עוגת שוקולד פאדג’ ללא קמח מ-5 מצרכים בלבד

Posted on

זריקה מרוכזת של שוקולד לורידים – היעדר הקמח הופך את המרקם לפאדג’י ונמס בפה. ואפילו לא צריך מיקסר. רק קערה, מטרפה ו-30 דקות פנויות.

והפעם גם בחרתי להביא לכם 2 אופציות לעיטור – אחת עם גילופי שוקולד ותותים ואחת עם שברי דפי שוקולד. אתם כמובן מוזמנים לבחור את אחת הדברים או לקשט כראות עיניכם.

ואגב, העוגה מאוד עשירה ולכן מומלץ לחתוך אותה לפרוסות דקות לכן גם אם נראה לכם שהיא קטנה היא תספיק להרבה אנשים.

עוגת שוקולד פאדג’

מצרכים לעוגה בגודל 20 ואז היא תהיה גבוהה יותר או 22 לעוגה קצת יותר נמוכה:
130 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
130 גרם חמאה, חתוכה לקוביות (או שמן קוקוס לגרסת פרווה)
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
3 ביצים L
1/2 כוס (55 גרם) קקאו איכותי, מנופה

גנאש שוקולד:
130 גרם שוקולד מריר, שבוק לקוביות
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לגרסת פרווה)

לדפי שוקולד מעל העוגה (לא חובה):
150 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן צמחי
פולי קקאו – אופציונלי

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– שמים בקערה את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים עד שנוצר רוטב מבריק.
– מוסיפים סוכר וטורפים מעט עד שהסוכר נבלע בתערובת.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת וטורפים עד שהיא נבלעת.
– מוסיפים קקאו מנופה ומקפלים עם לקקן או מטרפה רק עד שהתערובת אחידה.
– מעבירים לתבנית עגולה משומנת בגודל 22  ואופים במשך 25 דקות. העוגה תשאר מעט רכה בפנים וזה בסדר. לא מדובר על בצק פירורי אלא בעוגה שמזכירה בראוניז. מצננים מעט.
– ממיסים שוקולד ושמנת במיקרו ומצפים את העוגה.
– מניחים לעוגה להצטנן במקרר לפחות שעתיים-שלוש (חשוב, כי היא רכה מאוד אחרי אפייה) לפני שפורסים עם סכין שנטבלה לפני במים רותחים.
– דפי שוקולד קראנץ: ממיסים שוקולד במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים. מוסיפים שמן צמחי ומערבבים היטב.
– משטחים את השוקולד על תבנית עם נייר אפייה ומפזרים פולי קקאו. מעבירים למקרר עד שהשוקולד מתמצק.
– שוברים את השוקולד ומניחים בצורה אלכסונית (כדי שיהיה קל לפרוס) על העוגה.

דפי השוקולד הופכים אותה לחגיגית במיוחד

הערות ושדרוגים:
– לשדרוג הטעמים אפשר להוסיף לבלילת העוגה 3-4 כפות ליקר שאוהבים: ליקר דובדבנים, אמרטו, ליקר קפה או כל ליקר אחר.
– כדי שהעוגה תצא טוב (כי אין קמח שיחזיק אותה) חשוב להשתמש בשוקולד איכותי שמוצקי הקקאו בו גבוהים יותר (נגיד 60% ומעלה). אבל אל דאגה, גם מריר רגיל יעבוד.

ויש גם וידאו! כדי שתוכלו לראות כמה קל להכין ואיך מכינים את דפי השוקולד:

111 תגובות

  1. זיו says:

    היי כתבת בפוסט שזה פרווה
    איך הופכים את זה לפרווה בלי חמאה ושמנת?

    1. רחלי קרוט says:

      יש בסוגריים המרה לפרווה 🙂
      קרם קוקוס במקום שמנת ושמן קוקוס במקום חמאה

      1. הדר מילר says:

        כמה שמן קוקוס שמים במקום החמאה? תודה!

        1. נעמי says:

          כמה שמת?

      2. מורן says:

        במתכון לא רשום להוסיף וניל, בסרטון כן.

        1. שרון says:

          נכון, וגיליתי את זה רק אחרי שהכנתי כבר את העוגה, לא ידעתי שצריך וניל….מקווה שהעוגה טעימה גם בלי 😉

      3. חני says:

        היי רחלי, העוגה מהממת! ! יותר כמו בראוניז, וחתכתי לקוביות והכנסתי למקפיא, מושלם!!
        האם אפשר להוסיף פטל קפוא? תודה!

      4. הדס says:

        בסרטון רשום 170 מעלות במתכון רשום 180 מעלות.

        1. רחלי קרוט says:

          עדיף 170

      5. נופר says:

        הי אפשר שמן קנולה במקום קוקוס ושמנת צמחית בגנאש?

        תודה

      6. מרינה says:

        היי האם אםשר המקום שמן קוקוס באוץה כמות נטורינה?

      7. מעיין אסתר says:

        יצא טעם ממש קוקוסי. אני חושבת שהיה עדיף שמנת צמחית בגנאש, הקוקוס ממש השתלט על כל העוגה..

    2. מיטל says:

      במקום חמאה נטורינה ובמרום שמנת קרם קוקוס

      1. סיון says:

        נטורינה זו לא חמאה זה שם אחר למרגרינה, אבל השינוי הוא שזה משמן קוקוס או שמן זית במקום חלב, אבל זה מרגרינה לכל דבר

  2. הדר ויס says:

    היי רחלי, העוגה נראית מעולה!
    בסרטון רשום שמוסיפים וניל אבל זה לא רשום ברכיבים או בהכנה – כמה מוסיפים? כפית?
    תודה רבה 🙂

  3. נופר says:

    נראה מהמם! נראה לך שזה יעבוד עם אחליף את הפולי קקאו בפצפוצי אורז? זה יתפוס טוב?

    1. לימחר says:

      נראה מעולה
      אפשר להכין בקפקייקס ?

    2. אפרת says:

      מתכון מעולה
      החום היה קצת גבוה (180) בדיעבד
      אבל הטעם מצוין. תודה 🙂

  4. דורית says:

    היי רחלי, נראה מעולה!!!
    האם ניתן להמיר את החמאה למרגרינה לגרסת הפרווה?
    אין לי שמן קוקוס…
    בנוסף, מה קוטר התבנית?

    1. סוזי says:

      אם אפשר להמיר את הסוכר למייפל או סוכר קוקוס? יהפוך את העוגה למתאימה לתזונת פלאו

      1. לימור says:

        היי. אולי אפשר שוקולית במקום קקאו למי שאין? חד פעמי..

  5. מלי says:

    האם אפשרי להכין את העוגה יום קודם לפני ההגשה? אם כן, כדאי להכין את הכל כולל דפי השוקולד?

  6. ענת הימל says:

    היי,
    איך אפשר להתאים את המתכון לתבינת 26?

    תודה מראש…
    ענת

  7. גל says:

    היי,
    אם אני אופה את העוגה היום ומחר נוסעת איתה שעתיים באוטו, היא תחזיק?

  8. מיטל says:

    היי רחלי,
    אפשר להשתמש בשמן זית במקום חמאה?

    1. מיטל says:

      לא
      תשתמשי בנטורינה

  9. מעין says:

    היי רחלי,
    האם יש תחליף לביצים?

    1. לירון says:

      האם יש תחליף לביצים מלבד בננה או רסק תפוחים?

      1. משכית says:

        אני במקום ביצים שמתי 2 כפות ממרח שוקולד (במקם כל ביצה) ויצא מעולה

  10. לוטם says:

    היי רחלי, אני צריכה עוגה גדולה יחסית ויש לי תבנעת עגולה
    26. אפשר לדעתך לעשות 2 עוגות אחת על השניה ולשים בינהן איזה שכבה של שמנת מתוקה ופודינג וניל? יש הצעה אחרת?
    אשמח ממש אם תוכלי לענות בשעתיים הקרובות. תודה!!

    1. סיון says:

      את יכולה להכפיל את המתכון ותהיה לך עוגה גדולה

    2. יפית says:

      היי מה הסיבה שמנפים את הקקאו?

  11. דנה says:

    האם אפשר להחליף את השמן הצמחי בשמן קוקוס בדפי שוקולד?

  12. בתוש says:

    טוב, אז הכנתי אותה כבר פעמיים(פעם אחת לברית, התחסלה), והיא הצלחה. היא מצוינת למי שלא אוכל שרויה, ולרגישים לגלוטן. תודה!!

  13. מורן says:

    אפשר לעשות את העוגה בלי קקאו?

    1. אושרת says:

      בדיוק מה שרציתי לשאול

  14. נעמי says:

    הכנתי את העוגה,מוצלחת מאד,הוספתי שמנת מתוקה שהקצבתי,זייפתי מעל,יצא מרשים וטעים מאד…תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! חג שמח

      1. אסנת says:

        היי, האם אפשר להכין בתבנית 26?

  15. נוי says:

    היי רחלי 🙂 נהנת מהבלוג שלך כל פעם מחדש!
    רציתי לשאול, ניתן להכין גם במאפינס לדעתך?
    תודה נוי

    1. רחלי קרוט says:

      פחות 🙂 זה פשוט נורא דחוס. אבל יעבוד כבראוניז

    2. לולי says:

      מתה על המתכונים שלך! תודה.
      יש אפשרות להכפיל בחצי?

  16. אסנת says:

    מתכון מעולה ומדויק ומוצלח!
    היה בא להכין משהו שוקולדי שמרגישים בו את החמאה, משהו עשיר, וזה היה בדיוק זה!
    זה באמת יוצא משהו בין פאדג’ לבראוניז.
    לא היה לי שוקולד מריר, אז שמתי שוקולד חלב וזה עבד.
    תודה רחלי!!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! ושוקולד חלב זה החיים <3

  17. עדי says:

    היי,
    באיזה שמן כדאי להשתמש כדי להכין את דפי השוקולד?
    שמן קוקוס?

    תודה 🙂

  18. יעל שרעבי says:

    היי,
    תודה רבה על מתכון מפורט 🙂
    לא הצלחתי לעשות את דפי השוקול כמו שצריך. גם אחרי שהיו במקפיא חצי שעה הם קרסו לי על העוגה וממש נמסו מהר ולא נשארו יציבים.
    אשמח לעצתך, תודה רבה.

  19. גל says:

    היי, המתכון נראה מעולה , האם ניתן לשים על העוגה הזו קישוטים? כמו דף סוכר או דמויות משוקולד? היא יציבה מספיק?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לגמרי. רק לא לשכוח לצנן אותה במקרר קודם.

  20. חני לסקוב says:

    רחלי תודה רבה יצא לי ממש טוב כולם עפו על העוגה ועל הקישוט עוד יותר!!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!

  21. לירון says:

    שלום. האם העוגה יוצאת ממש שטוחה? היא נראית גבוהה יחסית בתמונה אבל אין אבקת אפייה בכלל.

    1. רחלי קרוט says:

      היא לא יוצאת שטוחה אבל גם לא מהסוג הגבוה והאוורירי. זאת עוגה דחוסה ומאוד שוקולדית שדומה במרקמה יותר לבראוניז טעימים.

  22. ליאת says:

    היי,
    הכנתי את השוקולד לקישוט העוגה כמו שהסברת ויצא נהדר! השאלה אם באותה הדרך של המסת השוקולד, אני יכולה גם להכין ביצת שוקולד יחסית גדולה (בערך 15 סמ)?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשרי, לא בקיץ 🙂

      1. ליאת says:

        תודה לך על התשובה המהירה:) ואם בשיטה שלך אוסיף אבקת מיקריו האם זה יהיה בסדר מבחינת הטמפ’? אני פוחדת להסתבך עם המדחום…ואגב הכנתי את עוגיות השקדים ששמת בדף הפייסבוק שלך והן פשוט חלומיות!!! חיסלתי שליש מהכמות עוד בכלל לפני שהוצאתי לאורחים!!

  23. מיכל says:

    האם ניתן להוסיף פירות? אם כן על מה היית ממליצה?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לקשט מעל בתותים, דובדבנים או פירות יער אבל עדיף מאוד לא להכניס פנימי פירות כי הם ירטיבו את העוגה והבלילה כאן שוקולדית מדי בכדי לספוג את המיצים האלה

  24. מיכל says:

    תודה רבה!

  25. מיה says:

    רחלי שלום, אם אני צריכה עוגה ליומולדת בגן של בתי שתספיק ל-25 ילדים להכין ככה או להגדיל כמויות פי 1.5 או 2?

    1. רחלי קרוט says:

      אני חוששת שהעוגה הזאת כבדה ושוקולדית מדי לילדם קטנים ?

  26. מיטל says:

    היי רחלי, אוהבת את המתכונים שלך, תודה על השיתוף ושנה טובה.
    יש לי תבנית של 24 הכי קטנה , מה כדאי לעשות עם הכמויות כדי שהיא לא תצא נמוכה?
    ואגב, במקום שמן קוקוס יש היום את הנטורינה שהיא מעולה לקינוחי פרווה.

  27. דנה says:

    האפייה בטורבו או בחום עליון/תחתון? תודה

  28. סיגל says:

    היי רחלי, אפשר במקרה להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק… ? אין לי תבנית עגולה בקוטרים הקטנים

  29. נועם says:

    היי רחלי, האם שמים כמות שמן קוקוס זהה לכמות החמאה בגרסת הפרווה?
    האם מגישים מהמקרר?
    הבלוג מהמם

  30. ניצן says:

    יצא מושלםםםםםם!!!! כולל הדפים המדהימים לקישוט, לא האמינו שאני הכנתי את זה!
    פשוט פשוט וטעים טעים!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש כיף לשמוע!

    2. יעל says:

      אפשר להכין את העוגה יום לפני ולשים במקרר?

  31. הדר says:

    בוקר טוב,
    נראה מעולה אני אכין בעזרת השם לכבוד שבת 🙂
    רק שאלה, לדפי השוקולד זה הכרחי שמן צמחי או שאפשר גם שמן קנולה רגיל?
    תודה מראש!!

  32. איציק says:

    מתכון מנצח עוגה פצצה ממש כמו במסעדות

  33. הדר says:

    הכנתיייי והיא נראית מצוין וגם מאוד טעימה..
    לא היו לי פולי קקאו ושמן צמחי אז הכנתי את דפי השוקולד עם שומשום ושמן קנולה יצא מעולה ונראה מרשים מאוד.. תודה רבה על מתכון מוצלח!!

  34. ספיר says:

    היי רחלי,
    אם אני מעוניינת להכין את העוגה בתבנית 24 – בכמה צריך להכפיל את החומרים?

    תודה

  35. דנה says:

    היי, כמה זמן מראש ניתן להכין את העוגה?
    האם אפשר להמיר את השמנת מתוקה ואת החמאה לשמן קנולה?
    איפה שומרים את העוגה? במקרר? וכמה זמן היא מחזיקה?
    תודה!

    1. איילת says:

      עשיתי את העוגה פרווה מספר פעמים יצאה מצויין, תודה

      יש אולי תחליף לביצים?

  36. רונית says:

    היי,
    אפשר להחליף את השמן קוקוס בשמן קנולה?
    תודה

  37. איילה says:

    הי.
    שאלה קטנה..כמה..
    אני צריכה ל30 אורחים. שאוהבים מתוק.
    אני רוצה להגדיל לתבנית 24 או אפילו 26.
    איך להגדיל את המתכון? לעשות כפול או מספי 1.5?
    בנוסף אני מכינה אותה יום לפני החג. זה עדין יהיה טעים ועם המרקם הפאדגי? לשמור במקרר כל הזמן? גם את הקישוטים?
    תודה על העזרה

  38. שני לוי says:

    שלום רחלי, האם אפשר להכין את העוגה יום מראש? או שלא עדיף?

    1. מיכל says:

      הי, ראיתי שהשאלה הזאת נשאלה המון פעמים אבל לא היתה תשובה, אולי יש לך רעיון איך להמיר את העוגה לתבנית 26?
      ממש אשמח אם תוכלי לתת עצה, ממש בונה על להכין את העוגה הזאת ליומולדת עוד כמה ימים

  39. אבישג says:

    תודה! נראה מעולה!
    כמה זמן מראש כדאי להכין אותה? ממש באותו יום של הסדר או שתהיה טובה יותר יום אחריי? ולשמור אותה במקרר?

  40. ספיר says:

    עשיתי גרסת פרווה יצא מושלם!!!!!!תותחית ❤❤❤

  41. הודיה says:

    הי רחלי, המתכון נראה מעולה! רוצה לנסות את הגירסא הפרווה. אבל אצלנו ממש לא אוהבים טעם של קוקוס, האם הוא מורגש?ואם כן, יש תחליף אחר אפשרי לפרווה?
    תודה!

  42. מיטל says:

    הכנתי את המתכון הפרווה, עם השמן קוקוס. מתכון מעולה. חוסלה מהר מאוד.

  43. סיון says:

    היי, זו עוגת הדגל שלי בבית 🙂 בתי צליאקית.
    שאלה, מישהי מהגן של בתי מכינה אותה ליום הולדת של בתה ושאלה האם ניתן להכין את העוגה הזו בתוספת קמח להתפחה כך שהיא תצא גבוהה יותר.. האם זה אפשרי? אם כן, אשמח להנחיות.
    תודה מראש, סיון.

  44. דניאל says:

    בסרטון וידיאו רשום במצרכים ששמת וניל אבל ברשימה של המצרכים לעוגה לא צוין וניל, מה הכמות שצריך?

  45. ניסן says:

    היי
    אני רוצה להכין בשתי תבניות אינלגיש קייק חד פעמיות
    צריך להכפיל כמויות?

  46. עינת says:

    תודה על המתכון. אך לי כמות הקקאו היתה גבוהה ומודגשת מידי. ניתן להחליף מחצית ממנה לקורנפלור?

  47. ליטל says:

    האם העוגה צריכה להיות במקרר עד לרגע ההגשה? אני צריכה להביא אותה ליעד מסוים ואין לי איך לקרר אותה ב45 דקות נסיעה. האם אני יכולה לקחת אותה בכל זאת?

  48. דבי says:

    נראה טוב, מתכננת לנסות.

  49. מאיה says:

    היי 🙂
    הכנתי את העוגה כבר כמה פעמים בגרסה הפרווה ויצא מעולה! כולם אהבו והופתעו מכמה שטעים😍
    הפעם יש לי שאלה.. האם לדעתך אפשר להקפיא את העוגה? (רק את העוגת שוקולד עצמה ללא הגנאש והקישוטים)

  50. אליז אזואלוס says:

    עוגה מעולה ושוקולדית מאוד, יפיפיה במראה ובטעם.

  51. Jackie Ben Zvi says:

    תודה על המתכון המהמם!
    אשמח להבהרה בנוגע ל2 דברים:
    1. האם מוסיפים וניל? אן כן, אז כמה?
    2. מה יחס ההמרה אם אני מכינה בתבנית קוטר 26? פי 1.5??

  52. הילה says:

    היי, האם אפשר לשמור בהקפאה? אם כן, האם קודם לצנן במקרר שעתיים שלוש ואז להעביר למקפיא או לחכות שיתקרר בטמפ החדר ואז להקפאה? וגם כמה זמן מראש צריך להוציא לפני הגשה?

  53. עדי says:

    היי רחלי,
    האם ניתן להקפיא את העוגה לפני ההגשה?
    אני רוצה לקחת אותה איתי לנסיעה מחוץ לעיר של
    כחצי שעה ואני פוחדת שתמיס
    תודה רבה .

  54. עדי says:

    היי רחלי,
    שאלה נוספת, יש לי תבנית 26 ס”מ
    ואני חוששת שתצא נמוכה מדי ,מה נין לעשות
    על מנת לעבות אותה ?
    תודה רבה .

  55. אביה says:

    היי רחלי,
    לגבי הקרם קוקוס – כמה אחוזים?
    יש תחליף לשמן ולקרם קוקוס במידה ואין לי ועדיין מעוניינת בפרווה?
    תודה על מתכונים נהדרים

  56. נירית says:

    שכחתי לשמן את התבנית, איך כדאי לחלץ אותה? עם מגבת חמה כמו בעוגות קרות ילך? העוגה כרגע במקרר

  57. יעל says:

    היי
    במקום לעשות את העוגה בתבנית אחת, אפשר לעשות ב מאפינס אישים?
    (ואם כן, לכמה בערך נראה לך שיספיק?)
    ❤️

  58. יפעת says:

    הי רחלי , הכנתי את העוגה בחג ויצא מעולה ברמות !!! האורחים לא הפסיקו להתפעל.. שאלה לגבי הדפי שוקולד- אני רוצה להכין את העוגה בערב ולקחת אותה למחרת בנסיעה של כחצי שעה , האם דפי השוקולד יימסו? והאם עדיף לקח אותם בנסיעה בקופסה ולסדר כשאגיע למקום היעד או לסדרם מראש כקישוט על העוגה והם יישרדו את הנסיעה, תודה

  59. נועה says:

    עוגה מעולה!! מכינה אותה לכל מקום, מתכון קל וטעים שאין דברים כאלה!!

  60. יעל says:

    אפשר להכין את העוגה יום לפני ולשים במקרר?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט אפשר

  61. אירית says:

    העוגה יצאה ממש דקה בקוטר של 18 ולא גבוהה אולי הכמות מתאימה לעוגה קטנטנה (אישית)רוב האובי זה הגנאש . עשיתי עוגות פאדג’ אך עם קמח שקדים והיא יוצאת מעולה , מה גם שהעוגה דקה וכבדה מאוד . קצת מאכזב!! ולמי ששואלת אם זו עוגה שמתאימה לילדים . אז לא !

  62. עמית says:

    היי, רציתי לדעת האם העוגה תשרוד נסיעה של כשעה באוטו במזגן?
    תודה

  63. הערות והארות says:

    זה בראוניז, לא פאדג’ שוקולד. טעים אבל לא מה שחיפשתי. ולמה אין תיקון של המתכון?, לא הוספתי וניל והיה צריך אבל לא צוין.

    1. הערות והארות says:

      חזרתי לעדכן שכולם אהבו ופירגנו לי על העוגה, תודה רבה על המתכון!!

  64. זוהר says:

    עוגת טעימה מאוד אבל- יוצאת מעט בלילה וכשאפיתי בתבנית 20 ס״מ והיא יצאה ממש ממש נמוכה
    בנוסף התנור שלי חלש ואפיתי פחות מ20 דקות, אם הייתי אופה 25 היא הייתה מתייבשת

  65. אלנה says:

    חג שמח ותודה על המתכון המעולה! עוגה עשירה ומטריפה בשוקולדיות שלה

  66. מיכל says:

    במקרה צפיתי בסרטון אחרי שהעוגה יצאה מהתנור.
    בסרטון רואים שצריך לשים וניל ואת הטמפ’ על 170.
    באסה, שמתי על 180 והיא לא יצאה פאדג’ית

  67. שני says:

    עוגה מעולה. תודה!

  68. עדי says:

    הכנתי את העוגה אתמול והיא יצאה מעולה! התחתית הייתה אפויה מידי, למרות ששמתי בתנור רק 20 דק. וטיפ – אם אין פולי קקאו אפשר לפזר קצת טסטרס צויס, נותן טוויסט טעים וכיפי 😊

  69. רחל says:

    שלום רב
    האם את אופה בטורבו או בחום עליון תחתון?

  70. ענת says:

    הכנתי את העוגה כמה פעמים ותמיד יצאה מושלם. מאוד טעים. במיוחד לחובבי שוקולד

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend