בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית מתכונים עוגת שמנת חמוצה של פעם  

עוגת שמנת חמוצה של פעם  

עוגה עדינה, נמסה בפה והכי קלה להכנה.

מאת רחלי קרוט
עוגת שמנת חמוצה של פעם

מצרכים שיש תמיד בבית, שלבי הכנה הכי פשוטים שכוללים רק ערבוב בקערה ומתקבלת עוגת שמנת חמוצה מופלאה שפשוט נמסה בפה.

עוגת שמנת חמוצה של פעם

מצרכים:
4 גביעים שמנת חמוצה (כל אחוז שומן) תנובה
4 ביצים L
1 כוס סוכר
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
4  כפות קורנפלור
1 שרוול פתי בר

לציפוי:
1 גביע שמנת חמוצה תנובה
2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:

  • בקערה גדולה שמים שמנת חמוצה, ביצים, וסוכר וטורפים היטב. אם רוצים אפשר להוסיף תמצית וניל.
  • מוסיפים פודינג וקורנפלור וטורפים.
  • שמים שכבה אחידה של פתי בר בתבנית 20 ושופכים מעל את הבלילה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 45 דקות.
  • בינתיים טורפים יחד שמנת חמוצה ואבקת סוכר. כשהעוגה מוכנה מניחים מעל את השמנת עם הסוכר בשכבה אחידה ואופים במשך 10 דקות נוספות.
  • מקררים לגמרי לפני שחותכים.
עוגת שמנת חמוצה של פעם

עוגת שמנת חמוצה של פעם

הערות ושדרוגים
– במקום שמנת חמוצה אפשר להשתמש בגבינת שמנת בטעם טבעי באותה כמות.
– גביע שמנת חמוצה מתייחס לגביע במשקל 200 גרם.
– במקום קורנפלור אפשר להשתמש בקמח.
– במקום פתי בר אפשר להשתמש בעוגיות אוראו, לוטוס, עוגיות חמאה או בישקוטים.
– המתכון בשיתוף תנובה.

אולי יעניין אותך

21 תגובות

נועה 19 באוקטובר 2025 - 8:35

באינגליש זה תבנית אלומיניום אחת?

השב
רחלי קרוט 19 באוקטובר 2025 - 15:56

כן

השב
הדר 19 באוקטובר 2025 - 9:40

וזו סתם ריבה מלמעלה או משהו קצת יותר מתוכחם? 🙂

השב
רחלי קרוט 19 באוקטובר 2025 - 15:56

חח סתם ריבה 🙂 לא תגלי אבל הכנתי אותה שנה שעברה

השב
נטלי 19 באוקטובר 2025 - 10:49

צריך תבנית עם מים חמים בתנור כששמים את העוגה לאפיה?

השב
רחלי קרוט 19 באוקטובר 2025 - 15:56

אין צורך ♥

השב
עדנה 19 באוקטובר 2025 - 12:40

מה גודל התבנית?

השב
רחלי קרוט 19 באוקטובר 2025 - 15:56

20 עגולה או מרובעת

השב
חמוטל 21 באוקטובר 2025 - 15:40

מה זה 20, האנגליש קייק?

השב
דניאל 19 באוקטובר 2025 - 16:04

כמה שמנת מערבבים לעוגה ?
השמנת מלמעלה זה כולל ה4?

השב
ורד 19 באוקטובר 2025 - 18:06

הנכדה שלי צליאקית, אפשר לוותר על הביסקוויטים?

השב
רבקה 20 באוקטובר 2025 - 7:14

יש ביסקוויטים ללא גלוטן. יש היום הכל ללא גלוטן במחלקת גרין של סופר פארם, עדן טבע מרקט וכד'.

השב
הילוש 19 באוקטובר 2025 - 19:48

הי רחלי, כתבת שרוול פתי בר, אבל לשים שיכבה אחידה. הכוונה להניח שלמים/טחונים? בתבנית 20 שיכבה אחת של ביסקויטים שלמים זה הרבה פחות משרוול, בבקשה תבהירי

השב
הגר 20 באוקטובר 2025 - 0:23

יש דרך להפוך את המתכון לקיטוגני ?

השב
לילך 20 באוקטובר 2025 - 7:29

אני רק שאלה – לגרים בחו״ל. מהה משקל של גביע גבינה חמוצה?

השב
ענת 27 באוקטובר 2025 - 10:49

200 גרם

השב
רונית 20 באוקטובר 2025 - 14:48

מכינה כל שבוע . אין צורך בקורנפלור יוצא טעם קמחי זה מיותר. פודינג עושה את העבודה מספיק.

השב
פייגי 20 באוקטובר 2025 - 16:21

שמה עוד פודינג במקום הקורנפלור או רק את הכמות של הפודינג ?

השב
יוכבד 22 באוקטובר 2025 - 3:29

Sour cream יכול להחליף את השמנת החמוצה?

השב
ענת 27 באוקטובר 2025 - 10:50

sour cream היא-היא שמנת חמוצה

השב
רחל נ 2 בנובמבר 2025 - 22:03

ערב טוב ותודה! נראית יפה וטעימה:) גם אני שואלת ומחכה לשמוע, האם מרסקים את הפתי בר, או מניחים אותם שלמים? תודה רבה

השב

השאר תגובה

Send this to a friend