עוף בקונפי בצלים

Posted on

בכלל לא התכוונתי להכין עוף בבצלים. בכלל לא ידעתי שיצא סוג של קונפי בצלים אחרי התנור. אבל היי, כמו הרבה דברים טובים המנה הזאת נולדה די במקרה.

השבוע הגיע אלי משלוח של ירקות ופירות והיו בו המון בצלים שהתווספו לעוד שכבר היו בסלסלה. אז החלטתי לטגן את כולם ולהכין מרק בצל. בשנייה האחרונה נזכרתי שקניתי עוף בבוקר ושאין לי כח להכין את המתכון שרציתי איתו, אז הוא נכנס לסיר והופה נולדה ארוחת צהריים.

הקונפי אגב, נולד אחרי שהמנה יצאה מהתנור. העוף הגיר את השומן שלו לתוך הבצלים, הבצלים עצמם שחררו לא מעט נוזל מקורמל, מתוק ובועט, ובגדול נוצר רוטב מופלא מסביב לעוף שהבעבוע שלו בתנור גרם לבצלים להתרכך עד כדי פלא. כמו שיני שום אחרי בישול בשמן זית.

אחרי שאכלתי את העוף, הבנתי שיש כל כך הרבה רוטב מטורף מסביב שממש חבל שלא אנצל אותו. אז הוספתי, ככה עם היד, בורגול עבה וסגרתי את הסיר. מאפשרת לנוזלים לבשל את הבורגול.

יצאה ארוחת צהריים מדהימה. עם עוף רך רך ובורגול שהרגיש כאילו בילה לילה שלם בתנור. והבצלים? חכו שתטעמו.

כמה קטנות לפני שמתחילים
– עדיף מאוד שיהיה לכם סיר שמתאים לתנור. זה פשוט אומר סיר רחב שהידיות שלו לא מפלסטיק. לא צריך פה מכסה לתנור אז אם המכסה לא מתאים לתנור זה עדיין מושלם.
– אתם לא חייבים להוסיף את הבורגול ואתם גם יכולים להמיר אותו במשהו אחר (אופציות למטה).
– מה שאתם כן חייבים, זה סבלנות. כל המנה פה מבוססת בעיקר על בצל ועוף. מלא מלא בצל שמצריך סבלנות עד שהוא מתקרמל ומזהיב. וכן, יש פה 7 בצלים. אפשר גם יותר אם יש מקום בסיר. קחו בחשבון שזה מתכווץ מאוד אחרי הטיגון והאפייה בתנור.

כמה שיותר בצל יותר טעים. הם אלה שנותנים את הטעם וגם שומרים על העוף רך רך

אל תפספסו:
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).

עוף בקונפי בצלים

מצרכים:
5 כפות שמן זית
7-8 בצלים לבנים בינוניים, קלופים
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף מייפל או סילאן או סוכר חום
4-5 ענפי טימין
5-7 חלקי עוף, שטופים ונקיים היטב (עם העור)

אופן הכנה:
– חוצים את הבצלים לחצי ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ.
– בסיר רחב ונמוך שמתאים לתנור (סוטאז’) מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים במשך 20 דקות על אש בינונית. חשוב מדי פעם לערבב כדי שלא ישרפו אבל כן שיקבלו צבע זהוב. וכן, מדובר ב-20 דקות וצריך סבלנות כי יש פה המון בצלים.
– מוסיפים מלח, פלפל, עלי טימין ומייפל וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהבצלים חומים. כמה זמן? בערך עוד 10-15 דקות.
– מזיזים את הבצלים הצידה ומניחים את חלקי העוף, כשהצד של העור כלפי מטה, בתוך הסיר. חשוב שהעור יגע בסיר מבלי שיהיו מתחת בצלים אחרת הם ישרפו והעוף לא יקבל צריבה.
– צורבים את העוף היטב עד שהוא מקבל צבע זהוב בצד של העור ומדי פעם מזיזים קצת את הבצלים שלא ישרפו בצידי הסיר. וכן, גם פה חשובה הסבלנות עד שהעוף מזהיב. אל תמשיכו הלאה עד שהוא מקבל צבע יפה מתחת.
– בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
– הופכים את העוף כך שהצד של העור, זה שהזהיב, יהיה למעלה ומסדרים מסביב את הבצלים. זה בסדר שחלק מהבצלים נמצאים מעל העוף.
– שופכים מסביב 1 כוס מים רותחים ומכניסים את הסיר לתנור (ללא מכסה) למשך 30 דקות או עד שהעוף זהוב יפה יפה.
– מדי פעם מומלץ לערבב את הבצלים מסביב ולהניח אותם גם על העוף כדי שיספוג את הטעמים.

הבורגול מקבל את כל הטעמים של הרוטב שנקווה בסיר

הערות ושדרוגים
– רוצים להוסיף פסטה או קינואה או בורגל עבה או אורז או פתיתים? אחרי שהעוף עם הבצלים יוצא מהתנור והוא מוכן, שופכים מסביב 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים ומפזרים מסביב כוס של בורגול עבה או אורז או קינואה, מערבבים מעט וסוגרים את הסיר עם מכסה. מבשלים ביחד (על אש נמוכה על הגז) במשך 20 דקות או עד שהכל רך רך.
– אפשר גם לוותר על המייפל/סוכר חום, יצא מתקתק גם ככה בזכות הבצלים. התוספת הקטנה הזאת נועדה בעיקר כדי להאיץ את תהליכי הקרמול והצבע.
– בבקשה בבקשה תהיו סבלניים במנה הזאת. זה חשוב לטעמים ולצבע המושלם.
– אם הסיר מספיק לכם אתם יכולים לשים גם עוד בצל או עוד חלקי עוף.
– ואם אין תנור או שהסיר לא מתאים לתנור? אפשר להכין הכל על הגז רק במקרה הזה סופר סופר קריטי לצרוב את העוף כשהצד של העור כלפי מטה עד שהוא ממש מזהיב. לא לפחד שזה ישרף תנו לזה צריבה יפה ואז תהפכו ותמשיכו כרגיל רק על הגז.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לבצלים, אחרי 20 דקות טיגון, כמה שיני שום קלופות. כמה? כמה שיותר. וכן, שלמות. הן תתרכנה מאוד גם ככה.

44 תגובות

  1. שקד says:

    היי!
    את התוספת (נגיד בורגול) מבשלים בתנור או על הגז?
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      שאלה מעולה 🙂 דייקתי את זה עכשיו גם במתכון אבל עונה גם כאן – מוסיפים מים ובורגול, מערבבים וסוגרים את הסיר. ועכשיו מבשלים על אש נמוכה על הגז עד שמוכן. זה לוקח בערך 20 דקות אבל מאוד תלוי כמה רך אוהבים את זה.

      1. רחל says:

        צריך להוציא את העוף מהסיר בשלב שמוסיפים את האורז או שמבשלים יחד?

      2. בטי says:

        תבשיל פשוט מ ש ו ב ח !!
        שאפו.

  2. דר says:

    האם מתאים עם אורז בר/מיקס/מלא?

    1. רחלי קרוט says:

      אין שום בעיה רק צריך עוד כוס מים ולבשל עוד חצי שעה בערך או עד שזה מתרכך לגמרי.

  3. לימור says:

    שלום וברכה.
    השאלה שלי היא במידה מוסיפים בורגול, כמובן כמו במתכון זה לאחר שהעוף מוכן. רשום להוסיף כוס וחצי מים וכוס בורגול, העניין הוא שלא צריך שוב לטבל ??

    1. רחלי קרוט says:

      לא. הרוטב צריך לצאת מתובל דיו ואם חסר אפשר להמליח מעט. זה מאוד תלוי כמה העוף הגיר מליחות.

  4. Goldy says:

    נראה מדהים כמו כל מתכון שלך! אפשר גם חלקי עוף בלי עור?

    1. רחלי קרוט says:

      בעקרון אפשר. אני לא אוהבת להשתמש במתכונים כאלה בלי העור כי אז העוף נוטה להדבק לסיר בזמן הטיגון הראשוני וגם כי העור מגיר שומן שמאוד משדרג פה את הבצלים ובכלל את כל הרוטב מסביב. והוא גם שומר על העסיסיות של העוף בזמן הצריבה בתנור. אחרי שהכל מוכן אני מוציאה את העור.

  5. ירדן says:

    בדיוק מנסים עכשיו את המתכון 🙂

    אם שמים אורז, מוסיםים עוד מלח ופלפל?
    זה מרגיש ממש מעט

    תודה!!

    1. רחלי קרוט says:

      כל עוד הרוטב יצא מתובל טוב מהתנור אין צורך בעוד תיבול. יש פה גם מלח וגם מליחות של העוף וגם של הבצלים. אבל כמובן שאם חסר לך אפשר להוסיף.

  6. מיכל says:

    היי זה העוף הקבוע שלנן בבית! נקרא העוף של הלנה, חמותי המופלאה, שכל מתכון שלה מתחיל “זה פשוט פשוט פשוו, חוחקים חמישה בצלים גדולים ומטגהים הרבה!”. המלצה חמה – בלי עור. המלצה נוספת היא לעשות אותו דבר עם נתחי סלמון. ועוד המלצה – בחצי שעה האחרונה להוסיף שעועית ירוקה או תפוחי אדמה.

    1. רחלי קרוט says:

      תודה גדולה על כל ההמלצות!

  7. נטע says:

    נראה מעולה! אם בוחרים פתיתים במקום בורגול יעבוד אותו דבר?

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי אותו דבר

  8. איילה says:

    נראה מעולה, את חושבת שזה יעבוד גם עם טופו?

    1. רחלי קרוט says:

      לדעתי הטופו יתפרק בבישול ארוך כל כך. אפשר לשים חזה מן הצומח או כל תחליף בשר אחר (יש למשל לטבעול).

  9. ענת says:

    העוף עכשיו בתנור, איזה ריחות!! 😋
    אני רוצה להוסיף אורז/פתיתים, הענין שהילדים שלי אוהבים עוף בתנור כי הוא יוצא קריספי מלמעלה.
    יש אפשרות להוסיף את האורז/פתיתים לעוף כשהוא בתנור ולכסות?
    ובסוף כמה דק להוריד כיסוי?
    או שהאורז לא מספיק יתבשל?

    1. זהר says:

      זה נראה אש. רציתי לשאול אם ניתן להשתמש בחזה עוף, ובמידה וכן האם שלם או חצוי?

  10. אתי says:

    היי אפשרי פרגיות במקום חלקי עוף ?

  11. שבי says:

    אהלן! המתכון נראה אש!
    איך יודעים אם סיר מתאים לתנור? ואם מחליטים בסוף לא לשים בתנור ולחמם על הגז- שמים לאותו זמן-30 דקות?
    תודה

  12. קריסטינה זייפרטס says:

    ניתקלתי במתכון בדף הפייסבוק שלך וישר התחלתי להכין את המתכון…. ניראה מעולה והרייחות!!!!!

  13. עדי says:

    מתכננת להכין לארוחת חג.. (אין מנוס חח) אני רוצה להכניס פתיתים? האם לבשל אותם לפני? לא ככ הבנתי.
    וגם רוצה לשים פרגית (פילה) במקום העוף. האם אפשר? ומה הכמויות מבחינת המרה?
    תודה ושנה טובה

    1. סיגל says:

      היי חג שמח
      אפשר יהיה להכין ללא טימין? תחליף אחר שיעבוד? תודה רבה

      1. רחלי קרוט says:

        אפשר לוותר עליו זה בסדר

  14. תמר says:

    שלום, אפשר לעשות את האורז ישר עם העוף בתנור? או לפחות להוסיפו בשלב מסויים? חשבתי שאולי אפשר לחסוך את השלב השני על הגז…

    1. אילה says:

      נראה מצוין.
      מה דעתך על להוסיף גריסים (פנינה)?
      ואם כן- באילו שינויים?
      תודה!

  15. מריה says:

    יעבוד עם כוסמת?

  16. דפנה says:

    נראה מעולה כמו כל המתכונים שלך.. סיימתי עכשיו את זמן הבישול במים, הדלעת רכה אבל היא לא נראית שחורה כמו בתמונה אצלך. האם צריך בסוף להשאיר בתנור עם מכסה שחור?

  17. דפנה says:

    אופס.. השאלה שלי שייכת למתכון אחר..

  18. מלכי says:

    נראה טוב!
    לשים את התנור על טורבו? גריל? שני פסים?

  19. עדן says:

    הכנתי לערב חג, יצא מושלם העוף ממש התפרק מהעצם, הבורגול יצא רך וטעים והבצלים חלום!!! לא להאמין שהתיבול זה רק מלח פלפל שחור וסילאן ( לא היה לי טימין)

  20. סיון says:

    יצא פשוט מעולה! אני לא אוהבת עוף ולא האמנתי שזה יצליח, אבל יצא פשוט מצוין, איזה כיף (:

    אם יש לך הצעות איך אפשר לעשות משהו זה בלי עוף עם עצמות (אולי חזה עוף? אולי פרגית?) ממש אשמח.

    חג שמח!

  21. מלכי גנור says:

    העוף רק חצי שעה בתנור?

    1. ענת says:

      מצטרפת לשאלה- באמת רק חצי שעה בתנור? ופתוח? לא יישרף?

  22. יונית says:

    היי, הכנו את העוף לחג ויצא מעולה!!! מתכון קל וטעים. תודה רבה ושנה טובה!

  23. אורית says:

    הי , האם אפשרי להכין עם חיטה. אם כן , להכין את החיטה ואז להוסיף לסיר ולהכניס לתנור?

  24. לילך says:

    מזכיר לי ממש ממש את ה״חמין אורז״ של אמא שלי… עוף ואורז בערך 3 שעות בתנור, אין טעים כזה!!! אבל נראה לי שאבקש ממנה לנסות גם עם הבצלים… בטוחה שזה טעים טעים

    1. מימי says:

      היי! רוצה להכין לארוחת צהריים 🙂 בתנור את שמה על תוכנית אפייה או על טורבו?

  25. אסנת says:

    אם רוצים להוסיף בסוף פסטה, האם צריך לבשל אותה לפני בנפרד?

  26. ניר says:

    העוף מעולה
    את פשוט אלופה

    תודה רבה! 🙂

  27. הילה says:

    רחלי מקסימה
    הכנתי את העוף בקונפי בצלים (בלי טימין) וזה יצא מעולה!
    העוף טעים מאוד אבל הוואו פה לטעמי הוא דווקא הבורגול שהתבשל ברוטב של העוף עם כל הבצלים המקורמלים וכל הספיגה הזאת יצרה טעם מיוחד ומדהים, לא פחות. אני אוכלת ומתפעלת מהטעם בכל ביס…:)
    תמשיכי להיות כזאת מיוחדת ומקסימה ותודה רבה על כל ההשקעה שלך!!

  28. רחלי says:

    הכנתי לשבת את העוף הזה. אמל’ה , קודם כל יצא סיר יפהפה… וטעים ברמות. בעלי לא נוגע אפפעם בעוף שאני מכינה- הפעם זלל. לצרי בסוף לא שמתי,בורגול או תוספת. אבל זה שמר ככה על הלוק האלגנטי והמהמם. שמתי,טימין,יבש כי לא היה לי טרי….

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend