתנור) ומהדקים פרוסות של תפוחי אדמה בדפנות ובתחתית הסיר. מומלץ לשים 2 שכבות בתחתית הסיר ולא להתקמצן על השמן.
– מניחים מעל 1/2 מכמות האורז המתובל ומעליו את הפרגיות עם הבצל, הפטריות והערמונים.
– מכסים ביתרת האורז ומדליקים את הגז על להבה בינונית. מכסים עם מכסה (ללא מים עדיין) ומטגנים במשך 7 דקות.
– מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות על אש קטנה-בינונית.
– בינתיים מחממים את התנור ל-160 מעלות.
– מעבירים את הסיר, כשהא מכוסה, לתנור ואופים במשך שעה ורבע. מצננים לפחות 30 דקת ורק אז הופכים על צלחת הגשה.
– מעטרים בפטרוזיליה קצוצה וצנוברים.

נחתכת כמו עוגה. וחכו שתטעמו את האורז ותגלו כמה הוא רך. צילום: אפיק גבאי
הפתעה! צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– לגרסה צמחונית/טבעונית ממירים את הפרגיות בקוביות חצילים, פרחי כרובית, קוביות קישואים או כל ירק אחר שאתם אוהבים. גם טופו יעבוד כאן. כך או כך חשוב לטגן או לקלות את הירקות קודם.
– ניתן להוסיף לקערה עם האורז והתבלינים גם 2 גזרים מגורדים דק.
– המתכון בשיתוף סוגת.

29 תגובות

  1. מעיין says:

    נראה מקסים!
    אפשר פשוט עם אורז פרסי?

  2. יפית says:

    היי, מה במקום ערמונים<? לא אוהבים פה

  3. שרה says:

    נראה מעולה! האם חצילים במקום פטריות יתאימו כאן? והאם אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד הגשה בערב חג?

  4. מיכל says:

    היי
    נראה מעולה!
    מה גודל הסיר? כמה מנות המתכון?

  5. Orit says:

    ניראה כמו קסם

    1. גל says:

      היי נראה מדהיםםם.. נראה לך שיעבוד גם בלי הפרגית? (צמחונים)

  6. ענת says:

    אפשר להכין מראש? ואז איך מחממים והופכים?
    אין זמן בערב חג להתעסק עם בישוך

  7. שי says:

    נראה מושלם… מה גודל הסיר שהשתמשת בו?

  8. רוני says:

    יהיה טעים (מאד) גם ללא בשר?

  9. תומי says:

    נראה מהמם!
    איזה סיר יתאים? נון-סטיק כזה או סיר מתכת רגיל?
    וגם- משנה הסוג של תפוחי האדמה?

  10. מימי says:

    אני מתקשה להאמין שיש רק 3 כוסות מים על 2 כוסות אורז. זה לא מעט מדי? ומה קורה במשך שעה בתנור? לא צריך להוסיף מים?

  11. מיטל says:

    ניסיתי אתמול ,יצא לי טעים אבל ממש לא כמו בתמונה אולי זה גודל הסיר .הפטריות והפרגיןת קצת נעלמו לי עם כמות האורז וכמובן הוספתי עוד מים.

    1. רחלי קרוט says:

      באיזה גודל סיר השתמשת? ואם לא שינית את כמות המצרכים של משהו אין סיבה שהם יעלמו, עוד יש פה קצת יותר ממה שצריך עוף.

  12. אורה says:

    הי
    מה גודל הסיר?
    האם חייבים שני סוגי אורז?
    לא עדיף לטגן טיגון קל את תפוחי האדמה ואז לרפד את הסיר?

    1. רחלי קרוט says:

      סיר בגודל 24 הכי מושלם לפה.
      עדיף 2 סוגי אורז אבל אם אתם הולכת על אחד שימי אורז עגול. חשוב פה אורז שקצת נדבק כדי שזה ישאר יציב.
      ולא, איך צורך, תפוחי האדמה דקים וגם מקבלים טיגון בהתחלה לפני הוספת המים (כשהכל בסיר) וזה גם ככה הרבה זמן יחסית על הגז/תנור. תראי כמה הם שחומים בתמונה.

  13. רונית says:

    מה גודל הסיר המומלץ?

    1. רחלי קרוט says:

      24 עובד פרפקט למתכון הזה ובכלל זה הגודל האהוב עלי במטבח

  14. אפרת says:

    האם צריך לבשל עד הסוף את הפרטיות או ממש רק עד שהצבע משתנה

  15. אורי says:

    נראה מעולה!
    יש לך טיפ להכנה מוקדמת של זה? אפשר רק לחמם בתנור בערב החג?
    לחמם בסיר? או להפוך ולחמם כבר ללא הסיר?
    שנה טובה!!

  16. רבקה says:

    בנוסף לשאלות שאין עדין תשובו, אני שואלת מה הכוונה טיגון 7 דקות הרי אי פשר לערבב?

  17. סילביה :) says:

    כל סיר מתאים גם לשים בתוך התנור? תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      כל סיר שאין לו ידיות מפלסטיק 🙂

  18. ליזט says:

    היי אשמח לדעת האם ניתן להשאיר על הגז ללא אפיה בתנור 😃

  19. סמדר says:

    באיזה קטע זה מופיע תחת טבעוני?

  20. דנה בנדהאן says:

    איך מחממים?

  21. דפנה בר און says:

    נראה מושלם!!! רוצה להכין. אפשר להכין עד שלב הטיגון כולל תפוחי האדמה, להכניס את האורז, ולדחות למחרת את הבישול והתנור ביום ההגשה? תןדה

  22. הילה says:

    היי במקום פרגית אפשר חזה עוף אולי? תודה

  23. לאה בוארון says:

    אשמח להתעדכן. תודה

  24. מיכל says:

    האם ניתן להכין מראש ולחמם?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend