בטטות מקורמלות במילוי אורז משובץ בהפתעות

Posted on

את האורז הזה אני מכינה כבר המון שנים והוא היה מבין המתכונים הראשונים שלמדתי להכין (אחרי עוגת שוקולד בקערה אחת ומרק תירס סיני).

מדובר באורז שמזכיר את התוספת שהגישו באולמות האירועים בעיקר בזכות קלות ההכנה לצד המראה החגיגי שנוצר מתוספת של שקדים וצימוקים שניקדו את האורז. והריח, הו ריח הקינמון שנישא באוויר למרחקים.

זהירות הן מתחסלות בצ’יק מהתבנית עוד לפני שממלאים. צילום: אפיק גבאי

הפעם, לקראת החג, וכדי להוסיף לאורז האהוב חגיגיות וגם עוד מרקם וטעם, החלטתי להגיש אותו בתוך חצאי בטטות מקורמלות שהופכות גם לסוג של צלחת עבור האורז וגם משדרגות את המנה הזאת עם רכותן וטעמן המתקתק.

2 תוספות במנה  אחת!

והנה גם מבט מקרוב כי היא כל כך יפה. צילום: אפיק גבאי

מומלץ מאוד להשתמש כאן באורז יסמין שהוא גם עדין (בדיוק כמו עדינותה של הבטטה) וגם מלא בניחוח פרחוני משגע שמאוד מחמיא כאן. אפשר להמיר אותו גם באורז בסמטי שגם הוא עדין ולא יוצר ניגוד לרכות הבטטה אלא משתלב איתה.

למי שרוצה לוותר על הבטטה, זה אפשרי לגמרי. האורז הזה ממש ממש נהדר גם ככה לבד אבל עם הבטטה תתקבל חגיגה. לעיניים ולבטן.

מרוקנים את האמצע (אפשר להכין מזה פירה או להוסיף לאורז). צילום: אפיק גבאי

שיהיה חג שמח ומחכה לראות איך יצא לכם <3 שתפו אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם.

ממלאים באורז משובץ ביהלומי צימוקים ושקדים. צילום: אפיק גבאי

בטטות מקורמלות במילוי אורז משובץ בשקדים וצימוקים

מצרכים לבטטות:
5 בטטות גדולות ויפות
2 כפות סילאן או מייפל
מעט צ’ילי גרוס
מעט פלפל שחור
3 כפות שמן זית

למילוי:
2 כפות שמן זית או שמן קוקוס
1 ו-1/4 כוסות אורז יסמין סוגת
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס שקדים פרוסים
1/3 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
1/4 צרור עלי נענע
1/4 צרור עלי פטרוזיליה או כוסברה – לא חובה
1/4 צרור עירית
2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
– מחממים את התנור ל-190 מעלות.
– חוצים את הבטטות ל-2 ומברישים את החלק השטוח בסילאן. מפזרים צ’ילי, פלפל שחור ומעט מלח.
– מניחים את חצאי הבטטה על תבנית תנור עם נייר אפייה, משומן היטב בשמן זית (מזלפים גם קצת מעל) ואופים בתנור שחומם מראש למשך 30 דקות או עד שהבטטות זהובות ורכות.
– בינתיים שמים בסיר שמן זית ומטגנים קלות את האורז במשך 2 דקות.
– מוסיפים מלח וקינמון ומערבבים.
– מוסיפים את המים, מערבבים וסוגרים את המכסה. מבשלים על האש הכי נמוכה במשך 20 דקות. בסיום הבישול סוגרים את הגז אבל לא פותחים את המכסה במשך 10 דקות.
– במחבת רחבה קולים את השקדים עד הזהבה קלה ומוסיפים את הצימוקים. קלים ביחד דקה נוספת.
– קוצצים דק דק את עשבי התיבול.
– מרכיבים: מוסיפים לסיר עם האורז את הצימוקים, השקדים ועשבי התיבול ומערבבים.
– מרוקנים את פנים חצאי הבטטה (אפשר להוסיף את זה למילוי של האורז או להכין מזה פירה) וממלאים באורז החגיגי.

לא יכולתי להתאפק – תראו כמה הבטטה רכה וכמה האורז יפהפה. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– במקום אורז יסמין אפשר להשתמש באורז בסמטי.
– אם מכינים את המנה לארוחה שאינה בשרית אפשר להמיר את שמן הזית בחמאה. יוצא מושלם.
– אפשר להמיר את הבטטות בחצאי דלורית (ערמונים או רגילה).
– ניתן להכין את הבטטות והאורז מראש ורק להרכיב ולחמם לפני ההגשה. אפשר גם להרכיב הכל קודם, לשמור על מגש מכוסה ולהכניס לתנור ל-10 דקות על טמפרטורה נמוכה. רק שימו לב לכסות את הבטטות והאורז בזמן האפייה עם רדיד אלומיניום או נייר אפייה כדי שהאורז לא יתייבש.
– המתכון בשיתוף סוגת.

1 תגובות

  1. אורי says:

    נראה מעולה👍

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend