“עוף” מוקפץ עם ברוקולי וקשיו – הגרסה הצמחונית!

Posted on
"עוף" מוקפץ עם ברוקולי וקשיו – הגרסה הצמחונית!

אחד המתכונים הכי אהובים בבלוג הוא המתכון לפרגיות מוקפצות עם ברוקולי וקשיו. כבר שנים אני מכינה את זה כשמתחשק לי משהו בסגנון אסיאתי אבל כזה שלא מצריך המון עבודה.

כששבוע שעבר סיפרו לי שתנובה השיקוע נתחונים צמחוניים על בסיס חלבון סויה ידעתי שאני חייבת לנסות אותם במתכון הזה ותקשיבו – יצא מושלם! אין לי מילים להסביר כמה טעים. כמה פשוט. כמה עסיסי וסופג את הטעמים בצורה מעולה.

אני מבטיחה לכם שאף אחד לא ירגיש בהבדל. אתם ממש ממש חייבים לנסות.

"עוף" מוקפץ עם ברוקולי וקשיו – הגרסה הצמחונית!
“עוף” מוקפץ עם ברוקולי וקשיו – הגרסה הצמחונית!

“עוף” מוקפץ עם ברוקולי וקשיו – הגרסה הצמחונית!

מצרכים:
3 כפות שמן
1 בצל גדול או 2 קטנים, קלופים
6 שיני שום
1 חבילה נתחונים צמחוניים על בסיס חלבון סויה – תנובה
1 ראש ברוקולי (ללא הגבעול)
1/2 כוס קשיו טבעי או מלוח
3 כפות טריאקי
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק

אופן הכנה:
– פורסים את הבצלים לרצועות ואת השום לפרוסות.
– בווק גדול או סיר נמוך מטגנים את הבצלים והשום עם שמן זית.
– מוסיפים את הנתחונים, הברוקולי והקשיו וממשיכים להקפיץ/לצרוב במשך 5-7 דקות.
– מוסיפים את הרטבים ומקפיצים יחד במשך 5 דקות נוספות.
– במידה ורוצים להוסיף נודלס אפשר להוסיף או אטריות אודון שמגיעות בשקית וואקום והן כבר מוכנות או לבשל בנפרד נודלס ולהוסיף בסוף הבישול. לאחר הוספת הנודלס יש לבשל ביחד עם המוקפץ במשך 3-5 דקות.

"עוף" מוקפץ עם ברוקולי וקשיו – הגרסה הצמחונית!
“עוף” מוקפץ עם ברוקולי וקשיו – הגרסה הצמחונית!

הערות ושדרוגים
– ניתן להגיש את המוקפץ מעל אורז לבן או ביחד עם נודלס.
– רוצים לשדרג? מוסיפים, בזמן הוספת הרטבים, 1/2 כפית שמן שומשום ו-1/4 כפית ג’ינג’ר מגורד דק או מאבקה.
– בסיום הבישול אפשר לפזר מעל עלי כוסברה ו/או שומשום קלוי.
– המתכון בשיתוף תנובה.

5 תגובות

  1. מיכל says:

    זה נראה נהדר, תודה!
    איפה מוצאים את זה בסופר? במקרר? במקפיא? משהו אחר?

  2. דורה says:

    אפשר עם חזה עוף

  3. אורה says:

    זה נראה טוב אבל הרכיבים של הנתחונים האלה עושים לי רע 🙁
    הרכיב הראשון הוא מים, אחריו חלבון סויה (15.5%) ואז שמן קנולה, חלבון ביצה, עמילן תירס ודקסטרוז.
    כדאי לנסות את אותו המתכון עם יובה (שזה טבעוני ומכיל רק קמח סויה)

  4. Administrasi Bisnis says:

    וסיפים את הנתחונים, הברוקולי והקשיו וממשיכים להקפיץ/לצרוב במשך 5-7 ד? Tel U

  5. חנה says:

    צריך לבשל או לרכך את הברוקולי לפני ההקפצה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend