עוף מוקפץ עם אננס וקשיו

Posted on

יש לו טעם שמזכיר ארצות רחוקות ומסקרנות ובזכות השילוב בין המתיקות והחמיצות הוא הפך לאחד הפירות הכי אהובים שיש. כזה שנהדר להכין איתו קינוחים אבל גם מנות מלוחות שם הוא מתפקד ככוכב שהופך את המנה למיוחדת.

אז נכון, לא קל לקלף אננס, והוא גם די יקר, אבל אחרי שלומדים איך לקלף (יש מלא סרטונים ביו-טיוב) ואחרי שטועמים אותו, מבינים שהוא שווה כל שקל. ובעיקר שווה את זמן הגידול הארוך – בסביבות שנתיים עד שהוא מבשיל.

מה שחשוב, זה לקנות אננס מירקן או דוכן שאתם מכירים וסומכים עליו. עדיף כזה שגידלו בארץ ומומלץ להתייעץ עם המוכר מתי האננס יגיע לבשלות ויהיה הכי טוב לקלוף אותו. בשוק הנמל למשל, שם אני קונה אננס כמעט כל שישי, המוכר בוחר לי את האננס לפי היום שאני רוצה להגיש אותו.

אז מה מכינים איתו? מלא דברים. הפעם בחרתי להכין נתחי עוף מוקפצים עם אננס וקשיו עם רוטב דביק ומתקתק שהכי כיף להגיש עם אורז לבן. ותראו את צורת ההגשה המהממת!

אפשר להכין איתו המון מנות – מקינוחים ועד מלוחים. כאן בתמונה למשל תמצאו גם סביצ’ה סלמון ואננס. צילום: טל סיון ציפורין

עוף מוקפץ עם אננס וקשיו

מצרכים:
3 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי, קלוף – את תוותרו
4 שיני שום, קלופות
2 כפות רוטב צ’ילי חריף
4 כפות רוטב סויה איכותי
1/2 כוס מיץ אננס (אפשר לקנות בבקבוק או מקופסת שימורים)
2 כפות סוכר חום כהה או דמררה
2 כפות קורנפלור + 1/4 כוס מים
2 כפות שמן זית
4-5 פרגיות או פילה עוף או חזה עוף
מלח ופלפל שחור
1/2 אננס טרי (בערך כוס) או חתיכות אננס מקופסת שימורים
1/2 כפית שמן שומשום
1/2 כוס קשיו קלויים

להגשה:
אורז מבושל (עגול או יסמין/בסמטי)

אופן הכנה:
– קוצצים את הג’ינג’ר והשום דק דק וחותכים את האננס לקוביות בגודל 2 ס”מ – במידה ומשתמשים באננס טרי. אם משתמשים במשומר זה מגיע כבר חתוך רק צריך לסנן מהנוזלים ולשמור אותם בצד.
– מערבבים בקערה קטנה את הקורנפלור והמים עד שאין גושים.
– בסיר בינוני שמים ג’ינג’ר, שום, רוטב צ’ילי, סויה, מיץ אננס, סוכר חום ואת הקורנפלור המומס ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 10 דקות על אש נמוכה עד שהסירופ מתחיל להצטמצם.
– בינתיים חותכים את העוף לקוביות וצורבים עם מעט שמן, בווק גדול או סיר רחב ונמוך, תוך כדי ערבוב כדי שלא ידבק. זה לוקח בערך 5 דקות. שימו לב שלא צריך כאן צבע זהוב ממש אלא רק שהעוף ישנה את צבעו. אם נוצרו נוזלים בתחתית מסננים אותם החוצה.
– מוסיפים את הרוטב שהצטמצם, קוביות אננס, שמן שומשום וקשיו ומערבבים ביחד, על אש בינונית, במשך 3 דקות. מגישים חם לצד אורז.

רוטב דביק וממכר במיוחד. צילום: טל סיון ציפורין

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לעוף המוקפץ גם קוביות של גמבה אדומה, פשוט חותכים את הפלפלים לקוביות בגודל 2 ס”מ וצורבים אותן ביחד עם העוף (עדיף להתחיל איתן, לתת להן כמה דקות ואז להוסיף את העוף).
– ניתן לפזר מעל שומשום קלוי ופרוסות דקות של בצל ירוק.
– לגרסה צמחונית/טבעונית ממירים את העוף בקוביות טופו. כל השלבים זהים.
– כדי ליצור מהאננס כלי להגשה פשוט חוצים אותו לחצי מלמעלה למטה ואז יוצרים באמצע הפרי קוביות עם סכין ומוציאים החוצה עם כף. שומרים על שוליים חיצוניים של 1 ס”מ.

8 תגובות

  1. גלית says:

    הי, רוטב צ׳ילי חריף? סרירצ׳ה או משהו אחר? וגם לא הבנתי איך מזהים אננס ישראלי… תודה ונשיקה

    1. נתן גל says:

      אז עכבתי אחרי הוראות ההכנה. ביצעתי את כולם ככתבם וכלשונם. שאפו על המתכון ויצא טעים ועם זאת מייד הבנתי שחסר לי פה משהו במרכיבים והוא כמו כפפה ליד אז קפצתי מייד לסופר הקרוב וקניתי סלסלת פטריות שמפיניון טרי. קצצתי לפרוסות, הקפצתי אותן עם שום והוספתי ישר לסיר התבשיל שהיה כבר מוכן לקלוט את התוספת ותשמעו יצא פשוט מושלם והשלים את החסר. תודה מראש על מתכון.

  2. ענבל says:

    אפשר לוותר על שמן השומשום?

  3. yy says:

    אפשר לדייק יותר בכמות העוף? נראה כאילו נתון לשיקול על פי כמות המרכיבים האחרים

  4. סיון says:

    היי רחלי:)
    נשמע מהמם… בעייה קטנה, הקטנה אצלנו במשפחה אלרגית לקשיו…
    במה אפשר להחליף?

  5. מיכל says:

    תודה רבה על המתכון והתמונה יצאה מהממת!
    גם הסלט שהכנת בצד נראה מעולה.

  6. אדוה says:

    רחלי, המתכון מושלם. הכנתי עם 300 גרם טופו במקום העוף ויצא פשוט חלום. תודה על עוד מתכון מעולה!

  7. יעל says:

    יצא מעולה עם אגוזי מלך ובלי שמן שומשום. ואני גם ויתרתי על הסוכר. המיץ אננס מהקופסא אצלינו מתוק מאוד.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend