עראייס במילוי פטריות וערמונים – טעים בטירוף!

Posted on
עראייס פטריות טבעוני

גרסה טבעונית, נטולת פשרות, לעראייס מדהים במילוי פטריות וערמונים. בזכות שימוש בפטריות פורטבלה  נוצר מילוי בשרי עם טעמים עמוקים שנותר עסיסי גם לאחר הצלייה.

שימו לב שאפשר למלא את חצאי הפיתות ולקחת איתכם לעל האש ולצלות במקום. רק אל תשכחו להביא איתכם גם שמן זית להבריש את הפיתות כדי שתקבלנו קראסט משגע.

ואגב, המילוי הזה מושלם גם לסיגרים/אגרולים או כמילוי למאפי שמרים.

עראייס פטריות טבעוני
ממלאים, שומרים בקופסה ומכינים כשרוצים מנה מדהימה עם פנים עסיסי ומעטה חיצוני עם קראסט משגע

הערות חשובות

  • השתמשתי במתכון בחצילים קלויים. אפשר לקלות בבית ואפשר לרכוש מוכן. אם אתם לא אוהבים ניתן לוותר על החציל.
  • ממליצה לכם בחום לשלב בין 2 סוגי פטריות לקבלת טעם עשיר ועמוק יותר.
עראייס פטריות טבעוני
אפשר להכין את העראייס על מחבת פסים או על האש
עראייס פטריות טבעוני
כמו פורטבלה הגדולות רק בקטן. והן מדהימות כל כך! פציחות, מלאות בטעם ומתקרמלות נפלא

פה תוכלו לראות סרטון עם כל שלבי ההכנה

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

עראייס פטריות חלום

מצרכים:
6 כפות שמן זית + שמן זית להברשה
2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
2 סלסלות פטריות בייבי בלה או שמפניון – מרינה
1 סלסלה פטריות סטייק פורטבלה – מרינה
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 פלפל צ’ילי אדום
1 חציל – לא חובה
1 שקית ערמונים מבושלים בוואקום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית אבקת שום
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית בהרט
4 כפות טחינה גולמית

להגשה:
10 מיני פיתות

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– פורסים את החציל לפרוסות בעובי 2 ס”מ ומברישים מ-2 צידי החציל עם שמן זית.
– מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור עד הזהבה. במקום לאפות ניתן גם לטגן במחבת עם מעט שמן זית.
– קולפים את הקליפה, קוצצים את בשר החציל ושמים בקערה.
– קוצצים את הבצל, הערמונים והפטריות לקוביות ואת עלי הפטרוזיליה והצ’ילי קוצצים דק.
– בסיר רחב מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה.
– מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים ביחד עד שהפטריות מקבלות צבע זהוב.
– מוסיפים ערמונים קצוצים, פפריקה מתוקה ומעושנת, אבקת שום, מלח, פלפל ובהרט ומערבבים תוך כדי טיגון. אם התערובת יבשה אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית. מורידים מהאש.
– מעבירים את תערובת הפטריות והערמונים לקער עם החצילים ומוסיפים טחינה, פטרוזיליה ופלפל צ’ילי קצוץ ומערבבים היטב.
– חוצים את הפיתות לחצי וממלאים כל חצי בתערובת הפטריות בנדיבות. אם רוצים, אפשר למרוח בתוך הפיתה אריסה או סחוג או צ’ימיצורי – מוסיף עסיסיות וטעם.
– מברישים את הפיתות בשמן זית ומטגנים על מחבת פסים, או צולים על האש, עד שמתקבלים פסי חריכה מכל הכיוונים.
– מגישים חם עם טחינה.

עראייס פטריות טבעוני
נסו לשלב בתוך הפיתה גם ממרח שאתם אוהבים כמו אריסה או צ’ימיצ’ורי

הערות ושדרוגים
– במקום לקלות חציל אפשר לקנות חצילים קלויים ולהשתמש ב-1/2 כוס חצילים קלויים.
– ניתן למלא את הפיתות בתערובת הפטריות ולשמור אותן בשקית או בקופסה עד יממה. לפני שמכינים מברישים אותן בשמן זית וצולים.
– הפפריקה המעושנת מוסיפה טעם נהדר שמזכיר קצת בשר. אם אתם לא אוהבים או שאין לכם בבית אפשר לשים במקום תבלין גריל.

17 תגובות

  1. אלה says:

    נראה נהדר! אפשר להשתמש בערמונים קלויים במקום מבושלים? במידה ולא – היכן למצוא מבושלים? לא מצאתי באתרי רשתות השיווק הגדולות.

    1. דפנה says:

      יש את זה בכל סופר בואקום וכתוב ערמונים קלופים

    2. רחלי קרוט says:

      באמת בכל סופר יש. תחפשי ערמונים בוואקום. ואפשר ערמונים קלויים כל עוד הם רכים.

  2. אודיה says:

    אפשר בלי ערמונים ?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר. אין בעיה.

  3. בת שבע קנטי says:

    נראה מדהים. לא הבנתי מתיי מוסיפים את החצילים והערמונים.
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      תוקן ♥

  4. שיר-רז בן-אמוץ says:

    הי, מתי מוסיפים את החציל?

    1. רחלי קרוט says:

      צודקת, זה התפספס. מוסיפים אותו לכל המצרכים בקערה בסוף. הוספתי את זה גם במתכון.

  5. עטרה says:

    איזה כיף, נראה מעולה ואחלה פתרון לצמחוניים שבינינו לעל האש. איפה אני יכולה למצוא את הסוג פטריות הזה?

    1. רחלי קרוט says:

      האמת שיש ברוב הסופרים. בשופרסל ראיתי וגם בסטוק מרקט ובטוחה שבעוד ירקניות.

  6. דפנה says:

    וואו זה פשוט הדבר הכי טעים בעולם. הוספתי צ׳ימיצ׳ורי. מתכון מושלם!

  7. רונן says:

    היה מדהים! השאיר את עראייס הבשר מאחור!

  8. דיאנה says:

    מתכון מושלם!
    כל מי שאכל הסכעם איתי שזה יותר טעים מבשר 😊

  9. מאיה says:

    יצא מעולה. אפילו הקרניבורים אכלו ונהנו 🙂

  10. מירי says:

    תודה על המתכון. האם אפשר להקפיא לאחר האפיה ולחמם מאוחר יותר?

  11. מרים says:

    ערב טוב רחלי, המתכון ניראה אליפות ובוודאי גם מאוד טעים, אך באופן ההכנה יש מספר דברים ברורים, אשמח לברר אותם.
    באופן ההכנה כתוב לפרוס את החצילים לפרוסות, לאפות או לטגן ואחר כך לקלוף את הקליפה, ובהערות כתוב שאפשר
    להשתמש בחציל קלוי, אז מה הנכון ?? בסירטון לא מופעי החציל וגם לא הטחינה, יצאתי כבר מבולבלת מהמתכון, אודה לך מאוד על ההבהרות, בתודה מראש, מרים.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend