עוגיות שוקולד של פייר הרמה

Posted on

קרדיט: המתכון של הקונדיטור פייר הרמה לקוח מכאן.

מצרכים:
175 גרם (1 ו-1/4 כוסות) קמח
30 גרם (1/3 כוס) קקאו איכותי
1/2 כפית אבקת אפייה
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
120 גרם (2/3 כוס) סוכר חום בהיר דמררה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל איכותית
150 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ דק

אופן הכנה:
– מניחים את החמאה, הוניל ו-2 סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים על מהירות בינונית-גבוהה במשך 5 דקות או עד שהחמאה והסוכרים הופכים לתערובת לבנה ואוורירית.
– מוסיפים את המצרכים היבשים: קמח, קקאו ואבקת אפייה ומערבלים על מהירות איטית עד שהבצק מתגבש ולא יותר. חשוב לא לעבד את הבצק יותר מדי כדי שישאר פריך אחרי האפייה.
– מוסיפים את השוקולד, מערבלים במשך 30 שניות עד שהשוקולד נטמע בתערובת.
– מחלקים את הבצק ל-3 ומניחים כל חלק על ניילון נצמד ומעצבים לגליל. עוטפים את הגליל בניילון ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות או עד 3 ימים (במקפיא ניתן לשמור את הגלילים עד חודשיים).
– מחממים תנור ל-175 מעלות.
– חותכים עם סכין חדה מאוד את הגלילים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. אם העוגיות נשברות בזמן החיתוך זה בסדר, פשוט תהדקו אותן עם הידיים.
– אופים במשך 12 דקות ומצננים בטמפרטורת החדר. העוגיות יוצאת מהתנור כשהן רכות ונראות לא לגמרי מוכנות וזה בסדר גמור, כשהן תתקררנה הן יהפכו להיות פריכות ונמסות בפה.
– שומרים בצנצנת אטומה עד שבוע (בנינו, אין סיכוי שהן תחזקנה כל כך הרבה זמן).

עוגיות שוקולד של פייר הרמה

הערות ושדרוגים:
– במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב, לבן או עדשים צבעוניות, אבל הכי טעים שוקולד מריר.
– אם אתם אוהבים שילוב של מתוק ומלוח, ניתן לפזר על העוגיות, לפני האפייה, מעט מלח גס.
– רוצים אקסטרה שוקולד? מזלפים פסים דקיקים של שוקולד לבן על העוגיות ומאפשרים להם להצטנן לפני שמאחסנים בצנצנת כדי שהשוקולד יתקשה והעוגיות לא ידבקו אחת לשנייה.
– זה בסדר אם העוגיות נשברות מעט בזמן החיתוך, פשוט מהדקים את מה שנשבר עם הידיים ומניחים בתבנית.

16 תגובות

  1. תמר says:

    נשמע אחלה מתכון
    אם אין לי סוכר חום להשתמש בסוכר רגיל , זה בסדר?

  2. ניצן says:

    אפשר להחליף את החמאה בשמו קוקוס? כדי שלא יהיה חלבי?

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  3. רעיה says:

    אם אין לי מיקסר ?…

  4. עוגת שוקולד מטורפת של פייר הרמה – קרוטית – Krutit says:

    […] כבר הכנתם את העוגה של הרמה, בואו ללמוד איך להכין גם את עוגיות השוקולד […]

  5. דפנה says:

    העוגיות לא יוצאות כ”כ טעימות.
    צריך להקפיד שכל הסוכר יימס בחמאה בשלב הראשון. אחרת יוצא מרקם חולי ולא נעים בפה.

    1. רחלי קרוט says:

      יש אכן מרקם חולי לעוגיות, זה אחד הדברים שאוהבים בהן 🙂 אבל זה כמובן עניין של טעם. הן לא דומות לעוגיות הרכות שמכירים.

  6. שיקן says:

    למה הכוונה בלקצוץ את השוקולד? לגרד בפומפיה זה בסדר?

  7. שירן says:

    למה הכוונה בלקצוץ את השוקולד? לגרד בפומפיה זה בסדר?

    1. רחלי קרוט says:

      לקצוץ עם סכין – נגיד אם את משתמשת בשוקולד של עלית אז צריך לקצוץ כל קוביה בערך ל-4 או 3. המטרה היא שיהיו ממש גושי שוקולד קטנים.

  8. שני says:

    היי
    אם הקפאתי, צריך להפשיר לפני ההכנסה לתנור? או להכניס ככה? לכמה זמן?

    1. רחלי קרוט says:

      אין צורך להקפיא.
      תוסיפי עוד 3-5 דקות לאפייה

  9. 15 מתכונים לעוגיות לשבירת הצום – קרוטית – Krutit says:

    […] עוגיות שוקולד של פייר הרמה מושחתות, נמסות בפה ומלאות בצ'אנקים של שוקולד. מתכון מושלם של הקונדיטור פייר הרמה לעוגיות שוקולד שנגמרות בצ'יק מהצנצנת. […]

  10. אדם says:

    הכנתי עכשיו ויצא מעולה, למרות שהשתמשתי באיזה שוקולד פושטי שמצאתי בסופר. הוצאתי את זה מהתנור אחרי כ8 דקות אבל וזה היה בדיוק. מחר בבוקר אאפה את הגליל השני 🙂

  11. ניר says:

    הי. אפשר להחליך את החמאה לשמן ? או למחמאה? שלא יהיה חלבי….

  12. אוסנת says:

    נראה נהדר! המתכון של פייר הרמה מתבסס על א. סודה לשתיה, למה החלטת להחליף בא.אפיה? האם זה עדיף לדעתך?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend