עוגת קינמון בחושה לזכרו של דניאל שירן ז”ל

Posted on
עוגת קינמון בחושה

דניאל שירן ז”ל נפל בקרב מאש מחבלים במלחמת לבנון השנייה. יפה תואר, עם עיניים שאפשר לשקוע בתוכן, חכם ומוכשר. דניאל נלחם לשרת בקרבי למרות שהפרופיל הרפואי שלו לא אפשר לו. הוא התעקש, ערער ולבסוף הצליח והתגייס לגולני שהפכו ביום אחד לחלק מהמשפחה.

כשחזר מהבסיס אחרי שבתות בבית נהגה אימה שלו, ורדה, להכין לו עוגות קינמון עם ריח מתוק של בית. עוגות שהוא, והחברים שלו בבסיס, כל כך אהבו.

בשבת האחרונה לחייו הגיעה המשפחה לבקר אותו בגבול בצפון והביאה איתה אוכל, ממתקים וכמובן את העוגות של ורדה. 6 ימים אחר כך נהרג דניאל מאש מחבלים. בין 20 במותו.

את עוגות הקינמון של ורדה הכנתי השבוע שוב ושוב. הן מופלאות ורכות כמו ענן. מדיפות ניחוח משכר של קינמון. אין פלא שדניאל וחבריו אהבו אותן כל כך.

דניאל שירן ז"ל
דניאל שירן ז”ל
  • המתכון הוא חלק מפרויקט מתכון עם זכרון. פרויקט מרגש שבו מנציחים את חללי מערכות ישראל באמצעות המתכונים שאהבו. אלה שתמיד חיכו להם בבית בשובם. אני מזמינה אתכם להכנס לאתר ולהכין גם אתם מתכונים עם זכרון.

לסרטון עם כל שלבי ההכנה

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

והנה גם המתכונים שפורסמו כאן בשנה שעברה במסגרת מתכון עם זכרון
בלינצ’ס גבינה מתוקה לזכרו של בר רהב ז”ל
עוגיות קורנפלקס לזכרו של יוסי קירמה ז”ל
עוגיות שושנים לזכרו של רותם לנגר ז”ל

עוגת קינמון בחושה
נפלאה כל כך

עוגת קינמון בחושה לזכרו של דניאל שירן

מצרכים:
4 ביצים L
1 כוס סוכר לבן
1 שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח

לשכבת קינמון:
1/2 כוס קוקוס לבן
3 כפות סוכר חום כהה או דמרהה
1 כף קינמון

אופן הכנה:
– בקערה קטנה מערבבים קוקוס, סוכר חום וקינמון.
– משמנים 2 תבניות אינגליש קייק או מניחים בפנים פס נייר אפייה. מחממים תנור ל-170 מעלות.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים, סוכר לבן וסוכר וניל (או תמצית וניל) ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב ובהיר. זה לוקח בערך 5 דקות אז סבלנות.
– מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים בזרם איטי את השמן ואחר כך את מיץ התפוזים.
– מוסיפים קמח ומערבלים על מהירות גבוהה במשך 30 שניות רק עד שהקמח נטמע. מומלץ לערבב מעט בסוף עם לקקן רק לוודא שאין גושי קמח.
– לכל תבנית אינגליש קייק שופכים בלילה כך שתגיע ל-1/3 גובה התבנית.
– מפזרים מעל כמה כפות גדושות ממילוי הקינמון ומשאירים מעט לפזר גם למעלה.
– שופכים מעל 2 העוגות עם המילוי את יתרת הבלילה שווה בשווה ומפזרים מעל את יתרת מילוי הקינמון.
– אופים ב-170 מעלות במשך 45-55 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

עוגת קינמון בחושה
מלאה בשבילים של קינמון וסוכר שמתקרמל באפייה

הערות ושדרוגים
– כבר הורדתי מראש בכמות הסוכר אז אל תורידו עוד.
– אם אתם אוהבים יותר מילוי של קינמון אפשר להכין גם כמות כפולה של המילוי ולפזר בתוך הבלילה. עוד אופציה היא לפזר את כל המילוי מעל העוגה ולשייש אותה עם גב סכין.
– במקום 2 כוסות קמח תופח אפשר להשתמש ב-2 כוסות קמח ולהוסיף 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה.
– העוגות נשמרות היטב מחוץ למקרר כשהן עטופות.

  • לשתף זה כיף

35 תגובות

  1. יעל שושן says:

    אפשר להחליף את התפוזים בחלב? ישפיע?

    1. לימור says:

      לדעתי אפשר, או בחלב קוקוס

    2. רחלי קרוט says:

      אפשר בהחלט. יצא מעולה.

      1. הדס says:

        אפשר להחליף את מיץ התפוזים בחצי כמות של מייפל טבעי?

  2. סיון says:

    רעיון מקסים. במה אפשר להחליף את המיץ תפוזים? ואם מיץ תפוזים קנוי, אז איזה סוג?

    1. רחלי קרוט says:

      אין בעיה במיץ קנוי, כל חברה תעבוד.
      אם רוצים להחליף אפשר חלב (צמחי או פרה), קרם קוקוס, שמנת מתוקה או שמנת לבישול ואם לא אז כאופציה אחרונה מים.

  3. Efrat Eizik says:

    מה אפשר לשים במקום קוקוס?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לוותר עליו. יצא מעולה גם בלי.

  4. לימור says:

    מיזם מבורך.
    יהי זכרו וזכר הנופלים בהגנה על המדינה, ברוך לעולם ועד. אמן.

  5. Chaya says:

    היי,
    מיזם מרגש מאוד!
    אבל – הכנת העוגה תעשה רק טוב לנו, המתגעגעים.
    כדי שתעשה טוב גם לדניאל היקר הי”ד – כדאי לברך עליה* ולכוון ולעילוי נשמתו,
    או אולי לומר פרק תהילים.
    אלו דברים שיעשו טוב אמיתי לנשמת הנפטר, ובזה נוכל להחזיר לו טובה.

    *בורא מיני מזונות

    1. חיותה says:

      צודקת לגמרי

    2. רחלי says:

      תגובה יפה.
      וזה נוסח הברכה המלא לפני האכילה:
      בָּרוּךְ אַתָּה יְהֹוָה (אדוני) אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם בּוֹרֵא מִינֵי מְזוֹנוֹת

      1. הללי says:

        העוגה יצאה מדהימה!!
        רכה רכה כמו ענן

    3. רחלי קרוט says:

      רעיון מקסים. תודה על ההצעה היפה.

    4. חן says:

      לגמרייי!
      שיהיה לעילוי נשמתו

    5. ליאורה says:

      יישר כוח שהזכרת. כך נעשה. מכינה אותה המון

    6. רחלי כהן says:

      צודקת כ”כ הארה חשובה!!

  6. שני says:

    מיזם מדהים מרגש. הכנתי את העוגה
    תודה רבה לך❤

  7. ליטל says:

    מרגש ויצא טעים ורך כך כך. זה הפך אצלנו למסורת כל שנה להכין מתכונים מהאתר הנפלא של מתכון עם זיכרון. תודה לך!

  8. עדי says:

    העוגה בתנור, ריח נפלא בבית… מוקדש לדניאל, לרותם ולכל החיילים היקרים שלנו, שישובו בשלום. ולמשפחות – אנחנו גם זוכרים, איתכם.

  9. רבקה says:

    עם הביצים מדיום כמה צריך ?

  10. שני says:

    היי..האם ניתן להחליף את המיץ בשמנת צמחית?

  11. אביגיל says:

    עם הביצים XL לעשות עם 3 ביצים?

  12. סימה says:

    שבוע טוב.
    עוגה מעולה וטעימה לזכרו שלדניאל. מרגש ויפה. אפיתי לזכרו של דניאל יהי זכרו ברוך.

  13. רבקה says:

    נראה ממש טעים כל הכבוד על המיזם!!!🍞🥰😋

  14. שלי says:

    עוגה מ ד ה י מ ה !!
    הכנתי מראש לשבת – ורק אחת נכנסה למקפיא, השניה נגמרה מיד
    רוב תודות!

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה רבה ושמחה שאהבת ♥

  15. שושי says:

    עוגה מאלפת!!מתאימה לחורף קר.. הריח שלה….
    יהי זכרו ברוך
    ותעשו דבר גדול אם תקדישו את הברכות על העוגה לעילוי נשמתו ולזכותו
    “ברוך אתה השם אלוקינו מלך העולם בורא מיני מזונות ”
    מי ששומע לענות אמן
    ובסוף האכילה לאחר אכילת גודל של “כזית” לברךברכת על המחייה
    זכות גדולה !!!ישר כוח!!

  16. מאיה says:

    הכנתי,מהממת ורכה🤎

  17. כהן says:

    אם אין סוכר חום ניתן להשתמש בסוכר לבן?

  18. אסתי says:

    האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במיץ ענבים, וכיצד.
    אחלה מתכון,
    תודה מראש.

  19. לעילוי נשמת דניאל שירן says:

    הכנתי את העוגה השבת, יוצאת מעולה ורכה! בירכנו עליה מזונות לעילוי נשמתו של דניאל שירן הי”ד. עצוב מאוד שיש כל כך הרבה מתכונים כאלה.. כל כך הרבה חללים. יהיה זכרם ברוך!

  20. ברכה says:

    אם אני רוצה רק תבנית אחת של אינגליש קייק להכין חצי כמות? זה לא מעט מידי?

  21. אביבה says:

    היי, הכנתי אותה היום, לא הספיק לי מיץ התפוזים אז חלק החלפתי בחלב. עשיתי כמות כפולה של קינמון וסוכר וויתרתי על הקוקוס. במהלך האפייה היא ממש ממש תפחה, ברמה שעוד רגע נזלה לי מהתבנית… ולאחר שהוצאתי, צנחה. זה טבעי? עשיתי משהו לא כשורה? אולי הקצפתי יתר על המידה את הביצים?

  22. טל says:

    יצא מעולה, חוסל במהלך השבת.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend