עוגת סושי

Posted on
עוגת סושי

הו וואו וואו קראתי בהתרגשות כשהרינג שהקיף את עוגת הסושי עלה למעלה ובפנים התגלו כל השכבות היפהפיות. פסיפס של אורז עם שכבות של ירקות ודג סלמון עטוף ברוטב סויה וצ’ילי.

יש משהו מפתיע ומשמח באוכל שהעין שלנו מכירה בגודל קטן ופתאום מופיע בגודל שמזכיר עוגה. רגע כזה של חיוך שמזכיר התרגשות של ילדים.

עוגת הסושי שכאן היא לא רק גימיק – היא באמת דרך נהדרת לדלג על שלבי המילוי, גלגול וחיתוך המדוקדקים של הסושי הקלאסי. גם למי שפחות יודע איך לעשות את זה אבל גם כשממהרים או רוצים להגיש לאורחים משהו מרשים.

את העוגה הזאת חותכים למשולשים ואוכלים עם מזלג ורטבים שמניחים בצד. ממש כמו עוגה כבר אמרתי?

עוגת סושי
אפשר לעטר מעל באבוקדו, פרוסות סלמון ועוד

שימו לב שאפשר לגמרי לשחק פה עם התוספות – ירקות שאתם אוהבים בסושי, דגים, טופו, חביתה – כל מה שעובד בסושי קלאסי עובד גם פה.

ממש מחכה בקוצר רוח לראות איך יצא לכם.

עוגת סושי
חלוםםםםם

עוגת סושי

מצרכים (תבנית בקוטר 20 או 22):
1 ו-1/2 כוסות אורז עגול לסושי
2 ו-1/2 כוסות מים רותחים
5 כפות חומץ אורז
1 כף סוכר
1 כפית שטוחה מלח
2 גזרים, קלופים
2 מלפפונים קשים, קלופים
צרור עירית
300-400 גרם סלמון טרי טרי, נקי מעור ועצמות
2 כפות סויה
2 כפות טריאקי – לא חובה
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
5 אצות לסושי
1 אבוקדו בשל, חתוך לפרוסות דקות

לעיטור מעל:
שומשום לבן/שחור/וואסבי
ג’ינג’ר כבוש

אופן הכנה:
– מניחים את האורז בקערה בינונית ומכסים במים קרים עד 5 ס”מ מעל האורז. משרים כך את האורז במשך 20 דקות. לאחר ההשרייה מסננים ושוב ממלאים במים ושוב מסננים לגמרי מכל הנוזלים.
– בסיר רחב שמים את האורז המסונן, מים רותחים ומעט מלח וסוגרים את הסיר. מבשלים על הלהבה הכי קטנה במשך 20 דקות ואז סוגרים את הגז ומניחים לאורז לעמוד בפנים עוד 10 דקות.
– בדקות האחרונות של בישול האורז מחממים בסיר קטן חומץ, סוכר ומלח רק עד שהסוכר נמס. זה לוקח ממש דקה אז לא לחכות אחרת כל הרוטב הזה יצטמטם מדי.
– פותחים את סיר האורז כשהוא מוכן ושופכים מעל את הרוטב. מערבבים ממש בעדינות כדי לא לשבור את גרגירי האורז בעזרת כף עץ ומניחים לאורז להתקרר בחוץ.
– בינתיים קוצצים את הגזר, המלפפון והעירית דק דק. אפשר לקוביות קטנות, אפשר לפרוסות דקות עם קולפן. העיקר שלא יהיו גדולות כי אז יהיה לכם קשה לפרוס את העוגה וגם זה לא כיף בפה.
– חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 1 ס”מ או מבקשים מראש מהמוכר שיחתוך לכם.
– מערבבים את הסלמון בקערה עם סויה, טריאקי ורוטב צ’ילי.
– גוזרים עם מספריים את האצות לעיגול בקוטר התבנית. אם הן קטנות יותר זה גם בסדר גמור.
– ועכשיו מרכיבים: מתיזים תרסיס שמן בטעם נייטרלי בתוך תבנית עגולה או רינג. חשוב לשמן את הדפנות והתחתית היטב כדי שהאורז לא ידבק. עוד אופציה היא להניח שקף בדפנות או פס של נייר אפייה.
– מניחים בתחתית עיגול אצה ומעל שכבה אחידה ודקה של אורז. חשוב לעבוד עם ידיים רטובות כדי שהאורז לא ידבק לידיים שלכם ולדחוס מעט את האורז עם האצבעות לכדי שכבה אחידה והדוקה.
– מניחים מעל שכבה אחידה של גזר או מלפפון ומעל שוב אצה. כך חוזרים על השכבות כשקודם כל מניחים אצה ואז תוספת (ירק או דג או טופו) ואז שוב אצה. מסיימים למעלה עם האורז ומומלץ לשים את האבוקדו הכי למעלה כי בפנים הוא ימעך לגמרי.
– מפזרים מעל שומשום בנדיבות ומניחים תלוליות של ג’ינג’ר.
– חשוב בכל השלבים להדק היטב את השכבות כדי שעוגת הסושי תחזיק את עצמה ולא תתפרק.
– אם שימנתם את הרינג בתרסיס מיד אחרי ההכנה משחררים את העוגה מהתבנית כדי שהאורז לא יספיק להדבק. אם שמתם שקף או נייר אפייה אפשר גם לשמור את עוגת הסושי בתבנית כמה שעות ולחלץ כשרוצים להגיש.
– חשוב להגיש את הסושי בטמפרטורת החדר ולא מהמקרר.

עוגת סושי
קל להכין והכי כיף לקצור מחמאות

הערות ושדרוגים
– אני נוהגת לבקש מהמוכר בחנות לחתוך לי את הדג מראש לקוביות קטנות. זה מאוד מקל וחוסך עבודה. ובכל מקרה קחו תמיד את הדג הכי הכי טרי והשתמשו בו באותו יום.
– שימו לב שהתוספות כאן הן בגדר המלצה. בדיוק כמו בסושי אתם יכולים לשחק עם התוספות. לשים טופו במקום סלמון, להוסיף חביתה עגולה באמצע כמו טאמגו, לשים קוביות של בטטה רכה או פרוסות של אספרגוס חלוט. כל מה שאתם אוהבים בסושי קלאסי יעבוד פה.
– שומרים את עוגת הסושי במקרר (במידה ונשאר לכם או אחרי ההרכבה) אבל מגישים בטמפרטורת החדר.
– אם רוצים להרכיב את הסושי בתבנית ולחלץ רק אחרי כמה שעות מומלץ לשים בדפנות התבנית/רינג שקף או נייר אפייה לחילוץ נוח יותר. אם מחלצים ישר אין בעיה רק לשמן מעט עם תרסיס שמן.
– אם אתם רוצים שעוגת הסושי כבר תהיה מתובלת היטב אפשר לזלף מעל כל שכבת אורז בפנים מעט סויה, טריאקי או רוטב צ’ילי מתוק. אל תגזימו עם הכמות, ממש כמה טיפות זה מספיק.

10 תגובות

  1. נראה כמו says:

    שובה

  2. מירי says:

    נראה וואו, ממש מגרה.. אממה איך חותכים ואוכלי סושי כזה?

  3. מיכל says:

    האם יעבוד עם סלמון מעושן במקום הטרי?

  4. אורלי says:

    אז ניסיתי גם, כי זה נראה גאוני, ואז……

    אין סיכוי שגובה כזה הצליח עם 1.5 כוסות אורז. לפחות 3, וגם זה אני לא בטוחה.

  5. נתניה says:

    תלוי בגודל הרינג.

    1. אורלי says:

      רשום גודל רינג – 20-22

  6. יפית says:

    אפשר לאחסן במקרר יום יומיים ?
    ואפשר עם דג מבושל ?

    1. יפית says:

      ואפשר ללא אצות ?

  7. גוני says:

    האם אפשר לשים במקרר למשך יום?

  8. שלי לוזובסקי says:

    באיזה קוטר התבנית אמורה להיות ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend